Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Едва ли ще впечатля някое издателство, ако отида и им кажа - абе тука ще пиша една книга за Калоян, много ще е яка, какво ще кажете да ми дадете пари... Нека има готов продукт и заявени пари, пък все някой ще се навие да я издаде. Плюс, че си имаме издател във форума, дето е специализиран в книги игри.
Стана ми интересно какво е PG 13, понеже не обичам да гледам филми по принцип. Но точно 2 от сериите на Междузвездни войни са ми от любимите. Само 3-та част е PG 13 и там наистина има една по-сериозна сцена с насилие. Въпросът е, че ако правим аналогия с тази рейтингова система, дори PG е някакво предупреждение.1. Не знам вече кое е е подходящо за деца до 11 години.
В книгата няма детайлни описания на секс сцени.
Няма и ясно описано брутално насилие, като изключим един момент от втори том, който неколкократно бе осъден от редактора, но все още си стои. Хората умират на война, секат се ръце и глави, Калоян измъчва разни неприятни типове в тъмницата си, може да изгори малко богомили на клада, но това го има във филми като Междузваздни войни, които не са PG 13.
Пороците като алкохола и ходенето по жени си присъстват, но вероятността да си изпатиш от тях е голяма и няколко пъти е наблегнато, че от такива неща полза няма.
По-скоро ме притеснява, че на по-малко дете няма да са му интересни политиката, историята и някои моменти от преговорите.
Понеже четох в темата за корицата за някакъв "двурък меч", евентуално държан от Калоян, няма как да не споделя, че такова нещо не съм виждал. Нито за меч с една или три ръце.
А ако е била идеята за "двуръчен"- то по това време в българските земи са щели да го вземат за много непрактичен (най-вероятно церемониален) или направо за фетиш, изработен за човек, страдащ от комплекси.
Не вярвам за исторически извор, говорещ за Калоян, притежаващ такова нещо. Ако греша- моля поправете ме!
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas