• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Вълшебната тетива

Вълшебната тетива

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
05 Юни 2012 20:46
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Topic Author
Вълшебната тетива #55509
Вълшебната тетива - *.pdf
Вълшебната тетива - *.doc

Една от любимите ми книги на Миндизов.Историята започва с кратък разказ за историята на троловте и съответната тетива и е едно чудесно въведение.Накратко нашия герой млад трол избягва от къщи в търсене на приключения,които както се оказва само това са чакали да го засипят следват обиколка в събиране на вълшенби предмети,среща с приказни същества и много приключения и накрая битка със злия магьосник.Историята е страхотна,трола е голям симпатяга и ми е един от любимите герои в книгите игри,движите се по карта за събирането на вълшебните предмети,играта не е сложна но е адски зарибяваща.Ако още не сте чели този шедьовър на майстора на книгите игри Джордж М. Джордж силно ви го препоръчвам,а тези които са я чели е те знаят за какво става въпрос.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Юни 2012 20:59
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Вълшебната тетива #55510
Честно казано, така и не успях да я "превъртя". Бих се радвал, ако можеш да споделиш как точно си се справил.

05 Юни 2012 21:03
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Вълшебната тетива #55511
ИИ какво те затрудни?

България над всичко

05 Юни 2012 21:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Вълшебната тетива #55512
Мда, супер е. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Юни 2012 21:40
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Вълшебната тетива #55513
В момента книгата не е при мен. Сигурно неуморните господа от отдел Дигитализация ще стигнат до нея скоро. Като за начало, може да кажеш какъв маршрут избираш и кои са най-важните избори, които си направил (или къде са важните предмети, примерно).

Жалко е, че замисълът е бил за дълга поредица, която свършва в самото начало.

05 Юни 2012 22:57
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Вълшебната тетива #55524
Не съм я чел...Може ли някой да я дигитализира?

06 Юни 2012 19:42
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Вълшебната тетива #55602
Ами и аз нямам книгата при себеси,но доколкото си спомням няма нищо сложно в книгата си има карта с ключови епизоди общо взето се движиш по нея и ти се случват разни работи може да се движиш накъдето си поискаш и да минаваш,колкото пъти искаш откъдето искаш,но ако си убил някого например той си е умрял втория път.Ключов момент може би е трола да намери някой да му обясни,че въобще търси нещо защото той предства си няма.Накрая се решаваше някаква загадка свързана с предметите.Повече неща може да каже можеби самият Джордж,ако иска.

България над всичко

17 Фев 2013 01:51
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Вълшебната тетива #67591
Пробвах да изчета книгата електронно, но за жалост я има само на rar, което е отвратително и не става много за игра. Освен това някои епизоди са много зле сканирани и почти не се виждат. Отказвам се от четенето и, засега, язък за преписването на тоя огромен дневник. Ще трябва да си я потърся в хартиен вариант.
Иначе за книгата - ами забавна е, готино е да играеш с герой трол, но много се пише -тва запиши, онова запиши, малко досадно ми стана в един момент. Увода ми хареса, после взе да ми става досадно от всичките тия записки и малко игра, и тъкмо когато стигнах до някакви интересни моменти- битка с Грендъл и разни такива, попаднах на горепосочените епизоди дето едвам се виждат. Наистина има доста шанс ( както ми спомена някой), което лично мен ме дразни. Като повествование и идея е забавна, има добри идеи.

17 Фев 2013 12:32
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Вълшебната тетива #67600
Абе трябва да си я припомня ама няма огромен дневник доколкото помня само храната и сняражението си записваш,кво толкова.Относно шанса ми такъв няма кой знае колко фатката както съм писал по горе е да намериш съществото,което ти обяснява ,ч е въобще търсиш нещо оттам нататък е лесно.В играта целта е да намериш предметите не толкова да се биеш.

България над всичко

17 Фев 2013 12:35
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Вълшебната тетива #67601
ЗабелеШка - дневника наистина е Угромен, но повечето неща се ползват по жИлание - например, разпределянето на сила между двете рамене и ръце, както и схемите за багажериите.

Всъщност, основната задача по време на игра е намирането на достатъчно количество печени патки/пуйки/пъдпъдъци, за затъкването на бездънния търбух на Малкия Трол. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Авг 2014 12:10
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Вълшебната тетива #94454
Една от блестящите книги-игри на Джордж. Не говоря само заради това, че ми е любим автор и интересен опонент, който да мачкам в настолните игри, а че играта наистина е добра.
Винаги съм се кефел, как може в минимум епизоди да вкара толкова много приключение, което да приключи не за 30 или 40 минути, а след час и половина и повече.

Вълшебната тетива е от този тип игри. Тя е вид мрежова, която ако си принтирате картата и таблиците може да си я превърнете в министрат.

Дневникът на приключението беше забавно направен, леко сложен, но не чак толкова. Инвентара пък сякаш бе заимстван от ролевите компютърни игри, тъй като обемът имаше значение. Не малко време съм губил докато наместя печеното пиле по такъв начин, че да не пречи на бутчетата или хляба, или кебапчетата вътре в раницата :D

Самото приключение, също е забавно. Не винаги можем да играем като трол. Не форумен, а истински. От онези свирепите и силните, където двете мозъчни гънки им подсказват важните неща в живота:
1. Трябва да се сбия с някой;
2. Гладен съм;
Но, за да разграничи българската мутра от този трол, то нашият герой има и трета гънка, която му казва:
- трябва да мислиш;

И нашият започнал да мисли, докато измисли, че трябва да намери доведеното си братче, което е... Оф! Не е мутра, просто нормален човек, но с магически дарби.
И решава да го намери. Тръгва по жестокия свят, за да разбере, че има много расисти, които заради големината на мускулите му иската да го претрепат. Но героят ни не се предава, тъй като е много добър дипломат. С помощта на любимата си тояга успява на много места съвсем дипломатично да им набие в главите, че расизма не е хубаво нещо. А бе приключенията не са малко, както и страничните куестове.
Като все пак целта е да намерим и съберем предмети, които да ни помогнат в отключването на магическа ключалка, която е от онези магически кубове, чийто сбор е равен на едно и също число от всички страни.

Бойната система е леко тромава, въпреки че нашият герой си е бияч и половина. Има немалко сметки на някои места, но това да не Ви притеснява, не бавят много от играта.

В заключение ще кажа, че играта си заслужава всяка една минута прекарана с нея.

Избери своето приключение

11 Авг 2014 11:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Вълшебната тетива #94535
Линка е в първия пост, надявам се скоро да имаме достъп и до версията с препратки.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

18 Ное 2014 20:59
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Вълшебната тетива #98648
....Останах разочарован...
Бях се настроил за дълга и интересна игра, но за съжаление не ми допадна напълно. Въпреки, че е готино да играеш ТРОЛ.
Не казвам, че е слаба книжката (има много по-зле), но като цяло останах разочарован и то заради безцелното ми обикаляне по картата първия път...Кой ти казва, че всичко важно се случва в началото... :grin:
С две думи по сюжета има мнения, да кажа какви са добрите и лошите страни според мен.
Добрите - игра по карта, голям дневник, сметки, търсене на предмети, история, различни случки в малък обем и практически се чете почти цялата книжка и въпреки това възможност за преиграване,
Лошите - сметките омръзват в един момент, ако не намериш Велва в началото си напълно безинтересна играта (така загубих близо час), а намериш ли я, тя ти разкрива цялата история, което не е fun,
Книгата е трябвало да бъде в поне двоен обем. Жалко и че не продължена поне с още една книжка.
Имам и един въпрос: Не разбрах как се взима Гривната - пише от пещерата на Грендел ...е аз в пещерата не открих начин да ходя, така че като го претрепах реших, че освен короната получавам и гривната, но...едва ли е така...някой да каже?

05 Май 2016 17:44 05 Май 2016 17:55 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Вълшебната тетива #115330
Започнах я и аз - прочетох за няколкото поколения богове на света, запознах се с осемте страници дневник, петте вида физически състояния (глад, умора, рани, намръщеност и квадратчета), трите вида валута (разбира се и допълните видове монети и скъпоценности), четирите вида кодове (без бойните т.е., тях още не знам за какво са) и схема на разпределение на товара по торби, торбите по крайници и ефект върху силата (единия от видовете сила).

След това тръгнах на приключение, първоначално към "началото на пътя", избрах да не бързам, но и да не се мотая и се оказа, че ще трябва да се хапва. Число от таблицата - 12 (1/5 шанс), значи 16 дена път или 48 порции. Добре че се запасих с много храна, викам си - минах точно през хамбара, обрах го почти целия и не ме хванаха - значи съм осигурен с храна по добре от 75% от играчите тук. Я да видим колко провизии имам... Говеждо, сирене, сухари, вино... Общо... 14 дажби или 5 дена. Нищо, айде, ще погладувам малко, какво да правим. 11 дена. Я да видим наказанието - аха, над 6 дена умираш.

Джордж, ти шегаджия такъв :D Хайде, почвам отначало и ще гледам да подобря играта си с... По-добро хвърляне на зара ;)

05 Май 2016 22:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Вълшебната тетива #115336
Поиграх я, книгата е симпатична като идея и играта по карта. Аз също не намерих Велва, но въпреки това посъбрах разни предмиети и обиколих картата. Основните проблеми са излишно сложната механика, като сложността на места ми изглежда самоцелна, а навсякъде може да се опростят нещата, без да има загуба в интерактивността. Има и много бъгове - попаднах на поне 6-7. И последно - предисторията е малко излишно сложна и подробна също и голяма част от нея няма връзка с приключението.
Все пак, книжката е приятна, ако се игнорират някои от правилата.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Вълшебната тетива
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg