• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
24 Май 2011 23:01
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Topic Author
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14049
Преди всичко ако темата не е в подходящия раздел, моля да я преместите. Не успях да й избера по-подходящо място от "Общи дискусии".

Бих искал да направя едно допитване относно сюжета на една бъдеща серия книги-игри. Колебая се между две много различни теми. Така или иначе вероятно ще направя игри и по двете, но не мога да реша от коя да започна.

Първата ми голяма и най-трайна любов е военатата история. Стратегията и тактиката при сблъсък на големи организирани армии. Военни кампании и т.н.
Освен това има един приод „Разцвета на кремъчните оръжия”, който до момента незаслужено е пренебрегван. Затова първото ми предложение е на тема: „Войните на Наполеон”, представени от гледната точка на френски офицер.
Причината: По онова време Франция има една от най-силните и добре организирани армии. Почти всички „новаторски” идеи във воената стратегия и тактика идват от там. Наполеон воюва из цяла Европа и в Африка(Египетската кампания). Действа се при възможно най-разнообразни условия. Въобще потенциала на темата е голям – битки, любовни истории, интриги...
Проекта: Започваме с млад офицер, лейтенант без никакъв боен опит, но пълен с ентусиазъм и желание да се прояви. Проследяваме приключенията и кариерата му до спечелването на званието brigadier-général както би казал някой французин :lol: . С това обаче приключваме защото няма как нашия герой да спечели „Войната”. Все пак Наполеон в края на краищата е разбит. И тук стигаме до…
Историческата правда: Смятам героят да участва в истински военни кампании и реално проведени битки, но за да не променяме историята, той няма да има решаващо значение за изхода им. И без това един взвод, рота и на финала - бригада не могат да решат голямо сражение. Освен това за този период винаги се разказва от гледната точка някой от висшите офицери…обаче черната работа я вършат обикновените войници и преките им командири.
Битките: От сега предупреждавам, че сраженията ще са в основата на игрите. Всичко останало ще е само „нагласяване на финалната сцена”.

Второто предложение е на тема „Масова катастрофа със свръх ускорени мутаци”. С една дума „зомбита” с всичките им филмови клишета… плюс малко модернизация. „Зомбитата” няма да са стандартните „оживели мъртъвци”, „немъртви” и т.н. ами най-разнообразни мутации.
Проекта: Историята започва с „внезапна и всеобща катастрофа” (това просто няма начин да го пропусна ) и обхваща период от приблизително 30 години.
Действието не върви последователно, а прескача през все по-големи периоди: „Дните след катастрофата” – „Първата година” – „След 3 години” – „След 5 години” – „След 8 години” и т.н. до „34 години по късно”. Постепенно се преминава от „Зомби хорър”, през „Постапокалиптичен екшън” до „Фентъзи хорър”.
Мутациите: В началния период са поразени само хората. Започва се с „масово замбиране” и тук там по някой по-екзотичен мутант. Постепенно пораженията преминават върху животни, птици и насекоми появяват се „свърх мутанти” и т.н. като се стига до глобални промени в климата. (Не искам да кажа, че „климата мутира” – имам предвид, че причината за катастрофата се е отразила навсякъде.). Най-интересното е, че постепенно мутират „оцелелите” и получават свръхестествени спсособности. Разните там: телепатия, телекинеза, телепортиране, пирокинеза, емпатия и т.н. „еквиваленти на магията”.

И двата проекта са замислени с възможността да се наслагват различни истории свързани тематично, които могат да се играят самостоятелно с начални входни данни или да се прехвърля героя с всичките му постижения от книга в книга. Смятам, че освен във встъпителните, начални, книжки не е задължително да се спазва точна хронология на събитията.

Това са предложенията. Молбата ми е да дадете мнението си стават ли въобще темите и ако ги одобрявате с коя предпочитате да започна.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Май 2011 23:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14051
Това с зомбитата ще е жестоко и доста ми харесва историята.
Но пък от друга страна това с Наполеон ще е доста добра игра на историческа тематика, която ще е и подходяща за деца.

Моят вкус отговаря за постапокалипсиса.

Избери своето приключение

24 Май 2011 23:14
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14052
Защо не напишеш книгата направо за Наполеон? Той също е започнал от по-ниските рангове и се издига постепенно. Така ще може да се покаже съдбата на обикновения войник, по когото летят шрапнелите, но по-късно читателя ще има възможност да ръководи цели армии. Звучи си като Емайър Тотал Уор малко, наистина ще е интересно как биха могли да се пресъздадат тия битки. Такова нещо имаше май единствено в Завоевател от Пътят на тигъра. Решенията на наполеон биха могли да бъдат правилните решения в книгата, така че за лаик в тази област като мен ще е наистина предизвикателство (Наполеон изобщо не го харесвам).
Пък и защо читателя да не вземе да я спечели пустата му битка при Ватерло или пустоса Русия. Сега седмицата щеше да е от десет дни и ако изобщо някой се сети да измисли компютрите - световния език ще е френски.

24 Май 2011 23:35
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14054
Мислех да гласувам за постапокалипсиса, но после се сетих за "Войната на Понтиак", и реших че много добре ще ти се получи още една история в този дух. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Май 2011 00:04
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14058
Директно гласувам за зомбитата!

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.

25 Май 2011 00:10
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14059
Може и да ги съединиме двете теми.
Тъй като е имало инвазия в Африка и по-точно Египет. По време на инвазията прочитат забранен пергамент, който вдига мъртъвците от бойното поле........

Избери своето приключение

25 Май 2011 00:11
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14060
Давай за Наполеон начело на армия от зомбита :lol: . Или направо забрави Наполеон, не ща казаците да ме гонят до Триумфалната арка. Всички знаем, как ще свърши историята и така се губи част от удоволствието. Пък и бих се чувствал по-добре трепейки очевидно лошите зомбаци, отколкото марширувайки след мегаломан, в жаждата му да властва над света и трепейки... хммм, не толкова лошите незомбита.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

25 Май 2011 00:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14061
Аз съм за "Наполеон" в Египет. :mrgreen: И идеално ме устройва, ако битките, тактиката и цялата история са по-дребномащабни - така е много по-лично, истинско и вживяващо. Иначе става като компютърна игра тип Аз-съм-Господ.

25 Май 2011 00:43
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14062
И двете звучат добре, повече съм за зомбитата :)

25 Май 2011 02:14
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14063
На мен това с мутациите ми звучи като злополучно сгромолясалият се сериал Герои(може би защото още не съм гледал филми по Х- мен). Ауе по ме привлича въпросната концепция.
Аааа и освен това предибарутните войни също са ми по интересни от другата идея, но всеки луд с номера си както казвам.
Като цяло и двете звучат много обещаващо. Радвам се че питаш коя да започнеш първо, а не от коя да се откажеш.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

25 Май 2011 02:36
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14064
Зомбита мога да гледам във всеки треторазряден филм, а и повечето филми с тях са треторазредни само по липса на четвърти разряд.
Искам интриги във висшето общество, да убия на дуел убиеца на баща си, и да съм онзи, който ще остане в най-добра позиция след разгрома на Наполеон! А, и искам да съм офицер от флота, за да мога да стана корсар :mrgreen: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

25 Май 2011 03:03
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14066
Аз съм за зомбита. Мисля си, че темата е много подходяща за жанра и на мен точно това ми е липсвало. Пък и погледнато от пазарна гледна точка, един хорър би се продал по-добре. Съмнявам се тинейджърите да искат да четат исторически роман.

25 Май 2011 03:22
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14067
Първо, въпросът е какво бихме чели ние ;) .
Второ и по-важно, ако слезеш до нивото на най-ниския общ знаменател, ще установиш, че това са хора, които или не четат, или трябва да си писал за "Здрач" или "Хари Потър", за да му обърнат внимание, следователно няма да хванат нито зомбитата, нито наполеоновите офицери.
За тези, които изобщо биха хванали книга-игра, ми се струва по-логично да очакваме, че ще са навити да четат и историческа такава, никой не е отменял приключенията в исторически сетинги .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

25 Май 2011 03:33
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14070
Аз винаги съм си мечтал за книга-игра със зомбита, от 20 варианта пак това бих избрал. Иначе, прав си за Хари Потър, но не вярвам да отречеш, че един хорър е много по-смилаем от историческия роман. Книгите-игри като цяло са насочени към подрастващата аудитория, която би си купила книга с гадни зомбита, а произволен исторически роман би я ужасил. Колкото до старите фенове, съмнявам се, че някой би пропуснал каквато и да е нова книга-игра, особено в настоящото състояние на пазара.

25 Май 2011 08:30
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14071
Гласувах "нито едно от двете", но като се замисля бих си купил почти каквато и да е нова книга от старите автори. Дължа го отчасти на носталгията, но и на доза доверие, което имам в тях.
Всъщност и двете истории имат добър потенциал - аз самият уж пиша полу-исторически разказ-игра понастоящем, а зомбитата си ме кефят от компютърните игри и от някои филми :)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Time to create page: 0.117 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност