• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
05 Май 2015 17:15
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #105242

gbm писа: писа:
...
Чудя се какво значение има. От старите книги игри (само моите имам предвид) повечето корици имат само обща тематична връзка с играта. Почти никога "персонаж" от текста. Още по-рядко "сцена".
...
Та както се оказва едно време също не са били с "персонажи" и "сцени" и никой не мрънкаше. Сега след "Ледената цитадела" почна да се реве: "... къде са ми джуджетата...", "... тиквата е за Хелуин..." дрън-дрън! На третата Арена има една мацка с голо дупе и футуристично оръжие - що никой не писка, че я няма в текста!

преди сме били на по 10ина години.сегашните 10годишни сигурно също нямат много против кориците,каквито и да са те :-)
одъртяхме и взехме да мрънкаме...искаме максимума преди да сме почнали да пием хапчета за всичко :wink:
както виждаме по темата с чата,на някои вече и хапчетата не им стигат...

значи да разбирам,че на въпросите ми от предното мнение се отговаря отрицателно...

ПП:този първи вариант на корицата ми харесва(има си и проблемни неща)като цяло,но ще изчакам да видя нещо по-завършено за да я критикувам активно :-)
ПП2:ми,тиквата си е за тогава...иначе имаше един герой тиквеник в някоя от книжките(там щеше да е десятка)...
ПП3:и ако може една вещица с хубаво дупе на преден план... :wink:

ТЪРСИ

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Май 2015 21:42
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #105521

Ейдриън Уейн писа: писа:
... защото съм на 1. фитнес 2. 3Д кино и 3. нощно заведение, в този ред

на българ3д ли :-)
и как навря фитнес и нощни заведения в едно изречение :D

ПП:има ли нова версия на корицата вече?
ПП2:двамата автори няма ли да драснат по някой ред?

ТЪРСИ

15 Май 2015 01:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #105543
Модерация
Издателските планове са отделени тук: viewtopic.php?f=148&t=4694&p=105021#p105021
Дискусията за илюстрациите и кориците на новата вълна е отделена тук: viewtopic.php?f=55&t=4693&p=105202#p105202
Спамът е отделен тук: viewtopic.php?f=158&t=4695&p=104960#p104960

Извинения за закъснялата модерация!
Тези мнения имат отношение и за тази тема, и за издателския план, затова ги копирам тук:

Meriadoc писа: писа:
Ще я има ли на панаира?
Разбира се.

titi_2001 писа: писа:
Да ви попитам: каква е тази книга?

Книги-Игри Класика 1 = Ледената Цитадела (Колин Уолъмбъри) + Пътуващият Цирк (Блонд и Уейн)
(приключенско младежко полу-историческо фентъзи)

Книги-Игри Класика 2 = Градска вещица (Върджил Дриймънд) + Ловец на Таласъми (Георги Караджов)
(бг митологично ърбън фентъзи с екшън и хумор)

Ако не си запознат с авторите (защото си малък), можем и тях да ти представим.

Ясно е, че КИК2 няма как да стане за Панаира, да - след като не съм пуснал анонс (на ФБ пък няма абс. нищо).

15 Май 2015 01:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #105545
Може ли да чуем нещо повече за книгата, а не за корицата и мъглявата информация кога ще излезе? Примерно нещо като текст на задната корица или няколко думи за играта, няколко за сюжета и героите, за сетинга? Няколко думи от автора за написването й? Елена е тук, има куп интересни неща, които можем да научим.
Страх ме е да поискам откъс, защото веднага ще влезем в експертни дискусии за структура на изречението X, бидейки форум от изпчени редактори и естети :-)
Но може и откъс...

24 Юни 2015 07:27
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #107243
Ясно, че излезе вече, но как стои въпроса със закупуването? Къде може да се намери? В никоя е-книжарница още я няма!

24 Юни 2015 09:21
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #107248
Очаква се да бъде в книжарниците (вкл. електронните) в началото на следващия месец.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

19 Юли 2015 14:20
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #107683
От къде може да се купи ?? :unsure: :unsure: :unsure:

FOR HONOR !!!

19 Юли 2015 17:34
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #107692
Ако си от София: отдавна я има в магазина на Гагарин 30. Или можеш да ми пишеш лично: скайп, фейс, ЛС тук или както е удобно.

26 Юли 2015 17:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #107862
Ей, повече от 15 години не ми се беше случвало да проверя с надежда в книжарница за нова книга-игра и с радост да устоновя, че (я) има. Не че не се докарах сам до това положение да не мога да си взема книгата, ама си бях решил да чакам твърдите корици, а ми се изчака чакането да излязат и да ми се отвори възможност да ида до клубчето в Изток.

Та, най-после се сдобих с "Градската вещица". Тук ще пиша само няколко думи, които са свързани с общото впечатление и абсолютно несвързани с произведенията.
Както видяхме предварително, корицата е готина, поне по мое мнение - синьо-виолетовото (или както се води), съчетано с тиквеното оранжево е много приятно, казвал съм си негативното мнение за рамката, но като се тегли чертата, книгата изглежда добре. Хитро е разчупена рамката с това, че някои от обектите са пред нея - ефектът на това нещо от илюстрацията да "излиза" от нея. Отделно, стилово пасва поне на втория разказ.
Лично аз предпочитам корици с лак, за да не се лющи лесно илюстрацията (предпочитам да се драска лака), но това е дреболия.

На задната корица е най-абсурдното представяне на книга-игра до момента, звучи като учителката ми по литература в гимназията, която издаваше анализи и е абсурдно като стил и посока, не знам за каква публика е писано - "Два от най-ярките гласове в българската фантастика и книгите-игри" :lol: Това не пречи, де, по-скоро забавлява. Пасва си добре с рекламите в края, които не рекламират предстоящи книги-игри, а с неясна цел някакви неразличими илюстрации в рамка - сякаш някой е правил тази страница в последния ден преди печата и е забравил да вкара заглавията.

Оформлението вътре натоварва - слети думи, къси/дълги тиренца, "ѝ" си се пише "и" и т.н. Дневникът е много нефункционален, изглежда който го е мислил или правил, не е играл книгите (или поне Ловецът) или не се е замислил как се записват 15 кодови думи в четири квадратни сантиметра. Ама ние с вас и без друго си пишем на листчета, тас не ми беше болка и това :-) Има и други такива, примерно тест с точки и отговори от типа 1. а) 0 б) 1 в) 0, което обикновенно се пише така - 1 - а), 2 - в) и т.н. (и защо точки, а не просто брой верни отговори?). И разни такива, най-общо казано, недомислени, но дребни неща. Малко ми липсваха зарчетата на страниците, каквито имаше в ЛЦ.
Най-страшна е ситуацията с илюстрациите (по-скоро сегменти/човеченца за атмосфера) - видимо не стават повечето за такъв печат, а тези, които са някакво персонажче, вписано в сив зацапан правоъгълник, са най-зле; при другите просто се получава ефекта "тъмно петно" и загуба на детайл. Една рамка щеше да пооправи нещата или пък зачистване/изрязване на този фон. Сами по себе си обаче илюстрациите са готини, трябва да се признае, предпочитам да ги има дори такива, каквито са.

Усещат се проблеми в коректорско отношение, предполагам съвсем очаквано, тъй като не пише да има коректор и пще повече в редакторско такова, но те ще направят впечатление само на по-взискателните, а и сме си свикнали с тях.

Някъде бях прочел сякаш, че няма ISBN книгата - може и да се бъркам. Не е вярно, има си.

26 Юли 2015 20:03
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #107866
Страхотно ревю от Торо... ето я и твърдата корица, която според мен е много по-добра:
Прикачени файлове:
1261_6ae82ddf9bede4cfd25194eff77aff3f.jpg

06 Окт 2015 14:44
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #108896
Закупих и прочетох КИК 2. Останах приятно изненадан от Върдж, но Ловец на Таласъми за мен е по-доброто произведение. Има няколко дразнещи неща от роданаизречениебезинтерваливнего, но се надявам в следващата КИК да няма подобно нещо.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

11 Окт 2015 20:26
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #108988
Не мислех да си купувам книгата след като вече бях прочел коментарите в този форум. Но не щеш ли, докато бях в София в средата на септември засякох Уейн да продава книги-игри в една шатра на бул. "Витоша". Ако не се беше представил нямаше да го позная. Та той започна да ми обяснява как книгите игри се възраждали и сега старите автори издават нови заглавия. Помислих, помислих и реших да закупя "Градска Вещица + Ловец на Таласъми". Домъчня ми за стария Уейн, който така усърдно се раздаваше на щанда (наистина му лепнеше този ден. Докато стоях, взирайки се в книгите-игри той продаде 2 книжки).
Когато прочетох "Градска Вещица" останах повече разочарован. Очаквах нещо наистина интересно и добре изработено. В крайна сметка каквото бях чел като критика към произведението си тежи в пълна сила и за мен. Кошмарен стил. На места изобщо не мога да разбера за какво иде реч. Кодовите думи нямаше да тежат изобщо.
"Ловец на Таласъми" запълва обема, но пък е интересна за игра. Няма как да се объркаш всичко е както трябва. За мое съжаление е кратичка.

19 Окт 2015 13:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #109111
Модерация: Спамът от темата е разчистен, излишните мнения са преместени тук: knigi-igri.bg/forum/158/4796?start=20

- Уейн е порицан да не налага мнение, да не квалифицира излишно потребителите, вкусовете и проблемите им, да ги остави да си изразят личното мнение и да не подхожда агресивно.

- Майндкрайм да не вулгарничи и провокира.

- Peter Lee да намали хейта към Уейн.

- Comics Ros да не налива масло в огъня.

Банове няма да има този път, мисля всеки от засегнатите, с изключение на Безсмъртен, си е наясно в каква дискусия влиза, не вярвам да има "наранени", но ви моля да спрете да съсипвате темата за книгата на Елена и Георги.

24 Дек 2015 21:11
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #111098
Торо, злия мод - разчистил си най-интересните коментари и заяждания :D

18 Мар 2016 21:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
КИК2: Градска Вещица + Ловец на Таласъми #113452
Ревю
scifi.bg/statii/da-si-poigraem-n ... a-i-varna/

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Time to create page: 0.091 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Today 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • Yesterday 13:28
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (223 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от stnmrmnv
    • 04 Дек 2025 21:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност