Мисля, че зарчетата по страниците на "Асасините" са добра идея, но имам 2 забележки по въпроса:
1) Зарчета има и на двете страници и ако някой реши да чийтва винаги ще си избира по-"благосклонната" страница.
2) Забелязах, че разпределението на сборовете 2D6 е равномерно (т.е. всеки възможен сбор от 2 до 13 е взет с еднаква вероятност), а трябва да е с нормално разпределение ако целта е да се имитира хвърлянето на истински зарове. Принципно при зарчета 2D6 статистически най-голям е шансът да се падне сбор 7, а най-малък да се паднат 2 или 13. Та май със зарчетата от книгата играчът е в по-добра позиция.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Да разбира се. Съгласен съм. Темата е "теоритична". Как да се емулират зарове, не дали е необходимо да се прави.Според мен е най-добре изобщо да няма зарове
. Сори за офтопика.
Тази част не ми е много ясна. Зле съм с математиката. Вероятността да хвърлиш дадена комбинация чрез заровете в книгата е по-малка от тази с истински зарчета, така ли? Тоест, книгата предлага по-голям елемент на случайност. Ако е така, защо ни е да емулираме заровете на 100%?Два зара: Имаме 11 суми и вероятност 3,2727 към 1 да се падне всяка една от тях!
Книга: Имаме 160 рисунки и вероятност 1 към 4,4444 да се падне всяка една от тях. (Заб. Повторението не решава проблема.)
Да. Вероятността да "уцелиш" определена картинка в книгата е по-малка от вероятността да хвърлиш дадена сума.Вероятността да хвърлиш дадена комбинация чрез заровете в книгата е по-малка от тази с истински зарчета, така ли? Тоест, книгата предлага по-голям елемент на случайност. Ако е така, защо ни е да емулираме заровете на 100%?
... защо ни е да емулираме заровете на 100%?
Моля не "викай дявола"!!! Танер може да чийтва с всичко.Друго голямо предимство е, че дори Танер не може да чийти на нея - а с обикновените зарове може.
Друго голямо предимство е, че дори Танер не може да чийти на нея - а с обикновените зарове може.
Моля не "викай дявола"!!! Танер може да чийтва с всичко.
Няма такава книга-игра, в която да има битки без шанс "до безкрай".Ако в книгите, където има битки, но няма шанс е много лесно е да пречупиш системата, защото битките ще са ти описани и по едно време тези разказани битки ще ти писнат да ги четеш и ще искаш колкото се може по-бързо да ги прескочиш за да си минеш пак на историята. Ето ти предимство на шанса. Хвърляш зарчето три пъти и хоп хайде пак на историята...... иначе,
- той замахва - ти клякаш - няма щети.
- Пробваш подсечка - той скача - няма щети.
- приземява се като се пробва да ти счупи главата с крака си - ти се изтъркаляш - няма щети.
.............и така до безкрай............
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas