Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не, Варварският Бог пак щеше да е 20 пъти по-добра, да не говорим за Сонора. Щеше да е просто 800 епизода тъпа книга.Ако беше някоя дебела книжка 800-900 епизода нямаше да има равна като приключения.
Като се замисля, май да. Щеше да стане скучна и безинтересна още доста преди да се стигне до средата.Щеше да е просто 800 епизода тъпа книга.
Това (по начина, по който е имплементирано в книгата) е едно от най-скапаните неща в КИ и наистина няма да го намериш не само при мен, ами и в нито една свястна книга. Всъщност май само при Сим го има, което се подразбира.Многото финали и паралелните истории, дори да се отключват със случайни решения.
Такова нещо може да сътвори само автор, който изобщо не вдява основната концепция на КИ. Имаме си един жив пример. Това за мен не е книга-игра, а гавра с най-основните КИ принципи:Например твой приятел изчезва безследно и тръгваш да го търсиш. Ако отидеш да го търсиш при ваш общ познат, откриваш че той също е изчезнал и по-късно се оказва, че просто двамата са отишли на сафари в Африка. Ако отидеш да го търсиш в покрайнините на града, откриваш улики, които ти помагат да разплетеш загадката и се оказва, че е отвлечен от похитители, които искат откуп. Ако го потърсиш на работното му място, се оказва, че са го отвлекли извънземни, които отвличат и теб, и т.н.
Проблемът на "Избери своето приключение" не е толкова липсата на правила, колкото неодостигът на смислени избори и събития. "Битки Безброй" се пръкват тъкмо като прилагане на ролеви елементи (главно зарове) върху същата основа - простата интерактивна история на ИСП. Тематиката се стеснява до съобразни с ролевата мода фентъзи баналности, а възможните развръзки намаляват. И така в крайна сметка се постига ново, по-систематично равнище на безсмислие.Може и да си прав, че е странно. Ако ще атакуваш САЩ, имай предвид, че голяма част от хората там познавали само ИСП (така поне казва Нийл Ренисън). Така че може и да гледат малко странно, ако им поднесеш нещо с много сложни правила.
Мислех си, че ако не бяха ББ може би изобщо нямаше да има зарове в КИ. Така вечния спор "с или без зар", на който няма верен отговор, нямаше да съществува.
Извинявам се, ако излизам в офтопик със следващите си думи.Преди да продължите да оплювате поредицата искам да прочетете самото му име - Избери своето приключение.
След като си направил даден избор то е ясно, че приключението ще продължи в различна насока. Това целят самите автори, за да увеличи преиграемоста на играта.
Уейн вместо за пореден път да плюеш по Сим ще ти спомена нещо - заедно със Сим вие пишете по идентична схема, тип вилица.
Ако различното приключение е като в Огнена пустиня, нямам проблем. Знам че напредвам към крайната цел, знам че съм можел да мина и по друг път. Това е ОК. Но за това ли става дума в ИСП?Ами приключението си има зададена цел, но вече с изборите, които правиш историята се променя и попадаш на различно приключение. Това проблем ли е?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas