• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
03 Юли 2011 22:30
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17801
Тъй като започна по-сериозна дискусия в темата в другия раздел, вадя анкетата тук. Формулирани са накратко и двата проекта, да видим кой ви звучи по-забавно...
Редакция: Добавен е трети проект, който изплува в обсъждането.
--
Гласовете в анкетата могат да се променят!

ЗА ЕЛФИТЕ И ХОРАТА
В главната роля – Норфелин фар Вурелтан, дезертьор от самардивската армия, който получава втори шанс в живота, тръгвайки на приключение с двама елфи.
Светът, в който живее Норф, е разкъсван от войни – ордите на „елфомразците” напират срещу хората от Северните кралства, които на свой ред се бият помежду си. Жертва в схватките на хората в крайна сметка падат елфите, чиито твърдини са изгаряни, а те самите избивани до крак.
Елган и Анестор, двамата елфи, са по следите на (не чак толкова древна) легенда, според която расата им е дошла отвъд морето в търсене на по-прост и благ живот. Въпреки, че Първопроходците на елфите са направили и невъзможното, за да изтрият всякаква следа от миналото, все още съществуват еретици... и легенди... и според тях някъде в далечния Север са закотвени древните кораби, с които елфите са прекосили морето, а на борда им още могат да се намерят магически предмети с огромна мощ. Елган и Анестор се надяват, че там ще открият спасението на расата си.
Естествено, нещата не са точно такива, каквито изглеждат – нито Норф е просто поредният войник, на когото съдбата помага в мига преди смъртта, нито елфите са „просто елфи”, за каквито се представят и случайно си намират произволен човешки слуга. По-скоро става дума за последния жив наследник на елфическите крале и неговият верен гувернант... и за една каша от конспирации в конспирациите.

ГОЛИАТ
В главната роля – Голиат, вампир-патрон, шеф на малка наемническа армия, която преди няколко дни е била избита почти до крак при внезапно, странно нападение.
Светът, в който живее Голиат, е близък до нашия днешен, с основното изключение, че там, скрити от очите на (известна част от) хората, с нас съжителстват вампири и „превръщачи” – различни видове върколаци. Вампирските кланове воюват постоянно помежду си и се борят за власт над другите вампири и над човешката раса, но това, което се случва пред очите на Голиат и което постепенно започва да му се разкрива, докато бяга с последните си оцелели войници и търси начин да възстанови армията си и да отмъсти за поражението... е, случващото се няма нищо общо с досегашните дребни дрязги. Голиат и малкото му оцелели приятели са единствените, които могат да проследят нишките, да открият истината за причинителя на поголовното унищожение на вампирските кланове... и да го спрат.
Специално този проект има няколко възможни вариации (например Голиат е убит по време на първоначалното нападение, читателят е в главната роля на негов сподвижник), но като цяло това е същността на сюжетчето.

ГОРЯНИ
Става дума за България по време на османското робство, в което обаче има широко разпространена ликантропия: поробителите разполагат с щамове на тигри, чакали, лъвове; горяните - въпросните легендарни Стопани - са също "превръщачи"
В главната роля - Горан, Мечка (сред горяните има и вълци, може и други щамове да се намерят). Задачата на Горан е да спаси селото, което защитава, но и да постигне баланс - както в отношенията между горяните и хората, така и в съотношението на горяни като военна сила и налична плячка. На фона на историята и приключението има и доста... да го наречем игра по карта, планиране на стратегии и партизанска война.
Място на действието - планините над Асеновград. Исторически събитията съответстват на описваното с тази разлика, че нападателите (и горяните) не са били ликантропи де. Или поне ние не знаем да са били.
П.П. ЛИКАНТРОП е засуканата дума за върколак.
Текстът е коригиран, за да бъдат използвани коректните термини.

Мнения и предложения, моля.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Юли 2011 22:35
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17803
Мнения и предложения за какво? Това КИ ли ще е или какво?

П.П. Аз все се заяждам с Уейн за бавенето, ама като гледам тук какъв е проекта, па и Джордж с неговите зомбита, Уейн като дойде в Стара Загора с Асасините и ще взема да го прегърна. :evil: :mrgreen:

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

03 Юли 2011 22:46
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17805
Може да е КИ, може и да не е КИ, кой знае.
Що, като как трябва да изглежда според теб нещо като кратко резюме на евентуален проект? Минимум за сюжета, две-три щрихи за света... и толкоз.
На теб лично какво друго ти се иска да прочетеш или пък не ти харесва в тези два варианта в супер-резюме?
Офертирам веднага - хард научна фантастика за лов на монополюсни черни дупки (научно възможно) в околностите на Слънчевата система например.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

03 Юли 2011 22:50
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17806
Не, не, Върдж, мен не ми обръщай внимание! Аз нещо съм дефектен. Трудно ми е, че повечето фенове на КИ сякаш приемат, че КИ трябва да са фентъзи, фантастика или нещо такова... :neutral:

А ти явно си хард-фен на тия жанрове, така че няма нужда да влизаме в спорове. Просто въпрос на вкус.

... e=youtu.be

03 Юли 2011 22:53
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17807
Оф, не, просто аз съм фентъзистче-фантастче, съответно това ме кефи да правя.
И на мен ми е трудно, че покрай работата ми оставам с впечатление, че света е пълен само с чалгаджии (което не е невярно де), но...
Добре, сериозно - какво те интересува като тематика (военните исторически истории тотално ги изключваме, мързел съм и нямам намерение да чета ТОЛКОВА много история, че да съм пунктуална)?

03 Юли 2011 23:00
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17808
То пък ако тръгнеш да угаждаш на всеки...! Естествено, че ще четеш и пишеш, каквото теб те влече. Даже това "влечение" съвпада на 90% с предпочитанията тук, предполагам. Така че ти нямаш проблем. Аз имам. Майндкрайм може да ми го разреши, примерно, ама и това се съмнявам. Просто опитах 10-тина КИ да чета, откакто попаднах на този форум, но нито една не ме увлече. Плаша се, че му е минало времето. И сам на себе си съм крив. :cry:

... e=youtu.be

03 Юли 2011 23:05
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17810
Не е въпрос на угаждане на всеки, а на събиране на мнения, сиреч - проучване на аудиторията.
Кой казва, че за насока, за която никой не е мислил сериозно, всъщност няма да има достатъчно интересуващи се?
Градски гангстеризъм не предлагам, щото не ме влече; спортни игри - хептен. За всичко друго ще ми е интересно да чуя.

03 Юли 2011 23:55
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17821
Омразата ми срещу елфите е пословична, благодарение на дядо Толкин. Бих чел/играл за света на Норф единствено, ако имам възможност да довърша започнатото от елфомразците.
Преди да осъзная посредствеността на таланта си, драсках разни вампирщини. От тогава минаха двайсетина години и ореолът на кръвосмучковците поизтля, с помощта на Холивуд. При все това, без грам двоумене - Голиат!

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

03 Юли 2011 23:59
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17822
Признавам си, че и аз гласувах за Голиат... ако го докара до поне 6-7/0 или 10/3 или нещо от тоя род, ще е Голиат значи.

04 Юли 2011 00:37
Lukavia
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17826
С две ръце за елфите, че от вампири вече ми се драйфа. Даже и усмивката ми е една...зелена... :mrgreen:

EDIT: От върколаци също. :evil:

04 Юли 2011 00:39
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17828
Любопитно ми е защо се е наложил този стереотип, че вампирите са добри, а върколаците лоши. И двете фракции са си изродски изчадия и самата идея да има добри от тях ми изглежда наивна, а въпросното налагане на вампирите - досадно. Не съм почитател на битки между върколаци, вампири и вещици. От посочените сюжети, би ми харесала модификация на Голиат, където въпросният е човек и е нападнат от вампирите, които са гадни, а върколаци изобщо отсъстват.

04 Юли 2011 00:57
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17831
Нагло (и времепестящо) ще се самоцитирам от другата тема:

Елфи, но не щото са елфи, нито щото са руси. Важното е да са изящни...

(И нямам предвид външността. :D )

Малко по-сериозно: наистина ми харесва стилът на прочетеното от "Елфите" - в частност, това, дето му викат "разказвачески глас". Ако го съхраниш - или наситиш даже повече, - виждам се как размахвам въпросната КИ (нали вече за КИ си говорим? :) ) в лицата на всички многознайковци "Няма литература в книгите-игри".

НО: Ако ти самата гласуваш за Голиат... ами печелиш. :) На принципа "Авторът най-добре пише това, което най й се пише на нея".

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

04 Юли 2011 01:10
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17834

Meriadoc писа: писа:
Любопитно ми е защо се е наложил този стереотип, че вампирите са добри, а върколаците лоши. И двете фракции са си изродски изчадия и самата идея да има добри от тях ми изглежда наивна, а въпросното налагане на вампирите - досадно. Не съм почитател на битки между върколаци, вампири и вещици. От посочените сюжети, би ми харесала модификация на Голиат, където въпросният е човек и е нападнат от вампирите, които са гадни, а върколаци изобщо отсъстват.

Аз пък не мога да разбера, защо (след като тъй или иначе ще се гаврим с митичния им образ), трябва да има гадни и не-гадни. ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

04 Юли 2011 01:12
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17835

Meriadoc писа: писа:

В някои български вампирски вярвания и върколаците, и вампирите са ако не добри, то поне неутрални. Образът на вампира се доближава до този на змея, т.е. стопанин. Което го прави обичан, като пазител и мразен, защото никой не обича хазяина :).
Колкото до стереотипите в холивудските помии, за пощръклели девойчета - изобщо не им се връзвай.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

04 Юли 2011 01:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Проучване на мнения относно бъдещия проект тук #17838
Ако трябва да избера между Вампири и Елфи, бих избрал гноми или орки :D

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Бъдещи проекти
/
Time to create page: 0.090 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност