• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ.

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
29 Май 2011 00:24
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14447

Razor писа: писа:
Освен това ръка за зомбитата.

BRAAAAAAINS!!!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Май 2011 11:49
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14464

gbm писа: писа:

ze BG писа: писа:
Чудя се само дали няма да е по-лесно за игра ако в скоби пише разрешените състояния, а не забранените.
Не защото "разрешените" състояния са много повече. Както вече казах примера е "концентриран". Освен Психика се отчита: Физическо състояние и Умения. Ако описвам разрешеното ще се получат много дълги записи в скобите.
Тука трябва да подкрепя ЗеБГ-то защото ограниченята влияят много по зле от разрешените неща, в крайна сметка е едно и също, но психологически е по добре да кажеш на играча може да направеш това и това ако имаш някоя от тези кодови думи, а не да му казваш виждаш ли тия 5 избора, не можеш да ги направиш ако имаш тези кодови думи.
В космически гиган след всеки епизод имаше таблица, едно такава тоблица би ти спестила мястото за което казваш, че ще заема много.
Въобще помисли за обратната психология на Вихронров, много полезно нещо е това.

пп. Идеята за състоянията е добре стига стресът да не те праща всеки път в депресия.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Май 2011 14:19
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Topic Author
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14470

Вилорп писа: писа:
... ограниченята влияят много по зле от разрешените неща, в крайна сметка е едно и също, но психологически е по добре да кажеш на играча може да направеш това и това ако имаш някоя от тези кодови думи, а не да му казваш виждаш ли тия 5 избора, не можеш да ги направиш ако имаш тези кодови думи.
Най-напред пак да повторя. Показания пример е абстрактен и само за илюстрация на принципа. Правилата все още не са готови, не са систематизирани и механиката за използването им не е направена. Намирам забележките за много умесни, затова ще обясня по-подробно.

1. При НОРМАЛНОТО ниво всички преходи са разрешени. Няма забрани! Добавките за ЕКСПЕРТНОТО ниво не са от значение. Има си кодови думи, които се използват по обичайния начин:
Ако имаш ТОВА... премини тук;
Ако имаш ОНОВА... премини там.

2. Не знаех, че забраната е психологически по-затормозяваща. Обезателно ще се възползвам! Идеята на "блокировките" е да затрудни максимално живота на ЕКСПЕРТИТЕ, значи ще им забранявам "до дупка". Общите правила още не са готови, затова ще обясня принципа: от гледна точка на играча-експерт блокирания преход просто го няма. Все още не съм измислил как ще бъде маркировката. Това със списъка в скоби може би не е най-доброто решение. На мен ми е удобно да го използвам в работния текст. За да мога да следя какви препратки правя.

В космически гиган след всеки епизод имаше таблица, едно такава тоблица би ти спестила мястото за което казваш, че ще заема много.
Нямам играта, която цитираш и не знам принципа на тези таблици. :? Интересно ми е мога ли да "чопна" нещо от там :lol:

Въобще помисли за обратната психология на Вихронров, много полезно нещо е това.
Това не го разбрах. Ако е нещо, което може да се използва в игрите моля те изпрати ми го или дай линк къде да прочета.

пп. Идеята за състоянията е добре стига стресът да не те праща всеки път в депресия.
Да, може би трябваше да обясня по-точно. ДЕПРЕСИЯТА е особено крайно състояние, психологическия еквивалент на физическата смърт. До него се достига след поредица "грешни" избори. Въведох го защото от форума разбрах, че повечето читатели не обичат да ги връщат в началото на книгата. Когато героят е в ДЕПРЕСИЯ, играчът ще има възможност да се пребори и да се възстанови или да направи преход с кратки разяснение къде е сгрешил и на кой епизод да се върне. Има и едно много специално условие за ДЕПРЕСИЯТА, но това е една от тайните на книгата.
Отчитам бележката. СТРЕСЪТ ще праща главно към ПАНИКА или ГНЯВ. Никога към ДЕПРЕСИЯ! При определени ситуации и повечко късмет ще действа "отрезвяващо" и ще прави състоянието "СПОКОЕН".

П.П. Като препрочетох темата забелязвам, че отговорите ми изглеждат така все едно всичко съм измислил и споря за да докажа колко съм прав. Моля да ме извините за стила на писане. Понякога се увличам.
Съставянето на правилата е в стадий "идеен проект". Уверявам ви, че взимам предвид всички забележки. Искам играта да бъде удобна за максимален брой читатели.

29 Май 2011 14:38
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 638
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14471
На мен ми става все по-интересна системата със състоянията. Бих предложил да няма "лоши" и "добри" състояния. Много по-добре би било примерно нещо считано за негативно като яростта, в определени моменти да е най-правилното решение.

29 Май 2011 15:28
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14472

Meriadoc писа: писа:
На мен ми става все по-интересна системата със състоянията. Бих предложил да няма "лоши" и "добри" състояния. Много по-добре би било примерно нещо считано за негативно като яростта, в определени моменти да е най-правилното решение.
И на мен ми се иска така да го направя, но още не съм го измислил. За сега на лице е следното:

1. ЯРОСТ. Героя е агресивен и "налита на бой". Но пък в това състояние за кратко време има повишени физически показатели. Като компенсация след преминаване на яроста ще се "скапва" и ще се възстановява по-бавно. Мъча се да намеря "логично решение", което да ми даде правило, по което играча може по желание да предизвиква състояние на ярост, ама без мистика или "психотренинг". Това съм го запазил за следващите части на играта.

2. ПАНИКА. Пак повишава физическите показатели. Като ще се бяга - да се бяга както трябва. Има и една уловка. При паника действията на героя са до извесна степен хаотични... има малък шанс да се "вцепени от страх" и да пострада... или пък това "вцепеняване" да го спаси :D
Паникьосаният герой може да предприеме действия, които при нормални обстоятелства са неприемливи, но в "ненормална" обстановка да са най-правилните.
Въобще паниката може да се окаже добър инструмент на автора да "побутва" играча към определени ситуации.

Ще издам още една тайна. Предвиждат се "помощни персонажи" (не намирам по-подходящ термин) с различен характер и псих. устойчивост.
Да ви видя какво ще правите ако трябва да се действа предпазливо, а придружителят ви изведнъж се паникьоса и хукне на някъде. Или имате много полезен, но "избухлив" партньор, който обаче все оспорва решенията ви и не се придържа към "грижливо съставения план".

Малко за шанса. Знам, че някои от вас не го обичат. За да се постигне извесна "непредсказуемост" в играта ще използвам шанс само при ситуации, върху които героят очевидно няма контрол. Шансът НИКОГА няма да е "критичен изход".

29 Май 2011 16:52
Nuzzo
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14473
Охохооооооо! Ето тва вече е пост - малко да се пообели лука и да понадушим какво се готви в кухнята :D. Определено идеята е много интересна и тези състояния ще направят играта изключително интересна. А, ако има шанс тези състояния да са доста динамични, така че при преиграване една и съща ситуация играча да премине с 2 различни душевни състояния, ще е върха!

Пътят е страшен,
не чакай пощада -
мрачна покана към дързък герой.
Младият войн смело тръгва към Ада
злото да срещне в решителен бой.

29 Май 2011 18:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14485

gbm писа: писа:
Нямам играта, която цитираш и не знам принципа на тези таблици. :? Интересно ми е мога ли да "чопна" нещо от там :lol:

Това не го разбрах. Ако е нещо, което може да се използва в игрите моля те изпрати ми го или дай линк къде да прочета.

Отчитам бележката. СТРЕСЪТ ще праща главно към ПАНИКА или ГНЯВ. Никога към ДЕПРЕСИЯ! При определени ситуации и повечко късмет ще действа "отрезвяващо" и ще прави състоянието "СПОКОЕН".

Ами в нея таблиците играят друга роля принципно, аз просто визирах възможността да има таблица в края на всеки епизод.

Търся линк за Вихронрав в момента.

Ако стресът ще променя състоянието със 1 зар, а състоянията са 6, като 6 е депресия, то тогава зар-1 е идеално решение.

Цвят за модериране

29 Май 2011 22:34
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14495
Таблица в края на всеки епизод няма да е на добре, особено след като искаш да го преиграеш, защото тогава горко на книгата, ако тръгнеш от всички епизоди да триеш с гумичка, нещата направени от предходната игра.

Избери своето приключение

30 Май 2011 00:03
Nuzzo
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14510
Е, има и по-добро решение. Таблицата да е част от дневника и просто указанията да са в края на всеки епизод. Така или иначе не вярвам някой да си драска по книгите - всеки може да намери лист и да си драска там през цялата игра. Нова игра - нов лист.

П.С. Освен, ако аз нещо не съм доразбрал - в такъв случай моля за извинение!

Пътят е страшен,
не чакай пощада -
мрачна покана към дързък герой.
Младият войн смело тръгва към Ада
злото да срещне в решителен бой.

30 Май 2011 00:09
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14511

SatanicSlayer писа: писа:
Таблица в края на всеки епизод няма да е на добре, особено след като искаш да го преиграеш, защото тогава горко на книгата, ако тръгнеш от всички епизоди да триеш с гумичка, нещата направени от предходната игра.
Напълно съм съгласен.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

30 Май 2011 09:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14535

SatanicSlayer писа: писа:
Ами всъщност не, въпросната табличка е указателна и нищо не пишеш в нея. Просто табличния вид позволява побиране на пъти повече информация на единица площ.

Х реда и У колони пести (Х-1)*(У-1)*100=% спестено място за избори.

Вместа да изпраскаш 30 реда с възможни варианти ти е достатъчна една таблица 5х6, освен това тоблицата може да има и вариации, ако имаш това тава и това мини тама, ако имаш това и това мини онам, ако имаш само това пътя ти е на там, липсва ли ти всичко - най вероятно си забравил да си запишеш нещо тъй че върни се на последния ключов епизод и си го запиши ей ти номера.

Разбира се, табличка в края на книгата където да слагаш чавки на състоянията приз който минаваш също е вариант, но си става неудобството да листиш до края на книгата.

Цвят за модериране

02 Юни 2011 05:42
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 185
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #14893
Здравей, Джордж!

Аз гласувах за зомбитата, не че не ме кефи Наполеон, но някак зомбитата ми звучи по-фентъзи :-)

А като става дума за френски исторически сюжети, някой сети ли се да направи книга-игра по "Тримата мускетари": ще бъде мултиплеър от типа на "Кървав меч", с четирима главни герои: Арамис, Атос, Портос и Д' Артанян - и всички те ще могат да играят е екип и заедно да вземат решения, включително да се бият - всеки по своя си собствен начин!

Ех, мечти, ако някой можеше да направи на книга-игра пък по сюжети от Спартак, Стас и Нели или Кръстоносци какво шоу щеше да бъде! :evil:

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

20 Юни 2011 11:53
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #16476
Супер идея наистина. Макар че и двете идеи ми допадат много, в последно време залитам повече към поастапокалиптичните сценарии тип Fallout и S.T.A.L.K.E.R., като игри и филмите тип "Книгата на Илай" и известните на всички ни зомби филми като Заразно Зло и 24 седмици по-късно. Иначе прегледах преди малко темичката, че се бяха посъбрали постове. Мисля, че двете нива на трудност ще са точно на място, също и затрудняването на експертите. По този повод се сетих и за още нещо. Предполагам, че главния герой/героиня ще има нещо като инвентар. Може да се сложи нещо примерно като ако си намериш някакви хапчета да можеш да ги използваш за да промениш състоянието си - успокоителни примерно или стимуланти - адреналин, или някакви кафе-базирани. Може да се намеси и малко и късмета тук за да не можеш да променяш състоянието си когато искаш или да се ограничат намерените хапчета, или да се ползват само в определени моменти и на определени места. Също сеха се замислех и за радиацията - ще има ли изобщо, или само на места, или може би ще трябва да си намериш гайгеров брояч или нещо подобно. Така де, мисля си само... :)

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

20 Юни 2011 15:30
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #16516

Riven писа: писа:
... Може да се сложи нещо примерно като ако си намериш някакви хапчета да можеш да ги използваш за да промениш състоянието си - успокоителни примерно или стимуланти - адреналин, или някакви кафе-базирани. Може да се намеси и малко и късмета тук за да не можеш да променяш състоянието си когато искаш или да се ограничат намерените хапчета... :)

Е-е-е... не ми издавай тайните! Имам такива "екстри" като успокоителни и стимуланти, има и умение, която позволява да "разпознаваш" подходящи медикаменти и да ги използваш ефективно... Използването им е позволено почти по всяко време (освен в нелогична ситуация разбира се), но след това има "негативни последици" 8-)

20 Юни 2011 15:55
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Дж. М. Дж. - проекти. Молба за помощ. #16520
:) Виновен съм... Няма повече :D

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Time to create page: 0.138 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Размисли за писането на критика за книги-игри (28 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • Today 01:30
    • Какво е книга-игра? Кои са псевдо книги-игри? (35 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 22:06
    • Как се пише "жив" текст (7 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • Yesterday 17:08

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност