Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Явно е, че очилата са и само за четене (далекогледа е) иначе щеше да е с тях и в момента на разпита. Тъй като е била на прием, а не в библиотеката, може да се предположи, че не ги е носила на приема. В допълнение е доста трудно да четеш писмо с очила докато си оправяш грима
![]()
Точки: (е)Ми мацката не може да чете без очила,как тогава е прочела тайнственото полуписмо та така..
Toчки : (а), (г)Явно е, че очилата са и само за четене (далекогледа е) иначе щеше да е с тях и в момента на разпита. Тъй като е била на прием, а не в библиотеката, може да се предположи, че не ги е носила на приема. В допълнение е доста трудно да четеш писмо с очила докато си оправяш грима
![]()
Toчки : (а), (г)Второ определено и трябват очила за да чете, според описанието ми прилича по скоро че е сляпа като картца, а очилата не са с нея когато идва от партито.Трето, не съм запознат с женската психика, ама когато не виждаш на дали ще хванеш да си оправяш и грима.
Точки: (е)жената идва от партито, без очила и е малко вероятно, дори да е прочела някакво писмо, да може да разпознае почерка му без очила. И друго - отдавна не съм писал писмо, но след като се изпише едната страница, не е ли нормално да се обърне и да се продължи от другата страна на листа (стрелям на посоки).
Заповядай. auction.bg/item.php?id=1226086Извинявам се че коментара ми не е точно по играта, но искам да попитам някой знае ли дали я има някъде за сваляне тази книжка. Спомням си, че преди мнооооооого години я четох и сега като видях тази тема се сетих пак за нея. Бих си я купил също, ако някой тук реши да я продаде ?
Точки: -Не мисля, че е самоубийство, защото е в Плевнята - това ли е най-доброто
място да се самоубиеш?! Би си прерязал вените ако ще се самоубива според мен.
И ако беше самоубийство, щеше да има и неговите отпечатъци по дръжката на ножа, а то пише,
че само едни отпечатъци са ясно очертани. Следователно друг не е хващал ножа.
Факт е, че Тери е стоял над тялото и е държал ножа в ръка, забит в гърдите. Ако искаше да го изкара ножа,
нож се изкарва за няколко секунди, щеше да го извади въпреки влизането на Дон. Причина за убийството
може да бъде постоянното критикуване от страна на Кейт.
Ейхън не обвинява Дон, а се запитва дали не е самоубийство?
Всичко това ме навежда на мисълта, че убиеца Тери Ейхън.
Toчки : (а), (г), (в), (б) - 10 точки общи. Продължавай в същия дух!Из приключенията на инспектор Морис /Мангустата/ Стрезов.
- Кой - попита Дон Бенинг.
- Кой какво? - почесва зад ухото Морис, докато обикаляш с бавни стъпки тялото.
- Кой ще дойде на разпит? - повиши тон Тери Ейхън, при това с нервна нотка.
- Аааа, спокойно нека първо разгледаме детайлите. Някой от вас ще ми сподели ли какво е характерно за кухненските ножове?
- Не стърчат от гърдите на хората? - пробва да налучка Бенинг.
- Добра догадка драги мой - усмихна се инспекторът. - Нещо друго?
- Ползват се? - сякаш му просветна на Тери.
- Чудесно попадение господин Ейхън. Ние, и под ние визирам себе си, открихме само вашите отпечатъци по ножа, от което какво можем да заключим?
- Че не съм убиеца? - и надежда в гласа пробва Тери.
- Не, драги мой. Можем да заключим, след като знаме че ножът е бил ползван поне от господин Кендъл... Това не е свещник на староанглийски? Та можема заключим че трябва да има и негови отпечатъци, такива обаче липсват. Щом липсват убиеца явно ги е изтрил ножа след деянието с което е заличил както своите така и предишни отпечатъци.
- Значи и теорията за самоубийството, на Тери, няма да издържи като негова защита? - подхилна се Дон Бенинг.
- Настина добро попадение, господин Бенинг. Характерно за самоубийците е че в повечето случай след като се самоубият нямат време да бършат оръжието на деянието. Та да, наличието само на едни отпечатъци, говори че оръжието е избърсано и това изключва самоубийството от моите хипотези.
- Е, все пак ще отведете Тери така ли?
- Всъщност мислех си да отведа вас господин Бениг! - Морис си позволи миг два наслада гледайки промените по лицето на човека.
- Мен, но защо мен!? Тери седеше над трупа и държеше ножа! - все пак сколаса най-после да състави изречение той.
- Ами вижте как гледам на нещата. Ако господин Ейхън е убиеца...
- Не! не съм го убил! - оживено се защити Тери.
- ...то той трябва и да е избърсал дръжката на ножа - невъзмутимо продължи инспектора. - Но възниква резонния въпрос: „Защо след като е заличил отпечатъците си ще хваща дръжката отново?”. Та затова ви моля господин Бенинг придружете ме да участъка, а вие господин Ейхън... не напускайте града.
Морис нямаше доказателства кой е убиеца, можеше двамата да са просто случайни жертви на обстоятелствата, но това че Дон Бенинг повдигна въпроса за спора между Тели Ейхън и Кийт Кендъл го наведе на някой подозрения. Примерно, на попит да изкара мотив...
Toчки : (а), (г), (в), (б) - 10 точки общи. Поздравления!Дон Бенинг е моят човек - доста ми е подозрителен с това, че направо си обвинява другия. В такава ситуация е нормално невинният да е объркан (Тери определено е такъв и си му личи, че си няма идея какво става), а виновният вече да има изградена версия (оневиняваща него разбира се) и да си натиска на нея - каквато има Дон.
Освен това са ми странни тези отпечатъци - ако ножът не е бил старателно избърсан по дръжката след убийството, би трябвало да има цяла сюрия отпечатъци - на убития, на прислужницата му, на баба му, на леля му итн. - домакинските ножове се ползват често, а, за разлика от острието, дръжката им рядко се бърше.
В случая обаче има само едни отпечатъци, което означава, че ножът е бил бърсан. Няма никаква логика Тери да си играе на иди-ми-дойди-ми и да бърше отпечатъците, след което пак да хваща ножа и да се преструва, че го вади. Тъй като убитият не може сам да ги е избърсал, след като се е самоубил, остава само Дон![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas