Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Първо трябва да се погледне фактът, че говорим за РАЗКАЗ-игра, а не за Книга-игра. Много е трудно да създадеш работеща игрова механика в ограничен брой епизоди, затова и е адекватно решение да увеличиш литературата, иначе ще се получи.... Редникът от трета рота
.
[offtopic]Трудно мога да се басирам с теб. Мисля, че имаме различни представи за добра игрова механика или система. Доколкото знам ти разбираш от Ролеви игри и ги харесваш. Аз не разбирам от РИ и не ми харесват (доколкото съм разбрал нещо от скайп сесия и няколко ревюта)[/offtopic]
Първо трябва да се погледне фактът, че говорим за РАЗКАЗ-игра, а не за Книга-игра. Много е трудно да създадеш работеща игрова механика в ограничен брой епизоди, затова и е адекватно решение да увеличиш литературата, иначе ще се получи.... Редникът от трета рота
.
На бас?![]()
Въобще не съм съгласенПърво трябва да се погледне фактът, че говорим за РАЗКАЗ-игра, а не за Книга-игра. Много е трудно да създадеш работеща игрова механика в ограничен брой епизоди, затова и е адекватно решение да увеличиш литературата, иначе ще се получи.... Редникът от трета рота .
Бягството, Реката, Тъмната страна са примери от Мейнстрийма - повече литература, по-слаба игрова част.
Ще започна от горните примери (за щастие имам до себе си мегаигри от 1 до 5). Реката - увод и 68 епизода на 13-тина страници. Много избори, добра литература, атмосфера.
Нека да уточним - липсата на сложна система не означава слаб или ограничен геймплей. Той може да е достатъчно силен и без тях, ако акцентира на логически избори и разклоненост.
Сравнение с любителските разкази от новата вълна, choose your adventures книгите, гримоар, Черният Нарцис, Асасините на персия... не знам какво питаш всъщност. Ако го сравниш с "Демоните в НБА" вероятно ще има по-малко избори на единица обем. 34 избора и 6 на късмет.Много избори... в сравнение с коя игра? На "Реката" висока интерактивност не може да се вмени по никой начин, "сполучливи" избори е различно от "много" избори.
![]()
Какво значи "ограничен" и каква стойност носи?Не означава задължително слаб, но при всички случаи означава по-ограничен на база на същата игра с по-сложна система. Тук не става въпрос за самоцелното набиване на голям дневник, количественото оразмеряване на ред показатели свързани с играта дават повече възможности за детаилизиране на действието.
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas