• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
История на флирта

История на флирта

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
13 Ное 2019 20:16 13 Ное 2019 20:18 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Topic Author
История на флирта #132562
12.jpg

Завърших и петата си книга за годината - "История на флирта". Това е една съвременна и неинтерактивна история за четирима приятели, Анелия, Лора, Даниел и Явор, които се събират редовно в клуб "Анаграма" и пишат книга за флирта. В "История на флирта" преобладават репликите, като всеки от тях има своя собствена идентичност, начин на изразяване и т.н. Обема е около 62K думи, като съм се спрял точно на 69 глави поради "пикантни" причини. Помествам два откъса от книгата.

Untitled_2019-11-13.png

„Жената е правило, което не подлежи на спазване!“

XLI.

Следващата им среща започна с разговор между Анелия и Явор.
- Смятам, че флирта не се отличава кой знае колко от всяко друго човешко общуване – каза Явор.
- Трябват грижи, трябва внимание – сподели Анелия. - И най-важното - трябва любов!
- За какво говорим? – полюбопитства Даниел, който тъкмо беше пристигнал.
- За домашни любимци – реши да се пошегува с него Анелия. – Лора смята да си вземе котка.
- Аз, котка!? – учуди се набедената.
- Ааа – ухили се Даниел. - Аз пък си помислих, че говорите какво е нужно да имате, преди да си вземете мъж или жена. Общо взето, това са и въпросите на които трябва да си отговорите, преди да си вземете човек до вас.
- Искаш да кажеш, че се покриват с тези за домашен любимец ли? – попита Явор.
- Да, в по-голямата си част – кимна Даниел. – Има жени, които вместо да си вземат куче, си вземат мъж. И така остават разочаровани.
- Затова - котка! – засмя се Лора.
- Само да ти кажа, Даниеле – рече Анелия, - че има кучета, с които мога да водя много по-свестен и разбран разговор от някои мъже. И най-вече ще ме гледа в очите, като му говоря.
- Чудесно, вземи си куче! – плясна с ръце той. – В такъв случай мъж не ти трябва.
- Въпрос на приоритети и потребности – каза Лора. – Разсъждавайки така, стигам до извода, че за мен ще е по-подходяща една котка.
- И аз смятам така – рече Даниел. – Грация, спокойствие и удоволствие от себе си са твоите присъщи качества.
- Така е, но само на повърхността – намигна му тя.
- Ами за теб, Даниеле? – попита Анелия. – Ти какво би си взел?
- Жена! – захили се той. – Ще си взема жена, която да реши както да вземе – куче или котка. Аз нямам претенции в тази насока.
- Ами, ако не вземе нищо? – настояваше тя.
- Тогава ще имаме повече време един за друг – отговорите му идваха така, сякаш този разговор беше вече се състоял.
- Пак го измисли – усмивката на Лора не слизаше от лицето й. – Ами ти, Яворе?
- Бих си взел куче, ако съм в къща. В апартамент или друго затворено помещение ще се измъчи животното. Тогава по-практична е котката.
- Както винаги, гледаш с план към бъдещето – каза Лора.
- Чак с план не, но както каза Нел – трябват грижи, трябва и внимание. Ако го лиша от тях или му осигуря среда, където няма да се чувства комфортно, то тогава по-добре да не го правя.
- Това ми хареса – кимна Лора. – Обичам комфорта, защото го заслужавам.
- Като цяло – започна да пише и да говори едновременно Явор, - животинките улесняват флирта. Класическият пример е дамата с кученце. Така по естествен начин мъжът може да се заиграе с него и да завърже разговор с нея. Обратния вариант също е възможен, макар и по-малко вероятен. В повечето случаи и двамата имат кучета. Котките, от друга страна, са за хора по-прикрити, търсещи повече тишина и спокойствие и не толкова директни. От психологическа гледна точка казват, че който има куче търси да получи любов, а който има котка търси да даде любов. Дали това е наистина така, как мислите?
- По-скоро съм съгласна – отговори Лора.
- Не мога да кажа – каза Анелия. – Може би това за кучетата е вярно. Котките не са ми любими.
- Даниеле?
- Да, само секунда ....
- Какво пак се разписа?
- Докато те слушах ми хрумна пример на неуспешен флирт.
- Нека го чуем – предложи Лора.

- Красавице, мисля че съм те виждал някъде.
- Така ли, интересно. И къде?
- В сънищата си!
- Оо … и какво правех там?
- Тичаше гола през зелена поляна!
- Определено не съм била аз.
- Ами така като те гледам с това тяло в тази реалност, точно ти си била. Дори си по-красива от съня ми. Защото сега си истинска!
- А аз така като те гледам, ти ще да си бил зелената поляна. А колко си истински сега - не знам. Така че не си дорасъл още за мен, отивай да си досънуваш и пак ще се срещнем!

- Хахаха, добър пример – рече Явор. – Ще го добавя към другите в книгата.
- И каква връзката на твоя пример с домашните любимци? – попита го Анелия.
- Тази, че флиртът също може да се разглежда, като вид домашен любимец – ухили й се Даниел. - Има същата нужда от грижи и внимание. И най-важното – развлича от скуката!
- Ех, Даниеле...

************************************************************************************************************************************************************

„Ако жена иска, да се облече, така че да се хареса на собствения си мъж, тя избира миналогодишна рокля.“
Марлене Дитрих

LVIII.

- По въпроса за харесването – говореше Явор, гледайки записките си, - външния вид има първата дума, дори и човек да не e казал все още нищо в разговора.
- Правилно – отбеляза Лора. – Дрехите и облеклото са по-важни, отколкото повечето хора го oсъзнават. Те задават тона на флирта, защото всяка от страните вече звучи по определен начин. Дори и без да си е отворила устата все още и без да е казала каквото и да е.
- А полуоблечена или полусъблечена ли трябва да бъде една жена, за да се хареса на един мъж? – попита шеговито Даниел.
- Това ми звучи като въпроса за чашата – дали е полупълна или полупразна – коментира Анелия.
- Голи сме винаги – дрехите са само повод – каза Явор.
- И все пак, някой няма ли да отговори? – повтори Даниел.
- Полуоблечена от себе си и полусъблечена от неговия поглед – отговори му Лора. – Така добре ли е, умнико?
- Идеално е Лора – ухили й се той. – Точно такъв отговор очаквах! А относно повода, той съществува, но с времето избледнява. Така други качества излизат на преден план и стават по-важни.
- Но външния вид и облеклото си остават – каза Лора. – Те ще са винаги актуални, само ролята им в отношенията ще се видоизмени. Няма да се опитват да впечатляват отсрещната страна, а ако се стигне до връзка – да я допълват. Разбира се, изразяването на личността чрез външния вид и облеклото трябва винаги да се спазва.
- Да, това синхронизира хората – кимна Явор. – Първо по външността, а после и по вътрешността.
- Ако можехме по-добре да се изразяване и разбираме чрез външния вид, светът щеше да е едно още по-добро място – отбеляза Анелия. – И лошото е, че не само мъже, ами има и жени, които не знаят как да се обличат респ. не знаят как да изразят своята същност чрез външния си вид.
- Има специалисти в тази област – сподели Явор. – Срещу малка сума пари всеки може да получи обратна връзка и съвет. Не е сложно да се направи, но човек трябва да го пожелае. За да бъде харесван!
- Яворе, а ти коя част от тялото на жената харесваш най-много? – попита го Даниел.
- Тази, която всеки път си крие – отговори му той. - Умът!
- Правилен отговор – коментира Лора. – Умът на една жена е скрит във всичките малки детайли, които са в погледа, облеклото и нейните движения и походка.
- Ако искаш да разбереш как мисли една жена, виж как се движи – каза Явор. – Да, това ми е ясно и облеклото е онова, което трябва да подчертае нейната походка.
- Ами ако искам да разбера как мисли един мъж? – попита Анелия. – Тогава какво трябва да направя? За какво да гледам?
- Ако искаш да разбереш как мисли един мъж – каза Даниел, - виж как се движат мислите му около нея!
- По-скоро погледът му, Даниеле – рече Анелия.
- Особено в Италия, където заглеждането и подвикването след жена се особено популярно.
- Много филми си гледал – отговори му Лора. – Вече и в Италия не е това, което беше. Е, може би на юг в Неапол и Сицилия, все още да съществува тази практика. Кой знае...
- Хич няма да ми е приятно някой да ми подвиква подир мене – коментира Анелия. – Направо си проси юмрук в муцуната!
- Но това е форма на уважение, един вид това е...
- Форма на уважение!? Даниеле, какви ги говориш? – възкликна Анелия.
- Ами засвидетелства се уважение към красотата на жената – отговори й той. – Не е ли тъй?
- Въпрос на култура – отговори му Явор. – Дори и в нашите български традиции има подобно заиграване на седянките, на хорото и т.н. Но модерния начин на живот промени тези неща.
- Дори и така да е, Яворе – не се предаваше Анелия. – За мен няма по-голяма форма на уважение от жестовете и вниманието. А подвикванията не ги приемам за такава.
- Може облеклото да ги е провокирало? – попита я Явор. – На някои хора много добре им стоят някои дрехи.
- Но на други обаче, много добре им стои липсата на дрехи! – ухили се Даниел. – Особено на жени с големи и хубави очи.
- Този рентгенов мъжки поглед, от който не може да се избяга – сподели Лора.
- А може би жените не искате да избягате от него? – попита я Даниел.
- Е, и това го има, признавам – отвърна му на усмивката. – Ето, примерно, ако косата на жената е по-дълга от полата й, значи решението за вечерта е вече взето. Малко хора знаят, но късата пола не удължава мислите.
- Особено не удължава мъжките мисли – кимна й Явор.
- Това е интересно – замисли се Даниел. - Мъжете дават пари на жените, за да си купят дрехи, които първите после трябва да събличат! Някакси ненужен труд се получава...
- Много оригинално, Даниеле – отговори му Анелия. – Но някои дрехи стоят много добре въху някои тела.
- Така е – ухили се той. – Наздраве за това!

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Прикачени файлове:
12.jpg
Untitled_2019-11-13.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Ное 2019 21:58
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
История на флирта #132565
Ефикс, изумяваш ме! Наистина тази година си в топ форма!
Гледам, че книгата е завършена, така че няма смисъл от съвети. Повече ми хареса главата с кучетата и котките! Според мен можеше да се вмъкне и това, че човек в апартамент трябва да е готов за три разходки на ден, ако си вземе куче, за това по-интровертните типажи си взимат котки. Тук могат да изскочат някакви характеристики.
Браво! Искам да те попитам, занимавал ли си се да пробваш да ги издадеш чрез издателство. Някои по-разчупени може да проявят интерес към подобен проект. Като цяло, хвърляш ли усилия в тази насока, или само пишеш като луд? Гадно е да седят единствено за теб!
Мятам се и в другата тема да ти дръпна една критика там :)

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Efix7

13 Ное 2019 22:28
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
История на флирта #132568
Започвам с това, че не целя заяждане.

Адмирации, че си завършил пет книги. При това изглеждат обемни.

Горното разбира се води и до негативната страна, че е малко вероятно да си написал нещо добро при подобни темпове. Все пак не си Азимов или Дюма (с чираци).

Прочетох двете глави и според мен са доста слаби. Не знам кой би имал търпението и интереса да прочете 69 разговора, които са смесица от супер тривиални реплики и типични ваяния.

Не знам дали Неделчо отново се бъзика с теб или е сериозен, но е факт, че всякакви графомани издадоха книги. Това е едно от най-лесните неща в днешно време. Сумати "издателства" печелят само от това, че някой иска да види творбата си на хартия. Реално, ако си платя ще публикуват и ученическия ми дневник. Не знам за другите четири книги, но тази ми се струва обречена още с идеята, която е много трудно да бъде реализирана добре.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: morphy, kiril_ps, Efix7

14 Ное 2019 10:55 14 Ное 2019 10:55 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
История на флирта #132586

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Ефикс, изумяваш ме! Наистина тази година си в топ форма!

Това ми бяха и целите за годината - да ги завърша тези проекти. За занимавката с издателства, занимавкам се. След пролетния панаир на книгата и след това след алеята на книгата направих анализ на пазара и започнах да изпращам мои откъси+презентация. Започнах от Топ 20 издателствата в България. Как разбрах кои са те ли? Ами като видях, които наемат най-големи площи сергии на тези два големи книжни форума, подредих си ги в табличка, отчетох си кой какво и какво не издава и започнах най-отгоре, като вървя надолу. Разбира се, за момента получавам откази и неодобрения, но кой знае, може някой ден някой да рискува с мен.

comics_ross писа: писа:
Започвам с това, че не целя заяждане.

Тогава ще ти отговоря като човек. Благодаря за адмирациите, ако ги видиш на живо ще забележиш, че се занимавам да правя и оформлението по тях. Защо да е малко вероятно да съм написал нещо добро, това не го разбрах? За теб главите са слаби, за десетки други хора са много добри. Справка - Facebook. Това, че графомани за издали книги каква връзка има тук? Ако си платя, ще ме издадат и мен. Но не искам. Искам на мен да ми платят, за да ме издадат. В този случай няма да съм графоман, а писател, нали така? ;)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

14 Ное 2019 22:30
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
История на флирта #132632
Следях с интерес престрелката! Накрая ми се наложи да поготвя малко и изтървах колминацията!
Ефикс, аз искрено ти пожелавам да продължиш да си действаш и все някое издателство да ти подаде ръка. Най-труден е първият пробив, а има и още нещо... но както и да е...
Роската, макар и скопен от към емпатия, ти даде някои добри съвети; да продължиш да пишеш като луд и да потърсиш помощта на редактори.
Според мен наистина главата с кучето не беше лоша и имаше завършек. С дрехите по не я разбрах, но може би защото аз самия нямам отношение към тях. Като цяло може и да се харесаш на нежния пол като писател.
Още един много важен съвет: Тук всеки има право да си каже мнението. Някои няма да те харесват. Не им обръщай внимание, или се опитай да извличаш полза от критиките им, но чак пък да влизаш в спорове и да ги убеждаваш, че всъщност си добър и трябва да го разберат... :) Не!
Продължавай! Аз не мисля като Роската, тоест, ако продължиш да пишеш като тайфун, няма как да не ставаш все по-добър!
Поздрави

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

15 Ное 2019 12:12 15 Ное 2019 12:15 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
История на флирта #132648
Изчетох част от пуснатия текст. Не искам да съм някакъв ментор, но ми се струва, че диалозите са дежа ву на "Сексът и градът". Една идея повече свобода на изказа няма да е грешка. Нормалните хора не се държат така.

А този диалог:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Докато те слушах ми хрумна пример на неуспешен флирт.
Нека го чуем – предложи Лора.

- В сънищата си!
- Ами така като те гледам с това тяло в тази реалност, точно ти си била. Дори си по-красива от съня ми. Защото сега си истинска!
- А аз така като те гледам, ти ще да си бил зелената поляна. А колко си истински сега - не знам. Така че не си дорасъл още за мен, отивай да си досънуваш и пак ще се срещнем!

Е потресаващ. Мацката лесно ще разбере, какво има в извратеното подсъзнание на разкавзващия и няма да го остави да разкаже примера докрая, а ще го прекъсне. Тая "велика мисъл" с жената която тича гола през поляна може да е интересен на мъж, но не и на жена.„

Иначе - браво за желанието, но речево от героите може да се изисква още.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, Efix7

15 Ное 2019 13:23
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
История на флирта #132654

George-AL писа: писа:
Изчетох част от пуснатия текст. Не искам да съм някакъв ментор, но ми се струва, че диалозите са дежа ву на "Сексът и градът". Една идея повече свобода на изказа няма да е грешка. Нормалните хора не се държат така.

А този диалог:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Докато те слушах ми хрумна пример на неуспешен флирт.
Нека го чуем – предложи Лора.

- В сънищата си!

Е потресаващ. Мацката лесно ще разбере, какво има в извратеното подсъзнание на разкавзващия и няма да го остави да разкаже примера докрая, а ще го прекъсне. Тая "велика мисъл" с жената която тича гола през поляна може да е интересен на мъж, но не и на жена.„

Иначе - браво за желанието, но речево от героите може да се изисква още.

Благодаря за включването, Джей Джей :)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

29 Май 2021 19:53
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
История на флирта #138172
VayanDechkov-HistoryOfTheFlirt-PreOrder.png

На снимката е мострата, а книгата ще види бял свят към края на годината.

Ако някой желае да си купи бройка, може да ми пусне лично съобщение.

Прикачени файлове:
VayanDechkov-HistoryOfTheFlirt-PreOrder.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

29 Май 2021 20:05
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
История на флирта #138173
Браво на Нанева за корицата, добра се е получила. И успех с книгата :)

29 Май 2021 21:06
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
История на флирта #138174
Говорим за книга игра или за друг вид литература?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

30 Май 2021 11:54
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
История на флирта #138176

Говорим за книга игра или за друг вид литература?

Обикновена повест, няма нищо интерактивно в нея.

15 Юли 2021 16:07
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
История на флирта #138718
Лятото ще е тази книга, а за Коледа се надявам и интерактивна да успея да издам. :)

VayanDechkov-HistoryOfTheFlirt-Volume2.png

Прикачени файлове:
VayanDechkov-HistoryOfTheFlirt-Volume2.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Der

15 Юли 2021 17:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
История на флирта #138720
От любопитство - какво си намислил за разпространение?

15 Юли 2021 17:43
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
История на флирта #138722
Ако беше с хардкор бих се заинтересувал ама флирта винаги ми се е струвал необходимото зло преди да я вкараш в леглото... Иначе хубава корица, мадамките ще я излапат. Ако навиеш Ваня Щерава или другата Кифла с русата коса дето имаше недодялно предаване и се ожени за готвача от биг Брадър да я споменат ще счупиш брояча...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

16 Юли 2021 15:16 16 Юли 2021 15:18 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
История на флирта #138723

Ал Торо писа:
От любопитство - какво си намислил за разпространение?

Под радара съм на това, което ти влагаш в думата разпространение.
Дигиталният печат дава гъвкавост и отлично съотношение на цена-качество за малки и бутикови тиражи.
На практика се придържам към модел, при който между 60-80 % от тиража е на pre-order, а останалата част се реализира чрез социалната мрежа и лични продажби.

Rahvin писа:
Ако беше с хардкор бих се заинтересувал ама флирта винаги ми се е струвал необходимото зло преди да я вкараш в леглото... Иначе хубава корица, мадамките ще я излапат. Ако навиеш Ваня Щерава или другата Кифла с русата коса дето имаше недодялно предаване и се ожени за готвача от биг Брадър да я споменат ще счупиш брояча...

Правилно наблюдение - корицата съответства на аудиторията, към която е насочена книгата. Ваня Щерева - да, русата кифла - не! :D

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Rahvin

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
История на флирта
Time to create page: 0.240 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • Today 11:01
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (14 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:57
    • Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • 22 Мар 2023 23:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg