• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Български проекти.

Български проекти.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 15
16 Юли 2011 00:08
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Български проекти. #19362

xenox писа: писа:
"-Нямате ли земя там, откъдето сте дошли, ами сте тръгнали да завладявате нашата? – реших да бъда директен с този устат фръзин.
-Чувал ли си, княже, за Троянската война? – попита рицарят след кратък размисъл.
-Чувал съм! В България е добре известна Троянската притча – заявих твърдо, макар някои от боилите ми неразбиращо да чумереха вежди.
-Ние сме наследници на троянците. На Еней, който пренесъл баща си на гръб на запад и после потомците му основали Рим. Дошли сме да търсим правото и земята на предците си.
„Хубаво то, ама и ти си римлянин, колкото аз съм раджипут” рекох си на ума. „Чакай обаче, ние също я умеем тая игра!
-А ти, рицарю – рекох тежко, - чувал ли си за Александър Велики, наречен още Македонски?
-Разбира се! Кой не е чувал за него!?
-Той е живял отвъд Хем и столицата му била Филипопол. При похода си в далечна Персия стигнали до държавата на българите, Бактрия или още Балгара. Разбрал, че с героизма на българите не може да се мери,затова предпочел да сключи брак с прекрасната им принцеса Роксана, а войниците му се заселили из тези земи и взели българки за жени. За това и ние сме наследници на Александра, а цялата му земя ни се пада по право – от Хем та чак до Индия, а това значи и Константинопол.
Настана мълчание. Рицарят ме гледаше като поразен от мълния, собствения ми двор едва можеше да повярва на думите ми. Тогава се обади някакъв от дребните велможи:
-Простете, господарю, но това съвсем не е вярно! Българите сме потомци на древните траки, които са по нашите земи още отпреди гърците и никъде не сме ходили…
-Не противоречи на княза, Йоане! – гръмна гласа на Радослав.
-Защо? - намеси се друг. – Княза греши! Ние сме наследници на хуните, на Атила, бичът Божии!
-Не е така! Ние сме живели на север от Китай!
Избухна страшна свада, в която боилите си крещяха научно-исторически доказателства без ясна логическа връзка помежду им. Прииска ми се да потъна в земята от срам пред госта, но навреме се сетих, че той не разбира и дума български - оглеждаше се наляво-надясно с любезна усмивка, навярно не много сигурен, дали не е обект на нападките.
Дръпнах Радослав и му посочих дребния велможа, който бе започнал мелето.
-Кой е тоя?
-Йоан Автохтон му викат, господарю.
-Покани го утре на разходка до лобната скала."

Браво, браво!
Направо се хващай за работа, стига си разкудкудяквал тука форума.:)

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Юли 2011 00:35
featbeast's Avatar
featbeast
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Български проекти. #19373

За Калоян. Звучи добре, а и от доста време искам да прочета книга-игра за Българската история :clap:

"A day without laughter is a day wasted."
Charlie Chaplin

28 Юли 2011 11:07
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Български проекти. #21102
Ами айде да я размърдаме тази тема малко пак!

Да напомним на писателя, че има работа за вършене : )

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

02 Авг 2011 14:11
The Dragon Reborn
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Български проекти. #21800
Идеята за книга-игра базирана на българската история ми се струва доста добра! Посочените три варианта в първи пост са добри, но аз виждам нещата в малко по-ранен стадии: времето на създаването на Дунавска България или дори преди това: времето на Велика България, че даже и старата Велика България.
Нещо като "Завладяването на Рая". :)
Има мегдан за доста приключения, особено що се отнася до създаването на Дунавска България - прехода на цял един народ, обединяването на местните племена, създаването на съюз срещу Византийската империя, битките с тази империя и всякакви други народи, имащи претенции за тези територии (хазари, например) и най-накрая: величествен финал под формата на битката при Онгъла и обявяването пред света на една нова империя: царството на българите, Първата българска държава.

Главният герой може да бъде хан, обикновен войник или защо не самият Аспарух/Исперих :?

Всъщност това е изключително мащабен период от историята и трансформиран под формата на игра би бил изключително интересен, а и образователен!

02 Авг 2011 15:06
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Topic Author
Български проекти. #21805
Който иска да пише - това е огромен труд само като проучване, пък остави игрови системи и нововъведения. Примерно за прабългарите има няколко абсолютно противоречиви теории за произхода и религията им. Не е проста работа като едно време - дръпнати очи, Тангра и колене на кучета по големи празници.

За сега Калоян се оформя доволно. Трябва да прочета малко византийска криминалистика, защото на нашия човек ще му се наложи да смаже един преврат и да разгадае поне един заговор, а мен не ме бива много по тази част. Иначе системата за битките се изяснява, както и основните правила. Ако не спя една година ще успея да я завърша.

09 Сеп 2011 17:43
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Български проекти. #28862
За сега се формира нещо такова:

Потушаване на преврата - към 40 епизода
Приключения в Константинопол - близо 50 епизода, повечето литературни.
Вътрешна политика - към 30 епизода, също литературни.

Международна политика:
Превземане на Варна - около 40 епизода.
Кампания в Родопите - 60-70 епизода.
Кампания в Македония - 60-70 епизода.
Сръбска кампания - до 30-40 епизода.
Маджарска кампания - до 40 епизода с две или три битки.

Спомагателни епизоди - поне 30.

Пристигане на Кръстоносците до битката при Одрин - 40 епизода.
Покоряване на Солун и разкриване на заговора - 50 епизода, повече литературни.
Превземане на Константинопол - над 100 епизода (но може и по-малко).

Система за битки - 70-100 епизода, игрални.

Ще отиде към 700 епизода, повечето от които игрални от по 5-6 реда с изборите. Не е лошо. някой да каже дали може изобщо да се издаде нещо с такъв обем, че да не се моря да пиша.

09 Сеп 2011 21:31
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Български проекти. #28883
Всичко може да се издаде, но епизод не говори за конкретен обем. Най-малкото като онлайн издание може да се купува.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Сеп 2011 08:12
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Български проекти. #28953

Не е лошо. някой да каже дали може изобщо да се издаде нещо с такъв обем, че да не се моря да пиша.

Не знам как да разбирам въпроса. Единствения издател на този форум в момента е Уейн. Ако не търсиш някаква кой знае каква печалба мисля, че лесно можем да съберем 1,000 лв за издаване на едно 100 бр. за форума. Аз лично бих подкрепил тази идея с по-голяма сума отколкото инициативата "да накараме ММ да напише КИ насила".

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

10 Сеп 2011 11:27
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 507
Български проекти. #28980
[offtopic]Уейн в момента е издател, колкото е издател и Ал Торо.

Абсолютно некоректно е това:

инициативата "да накараме ММ да напише КИ насила".

И към мен, и към организаторите.[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

10 Сеп 2011 11:43
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Български проекти. #28983
[offtopic]Малко е саркастично. Така е. Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат, но не можеш да отречеш, че ти няколкократно заяви в този форум, че нямаш желание да пишеш КИ към момента.

Уейн в момента е толкова издател, колкото и Ал Торо. Това е така. Но поне е заявил, че ще издава три КИ от други автори, затова и казах, че е единствения издател на форума. Дали ще ги издаде - бъдещето ще покаже.[/offtopic]

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

10 Сеп 2011 12:10
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 507
Български проекти. #28988
[offtopic]Вярно е, че съм заявявал многократно, че не смятам да издавам книга-игра. Също така е вярно, че споделих, че съвсем наскоро имах желание и обикалях издателства, но не намерих партньор. А за самата инициатива вече заявих, че ако фенове на жанра съберат толкова пари, постигнатото от тях ще ме вдъхнови. После получих някои язвителни коментари за това, че 6000 лева, разбира се, са доста вдъхновяващо нещо. Но това са жалки коментари от хора, които съдят от собственото си финансово положение. И 10 хиляди да са, пак не са парите това, което е важно за мен в случая. няма да ми стигнат всичките пръсти, за да преброя случаите, в които съм печелил или губил по-големи суми, без това да ме развълнува кой знае колко.

Не съм се засегнал, просто отбелязах неточности.

Ако сега обявиш Уейн за издател, защото според теб е обявил, че ще издава книги-игри на други автори, после трябва да го обявиш за лъжец. По-разумно е да си умерен в определенията за него сега, както и след една година.[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

10 Сеп 2011 15:20
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Български проекти. #29018
Какъв е и не е Уейн, както и какъв е или не е Майкъл и каква е инициативата за издаване на негова КИ не са за тук. Скоро последните мнения ще се изпарят.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

10 Сеп 2011 22:40
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Български проекти. #29096
xenox, поздравления за начинанието и дано да се увенчае с успех. Няма да е лесно да се постигне баланс между историческа достовереност и увлекателна игра.

Недей да се ограничаваш откъм обем. Дали ще се издава или не, качеството на играта не бива да страда от външни ограничения. Освен това сигурно и при по-голям обем (който не е гарантиран при много, но къси епизоди) има начини да се отпечата в брой страници като на "Асасините".

Това, което казваш относно теориите за призхода на (пра)българите е вярно. На мен най-сполучливо ми се струва такова решение на въпроса: героите ти да изразяват този възглед, който отговаря на народностното съзнание на българите от онова време - така, както е засвидетелствано в средновековни български извори. А от тях е пределно ясно, че българите смятат себе си за "словене".
И така обаче остава място за спекулации, защото в "За буквите" се казва, че словените, персите и халдейците били едно.

11 Сеп 2011 01:29
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Български проекти. #29113
Не се притеснявай, че има доста теории за приозхода на българите или за други исторически събития. Няма как да е иначе. Разбира се, това ще е историческа книга-игра, а не научен труд, така че ако избереш най-разпространената версия, няма да е грешка. Няма нужда да споменаваш различни източници, различни теории и интерпретации. Една е достатъчна, важното е да изглежда правдоподобна.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

11 Сеп 2011 01:45
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Български проекти. #29117
На едно мнение съм с vg и yoyovec (абе как ти викат на кратко? Йо-Йо :P ). Пиши както те кефи и каквато теория ти харесваш най-много. И сложи в началото - "Не претендирам за историческа достоверност!"

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 15
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Калоян и златният печат
/
Български проекти.
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност