По ваше време правописът е влизал в образованието, нали? Защото като ти чете човек личното творчество (а и изобщо мненията), трудно може да си представи как е възможно човек да допуска толкова много грешки, ако се старае да пише правилно.Поколението родено в края на 80-те е много по-различно от това родено в началото на 80-те.
по наше време образованието бе нещо важно, а на историците в БАН все още се гледаше с добро око, пък и нямаше толкоз много университи.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Благодаря за доверието, наистина вярвам, че бих могъл да си изкарвам прехраната и като жиголо на 44Като смяташ че труда не е непосилен - стани жиголо да те питам как ще се прехранваш.
Може ли да ми посочиш източника, от който си научил, че "застрояване" означава "пълнене на дупки"?Думата "застрояване" си е много точна в един момент крепостите като ги разрушат започват на другия ден да запълват дупките с каквото имат - хоросан, пясък, кал, защото знаят че пак ще бъде разрушена крепостта и пак ще трябва се запълва дупката. Целта вече не е здрав градеж, а само "пълнене на дупките"/застрояване.
Е, точно тук няма да ти повярвам. Голям бърборан си, но не съм видял досега доказателство, че има някаква стойност в думите ти. Бъркал съм доста в книгите си и съм си го признавал достатъчно често. Но не мисля, че имаш качествата да ме хващаш в грешки в оразмеряването, така че не бих се хванал да проверявам правотата ти.подсказка - преиграй пак втората част за викингите. следвал съм твоите указания дума по-дума - невъзможно е да се съберат толкова точки колкото твърдиш просто ги няма в книгата.
До 17 век има опити да се носят брони - например при драгуните, а при хусарите, хората на Кортес и Писаро също носят ковани брони.Барута променя всичко. С мускетите може да се стреля толкова начесто и набързо, оловните топчета пробиват броните, те стават безполезни.
...като историците по медиевистика слагат края на средновековието през 1550 със Завладяването на Константинопол, а тези по обща история - със 1592 г.
Всъщност двете събития са свързан след като Константинопол пада, а Марко Поло разказва за богатствата на Индия логично се търси път на ЗАПАД и така започват Великите географски открития...
явно не си виждал снимки на Кортес и хората му.
камък тежащ 250 кг съм виждал в Старосел - гида ни обясняваше точно колко тежи.
дали са имали кранове в Рим все още се спори, ако питаш някои учени ще ти кажат че няма кранове които да повдигат такава тежест и е използван левитация. факт е, че не е намерен кран, който да е строен от онова време и да може да издържи такава тежест говорим за хипотези.
Много ясно, че има предвид това:факт е, че не е намерен кран, който да е строен от онова време и да може да издържи такава тежест говорим за хипотези
Не говори за 250 кг. и изказва съменние, че не са възможни такива кранове (90 - 100 т.) в античността.Рим по време на ранната република има кранове с капацитет до към 90-100 тона?
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas