• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Свещеници и демони

Свещеници и демони

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
12 Авг 2011 16:44
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Свещеници и демони #23952
Мда... това вече ще доведе до палене на КИ от вбесени родители на по-млади читатели...
Остава само да се помисли на какъв читателски блок би могла да разчита книга с главен герой "принц на злото", който сее разрушения и върши злини, и в която ТИ правиш изборите за свършените злини.
Въпреки че ме възхищава подобен подход, имам лошото чувство, че това е като дънки с цип отзад, предназначени за сегмент от БДСМ-публиката, хомосексуален и същевременно любител на цвят, ъъъ, изгнил пъпеш, примерно; и след това да се опитваш да продаваш вариант на тия същите дънки, но с лайняно-кафяво петно, разтечено около ципа... Сигурно ще се намери извр... откач... абе, клиентела в размер на 3 до 15 човека по света да си ги купят.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Авг 2011 16:52
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Свещеници и демони #23953
Аз си мисля, че Ro#i# няма намерение да пише книга-игра за издаване, а тук, за сайта. С такова впечатление останах и затова си искам кръв по стените :D Естествено, че ако ще излиза на пазара, подобна идея няма да бъде удачна. Е, има изход, ако бодне едно 18+, което може да зариби някой тийн, но като цяло сте прави за реакциите на родителското тяло :lol:
Колкото до "перверзиите" не мисля, че е перверзия да искаш нещо по-различно. Не разбирам какво страшно има да се кривне от утъпканата пътека? Примерно по същата причина се дразня, че в Call of Duty и Medal of Honor сериите упорито ни режат за мисии от страната на Вермахта. Ако за мейнстрийма е оправдано да е предпазлив към новото и неизвестното, мисля, че на нашата малка гилдия тук, идеята с "лошите" ще се хареса на достатъчно на брой хора.

I pray to Myself for Myself

12 Авг 2011 16:55
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 411
Свещеници и демони #23954
Препоръчвам тези линкове. Внасят яснота по темата. Заслужава си човека пише хубаво.
viewtopic.php?f=58&t=1170
viewtopic.php?f=58&t=1115
Имам какво да се дообработва, но като начало е много обещаващо.

12 Авг 2011 17:10
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Свещеници и демони #23957

gbm писа: писа:
Препоръчвам тези линкове. Внасят яснота по темата. Заслужава си човека пише хубаво.
viewtopic.php?f=58&t=1170
viewtopic.php?f=58&t=1115
Имам какво да се дообработва, но като начало е много обещаващо.

Благодаря! Не бях влизал в "Лично творчество". Впечатлен съм. Всъщност точно това желаех като вид опции. Изпепеляването на враговете е описано точно толкова реалистично, колкото трябва, без да се прекрачва границата на допустимото.
Имаме си още един автор от Втората вълна, да ни е честито! :clap:

12 Авг 2011 17:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Свещеници и демони #23960

Altras Benin писа: писа:
з си мисля, че Ro#i# няма намерение да пише книга-игра за издаване, а тук, за сайта.

viewtopic.php?f=76&t=1213

Съдейки по тази тема си мисля, че иска нещо повече от това. А и усещам, че може дори да ни предложи нещо епично.

Избери своето приключение

12 Авг 2011 17:34
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Свещеници и демони #23967
Определено! Неговия проект, заедно с онзи за Цар Калоян много ме радват.

12 Авг 2011 18:23
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Свещеници и демони #23977
Дори като форумен проект... О, БИХ го играла. С кеф при това. Но пак е (забележете сравнението от предишния ми пост) специализиран продукт за малък сегмент от малък специализирн сегмент.
Иначе с огромно любопитство очаквам.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

12 Авг 2011 18:43
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Свещеници и демони #23980
Върдж, да разбирам ли, че смяташ книгите-игри за възрастни за твърде ограничен пазар?

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

12 Авг 2011 23:05
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Свещеници и демони #24038

koziq писа: писа:

vg писа: писа:
"Свещениците" са слуги на Сатаната, та себе си ли ще гонят ?

По-скоро бих предпочел главен герой "еретик", който унищожава Църквата.

Виж за това съм с две ръце "за"!

Ставаме 3-ма!
Колкото до идеята за книгата игра... Ако ще сме демони, защо да не сме истнски демони - убийства, кръв, унищожение? Ето ти шанс да създадеш една наистина различна книга-игра! Навремето Блонд опита с 'Вкусът на кръвта', но дори тогава вампирът беше прекалено излъскан и благороден. Ако ми предложиш брутални изстъпления получаваш пълната ми подкрепа! Така де, вече има няколкостотин книжки, в които "добруваме", нека има и нещо по-разчупено :twisted:

Мислим за различни неща.
Имах предвид нещо като света на "Валенсианските хроники", в който обаче еретиците са ДОБРИТЕ и са нашите хора.

12 Авг 2011 23:24
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Свещеници и демони #24045

ze BG писа: писа:
Върдж, да разбирам ли, че смяташ книгите-игри за възрастни за твърде ограничен пазар?

Не. Просто смятам книгите с отрицателен главен герой за трудни за писане (защо е друга тема и изисква излишно, но пространно обяснение) и КИ-та с отрицателен главен герой - в случая вършеещ и злодеещ демон - за издание за твърде ограничен пазар, което на всичкото отгоре ще е адски трудно да се напише качествено. Приемаме, че ще бъде написано брилянтно... но въпреки това ще е много проблематично да се създаде и да намери публика. Проблемът е в това, че КИ и ИР търсят начин читателя да се "отъждестви" с главния герой. Злодей, вършещ злини...
Може и да бъркам, разбира се.
Другият вариант е да се напише, ъъъ, меко, за да може публиката да се отъждестви с демона, в който случай обаче идеята губи голяма част от привлекателността си.
Пак ще подчертая, че има съществена разлика между книга, в която става дума за "злото" в роля на главен герой и книга-игра за същото.

13 Авг 2011 10:59
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Свещеници и демони #24094
В японските анимета много харесвам, когато няма изцяло лоши или добри герои. Всеки герой има свои мотиви, които не са нито лоши, нито добри, а преследва свои лични цели. В конкретния случай също може да се създаде главен герой, демончето Рури, което търси изгубеното си семейство и постепенно да разбере, че е жертва на глобална конспирация и някога е бил най-добрия ангел Тути, който го е победил Лукавия и го превърнал в демон, но Рури по душа си е добър и затова отива до Края на Горния свят да си търси късмета и после .....

Както казваше учителя ми по рисуване преди време, не започвай да рисуваш картина първио с небе и земя.

:)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

13 Авг 2011 13:24
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Свещеници и демони #24123
[offtopic]

koziq писа: писа:

"Свещениците" са слуги на Сатаната, та себе си ли ще гонят ?

По-скоро бих предпочел главен герой "еретик", който унищожава Църквата.

Виж за това съм с две ръце "за"!

Ставаме 3-ма!
Колкото до идеята за книгата игра... Ако ще сме демони, защо да не сме истнски демони - убийства, кръв, унищожение? Ето ти шанс да създадеш една наистина различна книга-игра! Навремето Блонд опита с 'Вкусът на кръвта', но дори тогава вампирът беше прекалено излъскан и благороден. Ако ми предложиш брутални изстъпления получаваш пълната ми подкрепа! Така де, вече има няколкостотин книжки, в които "добруваме", нека има и нещо по-разчупено :twisted:
[/offtopic]

Мислим за различни неща.
Имах предвид нещо като света на "Валенсианските хроники", в който обаче еретиците са ДОБРИТЕ и са нашите хора.
Различни - да. Взаимноизключващи се - не съвсем ;)

15 Авг 2011 11:01
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Свещеници и демони #24356
Радвам се, че успях да предизвикам позитивен интерес. Най-вече благодарение на Джордж, който пръв изрови нещата ми от форума за лично творчество.

Само че ми се струва, че като поствам малки части от разказа-игра, който пиша, може би създавам грешни очаквания.

Едва ли бих могъл да пиша за главен герой, който е наистина лош. Поне не колкото Хлапето на Майндкрайм. Може би колкото Вирош (въпросния вампир на Блонд) в краен случай.

Освен това, при мен почти религиозната организация на Светлината ще бъде наистина положителна...поне по върховете на пирамидата. Без инквизиция. Говоря за разказа-игра, не за двата разказа, които също съм постнал в раздела за лично творчество (те са в готовия сетинг на Магландиум).

26 Сеп 2011 00:20
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Свещеници и демони #31246

Verge Dreamond писа: писа:
Мда... това вече ще доведе до палене на КИ от вбесени родители на по-млади читатели...
Не и ако родителите са сатанисти... въпреки, че дори и да не са по-скоро ще се зарадват, че отрочето им въобще чете книги пък било то и такива.
А и реално не може да са толкова заблудени, че да не знаят с какви гадости, кървища и т.н. си "плакнат очичките" дечурлигата в Интернет...
Пък и все си мисля, че ако авторът е талантлив може да опише дори как героят изкормва жертвичката и я обесва на собствените й черва и пак да звучи поетично (спрвка - Томас Харис и поредицата за Ханибал Лектър - това си е един герой сериен убиец, любимец на много хора, минаващи за нормални.)

Остава само да се помисли на какъв читателски блок би могла да разчита книга с главен герой "принц на злото", който сее разрушения и върши злини, и в която ТИ правиш изборите за свършените злини.

Мисля, че е изпробвано в компютърните игри и противно на логиката изглежда, че е популярно...
Но иначе съм съгласна, че обикновено човек прави това, което му изглежда "добро" спрямо собствените му преценки...

Сигурно ще се намери извр... откач... абе, клиентела в размер на 3 до 15 човека по света да си ги купят.

Ако демони или еретици трепят попове, гарантирам за поне 20-30 човека (и една баба хипарка*) желаещи да си купят книгата...
Не знам дали ще се събере клиентела за 1000 бройки, но желаещи ще има.

*Бабата хипарка обаче няма да се навие да чете книгата ако вътре има тормоз на животни ( но я влече еко-тероризмът, който също дава поле за изява на някой "зелен" злодей) - тормозът да е само на хора и по възможност попове, а може и някой и друг политик за цвят...

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Свещеници и демони
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg