• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
19 Юли 2011 23:05
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19893
Здравейте,

Намислили сме форумно начинание подходящо както за запознати с ролевите, така и за фенове на книгите-игри. Единственото изискване е желанието да бъдете не само свидетели, но и част от историята, директно ваейки я според действията на героите. Завръзката я има, но как ще избегнете препятствията и какво ще се случи накрая е изцяло във ваши ръце!

Играта...

Действието се развива във вселена, където между световете има въздух, а синевата се кръстосва от безброй летящи кораби. Под тях, в океана от облаци, се крият чудовища всяващи страх у всеки капитан. В този свят науката е избрала друга посока, разчитайки повече на механиката, отколкото на електрониката.

Лейди Блекбърд бяга от уредения си брак с граф Карлов. Тя е наела контрабандистки кораб на име Совата, който да я закара от двореца на Имперския свят Илисиум до далечния край на Останките, за да бъде със своя таен любовник, пиратския крал Юрая Флинт. Обаче малко преди да преполовят пътя от Хейвън, Совата е подгонена и заловена от Имперския кръстосвач Ръката на скръбта по обвинения за летене под фалшив флаг. В момента лейди Блекбърд, нейният телохранител и екипажа на Совата са задържани на Ръката, докато командирът на кръстосвача, капитан Холас, преглежда регистрите на контрабандисткия кораб по безжичната мрежа. Въпрос на време е да открият документацията и да разберат, че Совата е притежание на не кой да е, а на небезизвестния изгнаник Сайръс Ванс.

Как ще се измъкнат от Ръката на скръбта? Какви опасности има на пътя им? Ще успеят ли да стигнат до заветната цел? Включете се в играта и разберете.

Герои:
Наташа Сири/Лейди Блекбърд - благородничка, бягаща от уредения си брак, за да бъде със своя любовник. (Ако няма представителка на нежния пол, изявяваща желание за ролята, ще заменим героя с лорд Блекбърд, който има друга причина да бяга)
Наоми Бишъп - бивша гладиаторка, понастоящем бодигард на лейди Блекбърд. (Също имаме и мъжки вариант)
Сайръс Ванс - бивш Имперси войник, понастоящем капитан на Совата
Кейл Аркам - крадец и слаб магьосник, пръв капитански помощник и механик на Совата
Снаргъл - гоблин моряк, пилот на Совата

Технически...

КНИЖКАТА С ПРАВИЛАТА
(15 страници, като е нужно да прочетете само няколко от тях - най-вече тази за вашия герой)

Темпото е подобно на това в КИ, но с разликата, че има Водещ, който ви описва сцената (епизода) и вместо накрая да имате набор от възможности, просто стои въпросът: "Какво правиш? Как ще се измъкнеш?" Идва ваш ред да опишете какво правите, а Водещият ви представя следващата сцена (епизод) според случилото се до момената.
Ала за да не се злоупотребява със свободата, а и за здравословна доза тръпка, се ползва проста система за успеваемост. За всяко действие, което стои под въпрос (блъфиране пред мафиоти, плуване в бурна река) се взимат под внимание качествата, с които разполага героят, и се гледа дали има такова, което пасва на текущата ситуация. Ако има, то се добавя към няколко зара и според крайния сбор се определя дали играчът е успял да постигне желаното. Ако героят няма такова качество, пак може да опита, но с идеята, че не е много опитен в тази сфера и има по-малък шанс да успее.

Ако нещо не е ясно, ще обяснявам.

Състав:
Водещ - Razor
Лейди Блекбърд - Върдж Дриймънд
Наоми Бишъп - Mordekai
Сайръс Ванс - hameleona
Кейл Аркам - Coblin King
Снаргъл - Асен

Обяснения, разяснения и прочие

РЕД НА ПИСАНЕ
Първи съм аз, после сте вие. Между вас няма определен ред, така че който свари пръв, той пише и действа пръв. В самата история това може да се изразява в по-бързо движение на ръката, взимане на думата преди останалите играчи и т.н. Разбира се, предимството ви обикновено е не повече от миг до няколко секунди (освен ако този след вас изрично не се забави).
Желателно е да се включвате поне веднъж на няколко поста (поне веднъж на изреждане, грубо казано).

ФОРМАТ НА ПИСАНЕ
Като количество - колкото искате. Но поне няколко изречения.
Без различни цветове, без персонално форматиране на текста. Пряката реч си е с тире, непряката с кавички и прочие. Знаете си ги тия неща, но аз да го кажа, че търсим консистентност, а не да объркваме четящите.

СТИЛ НА ПИСАНЕ
Пишем от трето лице.
Въпреки това не пренебрегвайте емоциите и възприятията на героя си - какво и как чува, вижда, чувства и прочие. Описвайте какво става около него, но описанията да са логични (четете като "в границите на разумното") и да включват само декор или неща, които аз изрично преди това съм казал, че се случват. Примерно, ако сте в стая, без проблеми опишете, че на масата има чайник. А очевидно и маса. Но не може да кажете какво прави домакинът (неигрови персонаж) в момента, освен ако аз не съм казал изрично. От друга страна може да предполагате. Същото се отнася и спрямо останалите герои - може да да описвате тяхното състояние и поведение, но това ще е предположение на вашия герой и често може да сте в грешка.
За да избегнем прекалено накъсване при диалозите, старайте се да построявате репликите на героя си така, че да приличат на монолог. Същото количество съдържание, но ще си спестим писането на едно по едно изречения, когато двама герои си говорят. Другият начин е да вкарвате повече смисъл в по-малко думи (подобно на филмите, където думите на героите са малко, но силни).

ИГРОВАТА ЧАСТ
Когато искате да правите нещо и това нещо включва мятане на зарове или използване на качество нагероя (т.е. искате да постигнете някакъв ефект или да се справите с някакво препятствие), хвърляте заровете/използвате качествата според правилата и описвате какво точно правите. След това аз ще видя резултатите и ще преценя какви са последствията от действията ви. За заровете обаче трябва да се регистрирате тук invisiblecastle.com , където ще хвърляте виртуално. После копирате линка от хвърлянето в поста си (и ако искате, добавяте резултата като текст към поста, щото съм мързелив и не ми се цъка).

Общо взето е това. Правила, али-бали... Стремим се да вършим нещата качествено, да си изкараме добре и накрая да се получи нещо хубаво. :)

По-долу (в офтипик тага) е българският превод на игровите правила, любезно предоставен от hameleona.
[offtopic]Правила

Хвърляне на заровете:
Имате актив от 7 зара.
Когато се опитвате да преминете препятствие, хвърляйте зарове. Започвате с един зар. Прибавете зар, ако имате качество (trait), което би могло да ви помогне. Ако качеството има някакви етикети (tag), които са подходящи за случая – добавете по зар за всяки от тях. Накрая добавете колкото желаете от собствения си актив.

Хвърлете всички зарове, които сте събрали. Всеки зар, който показва 4, 5 или 6 е попадение. Трябват ви толкова попадения, колкото е нивото на трудност (обикновено 3), за преминаване на препятствието.

Нива: 2 Лесно – 3 Трудно – 4 Затормозяващо – 5 Екстремно

Ако успеете (т.е. покривате нужния брой попадения), изхвърлете всички зарове, които сте хвърлили (включително и тези от актива си). Не се притеснявайте, ще имате възможност да си допълните актива.

Ако не покривате броя попадения, все още не сте постигнали целта си. Но запазвате заровете от актива и си прибирате (добавяте към актива) още един. Водещият ще развие ситуацията по някакъв начин и може би ще можете да опитате отново.

Състояния:
Когато събитията оправдават или особено, когато се провалите на хвърляне, Водещия може да наложи Състояние на героя ви: Ранен, Мъртъв, Изморен, Ядосан, Загубен, Преследван или Притиснат. Когато получите състояние, отбележете кутийката му и обяснете какво се случва. [Забележка: Състоянието “Мъртъв”, е само “Предполагаемо мъртъв”, освен ако вие не кажете иначе]

Приятелска помощ:
Ако героят ви е в позиция да помогне на друг герой, може да му дадете зар от актива си. Кажете какво прави героя ви за да помогне. Ако хвърлянето се провали, получавате зара си обратно. Ако хвърлянето успее, губите зара си.

Ключове:
Когато активирате ключ, можете да направите едно от следните неща:
> Да вземете Точка Опит (ТО)
> Да добавите зар към актива си (максимумът е 10)

Ако се поставите в опасност заради ключа си, получавате 2 точки опит или 2 зара (или 1 точка опит и 1 зар). Когато съберете 5ТО, получавате повишение. Можете да изразходвате повишението за едно от следните:
> Да добавите Качество (базирано на нещо ново, което сте научили, или на припомнен стар опит).
> Да добавите етикет към съществуващо качество.
> Да добавите нов Ключ (никога не можете да имате два пъти един и същ ключ)
> Да научите тайна (ако имате възможността)
Можете да запазите повишенията си и да ги похарчите по всяко време, дори насред битка!

Всеки ключ си има откуп. Ако условието за откупа се случи, имате възможността да премахнете ключа и да получите две повишения.

Презареждане:
Можете да презаредите актива си от зарове обратно до 7, като имате презареждаща сцена с друг герой. Можете също така да премахнете състояние или да си възстановите използването на Тайна, според детайлите на сцената. Презареждащата сцена е добър момент да питате (вътреигрово), за да могат останалите играчи да покажат аспекти от героя си – “Защо избра този начин на живот?” – “Какво мислиш за Лейди?” – “Защо прие тази работа?” и т.н.Презареждащите сцени могат да са и връщане назад в спомените (flashback) на героите.[/offtopic]

connection timed out

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Юли 2011 00:42
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19907

Razor писа: писа:
Снаргъл - Асен
Потвърждавам, а тази емотиконка вече ще ме представя в нормално състояние :mrgreen: ! Религиозен гоблин-пилот на космически дирижабли с менящ се цвят според емоционалното състояние 4дауин, бейби 8-) !
Впрочем, в този сетинг гоблините си менят не само цвета, а и ръста в известен обхват, само че не го правят по желание, а подсъзнателно.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

20 Юли 2011 01:24
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19910
Нещо против да се включа и аз? Звучи интересно.

My deviantART page.

20 Юли 2011 01:33
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19911
Против нямаме. Избери си свободен герой и прочети правилата. :)

connection timed out

20 Юли 2011 01:42
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19912
От свободните Кейл Аркам ми се струва подходящ. Правилата са ми малко мъгливи, но като ги видя в движение, всичко ще си дойде на мястото.

My deviantART page.

20 Юли 2011 01:44
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19913
Това определено е подход, най-лесно се учи в игра ;) . Ако все пак имаш нужда от помощ за нещо, пращай лични съобщения или пиши тук за разяснения :mrgreen: !

Подсказка, дневникът на героя ти е част от правилата, която много хора пропускат и после се чудят къде са.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.

20 Юли 2011 09:04
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19926
Ако не се появи дама за Лейдито бих желала да я поема, ама ще помоля Асен примерно да каже дали може, понеже от групата кумай той най-добре ми познава играта, а не ми се ще да я метнат зад борда при първи възможен случай. =)

дописка: Погледнах правилата и ако ме вземете и аз ще ги уча в движение. =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

20 Юли 2011 09:39
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19937

Вилорп писа: писа:
Ако не се появи дама за Лейдито бих желала да я поема, ама ще помоля Асен примерно да каже дали може, понеже от групата кумай той най-добре ми познава играта, а не ми се ще да я метнат зад борда при първи възможен случай. =)

дописка: Погледнах правилата и ако ме вземете и аз ще ги уча в движение. =)
Хам също ти познава играта, поне форумния стил. А това май има значение в случая ;) .
Ще ти направим обективно представяне пред Рейзър, обещавам 8-) !

20 Юли 2011 09:48
Mordekai
Командос
Командос
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19939
Привет вам и понеже това ми е първия пост - благоденствие да сполети тоз форум!

И аз се включвам при вас, Асен ми е запазил Наоми.

20 Юли 2011 10:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19942
Добре дошъл/а и ще се радваме да видим твой постове и по другите дискусии.

добавено: Сега се появи аватар, тъй че: Добре дошла. Ако въобще му допуснат до участие ще се надявам на тебе да ми опазиш героинята жива =Р

Цвят за модериране

20 Юли 2011 11:42
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #19976
Вилорп, ще ми се някой различен от изявените рпг фенове да се включи. :)

connection timed out

20 Юли 2011 17:00
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #20041
Тогава минавам резерва. Свирнете ако не ви налетят мацки. =)

Цвят за модериране

21 Юли 2011 21:49
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #20165
Нещо което нарисувах снощи, запален от тая игра.

My deviantART page.

21 Юли 2011 21:52
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #20166
Много е добро. :)

connection timed out

21 Юли 2011 23:01
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Лейди Блекбърд (ОРГАНИЗАЦИЯ И КОМЕНТАРИ) #20175

Coblin King писа: писа:
Нещо което нарисувах снощи, запален от тая игра.
Супер картинка :mrgreen: !
Рейз, пледирам да дадеш на човека 1 опит, все едно си е задействал някой от ключовете ;) ! Вероятно с основание много системи предвиждат бонус към опита за подобен принос към играта.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност