• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Ръкописът по БНТ1

Ръкописът по БНТ1

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
01 Окт 2015 22:42
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Topic Author
Ръкописът по БНТ1 #108809
Здравейте!

Не съм сигурна дали изпитвате особен интерес към предаването "Ръкописът", но тъй като аз участвам (както някои от вас вече знаят), реших да пусна темата. Дават го всяка сряда от 9 вечерта, все още не знам кога ще се излъчва епизода, в който участвам, но ще ви пиша като разбера. Вчера гледах първия епизод, беше интересен, но ако не умирах от студ, щеше да ми е още по-интересен. :-)

www.facebook.com/rakopisat/videos/1772111846349289/ (кратко видео, може да се гледа без регистрация във фейсбук)

bnt.bg/predavanyia/ra-kopisa-t/ra-kopisa-t-startira-tazi-vecher (първи епизод, дълъг е)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Окт 2015 07:18
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Ръкописът по БНТ1 #108811
Аз научих случайно от радио в едно такси, гледах епизод преди ден-два. Ако бях поне малко наивен, щях да съм в потрес от журито. Нормално - ние нямаме хора, които умеят да пишат. Като видиш хора в жури, лесно можеш да си направиш изводите. Какви глупости надрънкаха... някои спортни коментатори биха въздъхнали с облекчение, ако можеха да осъзнаят, че има и много по-зле от тях.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

02 Окт 2015 10:40
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1108
Ръкописът по БНТ1 #108815
Просто не виждам как нещо такова може да се реализира читаво в телевизионен формат. да беше за сценарии на филм иди дойди, ама за роман...

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Окт 2015 15:04
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Ръкописът по БНТ1 #108818
Аз изгледах половин епизод. Не видях да има писане на роман. Видях да им поставят разни къси задачки, с които участниците се справят някак си, после скучно изглеждащото и скучно държащо се жури, което може би си мисли, че участва в интелектуално възвисяващо, а не в забавно предаване, дрънка надути приказки с помпозен тон. Много ясно се вижда, че макар бизнесът да експлоатира този формат грубо с цел печалба, държавната телевизия се справя много по-зле, поставяйки си "по-висши" цели.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

02 Окт 2015 18:23
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ръкописът по БНТ1 #108820
Романите вече се написани, кандидатстваше се с готов, но непубликуван роман. И аз не знам какви са критериите на журито, сега бих предположила, че търсят нещо почти готово, за да го публикуват без много усилия. Също така имаше някакви малки задачки и изключително малко време да ги изпълним. Някои успяха, други не съвсем, ще видите в шоуто, ако го гледате.
Като цяло хората от телевизията се държаха много добре с нас, а с журито не се виждахме много-много, освен на снимки.

02 Окт 2015 21:18
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 55
Ръкописът по БНТ1 #108824
Донякъде съм предубедена към подобен тип формат, но не съм гледала първия епизод и не мога да кажа мнение засега. Ще го изгледам, когато намеря време :-)

Тъй като съм нова във форума и все още се ориантирам кой кой е, искам да попитам Jane Undead как се казва и кой е романът й. Предполагам, че не е тайна, а ако е - може отговорът да бъде и на лични :wink:

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

06 Окт 2015 01:13
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ръкописът по БНТ1 #108890
Здрасти, Краси. Аз съм Снежа, видяхме се на Таласъмията.
Романа ми се казва "Групата от Ада". Ако разбера навреме кога ще дават епизода с мое участие, ще пиша тук.

06 Окт 2015 19:42
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Ръкописът по БНТ1 #108897
[offtopic]Здравей :) Аз продължавам да не съм в час по темата кой кое. Както има списък с псевдонимите и истинските имена на авторите на книги игри, аз пък имам нужда от подобен с никовете и имената на потребителите тук ;) Ако познаваш някой от медийните му изяви или на живо, може да се получат странни ситуации, когато не знаеш, че е той.[/offtopic]

Утре съм решила да гледам втория епизод на "Ръкописът". Надявам се все пак предаването да има положителен ефект поне за участниците в него, макар че това според мен не е най-подходящият начин за представяне на ръкопис. Както и да е, повече коментари след като разполагам с реален материал.

07 Окт 2015 04:07
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ръкописът по БНТ1 #108911
[offtopic]Едно време имаше тема, в която си пишеше кой кой е.
knigi-igri.bg/forum/52/116 [/offtopic]

Иначе, утре ще е група, върху която нямам наблюдения. Надявам се да е интересно.

08 Окт 2015 13:48
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Ръкописът по БНТ1 #108937
Гледах "Ръкописът" и лошите ми очаквания като цяло се потвърдиха.
Истината е, че ми беше скучно, особено в началото. Аз предполагам не съм най-подходящата публика, защото бях предубедена, а и не съм гледала телевизия от години и съм отвикнала на такива формати. За журито не искам да говоря, но не мога да се сдържа да кажа, че поведението на Ваня Щерева ми се стори твърде агресивно.

Епизодът започна с твърде много "действащи лица", които бяха крайно бегло представени. Зареди се едно дефиле на хора, които четяха прекалено кратки откъси или разказваха най-общо сюжета, а журито правеше литературен анализ на произведения, които зрителите нито са чели, нито ще имат възможност да прочетат, дори и да искат. Според мен би било по-добре да има по-малко участници, но да им се обърне повече внимание.

Направи ми лошо впечатление, когато представиха една от жените и коментарът на журито беше нещо от рода на: "ами вашият роман не ни хареса, пълен е с клишета и неуместни стихотворения" :O Ами тогава защо са я взели в шоуто?! Освен ако текстът не е толкова ужасяващо лош, че са решили публично да я оплюят, за да не посмее повече да занимава когото и да било с некадърното си писане. Това, разбира се, е в кръга на черния хумор. Предполагам, че в текста й е имало потенциал и нещо положително, но от предаването аз така и не разбрах какво. Предполагам, ако зрителите изобщо запомнят въпросната участничка с нещо, то ще бъде като "жената с клишетата и романа, който не става". Много мило и окуражаващо! :? Стана ми неприятно заради нея, защото си представих как бих се почувствала аз на нейно място.

След като участниците намаляха, стана малко по-интересно. Проблемът е, че не вярвам, че подобни литературни задачи могат да служат за измерване на талант. Аз например много мразя да пиша по зададена тема и не винаги съм във форма да генерирам добър (или изобщо някакъв) текст. Това е по-скоро въпрос на рутина, на донякъде журналистическо мислене, на късмет точно в този момент да имаш хрумване. С което стигам до основния проблем - предаването се казва "Ръкописът", но за въпросните ръкописи на участниците няма да се изненадам, ако повече изобщо нищо не се чуе. Оставам с впечатлението, че не се търси толкова добър завършен текст, колкото забавни творчески личности, които умеят бързо да изпълняват литературни задачи.

В заключение - предаване за писане не стои добре по телевизията, не и в този вид. Бих гледала епизода, в който участва Jane Undead, защото я познавам, и може би по-нататък финалните епизоди, но като цяло не ми допадна.

Интересно ми дали някой от останалите гледа предаването и какво е мнението му? Ще се радвам да се получи някакъв диалог! :-)

08 Окт 2015 22:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Ръкописът по БНТ1 #108942
Аз не харесвам генерално телевизията, реалити форматите ме дразнят, а българските им версии ме отвращават и нагоре - било то за къща, танцуване, пеене, писане, копане, гроздобер, готвене или каквото и да е, с простолюдие или "елит".
Jane обаче ще я гледам, ако се разбере навреме кога е и успея да хвана епизода. После ще мина да споделя колко ужасно е предаването и как не ми е харесало, макар че не съм бил предубеден.

09 Окт 2015 01:38
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ръкописът по БНТ1 #108944
Поради мързел, сбъгерен флаш плеър и още няколко авторитетни причини още не съм гледала вчерашния епизод. Когато го изгледам, ще кажа как ми се струва в сравнение с първия, и изобщо.
Чуват се слухове, че сме щели да се появим на 21-ви този месец, но още не е потвърдено.
Иначе, и на мен, също като на Краси не ми допадна това, че има твърде много селектирани за твърде малко екранно време. Но реалити форматите обикновено почиват на механиката на отпадането, нещо, в което не намирам много смисъл, затова трябва да има доста начална маса. Иначе, за първите задачки наистина имахме един ден (или по-правилно една нощ) да ги напишем, което беше недостатъчно; на мен накрая съвсем ми се спеше и съчиних просто "нещо".

09 Окт 2015 18:38
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Ръкописът по БНТ1 #108964
Един не съвсем ласкателен отзив - www.ploshtadslaveikov.com/bozhana-aposto...he-pisaneto-e-lesno/

Гледам и не вярвам на ушите си!

09 Окт 2015 22:15
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Ръкописът по БНТ1 #108966
Писането всъщност не е толкова трудно. Издаването обаче е, както и това да те забележат. Може би това иска да каже тази дама.

09 Окт 2015 22:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Ръкописът по БНТ1 #108968
Зависи какво визираме под писане, ако съдим по появяващото се по книжарниците и придобиващото популярност, бих казал, че по-малко хора се справят с писането, отколкото с издаването и популяризирането. Въпрос просто колко високо поставяме летвата - всеки може и никой не може да пише.

Между другото, покрай хейта (ми) относно реалититата, искам да уточня, че по никакъв начин не е критика към Jane - дори обратното, радвам се за нея и мисля, че е хубаво и полезно да участва, само може да спечели от цялата работа - малко полпулярност, малко тренировки.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Ръкописът по БНТ1
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg