• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
25 Май 2011 18:27
koziq
Посетител
Посетител
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14150
Гласувах за Наполеон - харесва ми повече.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Май 2011 19:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 605
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14155
Нека анкетата определи - нали това е предназначението й. Ако на Джордж му се пишеше точно едното - няма смисъл от анкета. Ако пък клони към едното, но не е сигурен, трябва да сложи коефицент за двата варианта, който да се умножи по вота от анкетата :mrgreen:

25 Май 2011 19:51
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14156
Анкетата е по-скоро за събиране на впечатления - и евентуални полезни предложения от ваша страна. По никакъв начин резултатът й не е обвързан с решението на Джордж. Той и без това се очакваше, резултата.

Иначе и на мен ми харесват еднакво и двете, като читател. Имат и добър издателски потенциал - първата главно за превод на френски. ;)

25 Май 2011 20:00
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 605
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14160
Зомбитата не бива да бъдат подценявани. Самият Джордж пише за генетични мутации, причинени от някакъв вид катастрофа, в такъв смисъл аз го виждам като Fallout. Темата може да бъде развита изключително интересно, с добра доза научна фантастика. Историческите романи на мен са ми скучни - няма какво да те изненада.

25 Май 2011 20:02
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14162
Аз друго се чудя. Защо да не можем да променим историята в историческия сетинг. В смисъл, ще е готино да има смисъл да играеш, а не накрая да си обречен по всякакъв начин.

Конкретно за наполеоновата история, да можеш да вземеш мястото на Ней и вместо да почиваш да погнеш Прусаците и да ги гониш до край. Ватерло може би пак ще бъде загубена... но поне ще си променил някоя малка частичка от историята :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

25 Май 2011 20:12
osceola
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14166
Повече ми допада идеята за книга-игра за Наполеоновите войни, но съм сигурен, че можеш да развиеш и двете идеи до страхотни книги-игри.
Бтв това превръщането на постапокалиптичния наш свят във фентъзи сетинг твърде много ми мяза на поредицата Шанара на Тери Брукс.

25 Май 2011 20:29
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Topic Author
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14167

hameleona писа: писа:
Аз друго се чудя. Защо да не можем да променим историята в историческия сетинг. В смисъл, ще е готино да има смисъл да играеш, а не накрая да си обречен по всякакъв начин.

Конкретно за наполеоновата история, да можеш да вземеш мястото на Ней и вместо да почиваш да погнеш Прусаците и да ги гониш до край. Ватерло може би пак ще бъде загубена... но поне ще си променил някоя малка частичка от историята :)

Първо за "обречен по всякакъв начин" - не разбирам защо го виждаш така. Имам намерение да издигна героя от лейтенант до бригаден генерал без да го убивам, освен това след изгнанието на Наполеон нито Франция, нито френската армия са престанали да съществуват.

Промяна на историята: Не е проблем да се промени за целите на играта... с една уговорка. Ако дам възможност на читателя да спечели загубено сражение, означава да направя "експертна оценка" от моя гледна точка и да натрапя моята позиция как е трябвало да се действа. Това неминуемо ще породи спорове и да си призная не съм готов да поема такъв риск. Може обаче да се направи друго. Ако системата за битки излезе сполучлива ще ми достави удоволствие да "преработя" най-извесните сражения. Да кажем само за за "ценители" в рамките на този сайт... вече го виждам като игра с поне двама участника един срещу друг. Само правила, карти, визуализация и автоматична система, която да смята.

Забележка: Ако продължавате да давате идеи, които опредлено ми харесват никога няма да направя книгата :rolleyes:
Ето например корсара на Асен. Чудесно продължение, нищо че съм започнал със "сухопътен офицер". Той и капитан Блъд е бил лекар преди да стане пират :lol:

25 Май 2011 20:36
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Topic Author
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14168

osceola писа: писа:
... Бтв това превръщането на постапокалиптичния наш свят във фентъзи сетинг твърде много ми мяза на поредицата Шанара на Тери Брукс.
Че то има ли нещо дето вече не е измислено, описано, филмирано и продадено :evil:
По този повод ще цитирам Любен Дилов - баща. "Не е важно дали ще измислиш уникална и нечувана история. Главното е как ще я разкажеш и какво ще покажеш с нея." Не е съвсем точно, цитирам по памен, но смисъла е този.

25 Май 2011 22:04
Nuzzo
Командос
Командос
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14174
За Наплеон не мога да разбера защо го виждам като страт...Просто ми се визуализира директно...Да не кажа мега-страт...Фигурки на войници с мускети, артилерия зад тях, отсрани дебне кавалерията...Бонус за артилерията, когато цепи по войници насред полето, конницата мачка като се спуска от кота и т.н. ... Би било меко казано грандиозно...
А за постапокалиптичния зомби хорър може да излезе страхотно книжле - с всякакви хай-тек-киборго-сайборгски-ренагатски джаджи и джуджавки за събиране и 'ъпгрейдване' на героя докато стане 'ходещ самосвал' а-la Duke Nukem, достатъчно стабилен да изчисти цялата зомби-зараза самичък... Даже героя може да е хибрид между Чък Норис и Дюк Нюкъм -> Чък Нюкъм или Дюк Норис... :D

Пътят е страшен,
не чакай пощада -
мрачна покана към дързък герой.
Младият войн смело тръгва към Ада
злото да срещне в решителен бой.

25 Май 2011 22:33
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14175
Или Чък Нюкъм Борисов :D
Но пък Наполеон без проблеми може и на книга да се сведе, макар че ще бъде може би най-дабелата книга-игра, в историята.
Всяко едно бойно поле, където ще се биеш ще бъде направено като карта на отделен лист.
За стратове вече може и да не споменаваме.
Има си цял клон в гейм индустрията наречен Board Game.
И ако това за Наполеон бъде направено за настолна игра, то тогава ще изглежда нещо подобно на Memoire 44, която се развива по време на втората световна война и двамата играчи разиграват култови военни кампании по време на тази война.
Така че Наполеона за книга игра би ми изглеждала или само една могъща битка или нещо подобно на завръщането на наследника, където почваш да наемаш стрелци (тука разни с мускети) и тем подобни военни единици, които да претрепат всичко наоколо, къде шава или се пробва да шава.
Затова аз наблягам на зомбитата. Дори имах своя идея за тези зомбита, като при мене обаче си остават класическите, докато при Джордж ще са ала Resident Evil.

Избери своето приключение

25 Май 2011 22:48
Nuzzo
Командос
Командос
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14177
По принцип си прав, Сатана. Обаче, като говрим за бордови игри, нека споменем, че голям процент от тях могат да бъдат и направо с маса, която е направена с огромен терен, 'супурнайсе' на брой фигурки, карти, 1 том на война и мир само с каталог на съществата, 2-рия том е с правилата, 3-тия с историята и играта продължава 2 дни чиста игра...като някакъв минимум.
Просто сюжета, който е предложил Джордж е изключително благодатен, особено със замисъла за гледната точка, от която ще се изиграе книгата.
За Наполеон се надявам да има толкова избори за играча, колкото и повествование! :evil: А защо не е и избор още в началото какво да води читателя - командир на взвод кавалеристи, на взвот мускети или друго там нещо подходящо... :)

Пътят е страшен,
не чакай пощада -

25 Май 2011 23:00
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14179
Nuzzo говориме за различни сценарии, които да описват големите битки.
Погледни това

Теренът се модифицира в зависимост от сценария.

Така битката не би трябвало да продължи повече от час и половина.
Но аз пак почнах да говоря за бордова игра, а Джордж иска да разбере мненията ни :? . Дано не съм го отказал с моето си мнение относно Наполеон, защото все пак не знам как той се готви да го направи :(
Каквото и да направи, в какъвто и да е формат искам да съм бета тестер

25 Май 2011 23:04
Nuzzo
Командос
Командос
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14180
Ами хайде тествай, че аз вече искам да купувам!

Добре де, то фактически нали в по-голямата си част книгата ще следва военните кампании? Или аз греша? Аз с такова впечатление останах и мисълта ми се стрелка само в посока битките. Все пак не става да е от типа 'ако ще нападнеш първо с тези мина на...; ако първо с онези иди на....' и като отгърнеш - да, ама противника пък направи така и твоите умряха, а без тях и другите ще ги натръшкат, затова затваряй книгата, мий зъбките и лягай - утре пак..

Пътят е страшен,
не чакай пощада -

25 Май 2011 23:13
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14182
Ама все преливате към бордовите игри. От 10000-ните тиражи на книги-игри навремето, какъв процент са познавали бордовите игри? Джордж, ти в по-широкото, но позабравило КИ съсловие ли ще се целиш, опитвайки се да го посъживиш или в тясната ниша на запалените геймъри, които така или иначе си виреят в една константна бройка, която надали ще удовлетвори, което и да е издателство? Не искам никой да се обижда, вече сте ми свикнали на по-различната гледна точка, надявам се. Въпросът е, ще има ли съживяване на жанра или 30-40-50, айде 100 души, които почти се знаят поименно, ще си упражняват своето иначе много симпатично хоби?

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

25 Май 2011 23:30
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14186
invicible просто изразих мнението си за Наполеон, как би изглеждало на бордова игра и да го покажа на Nuzzo, за съжаление се получи като офтопик.

И аз искам да бъде всичко на книга-игра. Дори го написах, че ако бъде направено ще бъде най-мащабната игра евър.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Time to create page: 0.091 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5593 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 07:48
    • Самотния вълк 10 - Тъмниците на Торгар (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 17:05
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (226 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от Вилорп
    • 15 Дек 2025 22:03

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност