Денят беше доста динамичен и премина сравнително бързо зареждане, подреждане и т.н. Повечето хора които спираха познаваха продуктите или поне бяха чували за тях.
Масово минаваха майки на бебешоци под 3г., сякаш нямаха търпение да доведят 3 годишните си наследници след някоя и друга година и да си тръгнат с по някой таласъм или добросък. Тези който не знаеха в повечето случай ги привлякоха цветните неща на Никола Райков.
Най-открояващият се клиент от малчуганите 10-тина годишен с майка си, имат всички таласъми, добросъци приказки и прочие, разглеждат настолните игри обясних това-онова за “Таласъмски истории”(май заинтригувахме майката), обяснявам и за другата(един мъж беше разглеждал картите и ги беше поръзбъркал) търся аз трите основни героя, два ги уцелих, третият почти и момченцето ми казва не е този, а ето този каза името на героя (за мен само тениските им бяха различни) знаеше всичките им имена (мен това ме възхити). Малкият като каза, че я иска тук и сега, тръгнаха да теглят пари и изведнъж малкият казва на майка си: - Иди ти, аз ще те изчакам тук.(тук също малкият ме зарадва). Нещо се разсеях с други клиенти и по едно време гледам Танер и младежа вече цъкаха “ Невидим свят“, ало, а мен няма ли да ме включите...
Още едни от тази страна на масата “разглеждаме за подарък за 6-7годишно, обясних това онова казах, че всичко е подходящо, кое какво е “може ли да платим с карта“, съжалявам не (мислех си, че съм ги изгубил като клиенти). Те продължават да седят малко по назад от масата, а аз подхващам един набор, забелязал „Изкупител“ (все едно наркоман е намерил доза без пари) може ли да я видя и колко? Мъжът който беше с жената дочува и приближи отново:
-Имате ли още от тази?
- Да имам още няколко.
- Запазете ми една след малко се връщаме!
Тези първите успяха да се върнат, докато аз говоря още със зарибения, взеха си едно Приключение и Таласъмски истории и Изкупител, разбира се .
С набора полафихме още малко, попита какво още ще му препоръчам, тръгна си и с един Котарак.
След малко максимум половин час пристига още един и пита (нямах изложен Изкупител):
- Видях един мъж да носи Пътят на тигъра
- Има, обяснявам и на него какъв е случаят
Взе си я и си взе едно списание с опознавателна цел поиска бр.5 като най-евтино.
Казах му за промоцията, или да си вземе някое от следващите взе си бр.7
Имаше още един фен на Тигъра (този ми дойде малко досаден) Само това си взе и каза: - Аз така си минавам от панаир на панаир и си питам. (няма да изпадам в подробности да не ви досъдя)
Тук аз искам да се извиня на всички, на които им е направило лошо впечатление, колко обстоятелствен съм понякога.
Der, месия номер 1, очаквах го да се появи, но не знаех кога ще се появи, тъкмо се канех да пиша на Козия да дойде за малко, че да ида до едното място.
Помолих Der да остане колкото може, че сам човек е доста тегаво (сега разбрах защо на предния панаир Спас изглеждаше измъчен).
В момента при мен са Der и Jane и се появява един и си казвам на ум, този го познавам отнякъде, разпитва момчето за ПГ8, че му се чете за Дунав Русе, бил приятел с автора.
Тогава се сетих кой е :
-Вие играхте с него в “Спортисимо“ по БНТ
-Да даже отборът ни се казваше “Дунав“
Тръгна си малко разочарован, заради “Борбата за елита“, но съм сигурен, че пак ще мине до неделя.
Гледам Jane не иска да си ходи много:
-Дай да ти продам нещо на теб .
-Това го имам, това го нямам, но тези дето ги имам още не съм ги прочела всичките и не искам да взимам нови.
-Аз и викам, ти четеш ли ги, аз само ги събирам, Der допълни тук и си ги разглеждам.
Посмяхме се малко и Jane си тръгна, че имаше часове.
Der влезе в положение, че съм сам, благодаря за което и остана още малко докато се появи месия номер 2, Танер, не знаех, че ще идва.
Още едно попадение на Танер оставих го за малко сам, връщам се и гледам купчина книги (сред които Класна стая) и списания, не посмя да ги сложи само в една торбичка. Какво е казал на момиче за да си купи всички налични списания, ще трябва да попитате него...
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Следващият принц ще е е на елитарен староанглийски и ще облека Сайниреца в клин. Ще има и копринена кърпичка в маникюрираната си ръка
Ще казва "мосю" отвреме на време, за да се впише и във Версай
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas