• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Градска Вещица - коментари и ревюта

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
04 Авг 2015 14:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Градска Вещица - коментари и ревюта #107932
Модерация: Спамът е отделен в тази тема: knigi-igri.bg/forum/158/4796
Въпросите и отговорите за разпространението - knigi-igri.bg/forum/148/4797

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Авг 2015 01:16
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Градска Вещица - коментари и ревюта #107933
Поради ред причини, чак сега прочетох Вещицата...минах я и после нарочно я преигравах(прелиствах) да видя всички пропуснати варианти. Първо напълно съм съгласен с мнението на Торо и Вилорп, казват всичко за книгата.
Така...типично произведение стил Върдж - добра идея, интересна механика и сюжет ...кофти изпълнение. Твърдя, че е от добрите неща на Върдж и пропуските не са чак толкова много, но е трябвало да се изчистят от тестъри/редактори и т.н. И тук не говоря за някои правописни/пунктуационни грешки, а до играта и историята.
Няма да повтарям цялото мнение на Торо. Само ще изброя някой от задължителни неща, за да стане Градската вещица още по-добра:
задължително кодови думи(числа, бележки...каквото и да е ) ...това Виктор пуши ли? знаеш ли какво е караконджул? какво има в багажника на Мицубишито, къде си в момента, с Виктор ли си... и други подобни щяха да бъдат в пъти по-добре с кодови думи...другото нещо, което Торо не е наблегнал в експозето си е "спестяването" на няколко епизода ...просто историята щеше да е много по-добра логически, ако на места не бяха спестени преходи...защото от една ситуация се скача в друга без логически преход...говоря за още 20-30 епизода, ...няма да издребнявам, но и аз съм за система с енергията не да бъде от -15 до +15, а от 30 до 0...но това е бял кахър.
Все пак и хубавите неща - ново произведение на Върдж, която се завръща в интерактивния жанр, интересна и с много потенциал механика, историята е забавна и ок (яжте баници, сладко, но не и Макдоналдс), да за човек, който непознава София ще му е безинтересно, но на мен ми беше прияно...наистина сюжетът е иновативен и с нетърпение ще чакам още за и от Градската вещица, а и като цяло от Върдж.

07 Авг 2015 00:24
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Градска Вещица - коментари и ревюта #107937
Сгрешени препратки във вещицата:
еп. 12 вместо 89 --> 131?
еп. 96 вместо 45 --> 68

Ще помоля и някой да ми каже кой епизод води към 193, защото и тази препратка ми се губи.

Дописка: след кратка сверка не откривам препратка към въпросния епизод, но би трябвало да е след моста на влюбените посока мола някъде... Ще помоля издателя да помогне тук.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Авг 2015 13:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Градска Вещица - коментари и ревюта #107978
Намерих прехода към 193, остават само горните две грешки.

Предупреждение, настоящия коментар съдържа информация от книгата и представлява разчепкването й, може да четете на собствена отговорност!

Публикувам схема на играта с нанесените корекции.

Оказва се, че дявола и ли в случая вещицата не е толкова черна колкото се изкарва първоначално. Играта е забавна, има доста препратки които софиянци биха схванали. Играта от първо лице е добре направена и за тези позваващи Върдж настина все едно имат чувството че играят с нея*. На играта й липсва само технически редактор който да тропне с крак на издателя и/или автора и да оправи някой технически неща, като опита да няма кодови думи и безумната скала за маната**. Тайния епизод който не е особено таен, като се има в предвид, че има препратки към него. Информацията от него би трябвало да е изнесена в началото и човек да се запознае с нея предварително, защото това се явяват знанията на самия герой.

Както ще видите самата игра е линейна с възможност да се прескачат блокове, няма алтернативен маршрут. Като се загледам виждам опит да се направи такъв ако минете през южния парк, но в крайна сметка там се оказвате блокирани и... оп грешка ако имате добрини - единственото място където се ползват може да продължите напред и точно тук идва събирателния епизод който е леко алогичен ако влизате от към задния вход на мола изведнъж се оказвате пред главния му вход.

Накратко ситуациите са:
Апартамента --> похапване баница (печелене на добрини)
|....................................... |
V........................................V
пристигане на метростанцията --> обиколка през парка
|.................................................................... |(само ако имаш добрини)
V....................................................................V
обиколка покрай музея --> влизане и въргал в мола ---> връщане в началото и обещание за продължение

Това разбира се е една доста опростена схема и да, не звучи вдъхновяващо но пък някой ден когато историята бъде дописана нещата може да се променят. За момента целта ви е да спасите света и посфактум разбирате че спасявате шефа си от шефа си... абе пътуването във времето никога не е лесно.

*Може и затова да се опитват да пречукат героинята =)
**Някой по-горе пита дали има значение дали си на отрицателна или положителна стойност: Не, няма значение! Маната е линеен показател който не се обвързва системно други ресурси. Има единствено критична точка, под която се препоръчва да се презареди.

Схемата:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
<!-- ia0 -->veshticata.jpg<!-- ia0 -->

към предпечата: Пише си че има редактор! Не се пробвай де ме пързаляш ти мене =)

Цвят за модериране
Прикачени файлове:
66_df40f64f3471035e8ca109e61e4b9b16.jpg

12 Авг 2015 02:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Градска Вещица - коментари и ревюта #107984
Добрее, радвам се, че ти е харесала като си я прочел и изиграл внимателно.

Схемата е страхотна, направо и на мен ми се приигра пак като я видях.

Ще се видим в неделя на София Диша, нали? Да обсъдим малко по-подробно и с вътрешно инфо?

12 Авг 2015 11:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Градска Вещица - коментари и ревюта #107987
Имам потвърждение официално!
еп. 12 вместо 89 --> 131
еп. 96 вместо 45 --> 68

Аз и първия път съм я харесал бре:

Вилорп в ревюто си писа: писа:
В заключение:
Градска вещица е приятна книжка от рода на звездни куриери, която си има своите проблеми и ако се постараете да не изпадате от времевата линия ще получите добра игра, до момента в който принудително бъдете върнати в началото. При второто минаване вече ще знаете дали Виктор пуши и ще може да се насладите на финалния надпис: ту би кунтинуе.

...

Литература: 6/10
Игра: 4/10
Кефометър: 5/10

Цвят за модериране

01 Сеп 2015 21:22
logus
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 79
Градска Вещица - коментари и ревюта #108260
След като снощи се запознах с авторката, бидейки години наред неин фен, прецених, че е направо престъпно книгата да стои в библиотеката ми вече близо пет дни без да съм я прочел. :-)

Честно останах леко разочарован. Механиката за връщане във времето беше добра идея сама по себе си, но както казаха момчетата по-горе, не предлагаше никакво разнообразие освен минаване по същия път, ако е бил успешен, или по-същия с по-добро решение. Така и не паднах под 0 точки Енергия, въпреки, че я използвах щедро - възможността да се наплюскам на три пъти, без да имам някакво забавяне или наказание уби за мен фактора Енергия. Добрините също ми бяха излишни. Друго, което ме подразни - Пираня и Ледена стена. Когато ме атакуват с Пираня и блокирам с Ледена стена, печеля. Когато атакувам с Пираня противниковата Ледена стена, пак печеля. Така и не срещнах избор, в който да губя каквото и да било, просто се връщах на чекпойнт, докато не получа нова информация (най-вече дали Виктор пуши).

Като оформление - илюстрациите ми стояха неуместни, шрифтът ме натовари, редовете ми дойдоха прекалено дълги. Няколко слети думи - дреболия! :-)

Стилът много ми допадна, историята ме грабна, езикът... Чисто литературно за мен "Вещицата" бе на много високо ниво.

Знаейки какво съм чел вече от Върдж, си запазвам правото да очаквам повече от продължението!

Очаквайте по Коледа Little Book of Darkness, малка книжка с големи истории!

19 Сеп 2015 13:41
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Градска Вещица - коментари и ревюта #108545

Имам потвърждение официално!
еп. 12 вместо 89 --> 131
еп. 96 вместо 45 --> 68

Дали са само тези сгрешените препратки, които Вилорп публикува?

Корекциите са следните: На епизод 240 зачертайте препратката на епизод 9 и на негово място напишете 187.
На епизод 226 вторите 2 препратки са излишни; това не е cheat, просто е счупен епизода - няма как отговори 3 и 4 да са верни, без 2 да е изпълненверен, но 3 и 4 само ви "рестартират" без да добавят нещо ново и ще въртите през тях до безкрай.

А тези, публикувани от Торо, да ги вземам ли в предвид при прочита?

19 Сеп 2015 17:33
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Градска Вещица - коментари и ревюта #108546
Не.

22 Сеп 2015 17:59
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Градска Вещица - коментари и ревюта #108584
Прочетох разказите най-накря.

Вещицата...

Сюжетът не ме заинтригува, някак банално стана спасяването на света от добрите вещерски организации. Лошите вещици искат да е*** мамата на света, добрите вещици се връщат назад във времето и поправят зулума... На единадесети септември лошите пуснали атомна бомба над САЩ, добрите успели да оправят нещата, като вместо атомната бомба, пратили самолети самоубийци да се врежат в кулите...
Идеята с връщането назад във времето е яка, особено с подсказките от типа "Сам не става", можело е да се получи много яка механика, но това ми се струва твърде трудно за реализиране. Полученият резултат не е добър - обърква читателите и досажда с принудителното четене на един и същи текст.
Изборите от типа дали да ям баничка или сандвич не са ми интересни. Предполагам, че те трябва да са част от хумора в книгата, но на мен нищо в нея не ми се стори твърде смешно.
Магиите - недобре описани, със странни поне за мен резултати при използването им. Не разбирам и какво налага енергията да е в граници -15 до 15? Какво значи да имаш енергия -5? Може би, че взимаш назаем от някого за да си кастнеш магията.
Като цяло - един голям хаос се е получил.
3.5/10

Ловеца от своя страна ми хареса много! Хумурът е на високо ниво още от откриващата сцена с идиотите-агенти, дето ловят върколак с дистанционно и убиват невинни хора, поради сбъркан вампиров тест :-) Много елегантно се осмиват някои натрапчивости на модерното общество - правата на малцинствата, природозащитниците... Само не ми харесва заместването на имена на марки и филми с измислици, например (дайфон), но това е въпрос на личен вкус.
Играта се е получила много добре, особено за такъв малък обем. Логични избори, баланс между различните цели - пари, отношения с кмета, понесени щети.
7.5/10
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

24 Дек 2015 21:28
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Градска Вещица - коментари и ревюта #111099
Радвам се, че Върджи се е навила да публикува нещо. Обаче тествайте ги бе хора тез книги, като попаднеш на епизод в който отговаряш на няколко критерия, как да разбереш кой е меродавния? Не се научихте мму стра да правите игрите както трябва. И аз като Торо зациклих там на единия епизод и а ся пушел ли не пушел ли, а аз за трети път на тоя епизод отивам и все в киреча ме праща. Еми дразнещо е. И Уейн да не се оплаква от критиките, ами да си направи правилните изводи. Хората му казват кое не е наред той си знае неговото. По една книга на година пуска, ми да ги изпипва работите.
За финал - това организиране на пространството е ясно, обаче организирането на времето е недомислено. Логично е да заключим, че не е привилегия само на вещицата да го прави, при това положение и "лошите" могат да си го организират както им трябва и логиката на играта отива в канала. Много хаотична игра с дразнещ "геймплей" но завладяващия стил на Върджи до някъде замазва положението.

24 Дек 2015 23:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Градска Вещица - коментари и ревюта #111101
Другия път махни 70% от поста си, ако искаш да е по същество. Уейн винаги взема всичко предвид - както 30те % (реалните отзиви), така и 70те (липсата на култура на общуването у някои тук).

24 Дек 2015 23:59
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Градска Вещица - коментари и ревюта #111105

Ейдриън Уейн писа: писа:
Другия път махни 70% от поста си, ако искаш да е по същество. Уейн винаги взема всичко предвид - както 30те % (реалните отзиви), така и 70те (липсата на култура на общуването у някои тук).
Ако взимаше всичко предвид, нямаше да напишеш това. :wink:

Нито пък ти.
Аз пък защо? Аз нищо не съм твърдял, само си споделих мнението на фен. Очевидно е, че не съм само аз на подобно мнение. Очевидно е, че не е първата ти книга предизвикала подобни мнения. Очевидно е, че не си си извадил никакви поуки и продължаваш да демонстрираш липса на култура на общуване. Поздрави!
ПП: Пиша отговора като продължение на поста над тебе, щото явно държиш да се из***еш последен 8-)

25 Дек 2015 00:05
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Градска Вещица - коментари и ревюта #111106
Нито пък ти.

25 Дек 2015 05:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Градска Вещица - коментари и ревюта #111113

Oрк писа: писа:

Ако взимаше всичко предвид, нямаше да напишеш това. :wink:

Нито пък ти.
Аз пък защо? Аз нищо не съм твърдял, само си споделих мнението на фен. Очевидно е, че не съм само аз на подобно мнение. Очевидно е, че не е първата ти книга предизвикала подобни мнения. Очевидно е, че не си си извадил никакви поуки и продължаваш да демонстрираш липса на култура на общуване. Поздрави!
ПП: Пиша отговора като продължение на поста над тебе, щото явно държиш да се из***еш последен 8-)

Да, гениално направо.

"Нито пък ти" означава, че ако ТИ взимаше предвид с какъв тон говориш на хората, нямаше да напишеш такъв пост поначало. Че и продължаваш да се опитваш да държиш същия тон. :-) "Мнението си на фен си споделил" за последното издание на никсата - това тук, в голямата си част, беше просто из***ане, да те цитирам пак.

Така че не си прави "труда" вече. Дори да беше възпитан и добронамерен спрямо писателите на жанра човек, в разрез с приетото тук, честно казано нямам желание да слушам каквото и да е от някой, който току що е обявил Герои за "най-добрата книга-игра". :-) Върви убеждавай хората колко са в грешка, че не могат да оценят гениалността ѝ, ще е много забавно. В тази тема вече каза малкото, което имаше да кажеш - цели два пъти.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност