Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
"Изиграх я за около 30 минути с разглеждане тук там на страничните опции, като я минах почти честно, при това с Механик (с максната бяла магия, обаче). Финалната битка ме провали, но вече знам как може да се мине с този герой - просто в началото трябва да игнорира човек това, което уменията му казват (макар да не е логично) и да вземе един важен предмет.
Мисля че всичко на всичко минах през 4 сцени (малко по-общо казано).
Книжката е готина, приятна като литература, "класическа" като КИ приключение от едно време, по-скоро детска и приказно-наивна, без това да я разваля.
Системата ми се стори добра, макар и не напълно елегантна с тези таблици. Правенето на герой определено ми хареса, балансът по-скоро не - някои герои са почти обречени да загинат в първите избори, я застреляни, я загубени и т.н. Битките са една идея по-сложни от необходимото, но пък готини и в тази си форма, много по-добри от скучното "противникът губи 2 живот". Като най-голям минус бих определил това, че огромната част от gameplay-а е проверка на умения, а изборите, независещи от умения, са почти липсващи. Има и много произвол, което е характерно за автора, но това не ме подразни."
само аз ли забелязах, че джуджетата са три?
Правенето на герой определено ми хареса, балансът по-скоро не - някои герои са почти обречени да загинат в първите избори, я застреляни, я загубени и т.н.
"Изиграх я за около 30 минути с разглеждане тук там на страничните опции, като я минах почти честно, при това с Механик (с максната бяла магия, обаче). Финалната битка ме провали, но вече знам как може да се мине с този герой - просто в началото трябва да игнорира човек това, което уменията му казват (макар да не е логично) и да вземе един важен предмет.
Мисля че всичко на всичко минах през 4 сцени (малко по-общо казано).
Стандартният минимум при четене с разбиране, който се предполага, че трябва да покрива студент-първокурсник, е 400 думи в минута. За човек, завършил висше образование, нормалното средно количество е 575. Ако най-прекият път наистина е 12,000 думи, дори читател, който още не е развил уменията си, спокойно може да го изчете за половин час. Смятам, че Торо чете доста по-бързо, така че не виждам никакво противоречие.
При едно изиграване на „Ледената цитадела” по най-прекия (но не непременно най-добрия) път с професия механик, каквато си е избрал Торо, се изчитат 12 000 думи – от въведението до успешения край – което прави 30% от общия обем на текста. Подчертавам, тук говорим за най-краткия път. И това никак не е малко, особено като се има предвид прилично разклонената схема на играта.
"Прочит 1 - 54 от 325 епизода и 2 битки със зарове, 1 мин дневник на лист и правене на герой (механик + бяла магия)
1 - 143 - 134 - 112 - 97
136 - 69 -155 - 6 - 138
146 - 39 - 115 - 89 - 130
104 - 119 - 29 - 11 - 149
145 - 107 - 116 - 126 - 140
122 - 84 - 93 - 19 - 114
35 - 62 - 92 - 54 - 80
65 - 101 - 17 - 118 - 159
200 - 210 - 230 - 240 - 324
234 - 257 - 323 - 227 - 315
300 - 290 - 215 - 325"
Ледената цитадела се чете за:
- 2 минути ако не си чел Ледените пирати (въведение -1-134-117)
- 30 секунди ако си чел Ледени пирати (1-134-117)
П.П. Само на мен ли прави впечатление, че всяка дори и най-малко критично мнение към ЛЦ се приема на нож от издателя и се благодари само за изцяло положителни мнения Странно ми е и нелепото агресивно мнение на същия по адрес на Торо. Ама все пак е нормално да има и авторова завист. Все пак Торо е на светлинни години напред по отношение на разбираме на гейм механика, а и по умения за създаване на смислен текст.
Ти толкова си прочел, защото си загинал набързо, след като не си си направил труда да се замислиш и за миг. С такова "постижение" официално си най-слабият играч.Ледената цитадела се чете за:
- 2 минути ако не си чел Ледените пирати (въведение -1-134-117)
- 30 секунди ако си чел Ледени пирати (1-134-117)
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas