Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Щото си знаем "матриала".
Това е вярно. Именно за това посочвам Гневът, защото въпреки обема си е доста линейна. Разбира се, има едно пътуване с кораб, при което трябва да се посетят неколко обекта, което е изключение. Но, струва ми се, че не е толкова обемисто.Струва ми се, че една карта на разклоненията във въпросните разкази ще е доста полезна. Проблемът е обаче, че при кратките форми няма кой знае колко място за такива заради ограничения обем (открих топлата вода) - затова или са съдбовни (смърт), или се вливат обратно в първоначалния сюжет с някакво наказание или бонус (Асасините). Книгата дава повече свобода заради по-големия си обем (отново открих топлата вода) и авторът може да си позволи повече сюжетни линии/пътища към победата (Крилете на проклятието е с перфектната система за мен) или да се придържа към 1 линия с оценка на играта (някои от книгите на Мишо например - Хлапетата). Мисли по въпроса?
Моето е мнение, твоето е желание за дискусия. Несравними са.Началото е горе долу толкова постно, колкото и твоята реплика "в трите разказа-игри, които съм чел няма игра".
За мен добра игра е да знаеш какво да очакваш и да може да се подготвиш - във Викингите автора справедливо те предупреждава какво ти трябва и вече си е до играча да го има предвид.
Разказа на Рони стигнах до някъде и умрях без право на обжалване защото не бях извадил късмет с началния избор.
Да, мисля, че това е слабото място, което посочих по-горе.1. В пътя на светлината стратегическите решения са слепи, във викингите са информирани.
Коя специализация смяташ, че има нужда да дава по-големи (или по-малки) облаги?5. Системата и на двете произведения не е балансирана добре. Във викингите стратегически (споменатия вече проблем с точките сила), в пътя на светлината също (някои специалности са по-полезни от други.
Как си представяш достигането на тази цел.6. В пътя на светлината системата не ти помага да се вживееш в света на играта и историята й. Във викингите системата до известна степен постига това, но без да блести като нещо уникално.
Ти не си даваш хич зор, после искаш да се получи нещо. Да се беше потрудил поне да изложиш някаква теза. Все пак, нали не си плащаш за консултация, че да изискваш от мен да влагам многократно повече труд от теб?Да, имам желание за дискусия, но явно нещо не се получава. Очаквах да пулуча твърдение от рода на: " В Гневът на Викингите играта е на добро ниво, защото... Тези неща ги няма в Пътят на Светлината / разказите-игри, които съм чел."
Ти не си даваш хич зор, после искаш да се получи нещо. Да се беше потрудил поне да изложиш някаква теза. Все пак, нали не си плащаш за консултация, че да изискваш от мен да влагам многократно повече труд от теб?Да, имам желание за дискусия, но явно нещо не се получава. Очаквах да пулуча твърдение от рода на: " В Гневът на Викингите играта е на добро ниво, защото... Тези неща ги няма в Пътят на Светлината / разказите-игри, които съм чел."
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas