Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Тази жена май си мисли, че реалити-шоутата се измислят и правят от писатели. Как да я четеш с уважение нататък?Божана Апостолова се обърна с призив към медията, от самия й ефир:
„БНТ, имайте смелостта да повярвате на българските писатели и стига сте давали толкова пари за чужди риалити! Ами поръчайте на някого българско риалити – има хора, които могат и ще го направят. Ние все имитираме…“
На първо място, тук не става дума за оценка на предаденият текст на всеки един Роман-участник, а за изкуственото създаване на литературни задачки към участниците в които се оценяват някакви моментни техни хрумвания. Така и основната цел - да се оцени най-добрият роман се размива.
...
Сбъркана е основната идея - оценяват се отделни текстове по литературните задачи, а не предаденият вече Ръкопис и текстовете от него. В този смисъл и състезание по предварително обявените правила на формата, не се провежда реално.
Колкото до грабването на вниманието - за мен това е едно от най-трудните неща и изисква по-специален талант. Факт е, че не всеки пишещ човек може да бъде успешен агент на самия себе си.
Силно съм се изказал за романа, повлияха ми държанието и приказките на човека в предаването. Трилогията на Калчев за мутрите беше долнопробна литература, онова беше просто скучно, мелодраматично... Екшън имаше, но не мога да се сетя с какво - пари ли бяха, оръжия ли, наркотици ли... Но си имаше сол и пипер в манджата, не беше само грозде.Elevator's pitch (който е 15 секунди) може да ви се струва безумен, но това са реалностите на съвременния (западен) свят. Ако не можеш да формулираш няколко изречения, така че да грабнеш вниманието на потенциален издател/продуцент/whatever, то как се очаква да привлечеш вниманието на бъдещите читатели, онлайн или офлайн, те надали ще ти отделят много повече време.
18% Сиво не е лош роман, според мен. Не е второто пришествие, но не бих казал, че е "долнопробен". Екшън пък не знам ММ къде е видял вътре.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas