• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
30 Юни 2011 00:44
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17347
Ето ти просто и ясно тогава. Жанров роман: трилър, съспенс, криминален, екшън, ужаси/любовен, приключенски, както и минаващите за жанрове фантастика, фентъзи, исторически и т.н.

Модерната белетристика има самочувствието на НАДжанрова. Аз не смятам да я разубеждавам. Обратното - предпочитам да нямам нищо общо с нея, поне в излишно "модерните" й форми. :D Иначе, пак казвам, хубавата история е ЕДНА и правилата й са ЕДНИ.

Ако някой иска да пише романи, които да се продават и да му изкарват пари, посоката така или иначе е жанровият роман.

П.П.: Инвинсибъл, курсът струва 50 лева, както е видно, ако прочетеш обявата. Мислиш ли, че искам да обидя някого тук като съм се отказал от каквото и да е възнаграждение за работата си там, за да може хората от КИ общността тук да присъстват free?

А ако не искат да присъстват на курса така или иначе, аз си ги каня на море по съвсем друга линия: синьо КИ лято и всеобща забава. Китен нас чака. 8-) Вече има доста заинтересувани и на ЛС; жалко, че парти-мейкърът Танер се прави на недостъпен. ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Юни 2011 00:56
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17348

invincible писа: писа:
Аз съм участник в този форум. Тук си задавам въпросите. Утре може и да направя усилието да го направя където посочваш.
Отговор по лъвски. :)

(А аз какъв автогол си забих само с "Аз съм мил, отзивчив човек"...)

Ако участниците са с интереси от модерната проза - Ман, Капоти, Фокнър, Набоков, Хелър, Пастернак, Льоса, Памук - нарочно съм по-всеобхватен... Тогава ще имате ли самочувствието да преподавате?

Има едно изречение в анонса - "Ако желаете, предварително пратете (...) до 10 хиляди знака свой текст (завършен или откъс от по-дълга творба), с който ще участвате в работилницата". Идеята е да видим какви ще са участниците.

И ако преценим, че няма какво да им предложим - да ги откажем, мило, но твърдо.

Например: Току-що прочетох "История с мирис на хлор". И мисля, че не бих могъл да ти предложа някакви съществени подобрения, като редактор. (Е, и часът е не особено съсредоточен...) А моята роля ще е главно на "редактора". Значи поне аз няма да съм ти полезен. Валя и Алекс имат други роли, с тях трябва да се "взаимоизпитате" отделно. ;)

Друг пример: Някой иска да обсъждаме поезия. А точно в тая тройка водещи - отявлени поети няма. (Само поети партизани. *смея се*) Споделяме това, оставяме човека сам да прецени дали му се рискува.

И понеже спомена плащането, принципът ни е: Искаме пари дотолкова, доколкото без тях ще умрем (все някой ден... само на мускули е весело, но не безкрайно дълго ;) ). По-важното е: искаме удоволствие от работата - удовлетворение от писането. И се стараем да го даваме.

(Тук е моментът да похваля Алекс, който предоставя неговия пай за този форум и популяризирането на книгите-игри въобще. Похвалв!)

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

30 Юни 2011 23:22
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17418
Пишете ме и мен-Желязко Колев от Ямбол.Стига да ме искате,разбира се...

30 Юни 2011 23:32
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17421
Книгоигралци от вси градове - сберете се!

П.П. Алекс - нали водиш списък с имена? Светла помоли да им пратиш имената до 15-и, от самата станция ги искат.

01 Юли 2011 04:55
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17447
Ами дотук сме само аз и Желязко (здрасти, Желязко, много се радвам!) сигурни - и още трима, които се ослушват. Пет човека. Като станем десетина, за което има време, предполагам и ослушващите се ще потвърдят и ще се пишем заедно. ЕЙ, приходи ми се вече неимоверно на тва море - особено на тва място и в хубава компания. Само да разнеса Асасините 1 из страната - и съм ваш. :D

П.П.: До 15-и е малко рано, де. Аз очаквам точно втората половина на месеца да се появят доста нови желаещи. Така че дано има възможност за гъвкавост в това отношение.

02 Юли 2011 01:14
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17573
Извинявайте, ако не съм забелязала, но ми се искаше да попитам за датите - кога почва и кога свършва смяната, на която искате да ходите?
Може би са датите, отбелязани към писателската работилница, 31 юли - 7 август?
Но все пак аз да питам, тъй като никъде не е написано експлицитно.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

02 Юли 2011 01:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17574
Тогава са, заповядай. :) Ти си точно от хората, които ще се харесат и на писателската работилница (и тя ще им се хареса.)

03 Юли 2011 21:24
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17788
Пишете ме мен с гаджето тогава. Т.е. двама човека. Сега се опитвам да зарибя и още хора, но не знам какъв ще е успеха.
А докога трябва да кажа дали искам да присъствам на цялата работилница? Че още не съм решила.

03 Юли 2011 23:54
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17820

Jane Undead писа: писа:
А докога трябва да кажа дали искам да присъствам на цялата работилница?
Тъй като Алекс се грижи за записалите се от КИ форума - той ще уточни срока.

Аз все пак ви препоръчвам да е до 15 юли, за да има време за чисто организационните дреболии.

А който иска да участва в самата работилница със собствен откъс или завършен текст - както пише в условията по-горе, - топло моля да ни ги прати най-късно до 15-и, за да ги изчетем спокойно с Валя и да се настроим подобаващо. Имейла за пращане + маса други подробнисти ги има в сайта на Човешката:

choveshkata.net/blog/?p=1497

06 Юли 2011 06:57
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #18171
По принцип имаме време още - и очаквам притокът записали се да става все по-сериозен с приближаването на срока и неизбежното напълване на форума идните дни (ще видите ;)). Но най-добре е всеки, който вече е решил да идва, да го обявява без отлагане, за да забързаме цялостния процес и да си гарантираме достатъчно наши хора на терена, за да е максимално весело. 8-)

10 Юли 2011 17:08
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #18645
Уейн,трябва ли да преведем 50 лв за работилницата до 15 юли?И искам да се доуточним - всички ли ще ходим на цялата работилница.Тоест да не се получава ситуацията-аз не се записвам,а всички други да.И вие ходите на лекциите,а аз се чудя какво да правя.Както и противоположния вариант-аз се записвам,а другите не,и докато аз слушам лекций вие си разцъквате някоя игричка.Съжалявам за грешките,но пиша от телефон...

10 Юли 2011 19:37
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #18657
Отговорът на първия въпрос е - да. Почват да събират капаро - и точно 50лв на човек е цитираната начална сума. Утре ще ми кажат как да процедираме с хората извън София (банков превод сигурно), в София и аз мога.

За работилницата нямайте грижи. Тя така или иначе е 2 блока по 2 учебни часа на ден реално - и то в следобедите, по най-големите жеги, когато и не става за друго. Може да ходите или да не ходите както ви е угодно. Аз ще ходя със сигурност само на моите лекции, очевидно, които вероятно ще са от 15:00 до 16:30.

11 Юли 2011 01:58
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #18681
Само да кажа, че последните часове, които видях за тази работилница в блога, посочен от Калин по-горе, бяха от 11 до 12:30 и от 16 до 17:30, което си е баш, ама баш време за плаж (особено за по-поспаливите хора, а не вярвам някой да става за плаж в 8). И ако сте решили да ходите на плаж и на работилницата, за плажа ще ви останат най-големите жеги. Имайте го предвид, че може да стане така.

11 Юли 2011 02:01
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #18682
Явно не се поставяш от гледна точка на някой,който няма да познава никого.А другите идващи от форума,ще ходят ли на пълния вариянт на работилницата?
P.s.Поста на Джейн изпревари моя.Идеята ми иначе е,да сме заедно,не да се делим.

11 Юли 2011 02:07
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #18683
Аз съм от разумните хора, които не се показват на слънце, преди да омекне достатъчно (4-5 следобед). След което обикалям до среднощ из дивите и красиви брегове в диаметър до 30 км. около базата. :)

Да добавя, че Вилиан (от форумния ни екип) също ще дойде, за моя голяма радост - макар и само за първите 4 дни от смяната. Това означава, че който мисли да се включи в компанията ни, вече има още по-добра причина да го направи. А който иска или има възможност само за 3 дни, получава още по-добрата възможност да си поделят смяната с Вилиан - и да заплати само 3/7ми от общата цена 245 лева. :!: :idea:

Dark_Kaiser писа: писа:
Явно не се поставяш от гледна точка на някой,който няма да познава никого.А другите идващи от форума,ще ходят ли на пълния вариянт на работилницата?
Опитвам се да обясня, че всичко си зависи от нас. Работилницата е БОНУС, а не задължение. Ако предпочитаме да цъкаме КМеч, това и ще правим. :mrgreen:

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 09:59
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност