Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Тука трябва да подкрепя ЗеБГ-то защото ограниченята влияят много по зле от разрешените неща, в крайна сметка е едно и също, но психологически е по добре да кажеш на играча може да направеш това и това ако имаш някоя от тези кодови думи, а не да му казваш виждаш ли тия 5 избора, не можеш да ги направиш ако имаш тези кодови думи.
Не защото "разрешените" състояния са много повече. Както вече казах примера е "концентриран". Освен Психика се отчита: Физическо състояние и Умения. Ако описвам разрешеното ще се получат много дълги записи в скобите.Чудя се само дали няма да е по-лесно за игра ако в скоби пише разрешените състояния, а не забранените.
Най-напред пак да повторя. Показания пример е абстрактен и само за илюстрация на принципа. Правилата все още не са готови, не са систематизирани и механиката за използването им не е направена. Намирам забележките за много умесни, затова ще обясня по-подробно.... ограниченята влияят много по зле от разрешените неща, в крайна сметка е едно и също, но психологически е по добре да кажеш на играча може да направеш това и това ако имаш някоя от тези кодови думи, а не да му казваш виждаш ли тия 5 избора, не можеш да ги направиш ако имаш тези кодови думи.
Нямам играта, която цитираш и не знам принципа на тези таблици. Интересно ми е мога ли да "чопна" нещо от тамВ космически гиган след всеки епизод имаше таблица, едно такава тоблица би ти спестила мястото за което казваш, че ще заема много.
Това не го разбрах. Ако е нещо, което може да се използва в игрите моля те изпрати ми го или дай линк къде да прочета.Въобще помисли за обратната психология на Вихронров, много полезно нещо е това.
Да, може би трябваше да обясня по-точно. ДЕПРЕСИЯТА е особено крайно състояние, психологическия еквивалент на физическата смърт. До него се достига след поредица "грешни" избори. Въведох го защото от форума разбрах, че повечето читатели не обичат да ги връщат в началото на книгата. Когато героят е в ДЕПРЕСИЯ, играчът ще има възможност да се пребори и да се възстанови или да направи преход с кратки разяснение къде е сгрешил и на кой епизод да се върне. Има и едно много специално условие за ДЕПРЕСИЯТА, но това е една от тайните на книгата.пп. Идеята за състоянията е добре стига стресът да не те праща всеки път в депресия.
И на мен ми се иска така да го направя, но още не съм го измислил. За сега на лице е следното:На мен ми става все по-интересна системата със състоянията. Бих предложил да няма "лоши" и "добри" състояния. Много по-добре би било примерно нещо считано за негативно като яростта, в определени моменти да е най-правилното решение.
Нямам играта, която цитираш и не знам принципа на тези таблици. Интересно ми е мога ли да "чопна" нещо от там
Това не го разбрах. Ако е нещо, което може да се използва в игрите моля те изпрати ми го или дай линк къде да прочета.
Отчитам бележката. СТРЕСЪТ ще праща главно към ПАНИКА или ГНЯВ. Никога към ДЕПРЕСИЯ! При определени ситуации и повечко късмет ще действа "отрезвяващо" и ще прави състоянието "СПОКОЕН".пп. Идеята за състоянията е добре стига стресът да не те праща всеки път в депресия.
Напълно съм съгласен.Таблица в края на всеки епизод няма да е на добре, особено след като искаш да го преиграеш, защото тогава горко на книгата, ако тръгнеш от всички епизоди да триеш с гумичка, нещата направени от предходната игра.
Ами всъщност не, въпросната табличка е указателна и нищо не пишеш в нея. Просто табличния вид позволява побиране на пъти повече информация на единица площ.Таблица в края на всеки епизод няма да е на добре, особено след като искаш да го преиграеш, защото тогава горко на книгата, ако тръгнеш от всички епизоди да триеш с гумичка, нещата направени от предходната игра.
... Може да се сложи нещо примерно като ако си намериш някакви хапчета да можеш да ги използваш за да промениш състоянието си - успокоителни примерно или стимуланти - адреналин, или някакви кафе-базирани. Може да се намеси и малко и късмета тук за да не можеш да променяш състоянието си когато искаш или да се ограничат намерените хапчета...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas