• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Космически убиец - Андрю Чапман

• 1
  • 1
01 Сеп 2017 18:31
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 807
Topic Author
Космически убиец - Андрю Чапман #123925
За мен това е най-лесната книга, от излезлите на български от поредицата ( може и да е от цялата поредица изобщо).
Не бях чел до сега дебютната книга на австралийския писател Андрю Чапман, но останах доволен. Англоговорящите масово я оплюват в ревютата, но на мен ми допадна. Не казвам, че няма кофти неща типични за поредицата - директна смърт на случаен принцип и тъмницолаз - наляво или надясно...ще отвориш ли тази врата или другата. Както и някои пропуски и нелепи неща в сюжета, но все пак ми хареса и смятам, че който не е фен на ББ би му допаднала също. Защо е лесна...няма някакви задължителни предмети и т.н.,враговете са направо елементарни за стандартите на поредицата (Босът е с умение 9!) да има една по-трудна битка с Божеството, но може и да не попаднеш на него, а и не е невъзможна...по-скоро е досадна, другите неща, които я правят лесна - минималното използване на късмет, има едва няколко ситуации (аз за 3 изигравания попаднах на 2); показателят БРОНЯ - с висока оценка си като Терминатор, започването с 4 таблетки даващи общо 20 издръжливост + че има и други места даващи точки.
Така малко за книгата. Това е втората фантастична книга от поредицатя ББ - сюжетът ми напомни Галактическия гигант - кораб пълен с тайни. Ти си наемен убиец и последната надежда на планетата ти. Луд учен иска да пусне някакви вируси върху родната ти планета. Трябва да го спреш. За целта се промъкваш на кораба му. Следва търсене...ако не умреш в някои от случаите на директна смърт, то стигаш при него, ступваш го и така. На кораба срещаш всякакви странни фантастични твари,същества,роботи и т.н. стилът е малко детски, на моменти доста, героите типично за поредицата са доста плоски, но има и някои филосфски моменти :) Попадаш в доста нетипични ситуации.
Игровата част - тук е интересното. Не е типичната ББ книга. Имаш 3те показателя + БРОНЯ, която е нещо като мега късмет в битка - предпазва те от поражения. Предмети - можеш да носиш до 5. В това число не влизат оръжията, които са още по-полезни и правят играта още по-лесна. Лутането е досадно, но типично. Има няколко игри (пъзели) в играта - лутане на планета с посоките (тук е единственото място,където е хубаво да се чертае нещо като карта с номерата на епизодите) загадки; мини-игра с двубой с танкове по карта и математическа игра по картинка (която е счупена, защото съветът - "дръж само средата" не е точен).
Илюстрациите ми харесаха и добре допълват духа на историята.
Бих я препоръчал и става и за тези, коити не харесват поредицата...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Сеп 2017 20:23
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Космически убиец - Андрю Чапман #123928
Играл съм я като малък и много ми хареса, даже успях да си преровя колекцията и мисля да преиграя всички ББ на Селекта.
Наистина е по-лесна от останалите в поредицата, но те обикновено бяха трудни заради безсмислените избори и неравностойните противници, та това не мога да кажа че е минус.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.048 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Филми - общата тема (1119 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Count Monte Kristo
    • Today 09:16
    • Топ 9 любими книги (преводни) (12 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:57
    • Топ 9 любими книги (Майкъл Майндкрайм) (9 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:54

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност