• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Re: Магьосникът от огнената планина

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
17 Юли 2017 15:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Re: Магьосникът от огнената планина #123279
Малко преди миграцията ми махнаха достъпа. Та всичко за файловете към ринсето.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Юли 2017 15:32
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1035
Re: Магьосникът от огнената планина #123280
Ще го обновя.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

01 Авг 2017 12:33
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 266
Re: Магьосникът от огнената планина #123584

Monevwww писа: писа:
Проверих ipdf файла - това са всички сгрешени препратки, дано не съм изтървал някоя:
еп. 29 - не 37, а 375
еп.84 - не 106, а 204
еп. 101, не 337, а 327
еп. 105, не 386, а 368
еп. 141 - липсва първата препратка - 66
еп. 166, не 118, а 218
еп. 172, не 14, а 141
еп. 181, вторият преход е 265
187, не 172, а 171
еп. 211 - липсва със сребърно оръжие на еп. 173, а иначе бягаш на 360, като понасяш щети за бягство
еп. 252, не 326, а 226
еп. 333 не 237, а 327

Дано съм бил от полза, сега само някой трябва да оправи файла :wink:
От голяма полза ми бяха - ако не ги бях нанесъл предварително по страниците, нямаше да си завърша първото си изиграване и щях да захвърля книгата. Натъкнах се на още една сгрешена в началото:
еп. 71 - не 258, а 248
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

05 Ян 2018 23:13
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Re: Магьосникът от огнената планина #126083
Ами не намерих по-подходяща тема от тази са самата книга. А иначе мнението ми ще е за бордовата игра по "Магьосникът от огнената планина", с която се сдобих на доста прилична цена след дълго дебнене в Ибей. Играта е излязла през 1986 г. и е създадена от Стийв Джаксън (да, същият участвал в написването на култовата книга-игра).

Самият борд е с много приятен арт и пресъздава доста локации от самата книга (реката, дракона и т.н.), а движението по него е на приципа на... ами на Монополи. За друго по-популярно не се сещам. Хвърляш зар и се местиш толкова места, колкото показва, като можеш да спреш и по-рано по пътя си, ако има стая. Стаите са места, където имаш encounter tile (разбирай чудовище, добронамерено същество и т.н.) както и treasure tile (съкровище). Ако пребориш/изпълниш encounter-а печелиш treasure tile-a, който може да е оръжие, провизии, пари и т.н. Чудовищата имат подобно в книгата-игра показател Умение и показател Живот. Битките се провеждат по същия начин в книгата. Героят ти има класическите показатели от ББ: Умение, Живот и Късмет, като разликата с книгите е, че тук не може да използваш Късмет по време на битките. Има определени Encounter-и, които ти тестват късмета, като независмо дали е било или не успешно, винаги намаляваш с 1 показателя си след проверката! Може да избягаш от битка и да се "върнеш" на картата, но срещу определено наказание.

Забавното е, че играчи могат да се бият също един с друг, както и някой от тях да избяга по време на битката с друг. Тази механика е доста важна в играта не само, защото така може да се сдобиеш с treasure tiles на другия игра, но евентуално и с неговите "ключове". Ключовете са най-основното нещо в играта, с което се определя победителят. Играчът не само трябва да се опитва да събере колкото може повече ключове, но трябва да познае с които точно 3 ключа се отключва съкровището. Има интересна механика, която ти подсказва кои са те "надничайки" в key cards на останалите играчи.

Има също така подземия, тайни проходи... абе всичко, което трябва да си го има в една D&D игра. Изглежда доста добре играта. Нямам търпение да я пробвам.

20180105_185119_HDR.jpg

20180105_185133_HDR.jpg

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
20180105_185119_HDR.jpg
20180105_185133_HDR.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Mindcrime, ringlas, ninja_senso, Monevwww, comics_ross, Stayfun

06 Ян 2018 22:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Re: Магьосникът от огнената планина #126093
Днес направихме един тест на играта - с никсата и Танер, та да кажа някакви впечатления. Като за първа игра играхме доста приятелски и почти кооперативно (никсата уби дракона, Танер магьосника (които са най-силните противниците в играта), а аз взех, че я спечелих. Играта има доста варианти, като дори и сам можеш да я играеш, може и кооперативно, може и на отбори 2на2 или 3на3 или 2на2на2, но най-интересно е всеки срещу всеки :).
Цялата игра е ситуирана в Огнената планина, като дори картата силно напомня на тази от книгата-игра, противниците, доста от обитателите и някои от предметите също. Целта е да се съберат 3 ключа, с които да се вземе съкровището. (тук има един момент, който улеснява играта...ама за него после)
Та първоначално на случаен принцип във всяка стая се поставя "съкровище" и обърната карта, която може да е чудовище или някакъв друг обитател на планината. Правят се герои (точно като в ББ). След което се тръгва в лабиринта, като се хвърля зар за предвижване, като в Монополи. Има "тайни" коридори, които доста улесняват предвижването. Няма да спойлвам много, но идеята е да претършуваш достатъчно стаи, за да набавиш необходимите ключове, а и да се снабдиш с добри предмети, провизии и т.н. Интересно е, че преди Магьоника (Warlock-а) има лабиринт, където ако сте повече хора би било доста интересно как ще се движите в него. Така ние играхме доста приятелски и споделяхме волно или неволно доста информация и това улесняваше играта на останалите :) Освен битките и предвижването, то трябва да се реши и загадка - кои са 3-те необходими ключа за съкровището...та тук за мен е слабият момент, поне при по-малко играчи, ако бяхме 6 щеше да е една идея по-сложно :), но както бяхме 3-ма, буквално на 4-тия момент, в който можеш да получиш информация за загадката, а то е, когато някой хвърли 1 и още в няколко случая, то вече бях почти разгадал комбинацията...след още 2 (а те в рамките на играта бяха около 10 сигурно) то бях абсолютно сигурен. това е така, защото всеки играч в началото на играта държи парченце от решаването на пъзела, ако бяхме 6тима щеше да е доста по-трудно и щеше да е доста интересна касапница :)
Та играта ми достави доста удоволствие днес! Та играта е много добър ъпгреднат вариант на Не се сърди човече в стил Битки безброй :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, ninja_senso

07 Ян 2018 00:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Re: Магьосникът от огнената планина #126094
Като настолна игра от 1986 година е добра, но в сравнение с днешните - не е нещо особено. Както при повечето компететив РПГ настолни игри страда от комплекса - snow ball efect. За непознатите - един играч като се нагруха, няма кой да го спре, освен сам да си пререже гърлото или ако някой умре, той престава да бъде реална конкуренция на останалите играчи.
Въпреки това, играта е интересна. Напълно се потопяваш в подземията на Огнената планина и заедно с останалите алчни люде се пробваш да достигнеш до съкровището на Магьосника. Това е главната цел, но преди да стигнеш до него, трябва да ступаш малко гадинки, които да ти подхвърлят някой друг ключ, за да можеш да отключиш ковчежето.
Показателите са абсолютно същите както в цялата серия на Файтинг фентъзи. Битките, протичат по същият начин, но за съжаление точките късмет не мога да ги ползвам в битка. Въпреки това, при метнати чисти две шестици правиш двойна щета. Тук по ми харесват как протича схватката, защото можеш да тролиш играча докато мятате заровете.
Арта е страхотен, а фигурките приличат старите нешлифовани пластмасови видове.
Иначе играта ми хареса. Не е нещо особено като правила, но с удоволствие бих я играл отново и отново. Просто съм фен на Файтинг фентъзи.

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Monevwww

07 Ян 2018 12:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: Магьосникът от огнената планина #126095
Определено ми хареса играта, въпреки че някои неща в хода на играта ги коригирахме, тъй като бяхме започнали да играем грешно. Има го това носталгично усещане, когато играеш подобен тип игри. Връща те в детството ни, когато сме играли игри като "Не се сърди човече" и Монополи". Но тук в комбиницация с друго нещо от детството ни - книгите-игри. Определено Битки безброй ми допадат в този формат повече отколкото като книги. Малко като Кървъв меч усещане, но в света на ББ.

Иначе как протече самата игра Монев добре го описа. Беше забавно. Доста се посмяхме. Както Танер спомена забавно е като се биеш с някое чудовище, заровете за него да ги хвърля друг играч. Има го: "Ей сега ще видиш ти колко ще ти сваля живота" и други подобни "клетви", които ги няма, докато си четеш сам книжките.

Аз също бих играл още на тази игра. Танер предложи да ми я купи за 15 лв, но няма да го огрее. ;)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

07 Ян 2018 13:12
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Re: Магьосникът от огнената планина #126096

Танер предложи да ми я купи за 15 лв, но няма да го огрее.

Давам 32 паунда, като ти омръзне :)

29 Ное 2018 22:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: Магьосникът от огнената планина #129970
Сдобих се с втората бордова игра по Битки безброй:

Прикачени файлове:
Legend of zagor.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: tonystarks, harlequin, ringlas

07 Фев 2020 17:29
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Re: Магьосникът от огнената планина #134186
Момчета, в PDF-файла сте допуснали една грешка:

В епизод 85 изборът да тръгнеш на север би трябвало да води към 106 (и в книгата си е така, и е вярно), а вие сте сложили хиперлинк към 204.
Ако можете (и ако искате) оправете го в PDF-а и го качете отново.

Иначе - благодаря за качения PDF! ^_^ Това наистина много ме улеснява да я играя направо на лаптопа, без да се занимавам да прехвълям страниците на старата си книга, и да я изхабявам и окъсвам допълнително. :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Асен

07 Фев 2020 20:33
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1035
Re: Магьосникът от огнената планина #134189

Christomir писа: писа:
Момчета, в PDF-файла сте допуснали една грешка:

В епизод 85 изборът да тръгнеш на север би трябвало да води към 106 (и в книгата си е така, и е вярно), а вие сте сложили хиперлинк към 204.
Ако можете (и ако искате) оправете го в PDF-а и го качете отново.

Иначе - благодаря за качения PDF! ^_^ Това наистина много ме улеснява да я играя направо на лаптопа, без да се занимавам да прехвълям страниците на старата си книга, и да я изхабявам и окъсвам допълнително. :)

iPDF-а, който е достъпен от официалната тема с дигитализирани заглавия (knigi-igri.bg/forums/digitizing/4869-dig...ani-zaglaviya#109732) е наред. Предполагам, че този, който е в темата и най-вероятно си свалил, е проблемен.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Christomir

08 Фев 2020 16:31
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
Re: Магьосникът от огнената планина #134228

ringlas писа: писа:
iPDF-а, който е достъпен от официалната тема с дигитализирани заглавия (knigi-igri.bg/forums/digitizing/4869-dig...ani-zaglaviya#109732) е наред. Предполагам, че този, който е в темата и най-вероятно си свалил, е проблемен.
Да, именно този в темата имах предвид.
И благодаря много за линка към темата с дигиталните книги! :D Бях ви видял някъде да говорите за нея, но не бях успял да я намеря (явно не съм имал време да търся).

09 Фев 2020 20:09
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
Re: Магьосникът от огнената планина #134244
Хмм, сега обаче виждам, че във файла, който е качен в дигиталните книги, не е оправен епизод 211 (няма никакви препратки от него). Дали може да го оправите и него там (или пък да оправите епизод 85 във файла, който е качен тука в темата), за да може поне в един от файловете всичко да е вярно?

Извинявайте, ако ставам досаден. И благодаря още веднъж за труда, който полагате да дигитализирате книгите, и да оправите печатните грешки в тях!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.204 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност