• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Теория на изборите в КИ

Теория на изборите в КИ

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
18 Авг 2018 00:01
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Теория на изборите в КИ #128912

Mindcrime писа: писа:

Rahvin писа: писа:
батенце страта го направих до половоната държа да отбележа че е доста хитър... само че когато ти увеличат кинтите и почнеш да работиш шест месеца нон стоп и да посещаваш колеж вечерно време страта отива в на никсата старата шапка.
Добре, ще те изчакаме да завършиш някакво образование, тогава може и мненията ти да станат по-разбираеми за разни снобчета като мен и Росен.
Откривам, че съм забравил какво могат да натворят George-AL и Rahvin за ден-два.

мм тъй тъй разводнихме темата да попитам... абе това че съм ти в подписа нищо ли не значи зА те е вече?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ейдриън Уейн

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Авг 2018 00:09
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 439
Теория на изборите в КИ #128913

батенце страта го направих до половоната държа да отбележа че е доста хитър... само че когато ти увеличат кинтите и почнеш да работиш шест месеца нон стоп и да посещаваш колеж вечерно време страта отива в на никсата старата шапка.
Добре, ще те изчакаме да завършиш някакво образование, тогава може и мненията ти да станат по-разбираеми за разни снобчета като мен и Росен.
Откривам, че съм забравил какво могат да натворят George-AL и Rahvin за ден-два.

мм тъй тъй разводнихме темата да попитам... абе това че съм ти в подписа нищо ли не значи зА те е вече?
Винаги е значело едно и също, но ще трябва да изчакаме да завършиш колежа, за да разберем дали тогава ще можеш да схванеш какво точно значи.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

18 Авг 2018 01:38
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 434
Теория на изборите в КИ #128914
Абе аз, що не съм в подписа?.. Дискриминация ли има?

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

18 Авг 2018 01:40 18 Авг 2018 01:44 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
Теория на изборите в КИ #128915

не знам защо името ми се замесва тук и какво съм "натворил". Имаше дискусия за изборите в книгите -игри, говорил съм за изборите в книгите-игри. или по-точно за видовете избори. Пепи искаше да се случат едни неща, които едва ли ще станат скоро - обяснил съм му, че трябва да има по-реалистичен и прагматичен подход.
Постовете ми са кратки и по същество ( само поста на Рахвин е два пъти по-дълъг, а има и други постове доста по-големи от моите), в чата не влизам, отписал съм се. Много моля да не ме слагате до Рахвин, нищо общо нямам с неговите мнения.
А ти, ММ, беше казал, че ти е неприятно да общуваш с хората които са в подписа си. Тогава защо идваш и започваш да завързваш разговор с него.
На мен ако някой човек ми е неприятен - игнорирам го. Бих направил това и с теб, но ти пръв си споменал името ми. Много те моля, кажи според теб какво съм "натворил" и с какво пак не си съгласен?

Истината ще те направи свободен

18 Авг 2018 04:53
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128916

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Абе аз, що не съм в подписа?.. Дискриминация ли има?
Да не би и ти да не си завършил колеж!? Или остаряваш вече и често забравяш?
Няма дискриминация, просто ти и Бранимир сте известни и се представяте във форума с имената си, така че няма опасност да забравя с кого съм си имал работа. Затова не сте в подписа - пестя място.

В колежа няма да те научат на това, може би (като гледам с какъв английски се завръщат у дома някои хора, взели диплома в англоезичен университет, губя надежда, че някой преподавател в България ще седне да оправя правописа на студенти): мястото на запетаята е след "Абе", а не след "аз".

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

18 Авг 2018 05:14
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128917

George-AL писа: писа:
Постовете ми са кратки и по същество ( само поста на Рахвин е два пъти по-дълъг, а има и други постове доста по-големи от моите), в чата не влизам, отписал съм се. Много моля да не ме слагате до Рахвин, нищо общо нямам с неговите мнения.
А ти, ММ, беше казал, че ти е неприятно да общуваш с хората които са в подписа си. Тогава защо идваш и започваш да завързваш разговор с него.
На мен ако някой човек ми е неприятен - игнорирам го. Бих направил това и с теб, но ти пръв си споменал името ми. Много те моля, кажи според теб какво съм "натворил" и с какво пак не си съгласен?
Общото между твоите мнения и мненията на Рахвин, според скромното ми мнение, е следното: понякога са кратки, понякога са дълги, но винаги са пълни с глупости.
Мисля, че ти убягва значението на израза "да дойде някой да завърже разговор с теб". Аз отдавна знам, че разговор с теб е губене на време. Написал съм "Откривам, че съм забравил какво могат да натворят George-AL и Rahvin за ден-два." Това не е завързване на разговор, както когато напиша, че новия филм на Леонардо ди Каприо ми се струва пълна боза, това не означава, че се опитвам да се заговоря с него. Където и да си бил толкова време, почивката не се е отразила благотворно на теб, а само на нас във форума, които си отдъхнахме от един плодовит автор.

Ти ли какво тъпо си написал...
"Калоян бе добре финансирана и подгогвяна дълго време с оглед на историческите факти". Кое му е финансираното на Калоян? Евтина корица, която подсказва що за чудо ще намери човек вътре. Разговорен език на съвременен човек, с който читателят се запознава с мислите на Калоян. Многобройни избори, които само записваш, с надеждата в някоя следваща книга да разбереш значението им. За съжаление, доброто финансиране явно се е изпарило.
"Неделчо спечели огромни тиражи с Българ..." Огромните тиражи не се печелят. На теб ти убягва значението на думите, което прави трудно писането на смислени изречения.
Красимира и Бранимир са далеч от успешни автори, със сигурност няма как да бъдат поставяни преди Торо. Неделчо е автор само в едно много широко разбиране за това какво е автор. Все пак, дори само на този форум е дал достатъчно доказателства колко е далеч от изкуството да се изразява добре писмено. Горе-долу колкото е близо Спасимир до това да се изразява с рисунки.
И така-нататък, и така-нататък...

Hater

18 Авг 2018 09:31
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128918
мм обясни за теорията на изборите в КИ. Твоите теории в тая насока са ясни като морално волевите подтици на капитан Джак Спароу за мен.
Междъ другото ММ има класически неадекватни книги игри. Това са Изпитанието където изборите са първосигнално написани сякаш първолак следва най - дълбоките си душевни трепвания. В Шангри след като преминеш през ъъъ литературните епизоди има страховити избори като с коя ръка крак да ударяш. Добре че геройте имат по две от всичко, а мм не се е сетил да сложи точки на удар с глава... Като епизода след въпрсния избор е от две изречения ама стойностни хихих. Тоест ако някой направи дърво на епизодите в която и да е книга от тия за шангри ще бъдете потресени, ако оцветите изборите за битки или за тръгни наляво тръгни на дясно и прочее.
В книгата на мм за орките имаме линейна история в която щеш нещеш четеш... ММ ако си беше прочел хитовите като Златния оракул щеше да разбере, че е добре да разкланяш повече ама пък изисква и повечко писъне,а мм е доказан мързел тъй като пише спциално битова книга игра без секс вече седма година.
Между другото ММ мързела ти ме радва как прогресира като програмата на НАСА нови светове. Като млад започваш толкова ударно, после просто забавяш темпото, после започваш да драскаш дъра бъра по книгите си в нещо като псевдофорум и накрая след дълги години мълчание без да напишеш нищо за удоволствие (някой го правят и за удоволствие не за пари) избухваш с нищо седма година освен краткия откъс социално битова книга игра в която няма бой и секс....
Виж книгите на Неделчо, там епизодите са в стил ранен ММ следват точно твоята логика и му се получава на Боби от типа на бързо лесно вкусно. Сетинга е като твоя за супер агента, познаваш всички пт филмчето (аз не) и явно знаеш какво правят. Тъй без много думи, стратегически обикаляш карта и събираш впечатления. Между другото всичкинглавни герой там са като прототипи на хора от тоя форум, диалозите са подобни също и логическите избори. Там е смешно, тук е тъжно.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

18 Авг 2018 12:49 18 Авг 2018 13:01 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128922
ММ, благодаря, че се аргументира, но аргументацията ти е меко казано смешна.
Започвам едно по едно. Прав си, когато някой влезе в тема, за да те обижда, при положение, че ти не го обиждаш, това не е "завързване на разговор", а провокация. Това правиш ти. Никой не те е споменал в тази тема, а ти идваш да обиждаш други потребители?
Второ щеше ми се да бе споменал, че някой говори тъпотии е твое виждане и не ангажираш други хора с него. Така като чета какво съм казал, не откривам тъпотии.
Ти смяташ, че Неделчо не е бил в огромен тираж. Зависи какво разбираш огромен тираж. Сега ако искаш тиражите от Старата вълна - няма как да се постигнат. Неделчо постиган тираж 2500 бр. с Българ, по-голям от Тери Пратчет (2000 бр) и Стивън Кинг (2000 бр.). Той удари тавана за продавано фентъзи- Моля те кажи колко души са закупили дялове от Инициативата - 50? 100?
Красимира всяка година или почти всяка нова година има нов разказ, който бива оценен силно от форумната общност. Освен това има продадени книги и извън книгите-игри, а напоследък се доказа в криминалистиката, Бранимир пък е успешен автор на книги в ужасите. Нямаш представа колко много хора го четат, дори във форума bg-mamma (който е един от големите форуми) и в форума на Читанка, препоръчват Бранимир за хора, които искат да четат български ужаси. Това, че на теб не ти харесват не е причина да обезценяваш труда ми.
Не отричам постиженията на Торо, но личното ми субективно мнение е че Неделчо, Бранимир и Красимира са постигнали повече. Това е МОЕ мнение и аз - по предене пост - съм упоменал, че всички тези размисли мое мнение., т.е. не обвързвам никого с него. не виждам защо трябва да е "тъпизъм", само защото на теб не ти харесва?
освен това предните ми постове в темата са били кратки и по-същество, а ти се обосноваваш, че постове извън темата (при положение че не съм влизал 4 месеца) не са кратки. Несериозно е. Минало-заминало, при това в случая ти не говориш по същество - нито предлагаш алтернативи на избори, нито нищо, а идваш да злобееш.
Да се сравнява литературата на Неделчо от форума и от начина му на писане е меко казано несериозно. огромен брой хора идват във форума просто за да разпуснат напрежение, за отпушат клапана, да споделят идея, а в случая на Нед - и да се изгаврят. абсурдно е да съдим за творчеството на някого за това какво пише във форумите.
Ще те помоля когато критикуваш по даден въпрос да даваш смислена аргументаци ида добавяш, че това е строго твое виждане , вместо да даваш епитети. Не ти отива на нивото.

18 Авг 2018 15:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128924

George-AL писа: писа:
Ти смяташ, че Неделчо не е бил в огромен тираж. Зависи какво разбираш огромен тираж. Сега ако искаш тиражите от Старата вълна - няма как да се постигнат. Неделчо постиган тираж 2500 бр. с Българ, по-голям от Тери Пратчет (2000 бр) и Стивън Кинг (2000 бр.). Той удари тавана за продавано фентъзи- Моля те кажи колко души са закупили дялове от Инициативата - 50? 100?
...
Да се сравнява литературата на Неделчо от форума и от начина му на писане е меко казано несериозно. огромен брой хора идват във форума просто за да разпуснат напрежение, за отпушат клапана, да споделят идея, а в случая на Нед - и да се изгаврят. абсурдно е да съдим за творчеството на някого за това какво пише във форумите.
Ще те помоля когато критикуваш по даден въпрос да даваш смислена аргументаци ида добавяш, че това е строго твое виждане , вместо да даваш епитети. Не ти отива на нивото.
Не съм казал нищо за тиражите на книгите-игри по Българ, не знам за тях и не ме интересува състоянието на пазара. Казах само, че големи тиражи не се печелят.
Неделчо Богданов и писане... нещо си се объркал. Той е автор в съвсем друг смисъл.
Не съм сигурен колко човека са си закупили дялове в Инициативата, бяха към 70-80 в началото и май си остават толкова, понеже не забелязвам последващо надробяване.

Hater

18 Авг 2018 16:27
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Теория на изборите в КИ #128925
Ако знаех, че такива духове ще разбуня, нямаш да възкресявам тази тема с въпросите си. Така и никой не ми отговори. Що се отнася до отношението ви към Майндкрайм, аз не съм съгласен с такива неща. Търпите критика и Рахвина и Джордж тука. Много са малко авторите, които могат да се похвалят с приноса му към жанра и смятам, че трябва да проявим уважение и благодарност към авторитет като неговия. Това важи в пълна сила и за останалите автори от старата вълна, които имат принос като неговия. Аз чак когато издам 30 книги-игри, тогава ще смея да му говоря с такъв тон. И дори да издам 30, никога няма да имам такъв принос, защото старата вълна, макар и неперфектна, е свещенна.

Що се отнася до хапливия тон на Мишо, не е хубаво, но той може да си го позволи, пак заради заслугите описани по-горе. Аз отдавна съм му свикнал, призовавам и останалите да свикнат с това. Всички сме различни и всички си имаме слабите места в характерите. Аз искам да намерим начин да работим заедно. Затова ще допълня, че на Джордж коментарите към мен, макар и критични, все пак ми харесаха, защото са и градивни. Рахвине, за теб все още не съм си изградил мнение.

И, за да се опитам да прекратя този безмислен спор, ще ви върна вниманието към темата: Теория на изборите в книги-игри. Ето още веднъж какво беше написал Киро в началото. Ще се радвам, ако видите нещо пропуснато, да го добавите, защото на мен тази класификация много ми харесва и ми върши чудесна работа.

Информирани избори от гледна точка на когницията и умозаключенията:
1. Обща култура (познание, което липсва в текста, но би трябвало да е придобито от образованието ни)
2. Математически
3. Логически задачи
4. Памет (познание, което го има в текста, но е било дадено в предходна ситуация)
5. Внимание (познание, което се извлича чрез концентрация по време на четенето)
6. Наблюдателност (познание, което се извлича от дадена илюстрация или описание)
7. Етични (познание, което разчита на морала)
....
засега толкова :)

Ако, обичате, размърдайте си мозъците продуктивно и добавете, ако има нещо пропуснато или давайте примери за всеки един от тези!

Дарвинист и Майндкраймист
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

18 Авг 2018 17:36
Away
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 333
Теория на изборите в КИ #128926
Всички неща изборени по-горе се отнасят само за линейните книги-игри, така че аз съм аут от темата. Солидаризирам се с мнението на хамелеона, че това не са реални избори, а различни видове задачи - ако една книга-игра разчита САМО на такъв тип избори, то тя е неотличима от книгите-игри на Фют, за които мисля, че общността гласува дори, че не са книги-игри.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

18 Авг 2018 17:39 18 Авг 2018 17:56 от sipko1.
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Теория на изборите в КИ #128927
Ето, даже ще дам начален тон:

1. Обща култура: доста от вас смятат, че това е мета-подход. Аз, лично, не съм съгласен с това. Виждали сме го много пъти в старата вълна и ми се иска да го виждаме по-често и в новата. Доколкото разбирам, основният аргумент тук е, че този подход откъсва читателя от главния герой. Прави сте, че има откъсване, но то е неизбежно в този жанр. Също така, чувал съм коментара, че главният герой знае информацията, независимо дали читателят е информиран по същия въпрос или не. Е, да де, но ние главния герой ли оценяваме или читателя? Защото главния герой се оценява от автора в литературните жанрове, но ние сме в жанр свързан с игра и трябва да оценяваме читателя, а не протагониста, нали?

Както казах по-рано, хубаво е след като се аргументираме, да дадем пример. И понеже, най-новата ми творба е Уимбълдън, ще дам пример от там и ще се обоснова даже. Торо и Майндкрайм подскочиха, когато видяха, че разпитвам читателя за държавата под чийто флаг се състезава всеки опонент на Гришо по време на турнира. Очевидно е, че Гришо си познава опонентите много добре, но както вече казах, аз не написах "Уимбълдън", за да оценя качествата на Григор Димитров, а за да създам игра и според мен е много логично да се проверят знанията на читателя. Понеже не очаквам всеки да има информация за това колко е силен бекенда, форхенда и други подобни качества и слаби страни на Надал, Федерер и Джокович, проверявам знанията на читателя за по-елементарно нещо: флага под който се състезава определения спортист.

Понеже видях, че това не е любим подход на много от вас, а и защото уважавам много Торо и Майндкрайм, реших да премахна всички останали въпроси като този, с изключение на финала срещу Федерер на епизод 80. Логиката ми е, че искам да проверя познанията на читателя за противника и това беше най-елементарното, за което успях да се сетя.

Подчертавам, не се опитвам да налагам мнение. Само споделям моето собствено. Ще се радвам да чуя градивна критика и да прочета още примери, в които този подход работи или се е провалил напълно.

@Благодаря на Райков за коментара. Въпреки, че не съм съгласен с него, това което е написал си е точно по темата и без заяждане към други автори. Благодаря ти, zeBG! Хубаво е да запазим такъв тон по темата.

Дарвинист и Майндкраймист

18 Авг 2018 18:23 18 Авг 2018 18:37 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128928

ze BG писа: писа:
Всички неща изборени по-горе се отнасят само за линейните книги-игри, така че аз съм аут от темата. Солидаризирам се с мнението на хамелеона, че това не са реални избори, а различни видове задачи - ако една книга-игра разчита САМО на такъв тип избори, то тя е неотличима от книгите-игри на Фют, за които мисля, че общността гласува дори, че не са книги-игри.

Зе, при все огромното ми уважение към теб. Една книга може да е познавателна и да е реална книга-игра. Ще дам пример с "Операция звезден гост" на Колин в която има множество любопитни факти откъм природознание, без това да пречи на разклонените избори. Играта трудно може да се нарече линейна има различни пътища, за постигане на целта.

За общата култура .доколкото си спомням в "Пробив в НБА" на ММ имаше тестове, които проверяваха общата култура на читателя за баскетбол. Не мисля, че това беше нещо лошо за времето си. Предвид слабото образование днес много хора не знаят елементарни неща и целта на книгите-игри е и познавателна - да научат читателя на нещо ново
В миналото имаше книжки като Ноктите на Дракона, които са много приятно ако трябва тепърва да запознаваш деца с кннигите игри. Нямат някаква сложна механика, приятна литература с дълъг текст и безброй много избори. Всичко се свежда до множество избори, които променят края на всяко приключение. Книжките са занимателни и интересни. ДРуг е въпросът, че децата днес не четат колкото едно време, а предпочитата картинки и смилаема информация. Но сложните механики, които толкова се харесват на нашето поколение, често отблъскват детските умове. Тук пепи поставя един въпрос, над който и аз съм се чудил как да се привлекат повече деца. Надявам се Никола и Неделчо да излязат с формули. Разбира се при Неделчо има и реклама, но все пак те създават проекти насочени към строго определена аудитория- детската

-
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

ММ, ще те помоля да не извърташ думите си.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ти каза, "Неделчо спечели огромни тиражи с Българ..." Огромните тиражи не се печелят" и си казал че говоря глупости заради репликата си, че Неделчо спечели огромни тиражи с Българ.
Сам си съгласен че 70-80 човека са дали пари за Инициативата - хайде нека са 100. Нед има тираж 2500 за първия Българ, по-големи от този на Тери Пратчет и Стивън Кинг поотделно, а ти казваш, че не е спечелил огромен тираж?1. Човек който продаде о в тираж 1000 бр. и нагоре в България е успешен, а който продаде над 1500 бр е сътворил бестселър за нашите условия.
Много те моля съобразявай се, че огромни тиражи за българската действителност значи едно, а за американската - друго. Тери Пратчет в АНглия се продава с милион, а в България- 2000 бр. и това е таван на възможностите. Колко човека четат фентъзи тук?

Ще помоля ако някой иска да спами, троли и въобще да пише нещо което не е по темата - в спойлери.

Нека не зацапваме темата.

ще помоля също да се придържаме към коректния тон. АЗ например съм се въздържал да ви лепя епитети, ще ви помоля да ми отговорите със същото.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

18 Авг 2018 18:48
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128929

sipko1 писа: писа:
Информирани избори от гледна точка на когницията и умозаключенията:
1. Обща култура (познание, което липсва в текста, но би трябвало да е придобито от образованието ни)
2. Математически
3. Логически задачи
4. Памет (познание, което го има в текста, но е било дадено в предходна ситуация)
5. Внимание (познание, което се извлича чрез концентрация по време на четенето)
6. Наблюдателност (познание, което се извлича от дадена илюстрация или описание)
7. Етични (познание, което разчита на морала)
Книгите-игри се наложиха у нас като четиво за юноши. Юношите имат съвсем ограничен житейски опит и макар да са любознателни, недостатъчна обща култура (разбира се, подобно нещо може да се каже и за значим брой възрастни). Книгата-игра би трябвало да е балансирана смесица от познавателно четиво и тест. И е важнво авторът да прецени за каква аудитория пише книгата си.
Математически задачи е спорно доколко трябва да присъстват в книгите-игри, точно както е спорно дали читателя трябва да бъде изпитван за химически формули и географски местоположения, или пък за това на какво се базират икономиките на някои държави.
Не виждам разлика между "внимание и наблюдателност", иначе е хубаво да има избори, които да тестват тези неща + паметта.
Колкото до етиката и морала, тези неща са много спорни и много субективни. Например, трябва ли да възпитаваме децата да имат спортен дух и да са победители, или трябва да се стремим да ги направим толерантни, разбиращи, алтруисти? Доколко морални са изборите на Хлапето и доколко логични са изборите при Любо Николов? И т.н.

Hater
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, sipko1

18 Авг 2018 18:59
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Теория на изборите в КИ #128930
ей го на спойлера.....

Сипко като потвори и постои тук към пет години ще ме разбере. Прекланям се пред Петър Станимиров, кокто е изтърпял тия хора и принтова цените на КИ винаги бяха колкото кутия цигари нямам идея, защо или може би имам много добра...
Се таз....
ММ е написъл 30 хонорара общонвзето от които има три книги направени с радост към жанра.
Уейн и Блонд които не се уважават в тоя форум направиха най големите иновации в КИ. Къдите и средните формати, най - голямата КИ в България по онова време. Истински хумор (аз освен псевдо хумор при други прозведения не съм виждал), динамика и истинска работа с картите.
При тях героите не изглеждаха кухи, особенно в Небето ви чака....
ако някой може да ми даде линк към нея....
Самата идея да имаш някакви задавания с въпроси в ки е патетична и нелепа.
Това показва неразбиране на спорта като цяло и на части. Спорта има повече далавери и корупция отколкото в здравната каса, ако не вярвайте питайте един известен съфорумник...
Спорта е мръсен и долен като бдсм публик деградейшън щото е точно такъв ама без полови органи.
Гришо според мен играе с някой таен брокер и кашира каквото може на точен резултат и прочее хитрости. Ако мислите че страшните му победи и невероятните му загуби са късмет, ден и умение значи разсъждавате като дечица.
Отделно аз не рсзбрах какво не разбрахте след като обясних най - подробно....
Има програми за писане на КИ. Купети си.
Всеки епизод с литература го правите син тоест информативен. Боя е червен. Избори зелен. Пътуване с избор светло син. Смърта е черна. Кафяво е тежко наказание.

Направете дърво.
Вижте дървото.
Добавете още странични приключения. Нормализизшрайте това или онвоа, постигнете баланс.
Не се лъжете да пускате логически задачи и прочее простотии. Щото стигаме до това дали ако Шарколията на Крали Марка пръдне може да събори феса на Кара Ибрахима бесни или не може....

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ейдриън Уейн

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Теория на изборите в КИ
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Асасините от Алансия - коментари и ревюта (28 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:36
    • Твърдокорични версии на Призвание герой (13 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Ал Торо
    • Today 13:31
    • КИ Мемета (11 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Meriadoc
    • Today 11:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg