• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Въпроси към Xenox

Въпроси към Xenox

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
06 Мар 2012 22:47
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Въпроси към Xenox #49578
Името - гордо, българско. Макар че моето е гръко-турско. Може да се пиша Възкресенов, на презиме. Да е по-патриотично.

Едва ли ще впечатля някое издателство, ако отида и им кажа - абе тука ще пиша една книга за Калоян, много ще е яка, какво ще кажете да ми дадете пари... Нека има готов продукт и заявени пари, пък все някой ще се навие да я издаде. Плюс, че си имаме издател във форума, дето е специализиран в книги игри.

Доколкото разбрах услугите на Евгений не са много евтини. Това също ще бъде решавано като му дойде времето.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Мар 2012 22:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Topic Author
Въпроси към Xenox #49580

xenox писа: писа:
Едва ли ще впечатля някое издателство, ако отида и им кажа - абе тука ще пиша една книга за Калоян, много ще е яка, какво ще кажете да ми дадете пари... Нека има готов продукт и заявени пари, пък все някой ще се навие да я издаде. Плюс, че си имаме издател във форума, дето е специализиран в книги игри.

Надявам се да има информация възможно най-скоро. Аз лично много ще си помисля преди да спонсорирам професионален издател предварително, при условие че книгата ще я има за свободна продажба после.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

06 Мар 2012 23:12
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49582
Нищо повече не мога да кажа освен това, че пиша усилено.

Ако не-дай-си-боже някое издателство поеме всички разноски по издаването просто няма да съберем парите или ще ги съберем като предварителна продажба на бройки на по-ниски цени.

07 Мар 2012 11:20
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 21
Въпроси към Xenox #49610
А имаш ли идея и за електронно издание на книгата?

PEACE & LOVE

07 Мар 2012 12:24
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49615
Само като резервен вариант. Друго си е книжно томче.

08 Мар 2012 09:30
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 21
Въпроси към Xenox #49693
За книжното томче разбрах вече. Още повече, че доколкото виждам настроенията тук са сериозно за издание на хартия. Питането ми е дали си мислил и за електронно издание, аз например бих си купил и двете, като ако имам избор само между издание на хартия и в електронен вариант, бих предпочел електронния вариант.

Разбира се ако книгата е с тежък дневник ще е доста по-трудно да се получи читав електронен формат, но пък в този случай може да се помисли за вариант е-книга, във формат за електронен четец + дневник като приложение във вид на екселска таблица или нещо подобно.

PEACE & LOVE

08 Мар 2012 10:19
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #49699
Няма проблем за дневника - сваляш го от интернет, разпечатваш го и играеш.

25 Мар 2013 11:50
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1038
Въпроси към Xenox #70877
Какъв е целевия тираж и обем на първи том?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Мар 2013 12:16
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #70879
250 страници, 1000 бройки.

Нещо като Призвание герой, но с номера на страниците. ;)

25 Мар 2013 15:03
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Въпроси към Xenox #70899
1. Съдържанието подходящо ли (по-скоро разбираемо ли е) за деца на 11 години?

2. Указано ли, кога чтателят прави избор, който се отличава от историческата действителност?

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

25 Мар 2013 16:11
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #70910
1. Не знам вече кое е е подходящо за деца до 11 години.
В книгата няма детайлни описания на секс сцени.
Няма и ясно описано брутално насилие, като изключим един момент от втори том, който неколкократно бе осъден от редактора, но все още си стои. Хората умират на война, секат се ръце и глави, Калоян измъчва разни неприятни типове в тъмницата си, може да изгори малко богомили на клада, но това го има във филми като Междузваздни войни, които не са PG 13.
Пороците като алкохола и ходенето по жени си присъстват, но вероятността да си изпатиш от тях е голяма и няколко пъти е наблегнато, че от такива неща полза няма.
По-скоро ме притеснява, че на по-малко дете няма да са му интересни политиката, историята и някои моменти от преговорите.

2. Не, но на места са цитирани исторически документи, когато действията на читателя следват историческите.

16 Май 2013 15:22
Gallean
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Xenox #73157
Понеже четох в темата за корицата за някакъв "двурък меч", евентуално държан от Калоян, няма как да не споделя, че такова нещо не съм виждал. Нито за меч с една или три ръце.
А ако е била идеята за "двуръчен"- то по това време в българските земи са щели да го вземат за много непрактичен (най-вероятно церемониален) или направо за фетиш, изработен за човек, страдащ от комплекси.

Не вярвам за исторически извор, говорещ за Калоян, притежаващ такова нещо. Ако греша- моля поправете ме!

17 Май 2013 05:26
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Въпроси към Xenox #73166

xenox писа: писа:
1. Не знам вече кое е е подходящо за деца до 11 години.
В книгата няма детайлни описания на секс сцени.
Няма и ясно описано брутално насилие, като изключим един момент от втори том, който неколкократно бе осъден от редактора, но все още си стои. Хората умират на война, секат се ръце и глави, Калоян измъчва разни неприятни типове в тъмницата си, може да изгори малко богомили на клада, но това го има във филми като Междузваздни войни, които не са PG 13.
Пороците като алкохола и ходенето по жени си присъстват, но вероятността да си изпатиш от тях е голяма и няколко пъти е наблегнато, че от такива неща полза няма.
По-скоро ме притеснява, че на по-малко дете няма да са му интересни политиката, историята и някои моменти от преговорите.
Стана ми интересно какво е PG 13, понеже не обичам да гледам филми по принцип. Но точно 2 от сериите на Междузвездни войни са ми от любимите. Само 3-та част е PG 13 и там наистина има една по-сериозна сцена с насилие. Въпросът е, че ако правим аналогия с тази рейтингова система, дори PG е някакво предупреждение.

В Google Play категориите са: everyone, low maturity, medium maturity, high maturity. Употребата на алкохол там си е за директно вкарване в средна. Друг е въпросът дали не е един вид реклама да си в "по-пикантна" категория.

Ако не се лъжа, покрай излизането на Призвание Герой Торо обясняваше, че поне в българското книгоиздаване няма традиции за подобни предупреждения.

18 Май 2013 14:50
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Xenox #73195
Има ли някакъв напредък с книгата.Очаква ли се скоро да излезе?

FOR HONOR !!!

21 Май 2013 14:21
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Xenox #73267

Gallean писа: писа:
Понеже четох в темата за корицата за някакъв "двурък меч", евентуално държан от Калоян, няма как да не споделя, че такова нещо не съм виждал. Нито за меч с една или три ръце.
А ако е била идеята за "двуръчен"- то по това време в българските земи са щели да го вземат за много непрактичен (най-вероятно церемониален) или направо за фетиш, изработен за човек, страдащ от комплекси.

Не вярвам за исторически извор, говорещ за Калоян, притежаващ такова нещо. Ако греша- моля поправете ме!

Макар да си прав, из литературата се използва и "двурък меч". Не е проблем да се оправи при последната редакция, но едва ли ще обърка особено хората.
Тия мечове започват да се използват масово в по-късна епоха, но по времето на Калоян също ги е имало. Понеже съм описал царя като висок и снажен мъж, според една от спекулациите за външния му вид, мечът напълно му отива. Освен друго той има и сантиментална стойност за Калоян.
Смятам, че е напълно в реда на нещата да вмъквам авторски измислици с определена цел при липса на исторически документи, па дори и при наличието им.

Книгата напредва. Бета тестерът вече е готов с изчистването на грешките в първи том. Аз сглобих втора глава на втори том и сега съм на трета. Нахвърлям схемата, а текст ще се налива по-късно. Спрях се на този похват, тъй като трябва да пресъздам една изключително динамична политическа обстановка и се налага да правя доста промени.
Хубавото е, че след трета глава всички останали са написани и единствено остава да пренаредя епизодите им.

Издаването на втори том сега зависи повече от художника на корицата, отколкото от мен, а там изникна един проблем, който трябва да се разреши.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Въпроси към Xenox
Time to create page: 0.090 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Магьосникът Сива Звезда 3 - Отвъд Кошмарната порта... (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 08:24
    • Асасините от Алансия - коментари и ревюта (28 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 13:36
    • Твърдокорични версии на Призвание герой (13 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Ал Торо
    • Yesterday 13:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg