• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
28 Сеп 2013 23:41
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Topic Author
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78287
Моля, моля! На предишния епизод си пише да си го прочетеш и да се върнеш отново там.

За КД "рицар" сложих напомняния къде да се върнеш, но за КД "Рашид" реших, че ще дойдат множко (май са четири или пет - много държа читателя да си вземе тая дума).

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Сеп 2013 22:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78360
Има брак и при мен, имам известни притеснения за тиража, щом толкова бързо се чу и за друг. Поредността на страниците при мен е:
128, 149, 130, 131, 152, 145, 134, 135, 148, 157, 138, 139, 160, 153, 142, 143, 156, 145
При това се сещате какво се случва с епизодите, почваш да четеш един, отгръщаш и си някъде другаде и освен това сума ти време не можеш да си намериш този, който търсиш, защото в тази секция е пълен произвол.
Това е проблем на печатницата, стикам палци да няма други.

За нещастие ми е точно книгата с автограф :(
Ще си искам нов...

Георги, брака може да се ползва за демонстрации на панаири или да се пробута на Народната библиотека, в случай, че решиш да депозираш (и ако не ти се струва неморално или лоша реклама).

ПП. Добре, че имам още 15 бройки вкъщи, щях да съм много нещастен, ако след 10 дена, в които нямах свободна минута, отделената за Калоян вечер завършеше лошо :)

29 Сеп 2013 22:56
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 370
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78361

Ал Торо писа: писа:
Георги, брака може да се ползва за демонстрации на панаири или да се пробута на Народната библиотека, в случай, че решиш да депозираш (и ако не ти се струва неморално или лоша реклама).
Или да се компенсира от печатницата, което е най-нормалното нещо на света?!?

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

29 Сеп 2013 23:00
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78364
Ain't gonna happen...
Освен това те обикновенно дават някакви бройки отгоре (макар че точно при мен ме накараха да платя и допълнителните на пълна цена, което сторих поради дипломатически причини).

29 Сеп 2013 23:00
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78365
Сега прегледах моите бройки. Една подарих и ми останаха 5. От тях 2 са точно с проблема на Сашо. Другите са ОК.
Забавното е че точно бройката с автографа е зле :D Брат ми вика да си я запазя, защото миспринтовете са си чиста колекционерска стойност.

Избери своето приключение

29 Сеп 2013 23:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78366
Преди да съм почнал, още малко "конструктивна" критика: Дневникът спокойно може да се хване на една странциа А4, не е нужно надписите да са на размер 20.

29 Сеп 2013 23:08
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78369

Ал Торо писа: писа:
Преди да съм почнал, още малко "конструктивна" критика: Дневникът спокойно може да се хване на една странциа А4, не е нужно надписите да са на размер 20.

Ама пък така е по-готино. Аман от дневничета с дребни букви с правописни грешки в тях :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Сеп 2013 23:10
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78370
Дневникът трябва да е максимално удобен и с добър шрифт, за да не се пулят хората докато четат.

Избери своето приключение

29 Сеп 2013 23:13
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 370
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78372

SatanicSlayer писа: писа:
Сега прегледах моите бройки. Една подарих и ми останаха 5. От тях 2 са точно с проблема на Сашо. Другите са ОК.
Забавното е че точно бройката с автографа е зле :D Брат ми вика да си я запазя, защото миспринтовете са си чиста колекционерска стойност.
Което означава, че най-вероятно става въпрос за проблем при огромен процент от тиража. Не знам Торо защо смята, че няма да се случи - аз лично бих искал и допълнителна компенсация, тъй като бройките са в книжарниците и проблемът е сериозен.

Моята печатница се съгласи да ми компенсира бройките, които бяха с много по-малък проблем от описания по-горе. Хора търсете си правата - платили сте за продукт, който не отговаря на нормални очаквания.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

29 Сеп 2013 23:13
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78373
Абе кой пише в дневника на самата книга?Той трябва само да е четим за да може да го видиш и да си го пречертаеш на лист,ако въобще си играеш да чертаеш даже.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

29 Сеп 2013 23:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78376
Дневникът за печат (на А4) може предоволно да е четим и удобен. Нещо повече, това че е на две страници го прави по неудобен. Има грешка в дневника - "Баележки"; може да се оправи в изданието за печатане поне.
"Севастократор" не е нужно да се съкращава, има достатъчно място за цялата дума. Отново, може да се оправи в електронната версия.

Идеята дневника в книгата да е помежду епизодите според мен е лоша, това е нещо, което често ти трябва и е добре да е максимално лесно намираемо. Аналогичен е проблемът с втората част на "Да намериш Дракон" в ПГ2, но там е оправдано от това, че правилата се подават на части, което пък стана доста добре.

Отстоянията отгоре са големи. От хедърите "Бягство от Константинопол" има точка и запетая, за разлика от останалите заглавни секции. Освен това са разместени с по страница две напред-назад, мисля че започвайки от 201.

30 Сеп 2013 08:09
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78386
Тия неща са оправени в електронния вариант на дневника. На А4 е събран, за да може да се отпечата по-лесно.

Чудно ми е в какъв обем е миспринта. Така или иначе не съм им платил цялата сума още и ще настоявам да се прекалкулира поръчката. Въпросът е колко бройки са объркани. Моите 100-на са си наред. Хубаво е Торо да провери останалите книги има - явно при тях определено има проблем, а те отиват в онлайн магазина.

30 Сеп 2013 08:37
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78387
Обаче ако някой иска да си запази миспринтната бройка какво правим? Да ги пусна на двойна цена? ;)

30 Сеп 2013 09:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78392

xenox писа: писа:
Хубаво е Торо да провери останалите книги има - явно при тях определено има проблем, а те отиват в онлайн магазина.
При мен в момента освен бракуваната има 15 бройки, десетина съм изпратил (за тях не мога да кажа нищо). Всички останали са наред. Статистически разгледано, Георги трябва да спре да разписва книги, че излизат брак после :D Освен още една за мен...

30 Сеп 2013 11:47
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
(Калоян и златният печат) Тема за конструктивна критика #78398
Така, изиграх уикенда играта и постигнах 102-3 точки резултат, което не е май много добре. В интерес на истината чийтнах бая в главата за бягството от Константинипол, тъй като едно от лицата ме прати по път, по който ми трябваше да имам точки езда, а такива въобще не съм развивал, та затова разиграх няколко пъти главата :). В общи линии моят Калоян беше по-скоро сладкодумен мъдрец, отколкото побойник, но надявам се втората част да имам успех с това.
В битката за тревненския проход мога само да благодаря, че я имаше качена на сайта и помнех горе-долу какво трябва да направя, иначе никакъв шанс да бия Торвалд.

Но стига толкова спойлери. Като цяло много ми хареса книгата, макар че завърши много набързо и останах с чувството за недовършеност без втората книга. Предполагам то и няма как точно да се раздели историята на 2, така че да има завършеност, а също така идеята за пренасяне на думите в следващата книга не помагат.

В същото време имам чувството, че има доста разклонения, по които така и не минах, особено в обучението в Цариград и при куманите. Има личности, с които така и не се срещнах (например Шарл), така че това предполага преиграваемост (май няма такава дума, ама не се сещам по-точна).

Определено най-ми хареса частта с преговорите, там се обещах надълго и широко, че ще оправим инфраструктурата, пътища, магистрали... Само че еврофондове няма, ама ще си ги набавим от съседите :)

Сега се сещам и още една забележка - авторът като че ли създава усещане, че църквата не е важна, самият Калоян не се изказва много в нейна полза, като че ли богомилите са по-близки до сърцето и разума на царя. Не знам дали има някакви такива източници, но говорим все още за Средновековието (или айде някакви наченки на Ренесанс, които се съмнявам да са много проникнали по нашите земи тогава), та според мен би трябвало да е повече религиозен Йоаница и да защитава основната (официалната) вяра.

Бих споделил още малко впечатления, както и по-аргументирано да защитя позициите си, но мисля, че ще има прекалено много спойлване, та не ми се иска да развалям кефа на още непрочелите произведението.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (27 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 21:22
    • Флууд (5578 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 21:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 19:28

За контакти