Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Само за теб е така. Никой от нас няма да го разбере, дори и след като прочете книгата, ако специално не ни обясниш какво според теб означава този нож. А това нещо, изобразено на корица... отблъсква ме като абсурдно. Български цар, изобразен в спокоен момент, очевидно наоколо има хора, а ето че някакъв тип е току до царя и крие зад гърба си нож. И за царя би било неестествено някой да се доближи с ръка зад гърба, а се предполага, че в помещението има сума ти хора, които виждат ножа.Започва с убийството на брат му, което остава неразкрито в първи том - това е представено от човека с ножа.
Аз лично не бих описал едно нещо едновременно като "сложно и скучно" (мой герой би могъл да си го помисли). Предполага се, че мислещите хора често биват привлечени от сложните неща. И ако в някоя насока сложните неща са им далечни и те са незапознати с тях, пак не биха ги определили като "скучни". Предполага се, че всяко сложно нещо по подразбиране е интересно, но един човек не може в рамките на живота си да се запознае с всички сложни неща, затова си избира само онези, които най-много го влекат.Стремял съм се да представям дори сложи и скучни неща като църковните въпроси по един по-забавен начин.
И накрая всичко завършва със сватба. Да, като в приказка. Целял съм го умишлено, включително за да има по-голям контраст с касапницата във втори том.
Този проект от самото начало ми приличаше на "един съвременен българин разказва през очите на Калоян". Но корицата не ми се струва да е весела, просто е безлична. В картината за корицата не виждам нищо забавно.
Сигурно ли е, че бронята на стража не е художествена измислица? Не виждам особен смисъл страж да носи такива плочки на рамото си. Ако там е защитен така, какво остава за важните органи? И затова сивите плочки ми приличат на част от рицарско снаряжение... такова, дето го носи як кон.
Този меч изобщо не ми прилича на истински. Има ли някъде изображение на Калоян или на друг български цар с подобен меч?
Лявата ръка на човека с ножа прилича на някакъв израстък и със сигурност е скарана с всякаква анатомия. А ако я сравним с дясната, ще заключим, че човекът е зловещо асиметричен.
Аз лично не бих описал едно нещо едновременно като "сложно и скучно" (мой герой би могъл да си го помисли). Предполага се, че мислещите хора често биват привлечени от сложните неща. И ако в някоя насока сложните неща са им далечни и те са незапознати с тях, пак не биха ги определили като "скучни". Предполага се, че всяко сложно нещо по подразбиране е интересно, но един човек не може в рамките на живота си да се запознае с всички сложни неща, затова си избира само онези, които най-много го влекат.
Какъв е твоя отговор на въпроса: "Каква е целта на корицата ми?"
Трябва да помислиш за стил на корица, който отговаря на двата тома. Ако избереш тази, не може следващата да намеква за кървави битки и касапници. Според мен нито корицата е грозна, нито художникът лош, но е трудно да се възприеме към произведение, в което присъства думичката "прониар".
Корицата трябва да носи някакъв символика, да бъде в контраст със случващото се вътре в книгата.
Това е по принцип, в случая обаче... как да е - както ММ по-горе отбеляза, това е картинката, а не реалната корица. При все композицията тежи една идея вляво. Има и хубави неща в нея (само по някои от детайлите, уви), но някак е прекалено често виждана/срещана, а самията стил на рисуване е адски, адски клиширан.... Корицата има за цел да се отличава, да изпъква, да разказва история...
Щото си знаем "матриала".
Със сигурност корицата ти не разказва никаква история. Опитвам се да се сетя за такава корица и не мога. Не мисля, че е възможно да се постигне такава цел. Единственото възможно, за което се сещам, е да вложиш в корицата много детайли, които читателят да разбере, след като прочете книгата. Но това ми се струва псевдоинтелектуално маниерничене.Корицата има за цел да се отличава, да изпъква, да разказва история.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas