• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Последни новини!

Последни новини!

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
12 Юли 2012 17:20
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Topic Author
Последни новини! #58856
Обхваналото ме през последния месец вдъхновение резултира в Бягство от Константинопол в повече от 160 епизода (при планирани не повече от 40). Вече мисля да го отделя като самостоятелна глава, защото престоят в Константинопол е към 150 епизода.

Пътищата са два. През стените на император Теодосий, където има пет големи порти, могат да бъдат подкупени стражите или да се излезе от там, от където е влязъл Юстиниян Ринотмет, подкрепян от хан Тервел. И по море - трябва да избереш от 6 кораба, да водиш преговори с капитаните или да се промъкнеш тайно на борда. Но това само след като си се справил с тайнствения ефорий, който пази пред къщата на Калоян. И в края дори най-добрият ти приятел може да те предаде, но така е в Цариград.

Да пусна самата система от епизоди би било твърде голям спойлер, но ето ви един епизод, завършващ фатално:

126.
-Казвам се Кирил – излъгах. - Забърках се в едни каши тук, в Константинопол. Баща ми е богат земевладелец от Карвуна, може да ви плати пребогато.
-Как се казва баща ти?
-Борис е името му – рекох без да се замислям. Кой ги знае богатите земевладелци в Карвуна!
-Добре, Кириле! Сега ще те отведат в каютата ти – рече капитанът на моряците и като че ли им смигна.
Четиримата ме заведоха до една каюта под палубата, поканиха ме да вляза вътре и последното, което си спомням бе удар по главата, от който загубих съзнание. На сутринта се свестих, зъзнещ на някаква пейка под открито небе, редом с един черен като дявола мъж с гола глава и дълги, лъскави мускули. Изчадието адово напъваше с всичка сила дълго гребло, а корабът пореше сивите вълни в открито море.
-Не прави ударен, хваща гребло! – рече сърдито афро-византиецът.
С мъка се надигнах и опитах да си събера мислите. Без предупреждение отгоре ми плисна някаква леденостудена и миризлива вода. Вдигнах поглед и видях не кого да е, а капитанът - хилещ се доволно, и с празна кана в ръка.
-Как си, Кириле?
-Какво става тук?
-Що произходит, а? Произходит това, че си наш пленник и сега ще гребеш от тук до Херсон и обратно и това ще продължава докато намерим добър купувач за снажен момък като тебе. Ако Бог те закриля някоя баба ромейка ще те купи за любовник. Ако не – отиваш в мина.
-Глупак! – ревнах. – Знаеш ли кой съм аз!? Аз съм брат на българския цар! За мен можеш да вземеш повече пари отколкото за сто роби!
-Царски брат, а? – засмя се руснакът, дълго и жизнерадостно. – Вчера беше син на богаташ, днес царски брат. Утре може и василевс да станеш. Или амермумин на сарацините. Хващай греблото, че другаря ти се изнервя нещо!
-Негодник! – извиках и скочих да му извия врата. Така де – опитах се да скоча. Бях окован с ръждиви железни вериги и не можех да мръдна от мястото си. Това положение се запази много, много дълго време.
Мини на 55.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юли 2012 09:25
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Последни новини! #58895
-Не прави ударен, хваща гребло! – рече сърдито афро-византиецът.

Мнооого добро! =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Юли 2012 06:47
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Последни новини! #58930
Нямам търпение вече : )

15 Юли 2012 16:14
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Последни новини! #58978
Има нов ъпдейт на сайта - главата "Битка в Тревненския поход" е разширена с една бойна сцена, която искам да обсъдим.

kaloyanproject.com/?p=179

Решението ми е следното: това е ситуацията ,в която Калоян получава удар по главата, от който постепенно развива тежко главоболие. При добър изход от битката царят не получава такъв удар и си спестява някои неприятности за в бъдеще. При неуспех - поради главоболието при някои ситуации в последните глави Калоян има по-голям шанс да направи глупост и му се налага да поправя това с нови правилни избори или да търпи последствията от прибързаните си действия. Не съм стигнал дотам, но например с главоболието Калоян може да убие пленения Балдуин (както вероятно се е случило в действителност), а без него - да реши и да не го убива, което му носи някои ползи. Най-малкото може да го изтъргува за много пари с кръстоносците.
Това е по-трудно от моя гледна точка, понеже вече съм сложил главоболието на няколко места по-нататък.

Другият вариант е Калоян да получи нараняването без значение дали спечели битката, за да бъде цялата игра в книгата исторически достоверна. В този случай при победа ще му остане само повишаване на някои оценки и моралното удоволетворение от смъртта на Торвалд Гримсон.

Тоя последният има разширено участие в книгата, заяжда се с Калоян от самото начало на пленничеството му в Цариград, собственоръчна убива български агент, пратен да помогне на Калоян да избяга, отвежда в затвор учителя му, при всички случаи, когато го хващат при бягството от Константинопол обикновено Торвалд е замесен. Изобщо - удобният безпричинен злодей в книгата. Може някъде да вмъкна обосновка на мотивите му.

15 Юли 2012 17:58
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Последни новини! #58981
Съжалявам, но не мога да не попитам няколко неща:

1. "за малко сам да си порежа ръката" - как се е озовало в текста - мечовете не са чак толкоз остри, да не говорим за факта, че Калоян 100% е с ръкавици.
2. Едноръчна брадва срещу меч очевидно използван с две ръце и меча е в защита. Не че нещо, но обсега на Калоян би трябвало да е по-дълъг. Освен ако по някаква причина не е решил и той да ползва някакво едноръчно оръжийце, защо царя е в защита?
3. на еп. 5 е по-умно да се отклони в страни и да атакува, а не да бяга като герой в някое аниме. Описания вертикален замах си е чисто "ела ме клъцни" - посичане в китките в конкретния случай е много готин номер. Защо е избран този подход?
4. Един дуел продължава много по-кратко от описаното. Меко казано. Нарочно ли е търсен "кинематографичния" ефект?

ПП: Иначе е добре, но факта, че не мога да атакувам ми се струва твърде ограничаващ. Или, че не мога да спечеля инициативата... абе изобщо - много обърнато внимание на защитата, никакво на атаката и хитростта. Предполагам е така заради малкия брой епизоди.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

15 Юли 2012 18:25
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Последни новини! #58982
Благодаря! Сега ще погледна защо така.

(1) Хм, да.
(2, ПП) Работата е там, че Калоян се бие с много опитен противник, заслепен е от кръвта и доста объркан. Бие се срещу варяжки страж с двуръчна брадва. Той самия е на 20 години, от читателя зависи дали изобщо е получил някакво бойно обучение в Константинопол - както вече говорихме може да е ходил по жени през това време. Вироглав юноша, който изобщо няма място на бойното поле. Още не се е сдобил с огромния си двуръчен меч (взема го след тая битка) и се бие с едноръчен меч.
(3) на епизод 4 има вариант да отклони брадвата. битката се състои насред меле, на неравен терен и с много трупове по земята. не е умно да се отскача - за това не съм вазнаградил този ход с някакъв бонус.
(4) естествено!

Изгледах разни филмчета на бой между брадва и меч, но не съм го изпитвал върху себе си. Ако някой види други нередности да казва.

И кажете за вариантите с или без задължително главоболие!

15 Юли 2012 19:18
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Последни новини! #58984

xenox писа: писа:
Б
(2, ПП) Работата е там, че Калоян се бие с много опитен противник, заслепен е от кръвта и доста объркан. Бие се срещу варяжки страж с двуръчна брадва. Той самия е на 20 години, от читателя зависи дали изобщо е получил някакво бойно обучение в Константинопол - както вече говорихме може да е ходил по жени през това време. Вироглав юноша, който изобщо няма място на бойното поле. Още не се е сдобил с огромния си двуръчен меч (взема го след тая битка) и се бие с едноръчен меч.

Значи имаме проблем с информираността до някъде. Варягите са (много точно) описани в типичната им стена от щитове, но или на мен ми е убегнало "двуръчна брадва" или го няма. Приех, че просто е откъснат от силите си и щитът му е отишъл по дяволите.

ПП: Двуръчната брадва се родее по силни и слаби страни с всички двуръчни тояги и т.н. - слаба е в близък бой и е бавна. Най-хитрото като цяло е да вземеш щит или да отстъпваш - не може да се парира лесно с една ръка (да не кажа, че е невъзможно), докато някой не го засече изотзад. Биеш по ръцете, защото са най-уязвими и се молиш да бягаш достатъчно бързо, защото дори добрата броня трудно ще те спаси от удара.
Не знам за историческия аспект, но ако Калоян е оцелял след директен удар с брадва в главата е бил:
1. Яко копеле.
2. Късметлийско копеле.
3. Богато копеле с много хубав шлем.
:mrgreen:

Като цяло според мен изхода от битката трябва да е 2 + 2 = 3 - а.к.а. два избора с два под единия за общо три варианта.

Победа - всичко е ок.
Загуба І - изпълнява горните условия и оцелява с главоцеп.
Загуба ІІ - дъни се на една от 3те точки и умира на място, а мозъка му попива в почвата.

Но това са си мойте виждания де :)

15 Юли 2012 22:46
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Последни новини! #58999
Сигурен ли си, че брадвата е бавно оръжие? Тия дето ги гледах бяха бая бързи.

Както и да е - тия неща ги пускам за да се изглаждат неточностите. Прав си за информираността. Когато виждам сцената в мислите си не винаги всичко се предава в текста.

16 Юли 2012 01:20
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Последни новини! #59004
"По-бавна" не значи бавна.
Просто меча е по-бърз. Аз за истински бавно оръжие не се сещам от раз. Може би алебардите, но не съм сигурен.

А за мислите и написаното го знам прекрасно проблема, за това и се обаждам. Знам как сам си изпускам някои неща :lol:

16 Юли 2012 09:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Последни новини! #59005
Добре де, той главобълът неможе ли да го хване и от цифилиса?
Ако имаш две места то къденто да се сдобиеш с главобол: трепанация с брадва и цифилис, предполагаме редно да се остави и възможност да не се сдобиеш с него. Евентуалон главоболът да помага в екстремни случай. Толкова те боли главата че изпадаш в берсерк и изколваш балдуиновата коница преди да са паднали в засадата дето си им подготвил...
Демек против задължителното главоболие, така ще имаш възможност за още преигравания. Да не говорим че главобол соже да има и от мажморлук, предизвикан от хроничен алкохолизъм придобит в константинопол, ако не си се добрал до цифилис и трапанация.

Цвят за модериране

16 Юли 2012 09:31
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Последни новини! #59008
Двуръките брадви са далеч по-бавни и по-неудобни за използване в ограничени пространства от оръжията за една ръка. Източник: всички компютърни игри на света :)

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

16 Юли 2012 09:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Последни новини! #59010
Източника ти въобще не е верен =Р. А когато разликата в бързината на оръжията се събира в една секунда не мисля че е от голямо значение точно тоя фактор.

Цвят за модериране

16 Юли 2012 10:11
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Последни новини! #59011
Сега очаквам да се появи Уейн и да каже, че една секунда е цяла вечност за всеки Асасин.

А по темата, щом новините са последни, това означава ли, че вече се вижда краят на проекта?

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

16 Юли 2012 10:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Последни новини! #59012
Последни новини ги разбирам лично като последни актуални/най-нова информация за проекта, не че ще спира да пуска новини =Р
А както се вижда от тях Цариградската одисея е кажи речи завършена тъй че се минава вече към царуването.

Цвят за модериране

16 Юли 2012 11:47
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Последни новини! #59022
Нов ъпдейт!

kaloyanproject.com/?p=263

Минаваме нататък - как ви се струват четирите варианта на държавно устройство?

И аз мислех, че двуръките брадви са бавно и мудно оръжие, но по клипчетата разни хора ги размахват както грузинците от Сухишвили размахват саби.

За главоболието ще решавам в последния момент май. Но наистина предлага два варианта за преиграване и вероятно ще остане възможността то да бъде избягнато.
Вече се разбрахме, че по времето на Калоян не е имало толкова много сифилис, пък и той предизвиква по-скоро лудост и мания за величие, отколкото главобол. За сметка на това може да хванеш гонорея... но и тя не оставя трайни последствия.
Освен това е почти сигурно, че проблемът е бил породен от удар по главата. Описал съм, че ударът с брадвата на Торвалд Гримсон е смекчен и отклонен от мечовете на Тодор, верният телохранител на Калоян, та за това нашият човек оцелява.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Последни новини!
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Today 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Today 09:29
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (6 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Вилорп
    • Today 09:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg