Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ксенокс, Черната маска има една от най-ужасните корици. Уж е създадена да се продава покрай поредния Батман, но героят е много далеч от Батман.
За мен великите корици бяха на "Демоните в НБА" и "Боговете на футбола". Бяха съвършени, защото:
- виждаше се ясно, че става дума за книга-игра.
- ставаше ясно, че книгата е от автор, който в момента е много популярен (само за Златния оракул получих над 1 000 читателски писма).
- имаше хубави ключови думи: НБА и футбол.
- в корицата на баскетбола присъстваше логото на НБА, което десетки хиляди български деца и юноши бяха гледали в материалите, излъчвани всяка седмица по българската телевизия.
- снимките на кориците бяха на актуални звезди и веднага хващаха окото на всеки, който се интересува (да бяха сложили Гаринча или Пеле поради някакви пристрастия, и щеше да е голяма грешка).
- Плеяда бяха достатъчно умни, за да не използват снимка на нещо българско, с което да се налага да плащат права или да бъдат гонени за пиратство.
Правенето на добра корица може би не е изкуство, но е майсторлък, който малко хора владеят. Противно на вижданията на творците, често процесът на обмисляне на една корица се ръководи от логиката, а не от страстта.
От коментарите на nixata в чата определено останах с впечатление, че не му допада особено. Освен това умишлено използвах глагола "изкефил".
Целгуба ви стои като перхидролена Покахонтас? ОК. Баща и, суровият куманин Йона, светлокос и синеок се е запознал с майка и докато се е бил на страната на Галическия княз и тя е руса и синеока рускиня. Ето ви руса царица за Калоян.
Критиката помага едно произведение да стане по-добро и ще бъде използвана.
Народът, като всеки загиващ народ, се интересува от историята си.
Ууу, и аз сега, като не съм цицоман и тия като мене, дето се кефят на по-малки цици - ние какво да правиме?... ПП:да се върнем в темата - наистина може един номер(два) по-големи цици
За корицата по-добре да е профи. Все пак тя ще продава материала и трябва да е отлична.
За черно-белите илюстрации бих гласувал доверие на един или двама млади художници.
Има едно правило, което много харесвам - "Никога не позволявай на истината да ти развали хубавата история". За нещастие на историческата тема, която си хванал, хората са много чувствителни и трябва да изпипваш нещата, но все пак пишеш художествена литература и каквото и да направиш, книгата ти ще се води историческо фентъзи, а не учебник. Затова съветът ми е да слушаш хората, които имат какво да кажат по въпроса, но да не се главоболиш, че ще остане някое дребно разминаване, примерно цвета на кожата на кралицата, моминското име на кобилата на Калоян... стига да не се появят кръстоносци на жирафи си ок за 99% от публиката, а ако се случи, ще е достоверно за около 25-30%. Не казвам да претупваш, напротив - изпипвай, но не се притеснявай.Така или иначе никой не знае как е изглеждала. Даже името и е измислено от Иван Вазов или Фани Попова-Мутафова. Може да е била някоя мустаката грозница - Калоян най-вероятно я е взел, за да си осигури куманите на баща и и брат и.
Ууу, и аз сега, като не съм цицоман и тия като мене, дето се кефят на по-малки цици - ние какво да правиме?... ПП:да се върнем в темата - наистина може един номер(два) по-големи цици
Интересно дали 12-13 годишните ще забележат дали меча има или не канали за оттичане на кръвта, защо и какви са му плочките по раменете на стража, дали тоя държи кама или къс меч или ще се запитат защо го държи с дясната ръка. Мн сте дребнави. Тази книга нито ще я чете Божидар Димитров нито Франсоа Шамполион.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas