• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Калоян. Част първа.

Калоян. Част първа.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
13 Юни 2012 18:28
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Topic Author
Калоян. Част първа. #56770
Всички части от първите три глави на Калоян са готови. Отначало започнах книгата нацяло, но възникнаха затруднения с номерата на епизодите и (особено) с постоянно нарастващия им брой, за това я разделих на части. Не знам как го правят професионалистите, но така ми се стори най-удобно. Например Демото за богомилите е една такава част.

Сега трябва да ги сглобя в цялостен труд и да ги редактирам, съгласно с направените забележки тук на форума, с които съм съгласен (стила, анахронизмите и прочие).

Какво имаме дотук?

-убит е цар Петър, Калоян се справя със заговорниците.

-ретроспекция към живота му в Константинопол. Може да избира между:
-учение в Магнаура
-създаване на контакти сред различни прослойки на обществото
-рицарски турнир
-търсене на духовна мъдрост
-лентяйстване и купонджийство
-бягство от града и завръщане в България

-коронация
-справяне с недоволството на болярите и по-видните феодали, включително с братовчедите му
-преговори с патриарха за възможността за уния с Рим
-справяне с основните проблеми на простолюдието
-Богомилски неволи
-преговори с търговците
-преговори с куманите
-сватба, на която става нов инцидент и се оказва, че убийците на Петър не само, че са в неизвестност, ами продължават да действат...(тука малко спойлър)

Следват няколко въпроса към участниците в инициативата, (колкото са останали):

1-константинополските приключения станаха доста дълги. на мен ми е безкрайно интересно да чета и разказвам за този велик град, но май читателят няма да е чак толкова запленен от ромейската столица. смятам да ги съкратя, особено търсенето на духовна мъдрост и някои от науките в Магнаура. как ви се струва идеята да ги разкажа накратко?

2-лентястването включва сцени на откровено пиянство и ходене по жени, които с оглед Спартак и Игра на Тронове са си съвсем на място, но нещо ме гложди, че развращавам младежта. да ги редактирам ли?

3-има един персонаж, Евсевий, стар ромейски историк, критикуващ открито императорите, който ми е много симпатичен, но Калоян може изобщо да не го срещне в играта. смятам да го направя задължителен.

4-преговорите с патриарха и търговците също не са особено интересни, мога да ги поскатая малко. например сега има 4 фракции търговци (по Дунав, в Драч, в Солун, по море) и докато преговаряш с тях трябва много внимателно да прецениш кои са ти най-изгодни и на кой какво да обещаеш. могат да станат една фракция, което ще намали броя епизоди за преговорите с поне 20. как ви се вижда?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юни 2012 18:32
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Калоян. Част първа. #56771
Гледам тука пак скандали и разправии, дайте нещо по-конструктивно да вършим!

13 Юни 2012 19:02
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Калоян. Част първа. #56775

xenox писа: писа:
1-константинополските приключения станаха доста дълги. на мен ми е безкрайно интересно да чета и разказвам за този велик град, но май читателят няма да е чак толкова запленен от ромейската столица. смятам да ги съкратя, особено търсенето на духовна мъдрост и някои от науките в Магнаура. как ви се струва идеята да ги разкажа накратко?

Колко дълги са? Според мен дългите описания са готини. Както казах и преди - липсват ми обемните книги-игри, писна ми да чета брошури с избор.

2-лентястването включва сцени на откровено пиянство и ходене по жени, които с оглед Спартак и Игра на Тронове са си съвсем на място, но нещо ме гложди, че развращавам младежта. да ги редактирам ли?

Не. Същата младеж най-вероятно и гледа "Игра на тронове". Хайде стига цензура и да се правим на манастир, ебането си е част от живота.

3-има един персонаж, Евсевий, стар ромейски историк, критикуващ открито императорите, който ми е много симпатичен, но Калоян може изобщо да не го срещне в играта. смятам да го направя задължителен.

Вкарай някакво описание, иначе звучи като пич.

4-преговорите с патриарха и търговците също не са особено интересни, мога да ги поскатая малко. например сега има 4 фракции търговци (по Дунав, в Драч, в Солун, по море) и докато преговаряш с тях трябва много внимателно да прецениш кои са ти най-изгодни и на кой какво да обещаеш. могат да станат една фракция, което ще намали броя епизоди за преговорите с поне 20. как ви се вижда?

Нека да са 4. Звучи ми като книга на Майндкрайм и ме кефи.

13 Юни 2012 20:02
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Калоян. Част първа. #56776

Нищо лошо началото да е по-литературно.

Това не бих го играл. Не виждам смисъла на крайния му ефект в читателя.

Култови персонажи, които придават на историята уникална идентичност за направо задължителни за разгръщане на фабулата на етапи.

Няка това да е икономическата част от играта. Пари, ресурси, влияние, кодови думи, точки ....

:)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

13 Юни 2012 20:10
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Калоян. Част първа. #56782
-ходенето по жени и кръчми вдига точките за Чар, а те за какво се използват няма да казвам. освен това е интересно и приятно.

-преговорите с търговците са наистина с къси епизоди.

13 Юни 2012 20:16
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Калоян. Част първа. #56783
Мен ме радват тия битовизми , героя става по-реален.

Всякакви преговори - голям плюс .

13 Юни 2012 21:03
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Калоян. Част първа. #56787
1. И аз обичам Константинопол. Страхотен град. Предполагам описанията ще са ти доста велики.
2. За да няма разврат. Може да се избегнат някои по пикантни обяснения. Мисля, че би трябвало да се напише по такъв модел, в който просто да накараш читателя да фантазира, като нарочно пропускаш тези спартакски елементи.
3. Този за мен е задължителен в играта. Ако направиш разговора с него доста брутален с много избори на това как ще отговаряш и след това всеки отговор ти носи различни изменения в книгата в бъдеще ще е нещо зверско.
4. Не ги обединявай в едно. Търговските преговори винаги са ме кефели. Ще ми е забавно да го чета.

Избери своето приключение

13 Юни 2012 22:28
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Калоян. Част първа. #56816
Здравейте! Преди около месец се включих в инициативата на сайта й, но още не съм отразен там. Така или иначе, реших да си дам и аз моето мнение:

1. Константинопол е интересен град дори днес и често съм се чудил какъв ли щеше да бъде, ако я нямаше Османската инвазия. Аз лично нямам нищо против описанията да са дълги, стига да са добре написани и интересни :)

2. Аз лично съм за тези пороци. Колкото до младежта - 1) тя е скандализирана всеки ден с къде по-фрапиращи неща. Най-малкото новините трябва да са с червена точка. 2) тя и без това не чете много, така че с това най-много да й (на младежта) се предизвика интереса към КИ. Така че съм твърдо за! Кой знае, може да е полезно и за връзките (Калоян да се напие с някой Комнин/Ангел и да ходят при наложничките :))

3. Ако персонажът е важен и интересен - аз съм за да го има ;)

4. Преговорите ще дадат допълнителен чар на книгата. Религията/Икономиката са важни за държавите от Средновековието и не виждам защо да ги няма.

13 Юни 2012 23:55
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Калоян. Част първа. #56840
Руски, ти не си ли Д. Р.?

14 Юни 2012 00:06
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Калоян. Част първа. #56841
А, съм, съм :) Сега видях, че съм отразен, моля да ме извиниш/те :)

14 Юни 2012 10:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Калоян. Част първа. #56886

Ами духовната мъдрост и науките определено подкрепям да се съкратят. Ако не са силно обвързани с играта натам дори бих предложил направо да топаднат, защото не ми се вижадат като перспективни и особено интересни. Ма аз не си падам по философията така или иначе.

В книгите за Песен за огън и лед натурализмът ме радва за разлика от този показан във Война на тронове и Спартак. Та бих препоръчал да им хвърлиш едно око как са описани там. Дето има една приказка, добрите автори творят, великите крадат. =)

Няма да е първата задължителна среща в книга игра, ама аз лично бих предпочел да може да се срещне на различни места с пременено писание. Примерно в публичния дом докато друса мома на коленете и се налива с вино и води непринуден разговор или в Магнаурската библиотека докато изнася беседа (може и същата беседа =) ).

Принципно си падам по преговорите, стига в тях да има достатъчно математика и да се знае кой какво дава и евентуално дали би те изиграл при първа/втора/трета възможност.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Юни 2012 14:32
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Калоян. Част първа. #56921
1. На мен ще ми е интересно обстойното описание на Цариград. Сцени в Магнаура също не бих отказал в повечко.

2. Да развратиш младежта едва ли. Аз обаче съм против сексуални или любовни сцени в книги. Предпочитам героите да са асексуални. Не смятам че писмено може да се придаде точно секс или целувка, тъй като са свързани с много специфични чувства. Абе просто не ми харесва в книги.

3. Не е задължително да е задължителен :lol: Примерно срещата с него може да ти носи ценна информация, която по-късно да е от полза.

4. 4фракции означава по-сложни преговори, което за мен значи по-интересен геймплей.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

22 Юни 2012 00:55
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Калоян. Част първа. #57735
Искам да го направиш така, както вътрешно усещаш, че искаш да стане; да не се влияеш толкова от мнението на феновете. Не слушай толкова публиката; направи го като артист, не като дизайнер.

Що се отнася до мен, аз бих дал зелена светлина и за 4-те аспекта - в най-дългия им и изчерпателен вариант.

22 Юни 2012 02:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Калоян. Част първа. #57737

Ако ги редактираш ще те отлъчим от новата вълна :-D Аз тука си скъсвам Д-то да вкарвам мацки по севъзможни места, ти около царът да не пуснеш няколко ще е срамота. Само не го карай да ги зарибява, освен тези, които са някакви особено благородни :-D

22 Юни 2012 12:01
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Калоян. Част първа. #57745
Зависи каква ти е целта с тази книга. Ако е образователна - по-скоро разкарай всякакви цици, гъзове и пр. Ще стигнеш до по-широка възрастова аудитория, а може и един вид да спечелиш и училищата на своя страна. Тая Вълна и КИ като цяло и без това имат остра нужда от подобен вид "признание".

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Калоян. Част първа.
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (27 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 21:22
    • Флууд (5578 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 21:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 19:28

За контакти