• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Корица и илюстрации за Калоян.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 19
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19
19 Авг 2013 16:58
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Корица и илюстрации за Калоян. #75685
От коментарите на nixata в чата определено останах с впечатление, че не му допада особено. Освен това умишлено използвах глагола "изкефил".

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Авг 2013 17:05
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Topic Author
Корица и илюстрации за Калоян. #75686

Mindcrime писа: писа:
Ксенокс, Черната маска има една от най-ужасните корици. Уж е създадена да се продава покрай поредния Батман, но героят е много далеч от Батман.

За мен великите корици бяха на "Демоните в НБА" и "Боговете на футбола". Бяха съвършени, защото:
- виждаше се ясно, че става дума за книга-игра.
- ставаше ясно, че книгата е от автор, който в момента е много популярен (само за Златния оракул получих над 1 000 читателски писма).
- имаше хубави ключови думи: НБА и футбол.
- в корицата на баскетбола присъстваше логото на НБА, което десетки хиляди български деца и юноши бяха гледали в материалите, излъчвани всяка седмица по българската телевизия.
- снимките на кориците бяха на актуални звезди и веднага хващаха окото на всеки, който се интересува (да бяха сложили Гаринча или Пеле поради някакви пристрастия, и щеше да е голяма грешка).
- Плеяда бяха достатъчно умни, за да не използват снимка на нещо българско, с което да се налага да плащат права или да бъдат гонени за пиратство.
Правенето на добра корица може би не е изкуство, но е майсторлък, който малко хора владеят. Противно на вижданията на творците, често процесът на обмисляне на една корица се ръководи от логиката, а не от страстта.

За четвъртия Батман става дума или? Ако е четвъртият Батман - той е убил продажбите на Маската. :D Не Черната маска трябва да се пробутва покрай филма, ами той може да намаже нещо покрай книгата, ако има късмет.

На мен тия корици ми бяха грозни, специално за тази от НБА беше просто баскетболно игрище с някакви негри. Но аз си купувах всичко на Плеяда, Майндкрайм и т.н.

Напълно съм съгласен за въздействието им обаче. При това постигнато с грозни колажи и ниско качество на печата и самото книжно тяло (Боговете ми се разпаднаха доста бързо).
От корицата на Калоян, както я виждам:
-ще става ясно, че е книга-игра.
-ще става ясно, че... е българска. Той автора не е известен, освен на тесен кръг хора.
-ключовата дума е Калоян, от заглавието.
-от илюстрацията е ясно, че е историческа, при това средновековна и става дума за цар Калоян. Все популярни теми. Народът, като всеки загиващ народ, се интересува от историята си. Калоян, освен това, е доста популярен цар. Я да беше за цар Петър - 40 години лешперлък, никой нямаше да се хване.
-жената е там, за да има жена. Даже Манол вика да и направим големи цици... :D
-убиецът загатват за загадка, заговори, убийство, каквито има.
-от подзаглавието може някой да си направи извода, че ще има продължение. Разни хора си падат по дългите саги от по няколко части.

Остава да се поработи върху детайлите. Работи се.

И не е вярно, че никой не се е изкефил. Няколко хора я харесаха, при това хора с мнение, което е важно за мен. Например такива, които разбират от средновековни облекла, мечове, брони. Че и от книги.

19 Авг 2013 17:06
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Корица и илюстрации за Калоян. #75687

ze BG писа: писа:
От коментарите на nixata в чата определено останах с впечатление, че не му допада особено. Освен това умишлено използвах глагола "изкефил".

Ами картинката сама по себе си не ме дразни (но аз съм пълен лаик, на мен и илюстрациите в комикса на Редника ми харесват :) ) В чата коментирах до колко е подходяща за самото съдържание, така както аз си я представях. По-скоро съм леко разочарован и "уплашен", че съдържанието вътре може да отговаря на стила на корицата. И искренно се надявам да не е така.

Ама, тъй като обичам винаги да съм в опозиция и няма други, които да са я харесали, бройте ме че съм единственият, който го КЕФИ! :D

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

19 Авг 2013 19:38
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Корица и илюстрации за Калоян. #75693
Стана ми интересен разговорът ви за меча. 8-)

Така като гледам картинката му, това спокойно би могло да мине за церемониален меч, тоест такъв, който не се използва при бой, защото е твърде тежък, а и въобще не за това е направен. Това напълно кореспондира и на изобразеното в картината. Просто създава впечатлението, че е нещо твърде огромно и масивно. Бойните мечове - Longsword, Bastard Sword и подобни тежат около килограм, айде килограм и двеста.

Надявам се, че никой не мисли, че са се млатили с мечове от по 5 кила или са носили доспехи, тежащи по 40.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

19 Авг 2013 19:41
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Корица и илюстрации за Калоян. #75694
Не си единствен уе. Макар че и аз съм лаик ако не и по-зле

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

19 Авг 2013 20:39
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Корица и илюстрации за Калоян. #75698
Темата пак се измести в гледане на подробностите.Доколкото си спомням всичко тръгна от дискусията в чата,където единодушното мнение беше че рисунката е твърде детска и в стил дисни ине отговаря на представата ни за книга с историческа обосновка.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

19 Авг 2013 23:47
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Корица и илюстрации за Калоян. #75705

xenox писа: писа:
Целгуба ви стои като перхидролена Покахонтас? ОК. Баща и, суровият куманин Йона, светлокос и синеок се е запознал с майка и докато се е бил на страната на Галическия княз и тя е руса и синеока рускиня. Ето ви руса царица за Калоян.

Критиката помага едно произведение да стане по-добро и ще бъде използвана.

Това по мене ли беше :) .Не ме разбра - нямам проблем с русото,дори напротив ;)
Ама вида и да е по човешки и нашенски.Можеш да цъкнеш в гугъл и да видиш какво излиза на "покахонтас".Остава да смениш цвета на косата и малко да избелиш кожата.иначе изглежда готино до царя и май ми харесва в картинката.Ама не лъха на "маде ин Бугария".Не се съмнявам,че си направил необходимите проучвания из книги и интернет,ама виж това(може да си го виждал) .

www.facebook.com/permalink.php? ... 9542476939

И малко брони и ризници да пуснем.Има всякакви - нашенски и чужди.Не ги пускам за заяждане тия връзки,а има и доста за четене :)

www.segabg.com/article.php?id=421065

biskvitka.net/?newsid=5551

nauka.bg/forum/index.php?showtopic=10231&page=9

forum.ide.li/index.php?showtopic=632

archive.worldhistoria.com/pictur ... page2.html

Народът, като всеки загиващ народ, се интересува от историята си.

Ако имаш предвид,че интересувайки се от историята си цели да се възроди,може и да се съглася.Иначе иди обяснявай на няколко монаха живели по пещери и тъмни манастири да не търсят информация за загиналата си преди векове държава(нещо което учим от малки :) ).
И дори напротив (тука да излезем рязко от темата) - онзи ден в "Мис България 2013"една кандидат миска твърдеше,че Левски ни е освободил от турците - следва народа ни да е цветущ ;)

ПП:да се върнем в темата - наистина може един номер(два) по-големи цици :)

ТЪРСИ

20 Авг 2013 01:16
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Корица и илюстрации за Калоян. #75709

mu6-more-rock писа: писа:
... ПП:да се върнем в темата - наистина може един номер(два) по-големи цици :)
Ууу, и аз сега, като не съм цицоман и тия като мене, дето се кефят на по-малки цици - ние какво да правиме? :(

20 Авг 2013 07:55
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Корица и илюстрации за Калоян. #75712
Има една теория, че умиращите народи се интересуват силно от историята си. Харесал съм си я, понеже смятам, че отговаря на съвременното положение на българите.

В твоите линкове излезе един воложки българин с плочки по раменете. Мерси. :hi:
Целгуба съм си я направил екзотична красавица и това е. Даже кожата и трябва да е по-тъмна, а изражението по-диво - току що са я взели от палатката на баща, махнали са и кожените дрехи и са я облекли в коприна.

Така или иначе никой не знае как е изглеждала. Даже името и е измислено от Иван Вазов или Фани Попова-Мутафова. Може да е била някоя мустаката грозница - Калоян най-вероятно я е взел, за да си осигури куманите на баща и и брат и.

20 Авг 2013 08:03
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Корица и илюстрации за Калоян. #75713
Извинявам се. Таман заговорихме за цици и аз пак история, та история!

20 Авг 2013 08:45
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
Корица и илюстрации за Калоян. #75714
Ксенокс, ако се заровиш в достатъчен брой линкове, някъде може да изскочи воложки българин с таблет.

Продължаваш ли да смяташ, че ръцете на човека, който крие оръжие зад гърба си, са добре нарисувани?

Присъствието на жена на корицата понякога привлича, понякога отблъсква читателя. Според мен вашата жена с нищо не допринася за привлекателността на корицата. Колкото до циците, мисля, че вече имаме прецедент за огромен търговски успех на АнП1, след като на мацката са й дорисувани два размера по-големи гърди.

Само в твоето съзнание човекът с оръжието е убиец. Първо, не бих казал, че държи нож. Няма как обикновеният читател да се отгатне какво държи по дръжката. Второ, не бих казал, че го крие. Моето впечатление беше за човек, заел някаква ритуална поза, при която дясната ръка отива зад гърба.

Загатването, че това е само първи том, според мен ще ти направи по-скоро лоша услуга. Българският читател се е нагледал на прекъснати поредици, дори от големи издателства. Твоето ще е някакво анонимно издание. Лично аз отбягвам да си купувам само том първи, обикновено чакам да излязат и двата. Ако разчиташ на продажби, няма да ти се хареса особено том първи да ти залежи.

И още един въпрос - в какво се е втренчил Калоян? Гледа точно между двамата мъже пред него, при това някак втренчено. А човекът в зелено по-скоро гледа към жената и говори на нея.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

20 Авг 2013 09:30
Idimiev
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Корица и илюстрации за Калоян. #75716

За корицата по-добре да е профи. Все пак тя ще продава материала и трябва да е отлична.

За черно-белите илюстрации бих гласувал доверие на един или двама млади художници.

Вие вече намерихте ли си художник ? Мисля, че мога да ви уредя с учителя ми по Изобразително :D

20 Авг 2013 09:57
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Корица и илюстрации за Калоян. #75718

Така или иначе никой не знае как е изглеждала. Даже името и е измислено от Иван Вазов или Фани Попова-Мутафова. Може да е била някоя мустаката грозница - Калоян най-вероятно я е взел, за да си осигури куманите на баща и и брат и.
Има едно правило, което много харесвам - "Никога не позволявай на истината да ти развали хубавата история". За нещастие на историческата тема, която си хванал, хората са много чувствителни и трябва да изпипваш нещата, но все пак пишеш художествена литература и каквото и да направиш, книгата ти ще се води историческо фентъзи, а не учебник. Затова съветът ми е да слушаш хората, които имат какво да кажат по въпроса, но да не се главоболиш, че ще остане някое дребно разминаване, примерно цвета на кожата на кралицата, моминското име на кобилата на Калоян... стига да не се появят кръстоносци на жирафи си ок за 99% от публиката, а ако се случи, ще е достоверно за около 25-30%. Не казвам да претупваш, напротив - изпипвай, но не се притеснявай.
Допълнително, огромната част от произведенията, експлоатиращи исторически тематики, съвсем умишлено си позволяват да изопачат нещата така, че произведението да е по-интересно.

20 Авг 2013 09:59
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Корица и илюстрации за Калоян. #75719

partci писа: писа:

mu6-more-rock писа: писа:
... ПП:да се върнем в темата - наистина може един номер(два) по-големи цици :)
Ууу, и аз сега, като не съм цицоман и тия като мене, дето се кефят на по-малки цици - ние какво да правиме? :(

Встрани от темата - ама и ти си ми един чуден хейтър и мрънкач, без да се засягаш :lol: Ту корици не те кефят, ту намираш постоянно кусури на куп произведения, сега пък циците били прекалено големи! :mrgreen: Като имаш страх от големите гърди на мадамата, ще си опаковаш книгата във вестник да не те страхуват

20 Авг 2013 10:03
Idimiev
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Корица и илюстрации за Калоян. #75720

seriosblack писа: писа:
Интересно дали 12-13 годишните ще забележат дали меча има или не канали за оттичане на кръвта, защо и какви са му плочките по раменете на стража, дали тоя държи кама или къс меч или ще се запитат защо го държи с дясната ръка. Мн сте дребнави. Тази книга нито ще я чете Божидар Димитров нито Франсоа Шамполион.

Да, веднага го забелязах за раменете и ми стана чак смешно....12,13 годишните НЕ са толкова глупави, разсеяни , .... Днес не е като 93, има много МНОГО информация, и все някой(например аз), ще види това с раменете , стил Дисни ( :sick: ) , другото, което ще види, е че някой държи оръжие зад краля, което не е най-допустимото нещо, за което се досещам, няма ли стражи на вратите на стаята на краля ? Аз не знам да се допуска някой с оръжие ..Корицата стил Аладин не ми допада...Тая жена с нейната брадичка може да пореже някой ... :) Ако видя такава книга, с такава корица, не бих си я купил , (ако не съм си я набелязал преди това) дори и да беше за Бойко. :geek:

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 19
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Time to create page: 0.092 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност