Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Даже не ми беше хрумнало да го оправя. Ще го имам предвид за друг път.Значи така като ми пуснете PDF файл без хипервръзки към епизодите ми идва да ви набия.
Прочетох разказа. Ще коментирам по различните елементи:
Сюжет - познато, интересно, но не излиза от границите на познатата ми фантастика. Липсва ми малко по-детайлно описание на света, в който се развива действието.
Game-play- хареса ми техниката със сритите места, които водят до други скрити места. Това е истинското усещане за книга-игра за мен. Техниките за хакване ми се видяха излишно усложнени. Аз не съм привърженик на многото късмет и зарове в книгите-игри, защото вярвам, че уменията, интелекта и знанията са по-важни от чистия късмет.
Бонус - браво за дизайна и формата, показва, че наистина си се постарал.
Като цяло играта ми допадна, въпреки, че сюжетът не ме изненада и впечатли.
но тук просто липсват някакви абсолютно ключови сюжетни парчета, чиито последствия просто трябва да приемем за даденост. Някои елементи от историята са наивни. Липсва ми цялостно и емоция/атмосфера, която да ме накара да потъна повече в повествованието и да ми пука какво се случва с героя и света му.
Това е напълно самоцелно, факт. Просто А.Р.Ф.А. звучи по-добре от А.Р.Ф.Р или дори А.Р.Ф.О.. За другите, изглежда, просто нямам добър филтър и ще ми трябва редакторска помощ в бъдещ труд.в някои случаи обаче е просто ненужно и ми се набива на очи като самоцелно вкарване на чуждици (...) „алиенация“
Дори не ми е дошло на ума. Вечно ми е спрян, защото е ултра дразнещ, но това е нещо, което ще имам предвид занапред.не знам защо е толкова сложно на хората да си пуснат един Spell check преди да споделят произведение до публика, конкурс или кой да е (пиша го така, защото наистина не е критика само към kartacha, а масовото проявление на това). Десет минути работа е, можеше да си спестим неща като "генералщния“, „съвпадние“ и много други; тази небрежност не прави добро впечатление никому.
Авторовият глас в случая трябваше да се слива с размислите на героя. Затова има места, на които съм минал през логическия процес, по който героят достига до нещо, за да го илюстрирам. Затова и има такива моменти на "спонтанна" самокорекция. Явно обаче в случая ти звучат насилено. Мога да помисля как да го подобря занапред.излишно ми е при авторовия глас да се прилагат изрази от сорта на "... абе (еди си какво)", при все че това не е и стилово консистентно из произведението. Това може да е развито и да работи добре в "Дон Мон" или "Пустинен огън", но не работи тук и не работи в "Калоян и златният печат".
Сега като се замисля, май е по-добре темата да отиде в "Дигитални книги игри"
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas