Получени "Благодаря": 4
Само дето има две отделни богомилски църкви, които си противоречат и се отричат взаимно.Майни, пък да ви кажа, че и двамата сте в яка грешка.
Богомилите са такива, каквито на ксенокс му трябват. Номерът е да бъде уточнено в началото.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Богомилите са такива, каквито на ксенокс му трябват...Естествено, една богомилска България щеше да ми е интересна като опция, но очевидно, опциите в книгата няма да са особено обширни.
Богомилството не е имперско, защото се основава на много по-древни от империята дуалистични схващания. Освен това богомилите са били най-върлите хулители на византийската власт, което "православната" църква няма как да си позволи.
А богомислтвото е по-чист монотеизъм, защото в него Бог е само едно същество, Бог Отец, докато в "правоверната" християнщина Божеството е трима.
Извинявам се, че съм повторил горните и малко ми е излишно мнението, като проблемът вече е споменат и оценен. Просто не съм чел предните мнения (които биха ми повлияли) преди да напиша моето, а не че искам да натъртвам същия проблем отново.Само да отбележа отново: критиките за стила са напълно основателни и ще бъдат взети под внимание.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas