• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Мнения за корицата на Ледената Цитадела

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 Май 2014 15:48
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89419
На мен ми харесва корицата, даже много бих искал да имам толкова добри "корици" на андроидските си приложения ;-)
Особено ми допада шрифта на заглавието и името на автора. Единствено ефекта "лед" на екрана ми изглежда изкуствен, но подозирам че отпечатан ще изглежда по-различно.

Roger, roger!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Май 2014 15:59
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89420
Споделих съвсем честно какво не ми харесва в корицата. Мнението ми е на читател. Не съм нито доказан маркетинг-специалист, нито художник. Разбира се, много хора могат да не се съгласят с мен и не може да се спори, няма обективни показатели, по които да се определи кой е прав.
Не съм се напъвал да си измислям кусури на корицата, само за да изградя внушителна криика, просто споделих мнението си за всичко, което ми направи впечатление.

Размката я сложихме след един разговор с Уейн. Не помня кой от нас първи спомена "... дай да сложим една дърварска рамка, че да издразним Майкъл". Решихме, че като се изнервиш ще почнеш да пишеш против корицата. Така правиш допълнителна реклама. Хиляди ще купуват само да видят дали е вярно, това което пишеш.

Не ми звучи като добър план за изкарване на пари. Да бях критикувал текст, че да си го купят. Ама корицата може да се види безплатно. И ако се окаже, че повечето хора се съгласяват с мен, бизнеменът си вкарва автогол.
Не се сещам някое начинание на Уейн да е довело до неговото забогатяване. И изобщо, долнопробно ми се струва да се говори за разработване на пазари и изкарване на пари от книги-игри. Всеки кадърен човек би могъл да си намери много по-добре платена работа от това да се занимава с писане, оформление или издаване на книги-игри.

Колкото до това какъв смисъл може да се вкара в думата "класика"... виждам, че можете да вадите аргументи срещу моето мнение. Трябва да се надявате обективната публика да види някакъв смисъл в тях, иначе прилича малко на препирни на детска площадка. В крайна сметка, продуктът си е на Уейн, може да прави каквото си иска.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

27 Май 2014 16:23
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89421
"Класика" и според мен не е подходящо име за тази серия. Аргументите са дадени вече - за да е класика нещо, трябва да е имало първоначален тираж, който е станал бестселър, изчерпал се е, след което става допустимо да има нова серия, оформена като класика, дори ако това се случва сравнително скоро.

27 Май 2014 17:43
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89424

Mindcrime писа: писа:
Споделих съвсем честно какво не ми харесва в корицата. Мнението ми е на читател. Не съм нито доказан маркетинг-специалист, нито художник. Разбира се, много хора могат да не се съгласят с мен и не може да се спори, няма обективни показатели, по които да се определи кой е прав. :wink:

Не съм се напъвал да си измислям кусури на корицата, :? само за да изградя внушителна криика, просто споделих мнението си за всичко, което ми направи впечатление.

Размката я сложихме след един разговор с Уейн. Не помня кой от нас първи спомена "... дай да сложим една дърварска рамка, че да издразним Майкъл". Решихме, че като се изнервиш ще почнеш да пишеш против корицата. Така правиш допълнителна реклама. Хиляди ще купуват само да видят дали е вярно, това което пишеш.

Не ми звучи като добър план за изкарване на пари. Да бях критикувал текст, че да си го купят. Ама корицата може да се види безплатно. И ако се окаже, че повечето хора се съгласяват с мен, бизнеменът си вкарва автогол. :flag:
Не се сещам някое начинание на Уейн да е довело до неговото забогатяване. - Сега ще забогатее. Все някога има първи път!

Колкото до това какъв смисъл може да се вкара в думата "класика"... виждам, че можете да вадите аргументи срещу моето мнение. Трябва да се надявате обективната публика да види някакъв смисъл в тях, иначе прилича малко на препирни на детска площадка. :o В крайна сметка, продуктът си е на Уейн, може да прави каквото си иска. :bye:

27 Май 2014 18:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89425
На мен корицата ми харесва. Имам едно предложение. Според мен бялата рамка трябва да се промени към по-тъмно златно-приключенско и ще заспи. :-)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

27 Май 2014 19:03
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89426
То имаше и такава версия, ама Шефът не я хареса.
И сега не е лошо, на практика рамката е част от "заледяването", но на тази картинка въобще не личи, че бликовете по "замръзналата част" се сливат с рамката и я присъединяват към фона.
Със златната рамка е много "по-тежко" и картинката изпъква повече. Там и буквите бяха златни :-)

Имаме и версия дето прилича на порцеланова чиния и една дето мяза на лапландска бродерия :grin:

Накрая решихме, че тази най-много пасва на книгата.

Жалко, че Н.В. Издателя не дава да показвам черновите... има 9 вариации по тази тема, две с букви от лед (кич ама яко) и една без рамка.

27 Май 2014 20:09
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89431
Що не дава? Би било интересно да ги видим, а не виждам по какъв начин биха навредили на нещо.

27 Май 2014 21:36
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89437
Корицата ми харесва. Другото не мога да коментирам.

27 Май 2014 21:39
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89438

Meriadoc писа: писа:
Що не дава? Би било интересно да ги видим, а не виждам по какъв начин биха навредили на нещо.

А, ми пускайте, на когото му е интересно.

27 Май 2014 21:52
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89439
ОК! Шефът даде разрешение.
Значи след не много малко ще направя 12 номерирани миниатюри.
Който си купи 1 книжката ще може да разгледа една ченова по избор.
За две книжки - три чернови.
За три книги - 5 чернови.
За 4 книги - 8 чернови.
За 5 книги - 12 чернови.
За 6 книги - 21 чернови и т.н. по същата схема

П.П. Картинките над 12 ще ги направя само ако има закупили 6 и повече книги.

27 Май 2014 22:45
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89442
Корицата грабва окото. Имало е работа по създаването и определено. Синкавият цвят на снега е стои просто уникално добре.

30 Май 2014 09:27
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89569
Артът е страхотен по принцип. Само не схващам тия джуджета и тоя трол от къде са се дянали и какво общо имат... В ледените пирати нямаше такова нещо, само хорица. То идеята там беше, че населението е корабокруширало от Космоса и и е изградило някакво псевдо-средновековно общество на ледена планета. Има някаква магия тук-там, ама тия джуджета и тоя трол са ми мноооого извън сетинга и ми идват в повече.

My deviantART page.

30 Май 2014 09:47
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89570
А арт вътре?

30 Май 2014 12:15
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89576

Coblin King писа: писа:
Артът е страхотен по принцип. Само не схващам тия джуджета и тоя трол от къде са се дянали и какво общо имат... В ледените пирати нямаше такова нещо, само хорица. То идеята там беше, че населението е корабокруширало от Космоса и и е изградило някакво псевдо-средновековно общество на ледена планета. Има някаква магия тук-там, ама тия джуджета и тоя трол са ми мноооого извън сетинга и ми идват в повече.
А бе има ги и трола и джуджетат... разбира се, от къде са се пръкнали. Все пак това е нова книга, има нови елементи.

За Торо: артът вътре може да се окаже малко "разочароващ" по отношение на връзките със сюжета... малко са мъгляви (възките, не картинките). Като стил са типична графика не са комиксов стил, но не са рисувани специално за книгата.

30 Май 2014 12:26
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89577
Джордж е казал вече много пъти да не му вярвате за всичко... :grin:

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност