• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

494 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Freeway warrior, Джо Дивър

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
10 Юни 2016 13:16 18 Юни 2016 13:23 от ringlas.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2470
Topic Author
Freeway warrior, Джо Дивър #115970
Ето ви една интересна инициатива на Дивър:
knigi-igri.bg/articles/news/item/chetiri...chni-knigi-joe-diver

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Юни 2016 13:14
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Freeway warrior, Джо Дивър #116081
Линкът не се отваря. Я дай друг ;)

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

18 Юни 2016 13:23
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1196
Freeway warrior, Джо Дивър #116082
Обнових линка с новия.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Krassy

18 Юни 2016 17:32
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 613
Freeway warrior, Джо Дивър #116087
някой има ли идея, това нещо да се превежда, или ще е само на английски?

Истината ще те направи свободен

18 Юни 2016 17:55
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 802
Freeway warrior, Джо Дивър #116088
ia801002.us.archive.org/11/items/Freeway...ighway_Holocaust.pdf
ia601001.us.archive.org/0/items/Freeway_...r_2_Mountain_Run.pdf
ia600403.us.archive.org/2/items/Freeway_...3_The_Omega_Zone.pdf
ia800406.us.archive.org/4/items/Freeway_...fornia_Countdown.pdf

Това са линкове за книжките, който иска може да си ги свали.

18 Юни 2016 22:00
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Freeway warrior, Джо Дивър #116090
Супер си, Монев :)

Някой ако ги е чел/прочете, нека сподели мнение, на мен лично ми е много интересна като сетинг тази поредица и ми е любопитно как е като качество и игра.

18 Юни 2016 23:24
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Freeway warrior, Джо Дивър #116093
Преди време играх първата, но не стигнах далеч...
Ето ми мнението от темата Английските поредици:
Другата поредица е Freeway Warrior. Тя е от 4тири книги, като действието се развива в един постапокалипстичен свят ... стил Лудия Макс. Ядрена война е унищожила почти цялото човечество. Действието се развива след 2020 г. Главният герой е Cal Phoenix. В началото на първата книга освен как светът е стигнал до своята гибел има и историята на Кал. Излизат през 1988-1989 г. За тази поредица лично аз съжалявам, че не е излязла на български :arrow: Играх първата книга веднъж и сега съм я оставил...Дневникът е богат и има доста показатели, силно напомня на FF, но бойната система е различна. Има два типа битки с оръжие, в което всичко зависи от оценката ти + число от таблицата (там числата са от 0 до 9) и другият тип е близки битки (тук бих казал, че е слабата част) Системата е следната имаш бойно умение към него се прибавят точките от оръжието ти за близък бой от сбора се вади бойното умение на опонента - резултатът отговаря на колона в специална таблица за щети, след което се посочва случайно число, което отговаря на ред и така се смятат щетите...звучи сложно, но не е. Проблем е постоянното разгръщане за таблицата и това, че битката може да се проточи...
Интересна е историята, многото предмети, показателите, отчитането на муниции и т.н. Проблем за мен е леко дразнещата система за близки битки и това, че при всяка проверка на оценка се се прибягва и до случайните числа...но това не е прекалено. Показателите се прехвърлят от книга в книга.

18 Юни 2016 23:42 18 Юни 2016 23:45 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Freeway warrior, Джо Дивър #116094
Ето и по-добро място за сваляне на книжките. Има и грешките, възможност за четене онлайн, схема на книгата, страхотно е:
www.projectaon.org/en/Main/HighwayHolocaust
www.projectaon.org/en/Main/SlaughterMountainRun
www.projectaon.org/en/Main/TheOmegaZone
www.projectaon.org/en/Main/CaliforniaCountdown
www.projectaon.org/en/Main/FreewayWarriorInterview - това е интервю за сагата.
www.projectaon.org/en/Main/FreewayWarriorActionChart - това е полезен дневник

11 Юли 2017 00:16 11 Юли 2017 00:22 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Freeway warrior, Джо Дивър #123101
Качвам за какво става дума в първата книга и хронология на катастрофата - все пак е постапокалиптичен свят.

Ти си Кал Феникс, Войнът на магистралата, шампион и защитник на Колония Далас Едно. Смъртоносна банда от членове на КОНСУ, водени от психопата Мичиган „Лудото куче“ се опитват да унищожат твоята крехка колония, защото се намира в пустошта на Тексас на пътя на първия етап на жизнено важното преселване към брега на Калифорния. Тези мотористи са страшни врагове: въоръжени, хитри и много опасни, способни на светкавично нападение както през деня, така и през нощта. Ще имаш нужда от цялата си мъдрост, за да защитиш твоите хора, за да достигнете вашата дестинация непокътнати!

ХРОНОЛОГИЯ НА КАТАСТРОФАТА
1990–1998
Възход на глобалния тероризъм в безпрецедентен мащаб. Политическо насилие, финансирано от престъпен синдикат, наречен КОНСУ— Консорциум за Отвличания, Насилие, Съпротива и Убийства.
1998–2003
Правителствата на много малки и бедни държави попадат в ръцете на КОНСУ. Международните терористи получават оръжие, обучение и подслон в тези „Лоши държави“
2003–2008
Нападения над нефтени и газови инсталации, убийства и отвличания на високопоставени световни политици стават нещо обичайно, защото КОНСУ се опитва чрез терор да подчини цивилизаования свят. Въпреки общественото недоволство и нарастващото международно напрежение, Великите сили категорично отказват да отстъпят на исканията на КОНСУ.
2008
Президентът на САЩ и Генералният секретар на ЦК на КПСС биват убити на съвместна среща на върха. САЩ, СССР и големите Европейски нации създават Световна Отбранителна Лига – СОЛ. „Лошите държави“ биват нападнати, ключови бази на КОНСУ са унищожени и хиляди техни членове са заловени.
2009
Лидерите на КОНСУ са затворени до живот в „Дълбоките затвори“ – затвори с максимална сигурност, дълбоко под земята – за да се предотврати бягството им или освобождаването им от агентурната мрежа на КОНСУ, която все още е голяма.
2010
Появяват се нови лидери, които обединяват разпръснатите остатъчци от КОНСУ и планират отмъщение.
2011
Влак на СОЛ, който транспортира седемнадесет ядрени, бойни глави от по 100 килотона, за да бъдат ютилизирани е нападнат от агенти на КОНСУ. Влакът е унищожен, а смъртоносният му товар е откраднат.
2012 Нова година
КОНСУ хаква новия сателит на СОЛ и излъчва смразяващ ултиматум. Те планират седемнадесете откраднати бойни глави да бъдат изпратени срещу големите градове на САЩ, СССР и Европа. Искат веднага да бъдат освободени всички агенти на КОНСУ от „Дълбоките затвори“ плюс 2 трилиона долара в златни кюлчета или ще взривяват бойните глави една по една, докато не им бъдат изпълнени условията. Дават 24 часа. Лидерите на СОЛ обявяват извънредна ситуация и поискват удължаване на срока. КОНСУ отказват.
2-ри Януари
Първата бойна глава е взривена в Атомната електрическа цетрала в Бри, на десет мили южно от Париж, Франция. Взривът и радиоактивното замърсяване взима десет милиона живота. КОНСУ повтарят исканията си и дават нови 24 часа.
3-ти Януари „Денят“
Агенти на Световната Отбранителна Лига откриват командната централа на КОНСУ на остров в Южния Пасифик. Веднага се дават заповеди за проникване и унищожаване на щаба и хората на КОНСУ там. Нападението е бързо и унищожително; комплексът бързо е превзет и всички биват избити. И все пак, иронично, докато новината за победата се предава навсякъде по света, КОНСУ извършват последното си отмъщение. Предавател, скрит на острова, снабден с таймер се задейства и изпраща сигнал до комуникационен сателит, обикалящ около Земята. Сателитът усилва сигнала, като същевременно го връща към Земята и задейства останалите бойни глави. Първоначалните експлозии задействат катастрофална верижна реакция, която засяга граждански и военни ядрени съоръжения в цялото северно полукълбо. Стотици милиони хора умират за дни, а още повече загиват в следващите години, вследствие на продължителната радиоактивност и тежките климатични промени, които засягат Земята.
2012–2019
Ураганен вятър се носи из целия свят, като разнася огромно количество прах в горната атмосфера и така предотвратява много от слънчевата светлина да достигне до земната повърхност. Температурите се понижават, засягайки оцелелите над земята. Комуникациите са нарушени от гама радияцията и така всички радио и сателитни контакти стават невъзможни. Малки колонии от оцелели се развиват напълно изолирани едни от други в тези години на тъмнина.
2019–2020
Постепенно прашните бури се разсейват и слънцето прониква в атмосферата, размразявайки замръзналата повърхност на земята. Радиацията е паднала до поносими нива, а оцелелите излизат на повърхността, за да си възвърнат малкото остатъци от познатия им свят.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: asen_berk

11 Юли 2017 09:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Freeway warrior, Джо Дивър #123105
Хайде, ще ви кажа, няма за къде да пазя вече тайната.
Исках да ви изненадам с тази поредица и направих контакт с Бен Дивър, синът на Джо, както и с Speltidningen, които държат шведските + илюстрациите. С вторите разговорите минаха много добре, имат страхотен artwork за закупуване и се оказаха големи пичове.
С Бен обаче комуникацията вървеше много тежко поначало (по месец-два чаках за отговор), позитивен беше за издаването в България, но накрая съвсем изчезна и от 4-5 месеца не съм го чувал.
Направихме и проби за превод с Jane, според мен се справи добре, та всичко беше готово, ама...

Начинанието и без друго ще е натоварващо и почти сигурно загубно финансово, така че го зарязвам - нямам нерви да се занимавам с правата 18 месеца, а и мисля, че има и други добри проекти, в които мога да вложа времето. Като цяло беше непрактично/емоционално решение да се занимава с това и сега като истина ентусиазмът ми не остава причина да се издава Freeway Warrior.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Monevwww, asen_berk

11 Юли 2017 10:35
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Freeway warrior, Джо Дивър #123108
Жалко, че проектът е замразен. Снощи започнах да я играя (вече сериозно, не като предния път само да я разглеждам). Впечатлих се от "тежкия" дневник и дадох началото...
Като за начало имаш 2 основни показателя - Ръкопашен бой и Издръжливост и двата се определят с таблица за случайни числа (0-9)+ твърда оценка - силно напомня ББ. Бойната система е същата като в Самотния вълк - от твоята оценка за Ръкопашен бой се изважда тази на противника - така се получава, коя колона от таблицата за щети да се гледа - показва се число и се определят щетите.
Имаш 5 показателя(стрелба, шофиране, интелект, оцеляване и промъкване (най-общо казано, но отразяват повече неща) и екипировка. По-интересно е, че имаш храна и вода, които да отчиташ и ако останеш гладен или жаден ще губиш точки издръжливост +
огнестрелно оръжие и отчитане на амуниции за него. Оръжията за близък бой дават бонус към оценката за Ръкопашен бой. Престрелките (изиграл съм една, но едва ли ще има разлика) - показваш число и прибавяш оценката за стрелба. като цяло ситуациите са такива - влизаш в магазин - посочи число и прибави оценката промъкване...Буквално през епизод имаш такива проверки...доста напомня на "Не поглеждай назад", като ми се струва сравнително линейна, но то и при Самотния вълк нещата са така...
Жалко, че проектът е замразен...ако нещо тръгне да се размразява - пък било то и в друг вид, то това би било хубава новина и с радост бих помагал, каквото мога :)

11 Юли 2017 10:57
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Freeway warrior, Джо Дивър #123109
Мерси за подкрепата; проектът е отпаднал от моя страна, не е замразен :) Може да предложите на Никсата или Уейн да хванат тази поредица, след като приключат с "Пътя на Тигъра".
Текстът по мое мнение е добър, залага на сюжет и персонажи (за разлика от Битки безброй) и сетингът ме кефи, имаме дефицит на постапокалиптични книги-игри :)

11 Юли 2017 11:05
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1329
Freeway warrior, Джо Дивър #123111
Аз по-скоро след Тигъра съм си харесал другата поредица на Марк и Джейми "Falcon", но 5та и 6та книги там са неоткриваеми. От най-редките са.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Юли 2017 11:29 11 Юли 2017 11:34 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Freeway warrior, Джо Дивър #123116

nixata писа: писа:
Аз по-скоро след Тигъра съм си харесал другата поредица на Марк и Джейми "Falcon", но 5та и 6та книги там са неоткриваеми. От най-редките са.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Ето ти ги 5-та и 6-та, дори ги конвентирах в docx, че е по-добър формат за работа ;)
Не знам за Falcon, добре, че не си се насочил към Golden Dragon - сега уж преиздават 1-вата книга и се готви цялата поредица, но разбирам, защо е загубила битката с Fighting Fantasy...скоро ще дам впечатления за книга 6 от тази поредица ;)

Иначе за Freeway warrior - ще кача още малко неща скоро, все повече ми харесва :) Различна е...но не знам, дали ще има успех в комерсиално начинание...

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

11 Юли 2017 20:57
asen_berk's Avatar
asen_berk
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Freeway warrior, Джо Дивър #123126
Войнът на магистралата, звучи ми супер и по описанието на Монев много ми хареса. Дано си заслужава да се впуснеш в нея. постапокалипстичен свят любимите ми книги. Ако ще се превежда това, може да се разчита на моята помощ(финансово)в английския сам слаб за преводач не ставам :hello:

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Time to create page: 0.116 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО (44 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • 18 Апр 2026 00:15
    • Неразказани Легенди: коментари и ревюта (27 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • 17 Апр 2026 23:23
    • Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (9 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 17 Апр 2026 00:26

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност