• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Земя - 2 - карти

Земя - 2 - карти

• 1
  • 1
26 Юни 2017 12:20 26 Юни 2017 22:25 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Topic Author
Земя - 2 - карти #122741
Понеже стана модерно да се споделят светове бих предложил карти и на моя свят.

първо искам да благодаря на всички които ме насочиха към Inkarnate .Съзнавам, че опитите ми са далеч от съвършенството, но какво да се прави - сега се уча.

После ще опиша расите, религите и т.н. сега излизам в обедна почивка.

засега съм постнал континентитите. Има и един неоткритк континет, то той е неоткрит, така че засега няма да го показвам.

4/5 големи континента
ОСновнен континет - Мислех да Материк, но сега ще трябва да го сменя, за да не се засичаме с Ледения; втори континет - Варварския континент трети континент - Мистичната ледена земя. четвърти континент - Южната земя.

пети континент(ако е континет) - Айсланд (бивша Антарктида - засега минава за остров)
възможен е още един континент, на запад от Айсланд, но засега никой не знае за съществуването на тайнствените раси Ацтлан и Инка. ниво на културите на земя 2 - 10-12 век.

раса - хора
подраси - западняци (обитават Западните кралства), северняци (нормани, викинги), южняци (две характерни под-раси - нисик кафеви и високи черни) и източняци ( основно две подраси - иранистанск подтип и монголодиен тип.)

други раси - чудовища

На север - човекоядци, гиганти, снежни вълци, ледени змии

на юг - зомбита

на изток - вампири, торбалани, таласъми, вещици

Религии - западното Кралство - Великата Богиня
Източняците си вярват в Бога Слънце/Бога Орел - който противоборстав на Дракона. това се отнасят и за размирните кралства, където тамошните народи почитат Бога-Небе Тангра. Изключението е Великата Империя, Която почита Триединния Бог.
северняците си вярват във Валхала с двата характерни бога - Нодин (върховният бог)и Гор (богът на ковачите и войните). Но вече са в процес на възприемане на пластове от други религии.
Южняците не вярват в конкретен бог, а в комплекс от духове, но все по-често се чува името на загадъчния демон Оро.
Освен това след смъртта на могъщия шаман Т''хор Аоб в Южната земя се е създало ]Черното братство - могъща секта от некроманти-тъмни магьосници, специализирани нинджи убийци. нейниет сили вееч се прахвърлят и в Западното кралство. Все повече набира мощ.

Секти - Жриците на Змията - най известната секта в Южната земя. макар да са предимон по селата почти няма къща, в която да няма жена членуваща в тази секта. специалистки по отрови, билки и противоотрови.

основна схема на историята -
незайноно време преди колко години преди новата ера - първа Епоха - Сътворенито и Войната на Боговете с Дракона ;Втора епоха - Ерата на шестимата (войната на шестте богу срещу Мрачния)
Трета епоха - ерата на Друидите - около 60 000 преди новата ера до 4000 пр. новата ера
60 000 пр. новата Ера - войната на Друидите с другите Ледените великани
12 000 пр. Новата Ера Войната на Друидите с останалите Древни
10 000 пр. Хр Великият Друид Кеноб влиза в Ордена
7000 г пр. н.е. Открит е Слейтър, който стаав ученик на Кеноб
4000 г. пр н.е. започва четвъртата епоха - Ерата на Мрака., която пада върху три континента. Слейтър остаав последният истински Друид
1000 пр. н.е. Край на Ерата на Мрака. започва пресъъграждане на кралствата
0 година - Смъртта на Слейтър и Черният господар Пайтар

наши дни..... около 11 века след смъртта на Слейтър и Черният Господар.
Империята на Мрак и Времето на Друидите са само блед спомен... живеем в зората на Петата епоха - на Новите кралства
но много от старите проблеми са останали. Руини от замъци и чудовища никнат отвсякъде, стари познания са изгубели. Това е също и Епохата на забравата, както и на пресграждането.

Бележки - Материка съответства на ЕВропа;Западното кралство - на Свещенната римска империя, Ботуша - на Папската държава, Островното кралства - на Британия, Айсландия - на Гренландия, Севера - на Сандинавието, Великата империя на Византия;Размирните кралства (България и Сърбя) не мажах да вместя в ЕВропа, затова отидоха в АЗия.. ;Варваският Континент съответства на Азия, Нафрика на Африка, Мистичната ледена земя на АНтарктика, Дивото е тайгата на Русия а Неоткритият континенет е АМерика. ЮЖна земя съответства на АВстралия.,н о разполжена под ИСпания. Нафрика и Южната Земя са разделени от Квенатора и Великото море от Материка.

Истината ще те направи свободен
Прикачени файлове:
Map-2.jpg
Map-3.jpg
Map-5.jpg
Map-6.jpg
Map-8.jpg
Map-10.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Юни 2017 08:54
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Земя - 2 - карти #122769
Прилично ти се е получило. Не се притеснявай - всички се учим във всеки един момент.

Личи си, че си "бил" в този свят. Колкото по-подробно го създадеш, толкова повече идеи за приключения в него ще събереш. :)

Мислиш ли да пишеш някакви истории ( интерактивни или обикновени ) в него и кога ?

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023

27 Юни 2017 11:20 27 Юни 2017 11:28 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Земя - 2 - карти #122777
Мерси Ефикс,писал съм истори, но рядко ми се получават.Идеята ми бе да има пет цикъла - Северна земя, Южна Земя, Западна земя и Дивото, Хейвънски Цикъл. само С Хейвънските цикъл и Южната земя съм до някъкъде. Сериозно мисля, да продължа с Южната земя.
имай предвид, че разказите които пускам за Южанта земя -. Черният Шаман, Тхор Або -Началото се развиват около век-век и половина преди сегашните събития там. в момента шамана е мъртъв, а на негово място се е появил мистичена секта от нинджи-некроманти, наречена Черното братство, която започва да превръхвръля влиянието си и в Западнато кралство.

Засега мисля да се съсредоточа върху цикъла "южна земя".
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
В първиет дев истории които пуснах и в този форум пишеше как се появява Шамана Т''хор Аоб - племето му е в най-южната точка на Южната земя - отива на инициация в пустинята, обладаав го Демона Оро, после се връща и ..го изгогват. във Втората ми История - Черният шаман бях описал как той завладява племето К'хара в най-северната точка на Южната земя и ги прави зомбита.
има нахвърляна най-обща представа какво се случав през двадесетте години през този период - новият вожд на старото му племе иска да отблъсне белите му наешественици, но накрая цялата източна част на Южната земя стават зомбита.
историята се нуждае от сериозна преработка.
В моменат съм се концентрирал върху четвъртата част - Халифъг в запдната част е попаднал под влиянието на Шамана, дъщрята на К''хара от втория разказ трябав да го спре като убие Халифа...но ще има неочаквани моменти.
Трудно се пише засега имам към 5-6 странички.

Имам и две истории за Хейвън, които е в Ботуша, но ще трябва да му прави по-подробна карта. защото тук съм отбелязал само Крим(Рим) а трябва да отбележа Хейвън (венеция), Саарт (генуа), Корбин (сицилия) и още един град, на който сега не помян името.
Историите, които пуснаха за за Миранда и Слейър бяха предназначени за западната земя, но се нуждаят от много преработване.

Опитвал съм се да нахвърлям нещо и за Северната сага -
как чудовищата ( в моя случай са дракони и драконови ездачи) връхлитат, а рицарите се бият с тях, но може би ще променя разказ и ще махна драконите, а ще оставя само гигантите и човекоядците. във всеки случай първоначалната идея на разказа ми бе, че нападението на чудовищата изтласква северняците на юг, остават им само Престолнината (по-късно и тя запада) и Орденът (да кажем че това са тамплиели), от който е унищожена е една голяма част .поначало орденън е окоол 7000 души, остават под 1000 души боеспособен състав, а аристокрацията губи своите армии затоав "произвеждат" селяни за рицари, както и много жени, което ще има обратен ефект след сто години, когато започват масови изстъпления, защото тези хора не са подготвени и нямат нужното образование. появават се бандити-наемници по пътищата. Северът тъне в стагнация, Столицата (Престолнината), се пренася в крепостта на Ореденът.

Магията е по-силна на Юг, по-слаба на Север, въпреки че на север ставашт Чудеса, което пак е вид магия. Мнозина иторици обясняват това с естествено натрупване на мана на юг, но най-вероятното обяснение, е, че е свързано с жертвпроиноженията. на Все още Неоткритият континент Натцтките, правят кървави жертвоприношения. има големи струпвания на магия.

магически артефакти има - копие на съдбата (който го държи е непобедим), плащ който те прави невидим и т.н., но не са много - не повееч от 20-тина предмета по цялата земя са, а сведенията за тях са оскъдни, все едно да търсиш Граала.

магията най-често рабоит на принципа -
запомняш нещо от свитък - прочиташ го (заклиние), такива са Пазителите на архивите в Западните кралства, но има и извънредно сложни магии като при некромантите и вещиците, където директно призававаш демон. В Южната земя и Дивото са специализирани в тези умения,

Тъй като съм слаб художник, ще ти обясня (за да не го рисувам) че Империята на Мрака обхваща Церлия Материк, цялата Северна Южна земя, Цялото Диво, части от Вендия и са правени опити да се покори Севера и Островното кралство. Времето на страха продължава 3000 години, когато няма слънце, всяка магия освен Черната е забранена.

Времето в което живеят персонажите,
най-общо каано съответства на 10-12 век - поне за основните два континента. За по-страничните (Неоткритият континет - индианците, Южният - котинтент - маорите и Нафрика - Египет и пр-. предполагам че действието се развива към втората половиан на 16 век). Барутът не е открит, но има арбалети, също и запалителни вещества (последниет се ползват предимно от богаташчета и от армията), първи опити за сложни кораби, развитие на картите и пътеписите, първи смъртоносни походи, разцвет на рицарството.

ще пускам още карти, но засега и тези не са малко.

27 Юни 2017 22:47
Леден Дракон's Avatar
Леден Дракон
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Земя - 2 - карти #122793
От самото начало да кажа: НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ! НАИСТИНА МИ Е ИНТЕРЕСНО!

Ползвай си смело МатерИк, аз съм при мене има правописна грешка и е МатерАк :)

Какво разбираш под "чудовища"?
Дракони (и ездачите им), великани и човекоядци (предполагам имаш предвид огърите?) ли само?

Каква по представляват вещиците?

Какво влагаш некромант и тъмен магьосник
Питам, защото за мене тъмните/черните магьоснически науки са събирателно понятие, в което влиза и некромантията като подвид (наравно с демология, демонолатрия и още няколко). Некромантията аз лично съм я възприел като изкуство, неизменно свързано с мъртвите.

Жриците на Змията
по описание ми звучат точно като старите предхристиянски вещици (вещица от веща. умела).

Орденът
Освен рицари, в тоя орден имаш ли и други бойци? Оръжиеносци, адютанти, нещо от сорта? От това, което съм чел за нашата история съм останал с впечатлението, че един рицар ходи с цяла сюрия помощници. Колкое дълъг човешкия живот, че чак след сто години се появяват разбойници. В случая под образование предполагам имаш предвид етичен кодекс.

Артефакти
Как са се появили и колко дълъг живот имат те?

Раси
До колкото разбирам при теб всички са хора, както земните раси. Така ли е?

Честно казано малко имената ми звучат кофти (казвам го като някой, който има истински проблем със собствените си имена!). В твоя случай след като местностите са толкова близки до земните, Мислил ли си да ползваш някое историческо или местно име, вместо да добавяш/сменяш по някоя буква? Или да обърнеш името наобратно. Аз лично имам кралство Ваксом (Moskow => Moskaw => Waksom => Васком).

Честно казано не мога да си представя как точно трябва да са сглобени картите като една цялостна, но това по-скоро е проблем в моя телевизор :)
Това политически или географски карти трябва да са? На еднто място видях Северното кралство като самостоятелна територия, на другата беше свързано с друга земя.

Аз лично си рисувах картите като нацвъках няколко парчета суша (със шестоъгълната четка) и после почнах да премахвам излишното. На мене ми беше по-лесно, най-малкото защото за мене човешката фигура се изчерпва с търкалце и пет черти (и една тройка, ако е женско).

Дано не съм звучал негативно или враждебно. Ще следя развитието.

На коляно пред народни свети жертви!
На нож за защита на Родината!
Мечове – вън: За Майка България!

28 Юни 2017 09:42 28 Юни 2017 12:20 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Земя - 2 - карти #122797
Здравей леден - ще карам подред- да, почти всички раси са човешки.
Само допреди два-три века е имало само една човешка раса - хора. сега се делят на подвидове

Чудовищата с
ъм ги класифицирал според местообитанието - на север има леденит гиганти и човекоядци ( приемам че са едри мъже, които ядят хора, но не са големи колкото гигантите, просто са много силни. Гигантите (3-3,5 метра мъжете 2,5-3,0 метра жените) са по-големи индивидуласти, рядко са повече от трима-четирима накуп, човекоядциет живеят на племена. Драконите ги е имало някога, но сега ги няма ) първо мислех да използвам чудовища от древногръцката митология - кентаври и хекатонейри (те са братовчеди, нали знаеш), после си викам кви кентаври, какви хекатонейри на този студ - и посегнах към скандинавската митология. На юг съм разположил зомбитата, но те са ужасно много, на изток вампири, върколаци и разни нечестиви създания.

Орденът е
нещо като тевтонски или тамплиенски орден, включвал е в миналото 7000 души, сега - около 1000, в това число и оръженосци и сержантски състав. Рицарите би следвало да са около една десета от цялото число, но в интерес на сюжета съм ги направил една пета. както съм обяснил има много "новопокръстени" рицари, което реално дав отражение, и възникват много рицари -бандити, защото тези хора не са благорподници по възпитание

некромант е човек,
който задължително общува с мъртвите - през некрос - например вдига армия от 1000 зомбита. некроманта може и да е медиум и да си общува с умрели хора. Тъмния магьосник може да общува с демони, без да е некромант. В такъв случай е демонолог- Не смесвай двете понятия. некроманта е тъмен маг, но тъмният маг не е задължително некромант., може например да е специалист по вуду магия или демонолог или специалист по проклятията; както съм обяснил Черното братство е секта от специализиарини убийци, с магически умения - да се телепортират, да призовават зомбита, да хвърлят парализиращи мълнии върух противника...повечето хора не ги могат тези работи, затова Черното братство граничи с мистиката. нещо като нинджи-магьосници.

под вещици,
разбирам най вече баячки, врачки, знахарки и разни от този род.
Жриците на змията обаче са стар орден, занимават се с отрови и билки но не ги приемай като лошите непременно, въпреки че могат да бъдат и такива. Навреемето е имало много култове посветени на Великата Богиня, всяка селсак жена се е молела я на Кибела, я на Деметра, я на подобно проявление, идеята ми бе за култ основан на женска богиня. Признава - черпил съм идеи от Елевсинските мистерии, в Древна гър;ия както и от разказите за Моргана и Господарката на Езерото в Британия; В Списание на Мега номер 7 имаше героиня Ренда, която е жрица на Змията и първо се опитва да убие Ринглас, а посел му стаав приятелка. Въобще Приел съм че тази секта не е черно-бяла, а сива.
Разказа който пиша е как искат да отровят халифа Васар , на когото е промит мозъка и под въздсействието на шмана налаг религията, с огън и меч и превръща всички в зомбита. затоав трябав да вкарат жрица под прикритие аз да го убие. В крайна сметак ще бъде убит шамана, а във вакума на неговоот място след около две десетилетия ще се появи Черното братство - негови последователи, но пък огромното кралство/халифат ще рухне в граждански войни, в следствие от действията на Жриците на Змията. та както ти казах те не са нито добри, нито зли. Приеми че са нещо като вакханките.

АРтефакти -
- вечни са и се разрушват много трудно, макар да не е невъзмоно как са се появили - не е много сигурно, защото голяма част от древното познание е изгубено. Най-старите хроники които имаем са "Слейтъриянските хроники", на Слейтър героя - роден около 7000 пр. н.е. - умрял през 0 пр. н. .е., а сега сме 11 века оттогва. Като имаш предвид, че оттогаав са минали милиарди, години, както и че по-време на Епохата на Мраха - 4000-1000 година почти цялата писменост е изгубена, е запазена малка част от знанията предадена от Слейтър, които той е възстановил по памет или по разкази на своя учител...... а като добавиш колок много се е загубило оттогава, разбираш, защо постоянно изникват нови въпроси. няма как Слйтър - роден около 7000 г. преди н.е.
да знае с точносто какво се е случвало по времето на ранните Друиди (аколо 60 000 години пр. не. - и то ако приемем неговаат систематизация, а тя далеч не е безспорна) или по времето на Боговете
....
Например и до днес се знае, че през време на Епохата на Мрака (4000-1000 пр.н.е.) Слейтър е ползвал магически плащ с който е можел да се мести насам -натам из времето но какво е станало след смъртта му с плаща?
някои твърдят, че го дал на дъщеря си - други, че малко преди смъртта си изпратил седем души да го скрият на тайно място пидсилено със заклинания - и оттук следите прекъсват. Търси ако си нямаш работа. това е като да търсиш Граала. някой нещо чул, друг видял, трети се съмнявал. Някой може да ти пробута някакъв плащ, който е "абсоюлтно автентинечен" на безумна цена, ама дали е същият плащ?.....
Преди век ОРденът намерил един от артефактите - Съдбоносното копие (който го държи в ръце е непобедим) - и имал голяма разправия с Храма. Преди век-век и половина поне три артефакта са намерени на север (два са откраднати от Черното братство), но посел отново два от тях за загубени. Артефактите най-често са предмети, с определено магическо въздействие - плащове, които те правят невидим, плащове с които огъваш времето, оръжие с което ставаш непобедим - включителон и като пълководец и т.н.

единственото по-солиздно препдположение за произхода на артефактите
- "СЛейтъриянски хроники -предисторията" ни го дава пак Слейтър, и не знаем доколок е вярно- наследство на Друдите, оставено им Боговете. Обаче като се има предвид, че Самият Слейтър е последният Друид, и че не е познавал, чак толкоз много Друиди (почти всичик Друиди са избити около 4000 г. пр. не.е още като е младеж, а самият Слейтър не е много сигурно дали е познавал Боговете - самият той твърдия, че веднъж се е срещал с Шестте и веднъж с Великата Богиня, която го въкресила - но дали това е истина, не е сигурно. Слейтър твърди също, че Великата богиня му е баба) тази теза е съшита с бели конци. Дори да е вярна - Слейтър предполага че навремето Артефактите са били много повееч, но голяма част от тях загубени илиунищожети във Войната на Боговете, Войната на Друдите и Епохата на Мрака.

За имената -
някои от тях подлежат на промяна - Например - Великата империя съм я мислил и като Упадъчната империя (възможно е да сменя Нафрика с Червена земя това е работена вариант). Други твърди съм решил да бъдат такива - Южна земя, Северна земя, Западни кралства, Дивото.
Името на Иранистан вероятно ще бъде сменено - Персийска империяили нещо от този род.
за имената на хората - където мога ще намеря подходящи имена според регионите, но ми се исак читателя да вника и в историческото време, затоав от време навреме ще изниква някай персонжа с разместени или сменени букви.

Уф, доста изписах, дано имаш търпение да ме изчетеш.

Предстои да сложа подробна карта на АТцлан (старо име на атцтекстата иперия), а това значи да се добавят Тласкала, Шололан и още няколок града да сложа карат на иперията Инка,, която СЪЩО е част от Неоткритият континет (работно име) да покажа, къде стои Неоткритият Континент спряво Айсланд (Гренландия). и пр.

малко предистория :
Първо има няколко бога, които се сражвата със Дракона и го побеждават. Първото споменаване е за седем Бога от които шест са мъжки - Стареца, Великата Богиня,Богът войн, Богът на Крадците и убийците, Пастирът, Мрачния и Богът -Оракул; След втората ера Безименния Бог /Мрачния се отделя от седмината който са останали и започва война с цел да ги зароби. Никой не може да каже колок дълго е продължлила войната. накрая тя завършва с победа на Шестимата и те предваат властта си на Друидите. Това е краят на втората епоха - Войната на шестимата (първаат епоха е войната с Дракона)

Друидските Велики Магистри според Слейтър Героя се споменават за първи път 60 000 г. пр. новата ера във войната с Гигантите ("Древните Дни" - Прелюдия на "Слейтъриянските хроники", описав врето на Боговете и Друидите, до Империята на Мрака), но има и други номерации (на Мрачния владетел) и те са по-отдавнашни. въпроса е на кого може да се вярва за тълкуванията - на човека поробил света и имал ръка върху архивите, или на човека който го е осводили, но е имал малка част от знанието.

Към днешно време старите богове са забравени (освен Великата Богиня на Запад и север и Мрачния владетел - на Юг и на ИЗток) и вървят опити за повторно завръщане на Мрачня Бог под други имена. Черното браство е бриялянтен пример в тази насока - събира артефакти и мощ в тази насока, влияе на политици или пък убива несъгласните да възродят Бога.

02 Юли 2017 19:52
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Земя - 2 - карти #122905
Защо ги слагате тия "спойлер тагове"? Какво предпазвате от "спойлери", след като няма нищо готово, което да се "спойлва"? Неудобно е да се чете.

02 Юли 2017 19:59 02 Юли 2017 20:04 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Земя - 2 - карти #122906
преди всичко - защото текста е много дълъг, за един дълъг пост, много хора се оплакваха, че са дълги постовете, а така съм го разбил на части. ОСвен това не съм сигурен, че всеки би искал да чете за моя свят, конкретно Ледения е задавал въпроси и съм му отговарял. В спойлери съм гледал да слагам подробностите. Не е вярно че няма нищо готово.
Дотук съм пускал 4 теми в този форум от този свят* - 2 за шамана, които са от южната земя и 2 които получиха сериозна критика за Миранда/Слейтър и бяха предназначени за Западната земя. вторите 2 се нуждаят от сериозна преработка, но да се твърди, че "нищо готово няма" в този свят не ми се струва много точно.

допълнително ще добавям и още карти, но сега просто не ми се занимава.

*и поне още 2-3 които не са от тази вселена, ама хайде - тях не ти броя.

** Обмислям да напиша кратък разказ за времето на ИМперията на мрака, но не съм сигурен, дали не е по-добре да продължа с Цикъла за Южната земя.

02 Юли 2017 20:42
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Земя - 2 - карти #122909
И кое му е готовото? Имаш няколко нахвърляни чернови на разкази. Ти не гледай, че до сега не вземах отношение, аз чета почти всичко в "Личното творчество".

19 Юли 2017 14:57 19 Юли 2017 15:23 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Земя - 2 - карти #123337
понежеже Леденият нахвърля как вижда магията в своя свят, нека да нахвърлям и аз магията в моя.

1. Заклинатели - четат магията от свитък и той им служи допълнително като щит, ако нещо се оплеска, но това е много бавен процес, освен това трябав да се знаят древни езици, а голямата част от населението е необразована (висша магия)
2. Пазители - запомнят текста и могат да го цитират в труден момент. Много трудно е, исак се силна памет, бърза мисъл и - пак владеене на езици. Ако се оплескаш никой не може да те спаси, защото за разлики от заклинателиет, не държиш текста пред себе си. (висша магия)
3. Геоманти - работят със "сурова" енергия(Мана, Оренда) която извличат от природата. Към наше време този вид магове почти са изчезнали, защото са били твъред могъщи и са се избили взаимон един друг, като са мятали дървета и камъни по сто килограма един върху друг. (изключителон древна и висша магия)
4. Чародеи - прилагат хипноза, използват своя "чар" или т.нар. "лош поглед". Всеки, спрямо когото упражнят "лошия поглед" бива сполетяван от постоянен лош късмет (нисша магия)
5. вещици - селски вещи жени, опитни в раждането,лекуването и оплакването. Бячки, врачки, знахарки (нисша магия)
6.шаматни - работят с духове, и са превъплъщенци. два остновни вида
- "Бели" шамани - дават благословии за повееч плодородие, повече жито, да се отвори утробата на нечия безплодна жена. Приличат на селски свещеници, занимават се с обредите
- "черни шамани" - "бойни" свещеници, сипят проклятия върху врага в битка, правят мъгла или дъжд, които да затрудянт врага, търсят благословията на кръвожадни духове и демони в битка, "пренасят" мъртвиет от света на живите до света на мъртвите.
И едниет и другите шмани в отплата получават мното храна, пиене и робини, а престиха им по селата е огромен. нямат обаче властта на някой заклинател
7.вуду - магове - странни типове, които могат с помощтта на една кукла да убият човек.има ги най-вече в Южната земя.
8 Свещенници - вярват в Чудеса

магията може да бъде според вида си:
1. Психична атака - подготвя се най-малко половин час (може и ден), след което атакуваш или пък държиш психичната магията "заредена" ударът е невероятно мощен можеш без проблем да накараш човек да се побърка или да го убиеш, ако например го накараш да вярва, че са му влезли мравки под кожата, или че го лазят отровни паяци; Проблемиет тук са два - веднъж изразходвана психичната магия се зарежда много бавно. Второ - ако нанесеш директно поражение, с цел извличаен на информация, посел е по-милостиво да убиеш човека, защото той никога вече няма да бъед нормален. пак чрез психична атака може да се установи контрол над друг човек, но в такъв случай или трябав да го държиш близо со себе си, или да го "навиеш" на саморазрушителна мися, след която пораженията в мозъка му стават необратими
- контрол над ума/хипноза- найд силните психо-манти могат да контролират до 100 зомбита, или шест-седем нормални люде. едновременно, без ад използват специален аретефакт. Обаче ако иналожиш психичен контрол над друг магьосник трябва само с него да се занимаваш. Накрая трябав или да го убиеш или да го освободиш. Възможна е остатъчният ефект на хипоназата да продължи да дейстав известно време след изтичането на магията, но се прави трудно и е фекта не е сигурен, а с времето избледнява.
-атака в съня - и до днес остана не напълно изследвана. Съзнанието може да бъде унищожено по време на сън, а с него и тялото. В съня ние влизаме в Света на сънищата, който е на две нива - първото ниво е "тренировъчното". там не можеш да бъде убит, но и не влияеш на околната среда, а тя ти влияе. Второ е "мастер нивото", там можеш да промяш света около себе си, но една грешка те убива.
-защита на ума - повечето начинаещи магове първо тренират как да защивата ума си от психични атаки.
2. Енергийна атака - може би най-мощната. навремето могъщи магове са владеели "магията на природата" /мана и са мятали с лекота канари по сто-двеста килограма и вековна дървета. някои вярват че така са построени тайнствените пирамиди. но Геомантите са се избили един друг и тяхното изкуство е забравено, само изоставените Артефакти ни напомнят за него. Най близко до Геомантите стоят Друидите (последни Древни), но и те са на изчезване
3.Заклинателна атака - по горе описания начин - чреч четене от свитък или руна изисква сериозна подготовка, но не колкото при психическата атака, защото в повечето случаи Заклинателят е защитен с амулет, или защитна магия и има право на втори опит, а противоатаките не са бързи - нещо невъзможно в сравнине с психичните магии. Там хвърляш психична магия, и ако не уцелиш противника хвърля "заредена" магия срещу теб, а на теб ти трябав поне половин час, за да "заредиш" нова.
4. "Бойна" магия - най-често прилагана от Пазителите, Свещениците или Учениците - цитираш текст запомнен наизуст и мяташ огнено кълбо. магията става за секунди но пораженията са слаби, инак учениците ще се избият. Няма ефекта на Психичната или дори Заклинателната магия .

2. медицина - два вида

А. класическа (традиционна)
- с билки
- чрез благословии и напеви (молитви)

Б. алтерантавна (модерна)
-чрез кристалолечение и енергийна медицина
-чрез иглотерапия
-чрез хипноза

3.школи.
първ школа - манастира Као Мин - най 6000 души трениращи източни бойни изкуства, както и всички видове магия - унищожен
втора Школа - Новата Школа на Слейтър героя с около 600 души тренираци бой с меч, бой с два меч, бой с тояга, как се обезоръжава противник и разбира се Психична магия,Заклинателна магия,двата вида медицина - традиционна и алтернатива - и всичок което е останало като спомена за Енергийната магия
няколко течения към втората школа, които засега няма да обявявам .

отделно успоредно с втората школа имаме шкала на некроманти - нинджи - Черното братство
и на селски вещици - Жриците на змията

Следните потребител(и) изказаха благодарност: gbm

19 Юли 2017 17:09
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Земя - 2 - карти #123340

George-AL писа: писа:
понежеже Леденият нахвърля как вижда магията в своя свят, нека да нахвърлям и аз магията в моя.

1. Заклинатели - четат магията от свитък и той им служи допълнително като щит, ако нещо се оплеска, но това е много бавен процес, освен това трябав да се знаят древни езици, а голямата част от населението е необразована (висша магия) ...

А тия дето четат заклинанията от книга или бележник какви са? Ами ако магията е написана на глинена плочка? Не си го конкретизирал значи. Помисли още!

19 Юли 2017 17:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Земя - 2 - карти #123341

George-AL писа: писа:

1. Заклинатели - четат магията от свитък и той им служи допълнително като щит, ако нещо се оплеска, но това е много бавен процес, освен това трябав да се знаят древни езици, а голямата част от населението е необразована (висша магия)
2. Пазители - запомнят текста и могат да го цитират в труден момент. Много трудно е, исак се силна памет, бърза мисъл и - пак владеене на езици. Ако се оплескаш никой не може да те спаси, защото за разлики от заклинателиет, не държиш текста пред себе си. (висша магия)
3. Геоманти - работят със "сурова" енергия(Мана, Оренда) която извличат от природата. Към наше време този вид магове почти са изчезнали, защото са били твъред могъщи и са се избили взаимон един друг, като са мятали дървета и камъни по сто килограма един върху друг. (изключителон древна и висша магия)
4. Чародеи - прилагат хипноза, използват своя "чар" или т.нар. "лош поглед". Всеки, спрямо когото упражнят "лошия поглед" бива сполетяван от постоянен лош късмет (нисша магия)
5. вещици - селски вещи жени, опитни в раждането,лекуването и оплакването. Бячки, врачки, знахарки (нисша магия)
6.шаматни - работят с духове, и са превъплъщенци. два остновни вида
- "Бели" шамани - дават благословии за повееч плодородие, повече жито, да се отвори утробата на нечия безплодна жена. Приличат на селски свещеници, занимават се с обредите
- "черни шамани" - "бойни" свещеници, сипят проклятия върху врага в битка, правят мъгла или дъжд, които да затрудянт врага, търсят благословията на кръвожадни духове и демони в битка, "пренасят" мъртвиет от света на живите до света на мъртвите.
И едниет и другите шмани в отплата получават мното храна, пиене и робини, а престиха им по селата е огромен. нямат обаче властта на някой заклинател
7.вуду - магове - странни типове, които могат с помощтта на една кукла да убият човек.има ги най-вече в Южната земя.
8 Свещенници - вярват в Чудеса

магията може да бъде според вида си:
1. Психична атака - подготвя се най-малко половин час (може и ден), след което атакуваш или пък държиш психичната магията "заредена" ударът е невероятно мощен можеш без проблем да накараш човек да се побърка или да го убиеш, ако например го накараш да вярва, че са му влезли мравки под кожата, или че го лазят отровни паяци; Проблемиет тук са два - веднъж изразходвана психичната магия се зарежда много бавно. Второ - ако нанесеш директно поражение, с цел извличаен на информация, посел е по-милостиво да убиеш човека, защото той никога вече няма да бъед нормален. пак чрез психична атака може да се установи контрол над друг човек, но в такъв случай или трябав да го държиш близо со себе си, или да го "навиеш" на саморазрушителна мися, след която пораженията в мозъка му стават необратими
- контрол над ума/хипноза- найд силните психо-манти могат да контролират до 100 зомбита, или шест-седем нормални люде. едновременно, без ад използват специален аретефакт. Обаче ако иналожиш психичен контрол над друг магьосник трябва само с него да се занимаваш. Накрая трябав или да го убиеш или да го освободиш. Възможна е остатъчният ефект на хипоназата да продължи да дейстав известно време след изтичането на магията, но се прави трудно и е фекта не е сигурен, а с времето избледнява.
-атака в съня - и до днес остана не напълно изследвана. Съзнанието може да бъде унищожено по време на сън, а с него и тялото. В съня ние влизаме в Света на сънищата, който е на две нива - първото ниво е "тренировъчното". там не можеш да бъде убит, но и не влияеш на околната среда, а тя ти влияе. Второ е "мастер нивото", там можеш да промяш света около себе си, но една грешка те убива.
-защита на ума - повечето начинаещи магове първо тренират как да защивата ума си от психични атаки.
2. Енергийна атака - може би най-мощната. навремето могъщи магове са владеели "магията на природата" /мана и са мятали с лекота канари по сто-двеста килограма и вековна дървета. някои вярват че така са построени тайнствените пирамиди. но Геомантите са се избили един друг и тяхното изкуство е забравено, само изоставените Артефакти ни напомнят за него. Най близко до Геомантите стоят Друидите (последни Древни), но и те са на изчезване
3.Заклинателна атака - по горе описания начин - чреч четене от свитък или руна изисква сериозна подготовка, но не колкото при психическата атака, защото в повечето случаи Заклинателят е защитен с амулет, или защитна магия и има право на втори опит, а противоатаките не са бързи - нещо невъзможно в сравнине с психичните магии. Там хвърляш психична магия, и ако не уцелиш противника хвърля "заредена" магия срещу теб, а на теб ти трябав поне половин час, за да "заредиш" нова.
4. "Бойна" магия - най-често прилагана от Пазителите, Свещениците или Учениците - цитираш текст запомнен наизуст и мяташ огнено кълбо. магията става за секунди но пораженията са слаби, инак учениците ще се избият. Няма ефекта на Психичната или дори Заклинателната магия .

2. медицина - два вида

А. класическа (традиционна)
- с билки
- чрез благословии и напеви (молитви)

Б. алтерантавна (модерна)
-чрез кристалолечение и енергийна медицина
-чрез иглотерапия
-чрез хипноза

3.школи.
първ школа - манастира Као Мин - най 6000 души трениращи източни бойни изкуства, както и всички видове магия - унищожен
втора Школа - Новата Школа на Слейтър героя с около 600 души тренираци бой с меч, бой с два меч, бой с тояга, как се обезоръжава противник и разбира се Психична магия,Заклинателна магия,двата вида медицина - традиционна и алтернатива - и всичок което е останало като спомена за Енергийната магия
няколко течения към втората школа, които засега няма да обявявам .

отделно успоредно с втората школа имаме шкала на некроманти - нинджи - Черното братство
и на селски вещици - Жриците на змията

С любопитство бих прочел история от твоя свят, включващ всички тези видове магии. Какво мислиш относно излизането й?

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

19 Юли 2017 20:26
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Земя - 2 - карти #123343
Ефикс, мислил съм да напиша една малка темичка свързана с обучението на новак в магията....ама толкова много неща пиша едновременно, че все не ми остава време за нещо такова

Адаш - в заклинателите влизат всички, които магията отнякъде - от свитък, от пергамент, от глинена плочка, от Библията, от Корана. Идеята е че те имат някакъв предмет със свещени/магически текстове пред себе си, четат бавно, защо трябва постоянно да си гледат текста, но четивото им служи като един вид магически щит, срещу демоните от по-слабото и средното ниво (но не и срещу Висшите демони)
Пазителите, просто съхраняват магиите в ума си и като дойде мига "хвърлят" заклинанията за минути....но пък има реален риск да объркат заклинанието без да го виждат и тогава то почти сигурно ще има обратен ефект.
ИНаче Пазителите също могат да чета от текст, ако се налага, но не в това е силата им.
Пазителите са наречени така, защо са назначавани директно от монарха, за да пазят кралските тайни, те са шпиони и убийци и са специалисти по пазенето на разни тайни заклинания в ума. цялото им име е "Пазители на кралската архива", но обикновено ги наричат само Пазители.
Заклинателите са по-скоро като свещеници.
Отделно има и Екзорсисти, но да те те обърквам,още повече, че екзорсистите в моя свят са рядкост.

П.С. Джордж, какво ще кажеш за моите четири генералски звезди а? готини ли са?

19 Юли 2017 21:43
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 844
Земя - 2 - карти #123349
George-AL, предишният ти аватар беше по-хубав, изпращам ти призив да си го сложиш отново.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

19 Юли 2017 21:50 19 Юли 2017 21:51 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Земя - 2 - карти #123350
ринг,
спокойно пак ще го сменям (друг имам предвид,), ама нали стана бъзик с генералските пагони....реших да вляза малко в тон. ЕТо ме четиризвезден генерал

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Земя - 2 - карти
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Приключения в Балара (171 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Efix7
    • 20 Сеп 2023 13:37
    • Премиерни дати (147 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 19 Сеп 2023 15:09
    • Незабравими саундтракове на игри (41 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Georgi
    • 16 Сеп 2023 20:32

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg