Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Даже не ми беше хрумнало да го оправя. Ще го имам предвид за друг път.Значи така като ми пуснете PDF файл без хипервръзки към епизодите ми идва да ви набия.
![]()
Прочетох разказа. Ще коментирам по различните елементи:
Сюжет - познато, интересно, но не излиза от границите на познатата ми фантастика. Липсва ми малко по-детайлно описание на света, в който се развива действието.
Game-play- хареса ми техниката със сритите места, които водят до други скрити места. Това е истинското усещане за книга-игра за мен. Техниките за хакване ми се видяха излишно усложнени. Аз не съм привърженик на многото късмет и зарове в книгите-игри, защото вярвам, че уменията, интелекта и знанията са по-важни от чистия късмет.
Бонус - браво за дизайна и формата, показва, че наистина си се постарал.
Като цяло играта ми допадна, въпреки, че сюжетът не ме изненада и впечатли.
но тук просто липсват някакви абсолютно ключови сюжетни парчета, чиито последствия просто трябва да приемем за даденост. Някои елементи от историята са наивни. Липсва ми цялостно и емоция/атмосфера, която да ме накара да потъна повече в повествованието и да ми пука какво се случва с героя и света му.
Това е напълно самоцелно, факт. Просто А.Р.Ф.А. звучи по-добре от А.Р.Ф.Р или дори А.Р.Ф.О.. За другите, изглежда, просто нямам добър филтър и ще ми трябва редакторска помощ в бъдещ труд.в някои случаи обаче е просто ненужно и ми се набива на очи като самоцелно вкарване на чуждици (...) „алиенация“
Дори не ми е дошло на ума. Вечно ми е спрян, защото е ултра дразнещ, но това е нещо, което ще имам предвид занапред.не знам защо е толкова сложно на хората да си пуснат един Spell check преди да споделят произведение до публика, конкурс или кой да е (пиша го така, защото наистина не е критика само към kartacha, а масовото проявление на това). Десет минути работа е, можеше да си спестим неща като "генералщния“, „съвпадние“ и много други; тази небрежност не прави добро впечатление никому.
Авторовият глас в случая трябваше да се слива с размислите на героя. Затова има места, на които съм минал през логическия процес, по който героят достига до нещо, за да го илюстрирам. Затова и има такива моменти на "спонтанна" самокорекция. Явно обаче в случая ти звучат насилено. Мога да помисля как да го подобря занапред.излишно ми е при авторовия глас да се прилагат изрази от сорта на "... абе (еди си какво)", при все че това не е и стилово консистентно из произведението. Това може да е развито и да работи добре в "Дон Мон" или "Пустинен огън", но не работи тук и не работи в "Калоян и златният печат".
Сега като се замисля, май е по-добре темата да отиде в "Дигитални книги игри"
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas