• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
"Сенките на мрака"

"Сенките на мрака"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
22 Мар 2011 11:47
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
"Сенките на мрака" #4877
Няма как да не си изучавал поне едно оръжие, независимо колко ще си го усвоил, макар че май имаше опция да го изпуснеш заради сгрешен преход при Змията ;). И не, не можеш да ползваш оръжие, форма и стил, това щеше да си е отделно умение.

Хайде сега пробвай да откриеш как се бие княза с една форма :twisted: .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Мар 2011 11:53
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Сенките на мрака" #4882
Нямаше оръжшя. :neutral:
При Леопарда учих само стиловете, после на път за Тигъра срещнах дедето дето ме научи на Змията. Получих по един меч и от двамата си даскали, но точки за оръжие не видях никъде.. :neutral:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

22 Мар 2011 12:59
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Сенките на мрака" #4891

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Нямаше оръжшя. :neutral:
При Леопарда учих само стиловете, после на път за Тигъра срещнах дедето дето ме научи на Змията. Получих по един меч и от двамата си даскали, но точки за оръжие не видях никъде.. :neutral:

Странно, колко още човека сме тръгнали по тоя път при първа игра :mrgreen: ?
Както и да е, след като те научат на формите е сбърканата препратка. Ако не отидеш на правилната, изпускаш изпитите на Змията, не получаваш право на избор дали да учиш умения или да подобряваш бойните, и като цяло си прецакан силно, поради което първата ти игра ще е, ами, доста по-трудна от предвижданото от Джордж :twisted: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.

22 Мар 2011 13:06
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Сенките на мрака" #4892
Точно така стана - след "Змията" имаше само специалните умения, получиш "Змийски Зъб" и отидох да пердаша княза. За княза някакви 20 точки не ми стигнаха или нещо такова.

Напиши в NO EXIT правилната препратка плс. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

22 Мар 2011 13:57
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Сенките на мрака" #4899

Точно така стана - след "Змията" имаше само специалните умения, получиш "Змийски Зъб" и отидох да пердаша княза. За княза някакви 20 точки не ми стигнаха или нещо такова.

Напиши в NO EXIT правилната препратка плс. :)

viewtopic.php?f=66&t=225&p=4897#p4897

Ще черпиш, най-добрият стил е това !

Апропо, "змийският зъб" също е оръжие. Можел си да го ползваш с форма :mrgreen: !

17 Апр 2012 11:57
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
"Сенките на мрака" #52425
Играта е интересна да не говорим,че май беше първата за бойни изкуства/и определено е далеч по добра от арена/.Не виждам какво сложно има в сметките стиловете и формите просто си записваш чинно всичко и си готов.Авторът доста добре е описал ,кое ка се ползва така де щом нямах проблеми навремето значи не е кой знае какво.Относно трудноста ми както повечето книги на Джордж стигайки до финалния бос ти си толкова силен ,че няма начин да загубиш.Така де получаваш толкова специални умения и естествено,ако не ги изхабиш за глупости,а си ги пазиш за края,коетое логично просто го смачкваш.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

17 Апр 2012 12:16
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Сенките на мрака" #52426
Ха, какво съвпадение... точно вчера като подреждах ми изпадна от библиотеката.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

12 Сеп 2013 00:21
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
"Сенките на мрака" #77337

Довърших я тая вечер. Почти съвсем като "Проклятието на меча". :D
Цялата книга събираш умения, изучаваш стилове, и общо взето пълната им употреба е в кряжеския град. Там обаче става мармалад с правилата. :D Специалните и върховните умения могат да се използват без указание, а котато получаваш бонус от тях не става ясно"вкарал ли си ги в употреба", или бонуса е статичен... Отделно, как става това с двойните форми, кои с кои точки се събират - пълна каша, каквато само Миндизов може да забърка... :D
Понякога ми се искаше да пише книги с по-малко сметки, че да не се омотава сам... :D
Сега я довърших и аз и споделям мнението ... ранният Джордж не ми харесва...късният е много по-добре!

12 Сеп 2013 04:01
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
"Сенките на мрака" #77341
Не е такава каша, просто трябва да се чете внимателно. Книгата си е доста добра и смислена поне според мен. Основната цел все пак е спасяването на оцелелите от селото и през цялото време за това се обучава героя. Нормално е да има малко битки преди двореца с оглед на историята.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

13 Юни 2014 18:01
BatBoril
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
"Сенките на мрака" #90639
Спомням си, че падна едно безумно преписване на дневника и старателно попълване и смятане, смятане ...
Изобщо не си спомням да имах някакви трудности с княза. С "Двойните форми" му разказвах играта без проблем. Имаше и някакви "стилове които познаваш". За мен бяха напълно ненужни. Да се биеш с някой "папагалската" за "живота" си е най-малкото неразумно (да не използвам по-силни думи). За финал - преписвал съм дневника няколко пъти :-) така че, да си го кажа не беше хич лоша.
P.S. "Стилова които познаваш" може да ти са от някаква полза, но само когато тотално си се оср@л пред учителите.

13 Юни 2014 20:06
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
"Сенките на мрака" #90645

psicho_lg писа: писа:
...май беше първата за бойни изкуства...
От българските книги само "Нинджа" на Монт може да я изпреварва. Гледам, че и двете са от 1994 г.
Иначе на мен "Сенките" ми е сред най-любимите книги на Джордж. Типичен хонгконгски екшън от втората половина на 70-те и началото на 80-те. :dance:

01 Дек 2015 19:04
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
"Сенките на мрака" #110277
Не успях да открия кой учител те обучава на "Двойни форми". Учителят Ли ми каза, че ще ми покаже "Едновременно използване на стил и оръжие" и "Двойни форми" , но в края на същия епизод получавам само Едновременно използване на стил и оръжие".
При битката с княза се изисква внимателно да подбера две форми, защото се предполагало, че владея "Двойни форми" и "Преливане на формите", иначе не бих могъл да стигна до там в приключението. Само, че аз съм стигнал до там без това неоткриваемо умение.
Линковете в този форум не работят и не мога да видя как се разнищва ситуацията. Помогнете ми :-)

02 Дек 2015 18:02
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
"Сенките на мрака" #110297
Не съм я чел от 3 - 4 години , но доколкото помня и при тримата главни учители научаваш умението просто разцъкай играта пак.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

12 Дек 2015 18:43
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
"Сенките на мрака" #110639
Със сигурност князът може да бъде победен без "Двойни форми", но пък от указаното в текста си мисля, че е в разрив с правилата да продължиш битката с него без тях. Рових се и не намерих указан епизод в който да ми се казва, че придобивам това умение.

12 Дек 2015 19:35
Away
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 412
"Сенките на мрака" #110641
Ами не знам къде си ровил... трябвало е в книгата :grin:

"
186
- От днес започваме специален курс на усилена тренировка - казва ти на другата сутрин Учителят Ли. -
Ако си бил при Лао, си научил „Преливане на формите”. Аз ще ти покажа „Едновременно използване на
стил и оръжие” и „Двойни форми”. Гледай внимателно!
...
...
...
От стил „Тигър” научаваш три форми:
...
...
...
Като специално умение си запиши „Едновременно използване на оръжие и стил”.
"
Подобни указания има на епизоди 196, 219, 229, 301... може и в други епизоди да има.

По време на битка:
"
358
Сега е време за някои допълнителни разяснения в играта. От този момент битките ще се провеждат по
малко по-различни правила:
Първо: Няма да е от такова значение типът на формата.
Второ: Специалните умения „Желязна ризница”, „Лапата на бога” и „Стоманени змийски люспи” ще
бъдат наричани ЗАЩИТНИ УМЕНИЯ. Ако в текста не са специално упоменати, знай, че можеш да си
прибавяш по 30 точки винаги когато ги използваш.
Трето: Специалните умения „Жизнена сила”, „Дъхът на безсмъртната птица” и „Укротяване на огъня”
можеш също да използваш, без да са споменати в текста. Ако не пише колко точки ти прибавят, приеми
ги за 80. От сега нататьк те ще се наричат ВЪРХОВНИ УМЕНИЯ. ВНИМАНИЕ!!! Можеш да ги използваш
само веднъж.
Четвърто: Ако владеещ „Стил и оръжие” и „Двойни форми”, при битка събирай точките и на двете
(на избраното оръжие и форма, или на две форми).
Премини на епизод 359.
"
Според мен е достатъчно ясно, че след като при съответния учител си изучил от 3 до 5 форми и той ти е казал, е ще те научи на "Двойни форми" - използваш точките и на двете форми. „Стил и оръжие” и „Двойни форми” вурвят винаги заедно и по същество са едно и също - използване на две умения едновременно.

Може би трябваше да формулирам указанието така: "Като специално умение си запиши „Едновременно използване на оръжие и стил” и "Двойни форми".

Според мен и така се разбира съвсем ясно. Прояви малко въображение. Друг е въпросът ако държиш стриктно да спазваш "буква" вместо "духът" от указанията. Тогава приеми, че е изпуснатао "... и Двойни форми" и нямаш проблеми. Много по-лесно е да се сетиш, че е изпуснат текст, вместо да "блокираш" и да ровиш из епизодите. :grin:

BatBoril писа: писа:
... Имаше и някакви "стилове които познаваш". За мен бяха напълно ненужни. Да се биеш с някой "папагалската" за "живота" си е най-малкото неразумно (да не използвам по-силни думи)...
P.S. "Стилова които познаваш" може да ти са от някаква полза, но само когато тотално си се оср@л пред учителите.
"Стилове, които познаваш" не са ненужни... ако познаваш стила на автора. Предназначението им е да се даде възможност на играча в началото на играта да използва при необходимост подходяща форма, ако още не е научил такава. Например владееш само тип "камък" и "лист", а ти трябва"ножица". И разбира се играчът винаги трябва да има шанс "да се осере тотално" в края, ако си прави неуместни експерименти.

Винаги съм смятал, че на читателя трябва да се пробутват ненужни умения и предмети, за да обмисля какво взима, учи и използва, а не да събира като работлива мравка всичко каквото му попадне. Не обичам герои от типа "самосвал-енциклопедист".

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
"Сенките на мрака"
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • Today 11:01
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (14 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:57
    • Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • 22 Мар 2023 23:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg