Добре, ще те изчакаме да завършиш някакво образование, тогава може и мненията ти да станат по-разбираеми за разни снобчета като мен и Росен.батенце страта го направих до половоната държа да отбележа че е доста хитър... само че когато ти увеличат кинтите и почнеш да работиш шест месеца нон стоп и да посещаваш колеж вечерно време страта отива в на никсата старата шапка.
Откривам, че съм забравил какво могат да натворят George-AL и Rahvin за ден-два.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Винаги е значело едно и също, но ще трябва да изчакаме да завършиш колежа, за да разберем дали тогава ще можеш да схванеш какво точно значи.
Добре, ще те изчакаме да завършиш някакво образование, тогава може и мненията ти да станат по-разбираеми за разни снобчета като мен и Росен.батенце страта го направих до половоната държа да отбележа че е доста хитър... само че когато ти увеличат кинтите и почнеш да работиш шест месеца нон стоп и да посещаваш колеж вечерно време страта отива в на никсата старата шапка.
Откривам, че съм забравил какво могат да натворят George-AL и Rahvin за ден-два.
мм тъй тъй разводнихме темата да попитам... абе това че съм ти в подписа нищо ли не значи зА те е вече?
Да не би и ти да не си завършил колеж!? Или остаряваш вече и често забравяш?Абе аз, що не съм в подписа?.. Дискриминация ли има?
Общото между твоите мнения и мненията на Рахвин, според скромното ми мнение, е следното: понякога са кратки, понякога са дълги, но винаги са пълни с глупости.Постовете ми са кратки и по същество ( само поста на Рахвин е два пъти по-дълъг, а има и други постове доста по-големи от моите), в чата не влизам, отписал съм се. Много моля да не ме слагате до Рахвин, нищо общо нямам с неговите мнения.
А ти, ММ, беше казал, че ти е неприятно да общуваш с хората които са в подписа си. Тогава защо идваш и започваш да завързваш разговор с него.
На мен ако някой човек ми е неприятен - игнорирам го. Бих направил това и с теб, но ти пръв си споменал името ми. Много те моля, кажи според теб какво съм "натворил" и с какво пак не си съгласен?
Не съм казал нищо за тиражите на книгите-игри по Българ, не знам за тях и не ме интересува състоянието на пазара. Казах само, че големи тиражи не се печелят.Ти смяташ, че Неделчо не е бил в огромен тираж. Зависи какво разбираш огромен тираж. Сега ако искаш тиражите от Старата вълна - няма как да се постигнат. Неделчо постиган тираж 2500 бр. с Българ, по-голям от Тери Пратчет (2000 бр) и Стивън Кинг (2000 бр.). Той удари тавана за продавано фентъзи- Моля те кажи колко души са закупили дялове от Инициативата - 50? 100?
...
Да се сравнява литературата на Неделчо от форума и от начина му на писане е меко казано несериозно. огромен брой хора идват във форума просто за да разпуснат напрежение, за отпушат клапана, да споделят идея, а в случая на Нед - и да се изгаврят. абсурдно е да съдим за творчеството на някого за това какво пише във форумите.
Ще те помоля когато критикуваш по даден въпрос да даваш смислена аргументаци ида добавяш, че това е строго твое виждане , вместо да даваш епитети. Не ти отива на нивото.
Всички неща изборени по-горе се отнасят само за линейните книги-игри, така че аз съм аут от темата. Солидаризирам се с мнението на хамелеона, че това не са реални избори, а различни видове задачи - ако една книга-игра разчита САМО на такъв тип избори, то тя е неотличима от книгите-игри на Фют, за които мисля, че общността гласува дори, че не са книги-игри.
Книгите-игри се наложиха у нас като четиво за юноши. Юношите имат съвсем ограничен житейски опит и макар да са любознателни, недостатъчна обща култура (разбира се, подобно нещо може да се каже и за значим брой възрастни). Книгата-игра би трябвало да е балансирана смесица от познавателно четиво и тест. И е важнво авторът да прецени за каква аудитория пише книгата си.Информирани избори от гледна точка на когницията и умозаключенията:
1. Обща култура (познание, което липсва в текста, но би трябвало да е придобито от образованието ни)
2. Математически
3. Логически задачи
4. Памет (познание, което го има в текста, но е било дадено в предходна ситуация)
5. Внимание (познание, което се извлича чрез концентрация по време на четенето)
6. Наблюдателност (познание, което се извлича от дадена илюстрация или описание)
7. Етични (познание, което разчита на морала)
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas