Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Значи ти продължаваш да настояваш, че "на юг е топло, на север студено" и даваш неуместен пример.... Добромире, отговори ми просто - къде е по-студено - в Африка или в Северна Азия (Сибир). всичко ти се определя според Екватора.
Така горе-долу поне да имаш представа кога и къде е възникнало християнството и къде са били по онова време славяните?Хриситяните пък са използвали Славянските легенди.
Подземни вулкани няма! Ако са подземни няма да са вулканиЗеления остров е покрит със зеленина заради активни подземни и подводни вулкани в северозточния му край, които създават целогодишни топли течения
Те такова животно нема, както е казал шопът.Само някоя супер напреднала империя, с напреднали феодални порядки...
1) Жоржи, не си разбрал. Мацето е "авиаторка", която поддържа кавалерия. Не е кавалерист (ездач на кон), а скопалист (ездач на метла)....
1) Леден моля те обясни ми - може да не съм разбрал - как е възможна хем една жена да е кавалерис, хем да е от ВВС и да лети във въздуха. не се ли изключва взаимно. военните нямат ли пряка специализация?
2) освен това не звучат ли понятия като младши лейтенанта ....знам ли. те са се появили чак след 50-те години на миналия век. би следвало да е подпоручик ако търсим старинност?
3) Това- рицар генерал някак си не ми звучи. не че е нямало, такива просто не ми звучи. в такива По -добер е кажеш , генерал-лейтенант (генерал -знаменосец) или капитан -генералр/маршал (ако е главномокандващ). Другите са рицари-офицери.
Ако започна от някой герой, най-вероятно ще забия в твърде дълбоки подробности. Ще се получи нещо от типа на риза, на чиято яка има фина бродерия, ама ръкавите ѝ още не са скроени.Видях, че си ме питал откъде да започнеш?
Според мен най-логично е според историите, които ще разкажеш в този свят. Създаването на света е едно, разкриването на персонажите пред читателя е друга бира. Дали ще бъде от света към тях или от техния вътрешен свят към външния заобикалящ ги свят, ти ще си решиш. Дали ще следващ централна история със силен мономитичен персонаж и всички около него на клона или ще проследиш битие и страдание на няколко герои живяли в различни епохи, но свързани чрез нишките на времето, дали .. и т.н. разбра идеята.
Като цяло си позволявам доста "заемки" от старите българи, а и от човешката история като цяло.Оногурите не са ли етимологично нещо свързано с прабългарите ?
Съгласен съм. Магията е изкуствo и за да го упражняваш трябва да притежаваш съотетния талант. Задачата на всичките школи и училища по магия е да развият естествените заложби, да изградят умения за по-ефективно канализиране на приротните потоци енергия. Човешката империя си има гилдия, която да обслужва нуждите на населението. Във Ваксомия почти всички са ползватели на магията и това нещо, което се учи от най-ранна възраст.Заклинанията и въобще магията са най-големия ти дебалансьор - ще има ли кралски/имперски магьосници на служба при управника, които да го защитават ?
В различните държави се гради армия по различен начин. Във Ваксомия например има задължително военно обучение, след което се дава възможност за професионална реализация в армията. Човешката империя поддържа голяма професионална армия на заплата. Някои кралства разчитат на мобилизация на опълчението.А тези войни, как ще се набират хората - това селяци и занаятчии ли ще са или професионална наемна войска. Селски бунтове против войната ще има ли ?
Тежката кавалерия най-общо действа на принципа на лавината. Леката е по-бърза и маневрена, но по-малко използвана. Основно се използва като мобилен резерв, при преследване на отстъпващ враг, въобще при нужда от бързи действия.За да има тежка кавалерия, трябва да има и лека такава. Тя каква ще е ?
Над моретата властват островитяните. Архипелага да е разкъсан между много самостоятелни владетели и феодали и всеки от тях разполага с някакъв флот. Повечето се занимават с търговия или пиратство и нерядко влизат в стълкновения. В сълучай на нужда обаче, лесно се обединяват срещу обща заплаха. Единен флот с центализирано командване има Човешката империя. Той обаче е затънал в бюрокрация. Нощната империя има три флота, всеки с полу-независимо командване.Кой властва по моретата и има най-силната флота ?
Ако си направя собствена система, наистина ще ми дотрябва мапинг таблица.Чиновете в армията - лейтенант звучи добре, но не очаквай жени да те четат; Primus Pilus звучи по-добре и според мен си измисли своя система на чиновете в армията
НЕ! Най-близкото, което се сещам, са "Хрониките на Черния отряд" и комбинирано с купола около Даларан, докато беше между Алтерак и Хилсбрад.Как цял един континент изпада в състояние на кома - приказката за Спящата красавица в континентален мащаб ли е това ?
Майсор-метларите (на бойни метли) съответно са най-добре запознатите с концепцията на използване. Това автоматично превръща производителите от Ваксомия в най-добрите.Кои са най-добрите майстори-метлари?
Същото, което ще се случи и когато обикновен човек се качи на кола, за която няма ключове. Няма да потегли. Само че тук номера да я подкараш с кабели както по телевизията, защото без да е магьосник, човек няма да "види" кабелите, че да ги окъси.Обикновен човек ако се качи на такава метла може ли да лети или просто мете по-добре ?
Благодарен съм за всички въпроси и опитвам да отговарям на всичко, когато мога. Някои се забавят, поради големия обем на отговора, който не винаги имам време да изпиша.Въпросите ми целят да обогатят и развият твоя свят, защото както виждаш, чета из основи всичко това, което пишеш.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas