• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Проиграване на части от книгите игри от самите автори.

• 1
  • 1
04 Юни 2021 19:21
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138262
Ако сте автор на книга игра и решите да правите сложна загадка, то тя може да се окаже твърде сложна и за вас самите. Например за да се мине определено препятствие да трябва да разкарате 5 човека и то в правилната последователност и в правилните епизоди, като между временно да ползвате правилните предмети. За целта самият автор трябва да изгради игровата механика, като самият той я тества на практика. За целта не е удобно да се ползва софтуер за четене на книги игри поради няколко причини. Първо в него има твърде излишна информация, като текста на епизодите - те като цяло авторът ги е писал и има представа какво съдържат. Много по-удобно е, ако нещата са представени максимално компактно. Освен това трябва да се връща лесно назад в опитите си, както и да следи почти автоматизирано различните герои - нещо което в книгите игри е нормално да е скрито (например ако лицето Х пратено за зелен хайвер от читателят, то последният не може да точното му място по маршрута, а е достатъчно да има представа за общото време което ще изтече докато се върне).

Пиша това по-горе като вид проучване за да знам дали има много автори, които са изпаднали в подобна ситуация, т. е. да се нуждаят от подобен вид софтуер. Той на практика не би следвало да е част от текстовия редактор за книгите-игри който пиша, но също така е нормално и като отделен продукт да е интегриран подходящо с въпросния текстов редактор, защото последният така или иначе се явява основен инструмент при разработката.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юни 2021 21:42
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1100
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138266
Ако сте автор на книга игра и решите да правите сложна загадка, то тя може да се окаже твърде сложна и за вас самите.

Това не го разбирам? Ако пиша книга-игра, ще искам вложа загадка, която разбирам. Как бих вложил нещо, в каквото и да било, ако не го разбирам!? Това не разбирам...

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

05 Юни 2021 04:42
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138268
Ако загадката е много сложна, т. е. се състои от няколко части развивани в няколко епизода тогава дори и да имаш представа какво трябва да излезе, то самото сглобяване на загадката може да наложи да се правят различни проби текущо. Да това вероятно няма да е подходящо за книга за деца, а за по-възрастни.

05 Юни 2021 09:21
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138269
Ако пишеш КИ като на Торо за космоса където нищо не ти е ясно исне въртиш е хубаво интой да си я преиграе, това иска да каже човека.
Звучи добре обаче не работи така. Д. Тръмп

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

07 Юни 2021 02:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138276

Ако сте автор на книга игра и решите да правите сложна загадка, то тя може да се окаже твърде сложна и за вас самите.

Може дори неособено трудна задача да се окаже твърде сложна за автора. Ясно е колко от авторите от Старата вълна имаха някакво понятие от математика.
Тук, на този форум, също имахме такъв случай - Ефикс и Джордж-Ал със задачата за часовникаря.
Въпросът е, че е почти невъзможно авторът да осъзнае и/или да признае, че май задачата му идва твърде сложна и той всъщност не я разбира.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

07 Юни 2021 10:29
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138283
Тук, на този форум, също имахме такъв случай - Ефикс и Джордж-Ал със задачата за часовникаря.

След толкова години все още те е яд, че той я реши, а ти не успя дори да я разбереш!? :lol: You make my week!

P.S. Намери си 15 брой на списанието за книги-игри и прочети "Мостът на Лагран". Там някъде, сред цялата тази математика има друга загадка. Интересно, дали нея ще успееш да разбереш...

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

09 Юни 2021 20:34
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138318
Повтарянето на тази лъжа от Ефикс е изключително грозно. Старите потребители знаем колко неадекватен човек е, а и сме чели въпросната "задача", която дори не е измислена от него, а просто е некадърно "изваяна". Новите обаче може и да се заблудят, което не е честно по отношение на Мишо. Не знам дали Майндкрайм е наказан за реплика в тази тема, но оставянето на подобна лъжа за мен е нередно.

Давам линк към темата, за да може незапознатите потребители да прочетат и сами да си направят изводите:
knigi-igri.bg/forums/all-about-the-magazine/5512-9?start=0

09 Юни 2021 23:51 09 Юни 2021 23:58 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 590
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138322
Понеже пак се намесва моето име в някакви спорове искам да изясня ситуацията. Ефикс даде загадка. Без да знам че загадката е копирана от другаде, и без знам, че още тогава е в нея е имало подвеждащ въпрос, аз отговорих на ЛС на Ефикс. Честно казано действах повече интуитивно, в смисъл имах някаква логика, но тя не бе логиката на Ефикс, а повече имаше елемент на нацелване. Най-ненадейно Ефикс ми обяви че съм познал, т.е.ц изхождайки от грешни съждения стигнах до правилен отговор.(а дали съжденията ми са били грешни, след като в задачата поначало има грешка е друг въпрос)
С това трябваше да се приключи, но не знам защо настана голям въпрос, че съм бил първият който се е сетил. Майндкрайм обяви загадката за тъпа и не знам какво още, не искам да повтарям.Започна да коментира условията й, а не да търси решения.* Ефикс започна да го апострофира и това се превърна в лична война между двамата. Мисълта ми е - много ви моля, не намесвайте името ми в спора. Не ми е приятно. Тъй като потребителите в този форум сме ограничени количество всички знаем фактите.

Изключително досадно е, че тази конфликтна ситуация се споменава и днес, няколко години го-късно, но държа щом ще я споменавате, да не ме замесвате в нея. Аз съм само човека който даде отговора, който най-ненадейно се оказа правилен.

*Напомням, че никой не е коментирал условията на неговите задачи, например дали Ингрид и Берта не са тайни лесбийки и да не искат да се женят за Уве и Конрад.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

10 Юни 2021 09:31
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138326
Загадките на ММ са от учебника за пети клас с една звездичка трудност. Може да не му е харесала загадката на Ефикс който е черпил опит от Сим Николов, който буквално може да те остави безмълвен докато се опитваш да проумееш наистина ли е истина?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, George-AL

10 Юни 2021 10:16
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Проиграване на части от книгите игри от самите автори. #138329
Загадките на ММ са от учебника за пети клас с една звездичка трудност. Може да не му е харесала загадката на Ефикс който е черпил опит от Сим Николов, който буквално може да те остави безмълвен докато се опитваш да проумееш наистина ли е истина?

Е, имаше и малко по-сложни загадки. Примерно, в "Изпитанието" геометричните задачи бяха от учебника за шести клас.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Игрови механики в книгите-игри
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (22 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 16:02
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg