Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Точно, аз съвсем наскоро си преосмислих отношението към нея, като изиграх най-първата (неиздавана, "Avenger!") преди седмица-две. Така че пиши смело, сигурен съм , че тепърва може още повече да ми легне на сърцето - особено като изграя и втората ("Assassin!").
А и останалите ще се впуснат в спомени - или ще се амбицират да изиграят неиздаваните.
Явно наистина съм фен, щом се случва нещо да ми хареса ПОВЕЧЕ от тогава.
"Пътят на Тигъра" плаче за филмиране или компютърна игра, ама с леко барокова и доста мрачна атмосфера и тиха, изнервяща музика.
Но съм в лека тревога. Убих Хонорик с отрова (като в Shogun: Total War - отвисоко пуснах капка отрова по навосъчена връв право в хъркащата му уста. Жалко, че не строших меча му). Имаше ли някъде в следващите книги изрична забележка, че тоя изрод все пак е оцелял? На, забравил съм, а в "Завоевател" Хонорик си е жив и здрав и води Легиона. Всъщност и в "Узурпатор" се появява, ако правилно си спомням.
Ха, архаични игрици, много забавно
Изиграх "Отмъстител!" и "Убиец!" и съм много доволен. Книжките са страхотни като останалите от поредицата, а и се връзват с тях.
Орб е чудесен фентъзи-свят с отличен сетинг. Мисля, че и една от книжките в "Битки безброй" се развиваше там.
Кефи ме, че в "Пътя на Тигъра" томчетата са толкова различни. Първите три - "Отмъстител!", "Убиец!" и "Узурпатор!" са чисто тепанье и търчане, но са си адски добри. В края на "Узурпатор!" вече трябва да вкараш и малко дипломация. "Властелин!" и "Завоевател!" са по-различни, защото трябва да вложиш някак по-сериозна мисъл (особено ако си на четиринайсет), нали си имаш първо държавнически, а после и стратегически грижи. Но и там доброто старо търчане не липсва. "Пъкъл!" като цяло не е лоша, но вече казах, че финалът й безумно ме дразни.
Между другото, в "Убиец!" така и не употребих спасение от Куон. Може би трябва да смятам, че си го запазвам за в края на "Пъкъл!"
Да имаше един хубав мултиплеър в стил "Кървав меч" в света на Орб, добре щеше да е...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas