• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Колко посещения на локация очаквате да има в sandbox?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
29 Авг 2014 16:37
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Колко посещения на локация очаквате да има в sandbox? #95647

ze BG писа: писа:
Момент да си формулирам въпроса малко по-добре. Ясно е, че би трябвало да има различни тригери, които влияят на локацията (време, действията ви другаде). Въпросът ми е по-скоро колко различни варианти очаквате да има локацията встрани от сюжетните развития, дори и когата това е само по-различно описание, по-различни размисли на главния герой, просто защото би било скучно да четем същото само, защото сме дошли на същото място.
1.
Ако някакъв фактор между две посещения не е променен, няма смисъл, а и няма голяма логика (за мен) да има различни събития/описания. Губене на обем за излишна козметика - по-добре да се добавят още случки.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Авг 2014 14:51
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Topic Author
Колко посещения на локация очаквате да има в sandbox? #95682

hameleona писа: писа:
Ако някакъв фактор между две посещения не е променен, няма смисъл, а и няма голяма логика (за мен) да има различни събития/описания. Губене на обем за излишна козметика - по-добре да се добавят още случки.
Според мен има логика. Когато отивам на градския пазар, някой път може да се загледам в чешмичката, друг път във входната арка или пък в сергията на възрастна женичка.

Смисълът е да правиш ненатрапчив world building, без да изсипваш стени от текст върху главата на читателя. Да направиш цялостното му изживяване по-приятно и интересно и да го накараш да се потопи в този свят.

Това не съперничи с възможните събития. Приемаме, че така или иначе сме развили всички интересни случки, които са ни хрумнали за локацията и двете не са в пряка конкуренция.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

31 Авг 2014 16:12
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Колко посещения на локация очаквате да има в sandbox? #95685

ze BG писа: писа:

hameleona писа: писа:
Според мен има логика. Когато отивам на градския пазар, някой път може да се загледам в чешмичката, друг път във входната арка или пък в сергията на възрастна женичка.

Смисълът е да правиш ненатрапчив world building, без да изсипваш стени от текст върху главата на читателя. Да направиш цялостното му изживяване по-приятно и интересно и да го накараш да се потопи в този свят.

Това не съперничи с възможните събития. Приемаме, че така или иначе сме развили всички интересни случки, които са ни хрумнали за локацията и двете не са в пряка конкуренция.

Като отивам на градския пазар - пазарувам, не зяпам архитектурата. Ако съм го правил е било веднъж - като съм я видял за пръв път. :wink:

Трампя всички тия вариации в описанието за още един куест, който може спокойно да върши същата работа.

Мислех, че говорим за обикновено КИ, не за електронни продукти. Дори очевидния сблъсък за време (отделяне на време за писане, редактиране и т.н. на тия неща) да бъде разкаран с някакво махване на ръката, остава проблема с борбата за един и същ обем. :-)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Time to create page: 0.045 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Гримоар - вгледай се в очите на страхa (42 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Der
    • Yesterday 20:39
    • Флууд (5566 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:38
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:37

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg