• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
27 Апр 2020 12:45 27 Апр 2020 13:18 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135482
Здравей, добри човече - пътници сме ний. Търсихме да се подслоним от бурята, а също търсим и малко храна ако благоволиш. - опита меденият си език Лорд де Клийв.
-Видяхме, че свети и решихме, че тук може да има хора. Прощавай ако ти се натрапваме. А ти от що си ранен и каква е тази дяволска машинария.?
Докато говореше това Лорда огледа внимателно обстановката.
27 април - край, вече няма пробация

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, dechoto

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Апр 2020 19:32
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135497
Касапина оглеждаше наоколо и се разхождаше из помещението. Остави инициативата за комуникация с дядото на съратниците си. Предпочиташе да бъде възможно най-подготвен за разни изненадващи елементи. Гледаше за капани, враждебни създания от различен калибър, покрити дупки, висящи опасности, скрити ниши. Гледаше и да мине внимателно през всяко на пръв поглед заето само от въздух пространство с цел ако има нещо невидимо то да бъде разкрито.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

30 Апр 2020 14:04
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1185
Topic Author
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135518
В помещението има долап добре зареден с храна - сушени плодове и месо, сирене, дори няколко корави самуна хляб.
Като изключим странните машинарии, част от които са потрошени друго впечатляващо в стайчето липсва.
Стареца едва помръдва премръзнали устни:
- Аз съм монах Василий от църквата на третото пришествие. Нападнаха ме ледени пирати и разбиха индукционния конвектомат. И ме пребиха, когато не отриха никакви ценности и оръжия. Моля помогнете, вече почти не си чувствам крайниците.
Неща които стават за горене са дрехите ви, стените на колибата и ледената шейна от вън. Кълбото което виси от тавана също изглежда доста топло, така че ако го откъснете от там и и го доближите до стареца може и да се постопли.

За тези с образование [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Индукционен конвектомат е някакъв уред който излъчва топлина или пък преобразува топлина, абе можеш да се грееш на него.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso, dechoto, George-AL

30 Апр 2020 14:23 30 Апр 2020 14:27 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135519
Момчета - сподели мнението си Лорда - вижда се, че ни трябва топлина. Първо да сгреем монах Василий (пък и сами да се сгреем) и второ - да стоплим ядене.
Дрехите и шейната няма как да използваме за подпалки - не можем да да стигнем бряг без шейната, пък без дрехите ще измръзнем. Моят съвет е да се опитаме да свали индукционният конвектомат по някакъв начин, на него може да топлим, пък и храната в колибата да стоплим.
Докато говореше намира оглежда, намира някакъв парцал за маса, къса го на две и го увива около двете си ръце , с идея да хване конвектомата без да го опари, а междувременно даде знак на останалите да разчистят терена, за да им къде да го сложи.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto

30 Апр 2020 14:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135520
На въпроса на Лорда кое точно е конвектомата монах Василии кима към купчината разпарчетосана машинария, която определено не работи и по-конкретно не топли.

Цвят за модериране

30 Апр 2020 16:59 30 Апр 2020 16:59 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135521
Де Клийв, който до този момент смяташе, че ковектомата е именно кълбото над тях, проумя, че на машинарията не може да се разчита. Да, ако с тях бе Ефикс той вероятно би я сглобил, но той не бе с тях, а и те нямаха толкова време - монаха можеше да умре всеки миг.
Затова Лорда придърпа машинарията, покачи се върху нея, вдигна ръцете си, увити в парцали, за да не му пари и се опита да свали кълбото, излъчващо топлина и да го сложи до Василий.

30 Апр 2020 19:33
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135522
Касапина, положи Рахвин до стареца и кълбото и започна да разглобява колибата. Щеше да напали огън за топлина и готвене. Дървенията ще стигне до сутринта, за да гони вълците и да поддържа живеца на хората.

01 Май 2020 20:40
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135537
В момента в който лорда откъсна кълбото от тавана между него и лозата на която бе окачено проблесна мълния и то угасна*. Разминаха се с пълния мрак заради огъня който бе успял да накладе Дечото изкъртвайки няколко от дъскине на колибата. Да през тях нахлу вледеняващ вятър, но лорда струпа малко чаркуляци и ламарини пред пролуките и намали силата на поривите му. Междувременно дали от огъня или то топлината на Рахвин човечеца живна малко от малко. Макар и все още да изглеждаше страшно изтощен.
- Благодаря ви, че се погрижихте за мен. Със сигурност вървите по праведния път на третото пришествие! Не ми е останало нищо друго за споделяна освен храната, така че моля вземете колкото ви е необходимо.
Стареца няма вид на някой който би оцелял в тази зачукана в нищото колиба ако бъде оставен сам.

За образованите [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Вероятно ще може да се сместите някак си в шейната ако натоварите дажбите, а дори бихте успели да сместите някъде и стареца, който обаче въпреки възрастта си има завидно голямо телосложение та дали и как ще се движи шейната та решите да го вземете с вас ще е доста под въпрос.

пп. Винаги може да решите да оставите тик Рахвин =Р

*Метаигрова информация четеш на собствен риск [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Кълбото беше електрическа крушка.
[/spioiler]

Цвят за модериране

01 Май 2020 23:02
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135538
Отец Василий, можеш ли да ни кажеш къде се намираме, и колко път ни остава до Ню Ларк или поне до най-близкото селище в тази посока . И въобще можеш ли д ни помогнеш с някаква информация?- докато говореше Лорда начупи единият самун и го раздаде. Една част изяде сам, друга даде на своите спътници, а трета на отшелника - за да се подкрепи.

02 Май 2020 13:09
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135542
- Ей дядо, а какво изобщо правиш тук? Как дойде, сам ли си?

06 Май 2020 23:01
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135574
На сутринта се спускате по склона до леданата шейна и с много усилия помагате на отец Василий да се намъкне в нея.
- Ама сте упорити вие младите. И оставете тоя стар меч. Защо сте ги помъкнали, малко ли тежа аз самия - кима той към стария церемониален меч който Дечо е измъкнал скривалището в пода.
- Че за къде е монах войн без оръжие. Като оздравееш ще ти трябва пак, а тук намери ли ги някой... - отвръща тракиеца докато лорда стяга такелажа.
- Ох, чул те Бог. А, знаеш ли този меч не е обикновен, в толкова битки съм влизал в него, никога не се е нащърбил дори и на йота. Удариш ли силно с него разсичаш и най-здравите брони. Случвало ми се е с един удар да разсека дори противниково острие. Като бях млад де. Някога свалих на гръб едни ранен овчар от Сноудонките възвишения, Еръри демек. Беше счупил и двата си крака и ако не му бях помогнал нямаше да остане жив. После забравих за него, но се оказа че той не е забравил за мен и един ден връщайки се от манастира си го намерих да ме чака. Носеше този меч. „Вземете го“ - каза ми той. Предавал се бил в семейството му от незапомнени времена въпреки, че не били войни. Легендата твърдяла, че е изкова не от изкопано от земята желязо, а от запазен небесен камък и че няма да има на света втори меч като него.
- От тогава ходя с този меч и той никога не ме е подвеждал. Много ли тежа?
- Абе не особено - отговаря лорда въпреки, че шейната едва крета по леда.
До Ню лък има поне още 6 дни, но монахът ви казва че само на ден път на североизток има селище на снежни ловци - бивши рибари които са се преорентирали към лова след отдръпването на океана. Всъщност отеца се оказва доста начетен и споменава, ако се отдалечите от сушата може да се хване стария гълфстриим. Наистина би блио рисковано заради тънкия лед, но вятъра там ще съкрати времето ви за път наполовина.

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, dechoto, George-AL

07 Май 2020 01:21
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135576
Идеята да се пробват по тънкия лед, така натоварени не блазнеше особено Лорд де Клийв поради възможно пропадане и той не искаше да насилв шейната през леденат пустош,дори ако можеха да стигнат до Ню Ларк з 3 дни, а не за 6. За сметка на това мисълта че наблизо има селице на рибари, където да отдъхнат до следващия преход Му вдъхна сили.
-Дали да не се отклоним леко, за да стигнем това рибарско селище? - обърна се Лорда към Дечо. Там бихме могли да потдъхнем, а и отец Василй ще се посъживи още.

07 Май 2020 21:34
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135583
- Давай към селото. Там ще можем да вземем провизии и да се погрижим за дядото. Ще питаме и как е краткия път към града. Даже можем да попитаме има ли майстор, който може да модифицира малко шейната. Ако я направим по-широка ще можем да разпределим тежеста на по-голяма площ, а и ще стане по-стабилна. Съответно бихме могли да минем по тънкия лед доста по-сигурно. Понеже не сме фрашкани с пари, можем да им предложим да ловуваме с тях или да им свършим някаква работа.
- Дядо, ти накъде си се запътил? Къде искаш да те откараме? Имаш ли семейство, приятели?
- Имайте предвид, че гледам Рахвин винаги да е на топло, сухо и безопасно място. Когато се налага го местя насам, натам милия.

08 Май 2020 08:27 08 Май 2020 08:28 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135584
Шейната тромаво се тътри по леда. Отец Василий от време навреме поглежда към слънцето, мърмори нещо тихичко наум и понякога махва на лорда да коригира посоката.
- Аз съм отчелник от църквата на третото пришествие както казах. Преди бях монах войн и участвах в група за агресивно покръстване на неверниците и унищожаване на демоничните създания които се пръкнаха след Деня на пришествието. Един ден след като бяхме пушили дяволска трева сам Той ми проговори и рече че това що сторвам е грешно. Тогава намерих онзи заслон в който ме открихте, прогоних демоните които го обитаваха и се отдадох на пост и молитва за душите на хората. Мислех че ще остана там до края на дните си, за да изкупя греховете на човечеството, но тогава ме нападнаха ледените пирати и... знаете историята натам.
- Като гледам облаците от запад се задава буря, а вие не сте далече от селото. С по-малко товар вероятно ще успеете да я изпреварите...
- Кажи за селото! - прекъсва го лорда.
- Ами хората там са страшно недружелюбни към пришълците. Не веднъж са били ограбвани и затова подозират всеки за всичко. Първия път когато минах покрай тях едва не ме убиха - въпреки расото ми. После станахме приятели, започнах да кръщавам децата им и се оказаха много верни и честни хора.
Отвсякъде ви обгражда лед и сняг но отеца някак си разпознава колко път сте изминали и накъде се движите.
- Ако продължаваме с това темпо до час два ще сме пристигнали. Ама признавам му на момчето добре се справя с управлението на тая пущина.

За образованите [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Вятъра продължава да се засилва което не спомага за по-доброто управление на шейната и до час, час и нещо ще сте в истинска снежна буря.
Ако искате скорост трябва да изхвърлите баласт.

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, George-AL

11 Май 2020 23:38
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Ню Лърк най-сетне на път - Играта 2 #135605
Бурята се засилваше. Лорд де Клийв проведе кратко съвещание с Дечо, след което двамата изхвърлиха резервното оборудване и част от припасите, за да добият ще скорост и да стигнат навреме до селото. Лорда не посмя да изхвърли съвсем всички припаси, защото не знаеше кога пак ще види храна, но считаше, че без резервоното обородване е без част от припасите теглото на шейната значително трябва да е намаляло. Все пак селото не бе далеч, а отец Василий бе приятел с хората в него.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.115 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност