• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Въпроси към Xenox

Въпроси към Xenox

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
06 Мар 2012 00:10
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 156
Topic Author
Въпроси към Xenox #49470
Проекта вече набира скорост - заявена е не малка сума, има отделен сайт, затова смятам че е разумно да бъде отделена тема за въпроси от страна на участниците. Стартирам пръв:

1. В инициативата на ММ беше оповестено, че разпечатаните бройки ще се разпространят спрямо участниците без книгата да излиза в отворена дистрибуция. Какви са намеренията относто проекта "Калоян" -и ако ще се разпространява освен между участниците (става въпрос за бройките финансирани от инициативата) - какви количества се очаква да получи всеки участник срещу инвестицията си? Предвиден ли е вече някакъв тираж на основа на заявената крайна цел като сума за събиране на инициативата?

2. Разбрах че самият проект "Калоян" е всъщност в напреднала фаза - къде и как ще бъдат публикувани подробности относно проекта и текущия етап на развитието му? Ще бъдат ли подложени на обсъждане възможни развития на концепцията, както това се предвижда за проекта ММ на съответния форум?

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Мар 2012 00:25
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Въпроси към Xenox #49472
1. Целим се в тираж поне 500 бройки, а на мен ми се иска да са 1000. Участниците ще получат бройки срещу парите си, но до момента не е ясно дали книгата ще излезе в един том (както ми се иска) или в два или три (което е по-реално), нито мога да предвидя каква ще е коричната цена. За разпространението на останалите се търсят варианти, като един от тях (най-удачен до момента) е любезното предложение на Уейн, който е убеден, че може да продаде тираж от 1000 бройки, стига книгата да е добра.

2. Подробности ще се поместват на сайта и тук, във форума. Вече съм качил част от материалите, които знаете от форума. Смятам да публикувам и няколко "демо-игри", макар това да развали част от удоволствието от готовия продукт.
Всякакви предложения са добре дошли. За сега с Тарикат ХХ ранг разискваме доста подробно положението в царсвото на Калоян. Идеите буквално валят и ми се струва, че само подобряват качеството на играта. За съжаление не могат да бъдат реализирани всички - тогава и 2000 епизода няма да стигнат. Налага се добре да се прецени кое от историята е важно и интересно за нас днес. И дори не за нас, а за по-широк кръг от читатели. На мен може да ми е много интересна системата за събиране на данъци, но предполагам повечето хора няма да се прехласнат по такива подробности, така че тази част от играта ще бъде представена доста по-опростено.
Всеки, който иска да се включи да пише във форума или на лично съобщение.

06 Мар 2012 06:51
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Въпроси към Xenox #49478
Предвижда ли се част от сумата да остане за теб? По принцип не виждам нищо лошо в това, даже е хубаво. А че ММ се отказва от това си право може да си е лично негова работа и да не е задължително да е пример за бъдещи инициативи.

06 Мар 2012 08:47
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49482
Предвижда се. Друг е въпросът каква сума. Много зависи колко ще е голяма книгата и на каква цена ще се продава.

06 Мар 2012 09:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1001
Въпроси към Xenox #49484
Имам следните въпроси:
Освен Калоян, кои други моменти от средновековната българска история смяташ, че са подходящи и интересни за КИ?
Имаше един комикс - Елемаг, воинът на хан Тервел, помниш ли го? Какво мислиш за КИ с подобен сюжет?

kiril-ps.itch.io/

06 Мар 2012 11:36
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Въпроси към Xenox #49501
1. Какво ще е заглавието? Поне някакво работно заглавие.
2. Кога предполагаш, че ще стигне готовата книга до нас, читателите? Най-общо, разбира се.
3. Беше споменал, че материалът се трупа. Горе-долу колко страници и колко епизода ще е книгата?
4. Мислил ли си за разпределяне на няколко томчета, всяко от които обединено около конкретни моменти от Калояновото царуване (като "Пътя на Тигъра")? Това, разбира се, ако материалът стане прекалено много.
5. Ако разделиш замисъла на поредица от томчета, горе-долу по колко страници и епизоди трябва да бъде всяко томче? Това само ако не я издадеш наведнъж, де.
6. Извинявай, ако повтарям стар въпрос, но смяташ ли да има илюстрации?
7. Смяташ ли да има географски карти, схеми, типове войски и битки/обсади? Разбира се, ако въпросът е прекалено навътре в плановете ти, не му отговаряй :)

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

06 Мар 2012 11:47
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49504
Полезна тема. Всички въпрос и и отговори отиват в Катехизиса на сайта.

Моментите в средновековието, които будят интерес - ами всички по-значими ханове и царе. За мен по-интересно е какви поуки могат да се изведат покрай тях и какви увлекателни истории могат да бъдат съставени. Освен това смятам, че ако не може да се каже нещо ново по дадена тема е по-добре нищо да не се казва.

-Аспарух си е интересен сам по себе си. Мисля, че го обсъждахме в темата за българските проекти.
-За Тервел и Крум не ми идват идеи за нещо по-добро от Елемаг. Крум си е доста подобен на Асен и Калоян - победа в проход, походи към Константинопол, загадъчна смърт.
-За времето на цар Борис имам идея за направо фентъзи приключенията на един свещеник, който трябва да покръства народа на практика, а не само на теория. Но не става за игра, по-скоро роман.
-Остава си и идеята за книга за Свети Константин Кирил - смятам да си я напиша дори за свое удоволствие, дори без шанс да излезе. Но това след Калоян.
-Симеон и Петър не ме вдъхновяват. От Самуил може да излезе нещо.
-Асеневци вече ги разгледахме.
-Ивайло е подходящ за кратка книга - просто не виждам как може да завърши щастливо.
-В Дъга имаше и друг комикс - за Добромир и историята около завладяването на на България. Примерно нещо за Константин и Фружин със Саундтрак от Исихия.

06 Мар 2012 11:49
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Xenox #49506
Ако си споменал Симеон (след Борис) и Петър - синът му, мисля че за първия може да се напише доста - по негово време стават бая калабалъци. Ако правилно си спомням от учебниците по история заруването на синът му Петър си е едно дълго и скучно благоденствие...

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

06 Мар 2012 12:05
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49508

Тарикат ХХ ранг писа: писа:
1. Какво ще е заглавието? Поне някакво работно заглавие.
2. Кога предполагаш, че ще стигне готовата книга до нас, читателите? Най-общо, разбира се.
3. Беше споменал, че материалът се трупа. Горе-долу колко страници и колко епизода ще е книгата?
4. Мислил ли си за разпределяне на няколко томчета, всяко от които обединено около конкретни моменти от Калояновото царуване (като "Пътя на Тигъра")? Това, разбира се, ако материалът стане прекалено много.
5. Ако разделиш замисъла на поредица от томчета, горе-долу по колко страници и епизоди трябва да бъде всяко томче? Това само ако не я издадеш наведнъж, де.
6. Извинявай, ако повтарям стар въпрос, но смяташ ли да има илюстрации?
7. Смяташ ли да има географски карти, схеми, типове войски и битки/обсади? Разбира се, ако въпросът е прекалено навътре в плановете ти, не му отговаряй :)

1. "Калоян и златният печат" или само "Калоян".
2. До края на годината има шанс да бъде написана. Издаването е забулено в мъглите на времето. Пък и края на света е декември, така че за сега пиша само за удоволствие - пари явно няма да видя.
3. Плановете ми са за 1200 епизода и 200 000 думи. Плановете. А животът наистина е това, което става докато си правиш планове.
4 и 5. Разпределението е трудно. Единствено може да се издадат първите три глави до първите военни действия на Калоян като пилотно томче, но останалото трябва да е цялостно.
6. Може и да има. Как ви се струва Калоян в манга стил?
7. Карта ще има. Дневникът е колосален - чак ме плаши. Схеми, влияещи на играта още не съм предвиждал, може да има. Типове войска и битки - със сигурност. Обсади - също.

06 Мар 2012 12:40
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49516

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Ако си споменал Симеон (след Борис) и Петър - синът му, мисля че за първия може да се напише доста - по негово време стават бая калабалъци. Ако правилно си спомням от учебниците по история заруването на синът му Петър си е едно дълго и скучно благоденствие...

Симеон е Велик, просто не ме вдъхновява. Той е един от хората, дето объркват нещата. Според мен, де.

06 Мар 2012 13:28
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Въпроси към Xenox #49523
„6. Може и да има. Как ви се струва Калоян в манга стил?”

Втриса ме от подбона мисъл.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

06 Мар 2012 15:49
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1331
Въпроси към Xenox #49546
Имам няколко въпроса относно тази Инициатива:

1. В процентно съотношение каква част от евентуалния тираж ще бъде разпределен за участниците и каква част ще бъде пуснат за продажба свободно в разпространителската мрежа?

2. Относно дискутираните варианти за една книжка или няколко томчета - във варианта на няколко томчета, участието в Инициативата ще дава право само на бройки от 1 том или и на бройки и от другите томчета? Или за другите томчета ще има допълнитело набиране на средства (инициативи)? Ако ще е на томчета какъв ще е обозримия период между издаването на всяко едно от тях, т.е има ли вариант те да излязат догодина или доста по-късно?

3. С оглед това че по коментарите се предполага че част от тиража ще се продава свободно - как ще става това? Чрез издателска къща, която да печели от продажбите и да дава процент на автора, или на самоиздаване като средствата от книгата са директно за самия автор?

4. Не е ли по-удачно след достигане на сумата като заявки да се съберат реално тези заявки и парите да са налични преди приключването на книгата? Все пак има написани 1000 от 1200 епизода, което доста голям % на завършеност. Питането ми е продиктувано от нашия опит, тъй като при нас имаше хора заявили участие във форума, но престанали да пишат в него, на които нямахме координати. Доста трудно ни беше да осъществим контакт и то само в рамките на 2-3 месеца след заявката. При реално събиране на парите към ноемрви е доста рисково някои от хората отдавана да са спрели да пишат тук или да се откажат.

Благодаря предварително за отговорите.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

06 Мар 2012 16:10
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49549

nixata писа: писа:
1. В процентно съотношение каква част от евентуалния тираж ще бъде разпределен за участниците и каква част ще бъде пуснат за продажба свободно в разпространителската мрежа?

2. Относно дискутираните варианти за една книжка или няколко томчета - във варианта на няколко томчета, участието в Инициативата ще дава право само на бройки от 1 том или и на бройки и от другите томчета? Или за другите томчета ще има допълнитело набиране на средства (инициативи)? Ако ще е на томчета какъв ще е обозримия период между издаването на всяко едно от тях, т.е има ли вариант те да излязат догодина или доста по-късно?

3. С оглед това че по коментарите се предполага че част от тиража ще се продава свободно - как ще става това? Чрез издателска къща, която да печели от продажбите и да дава процент на автора, или на самоиздаване като средствата от книгата са директно за самия автор?

4. Не е ли по-удачно след достигане на сумата като заявки да се съберат реално тези заявки и парите да са налични преди приключването на книгата? Все пак има написани 1000 от 1200 епизода, което доста голям % на завършеност. Питането ми е продиктувано от нашия опит, тъй като при нас имаше хора заявили участие във форума, но престанали да пишат в него, на които нямахме координати. Доста трудно ни беше да осъществим контакт и то само в рамките на 2-3 месеца след заявката. При реално събиране на парите към ноемрви е доста рисково някои от хората отдавана да са спрели да пишат тук или да се откажат.

1. ще бъдат разпределени бройки на стойност колкото събраните пари. ако се съберат 3000 лв и книгата струва 20 лв и мога да я дам по 15 лв - това са 200 бройки.

2. ако трите тома струват по 10 лв участникът ще получи по едно томче от трите за своите 30 лв участие. няма да е правилно да има други инициативи за тази книга.

3. как ще се продава останалия тираж нямам идея за сега - по интернет, по книжарници, по форуми и панаири. може би по всички възможни начини.

4. завършеността не е толкова голяма. не повече от 400-500 епизода са написани, а ето, днес излязоха нови идеи и ще се налижи и тях да ги преработвам. няма проблем, ако част от парите не успяхме да ги съберем - в най-лошия случай ще инвестирам мои. за сега ще помоля хората от форума да се регистрират във формата на сайта, като поместят актуален е-мейл.

06 Мар 2012 16:15
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Xenox #49550
Нали книгата няма да е подписана като "Джордж Блекбък"? Като за проект свързан с българската история ще е малко... :huh:

Кой всъщност ще печата книгата? Разбираш, че ако си намериш издателство (примерно, едни Хермес), на много хора може да не харесат идеята да финансират техен проект - най-малкото разходите и трудностите по печат на една книга за дадено издателство са далеч по-поносими, отколкото за сам автор.

06 Мар 2012 17:07
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Въпроси към Xenox #49559
Да, това с псевдонима е важно :)

А за манга-стила - не е за мен. Аз предпочитам картинки а ла Евгений Йорданов.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Въпроси към Xenox
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Землянинът (17 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • Today 01:28
    • Четенето, Вуте. (Или как се приближаваме към покол... (13 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • Today 01:18
    • Направих безплатен тракер за книги-игри за хора, к... (7 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от koldKat
    • Yesterday 16:35

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност