• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Инициатива от Големи за Малки деца
/
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
14 Сеп 2014 12:43
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96105
Не знам каква им е разликата в умственото развитие ама интересите им определено са различни.Големите мислят вече за хмм любов и трудно ще ги хванеш с избери своето приключение , по вероятно е с Тъмната страна на земята да речем или даже с Хлапето

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Сеп 2014 16:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96109
Принципно за подходящата възраст и тема е най-качествено да се направи на място - дете с дете не си прилича, а хората на щанда знаем коя книга-игра каква е. За качеството обаче е по-пипкав въпроса, отделно трябва да се подчертае, че голяма част от книгите-игри в инициативата са такива, които хората не искат да си запазят, да купят на търг и т.н. или с други думи имаме избор дали да даваме по-слабите книги-игри или никакви.

Ето ви идея - имаме някакъв бюджет от тетрадките, дори само в мен ще стигне за някакъв малък тираж тетрадки (не съм го смятал), ако е нужно бих добавил и някой лев отгоре, а може да се пусне и инициатива за подкрепа на нова тетрадка. Ако пуснем конкурс, който е за кратка книга-игра СПЕЦИАЛНО за деца, тя може да се продадва по стандартните канали, но и да се заделят някаква бройки, които да се подаряват сега на деца в НДК. Нещата могат да се нагласят така, че продадените бройки да покриват разходите на подарените и този тип дейност да остане самостоятелен (цикличен).
Това като цяло прилича и на настоящото положение, новостите са, че дадена книга-игра излиза хем за подаряване, хем за продажба (а не или-или) и че ще имаме произведения специално за тази аудитория, ако ви се пише. За подобна инициатива аз се ангажирам да отделя време за редакции по геймплея, предполагам и за другите неща ще намерим хора.

А между другото най-сериозната дупка в момента за жанра е 8-12. 14 годишните не ги мислете, на тази възраст книгите от новата вълна по-скоро са им вече леко четиво, отколкото тежко и неразбираемо.

14 Сеп 2014 19:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96129
Колин винаги е писал главно за споменатия (последно) сектор читатели. Така че нищо чудно, че Ледената Цитадела го покрива донякъде, както и Галактическо ченге.

Следващата по ред книга на Върдж (след тази, която издаваме сега), пък си е баш детска. Ще има и много други за 8-12 годишните, няма нужда да се даунгрейдва жанра до жалкото ниво на Чуузовките (Плеяда 92г).

Иначе съм съгласен с наблюдението. Редно е както вече има бебешки (по липса на по-добра категоризация) КИ, да си има и детски (главно за деца). Повечето стари писатели винаги сме писали И за деца. Докато нещата на новите автори разбираемо са писани за самите тях си - и са главно за пораснали.

(цялото това е лек оф-топик от последното мнение, когато вече се говореше за продажба; иначе подаръците са ясни)

14 Сеп 2014 22:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96138
Не е офтопик.
Както и не е офтопик това, което мисля да пиша, тъй като е по темата за аудиторията.

Към Торо: Интересно ми е какво точно трябва да представлява книга-игра за към 8 годишни. Един такъв конкурс би бил интересно предизвикателство и дано да има по-голям успех от конкурс Х, който също трябваше да бъде издадена на тетрадка-игра.
Към Уейн: Хората пишат неща, които им харесва да пишат. Но крайният продукт говори сам за себе си за каква възрастова аудитория е подходяща. Не мисля, че Галактическо ченге е подходящо за младежи, тъй като те не знаят за какво става дума в цялата книга - къде, как и какво точно се осмива (Ако желаеш спор по тази тема отвори в раздела си тема и навлизам на 100 процента там).

А някой да знае 8 годишните в момента какво изучават в училище?

Избери своето приключение

15 Сеп 2014 09:06
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96144
Не знам за другото, но първото условие, за да може да се подаряват книги по събития, е Спас (Вилорп), който държи дарените книги от кампанията, да ти вдигне телефона.

Звъня и му пиша от 2-3 дни и никакъв го няма - а след един час ми почва събитието (Алея на книгата)... кво правим??

15 Сеп 2014 09:21
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96147

Ейдриън Уейн писа: писа:
Не знам за другото, но първото условие, за да може да се подаряват книги по събития, е Спас (Вилорп), който държи дарените книги от кампанията, да ти вдигне телефона.

Звъня и му пиша от 2-3 дни и никакъв го няма - а след един час ми почва събитието (Алея на книгата)... кво правим??
Защо не пусна тема, само Вилорп ли може да дава КИ за събития?

knigi-igri.bg/shop/

15 Сеп 2014 09:25
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96149
Отговор: да, принципно предимно с Вилорп вършехме повечето работа по въпроса - и то добре. Убеден съм, че и в момента просто не е видял, че го търся, някак си, и просто се опитвам да му привлека вниманието.

Събитието е шест дни. Ако се окаже случайно, че има друг някакъв проблем, ще търсим довечера спешно решение.

15 Сеп 2014 09:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96150

Ейдриън Уейн писа: писа:
Убеден съм, че и в момента просто не е видял, че го търся, някак си, и просто се опитвам да му привлека вниманието.

Хм, не, Спас си джитка из другите теми и в момента и продължава да се прави, че не вижда??

15 Сеп 2014 09:48
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Кои книги са най-подходящи за подаряване на малките читатели #96151
14,09,2014 20,02 - 1 повикване от неизвестен номер
да си дойдете на думата от ххххх » Сря Сеп 10, 2014 10:47 am - последно лично съобщение
20,09 на 14,09 (неделя) - някакво съобщение с цитат на служебния скайп

По темата, за малките деца трябва да се дават тънки книжки които не ги плашат като обем, това като цяло са серията на плеяда 1-5 в която са нинджа и ловец на вампири, но и няколкото читави на УиБ, също така двете тетрадки на Хамата са чудесни за целта.
Децата на 8 учат азбуката в момента или ако са почнали по-рано човек и природа и общи неща за живота написани в кратки текстове от по един абзац и 2-3 изречения (2-ри клас).

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Инициатива от Големи за Малки деца
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (27 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 21:22
    • Флууд (5578 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 21:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 19:28

За контакти