• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Купихте ли си Котарака?

Купихте ли си Котарака?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
12 Сеп 2011 10:41
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Купихте ли си Котарака? #29316
не е новина, тайна е :)
Само за ценителите, които следят всичките теми в този раздел.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Сеп 2011 22:54
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Купихте ли си Котарака? #30631
От On!Fest-a ми я купи приятел, както и "Асасините...". Тази вечер си ги взех, започнах първо "Котарака..." и само увода прочетох - адски ме надъха, буквално ми грабна интереса. Честно казано, очаквах, че ще ми харесат просто като докосване до нещо, което съм обичал, а съм си мислел, че никога повече няма да видя. Пък то взе, че само уводът ми вдигна очакванията много-много високо :)

Мисля да си я чета тази вечер, а утре "Асасините..." :)

EDIT: Завърших я преди половин час. Великолепна книга :) Очаквам с нетърпение продължението, а сега се отдавам на сайта Легаси ъф Крея :)

22 Сеп 2011 12:39
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Купихте ли си Котарака? #30710
Чета я в момента. В самото начало съм почти, но си личи, че е качествена. Със сигурност ще я изчета цялата за отрицателно време!

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

02 Окт 2011 18:42
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Купихте ли си Котарака? #32573
Вчера си я купих и днес я прочетох... ако не ми се спеше ужасно още снощи щях да я прочета.
Велика е!

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

26 Ян 2012 00:33
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Купихте ли си Котарака? #43542
Закупих, изиграх, харесах. :)
Перфектно съчетание между литература и игра, максимално опростен дневник (има нужда и от такива книги, когато се направи добре)... има доста добра логика в общо взето всички избори.

Поздравления за усилията и смелостта да се реализира този продукт - има защо.
Бих си купил и следващите неща, които излязат от Ал Торо ;)

26 Ян 2012 12:50
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Купихте ли си Котарака? #43610
И аз си я купих. Хубава е. Има някои неща, които не ми харесват, но е добра, надявам се следващата да е още по-добра и да има битки, защото в тази нямаше, като изключим последната.

10 Апр 2012 23:46
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Купихте ли си Котарака? #52209
Купих си я. По-скоро не ми хареса. Нейният свят е страхотна мешаница, стилът също. Лордове, друиди, баници със сирене, елфи, гоблини и орки, пасторални картини с басово блеещи овце, сцена с филмова еротика, груби псувни. Не разбрах що за времемясто е това, в което съм попаднал.

11 Апр 2012 06:41
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Купихте ли си Котарака? #52210
:huh:
Светът си е стандартен фентъзи такъв.

Лордове, друиди, баници със сирене, елфи, гоблини и тролове, пасторални картини с басово блеещи овце, сцена с филмова еротика, груби псувни.

От тези, единствено баницата не е типичен фентъзи елемент и е просто една закачка с читателите. Сигурен ли си, че има гоблини и тролове?

11 Апр 2012 07:10
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Купихте ли си Котарака? #52211

vg писа: писа:
Купих си я. По-скоро не ми хареса. Нейният свят е страхотна мешаница, стилът също. Лордове, друиди, баници със сирене, елфи, гоблини и тролове, пасторални картини с басово блеещи овце, сцена с филмова еротика, груби псувни. Не разбрах що за времемясто е това, в което съм попаднал.
Когато си я купих, не бях чел много мнения за нея. Прочетох я, не мога да кажа, че бях впечатлен, но не бях и разочарован.
Черният нарцис наистина не е върхът в жанра, нито е шедьовърът на новата вълна. По-скоро си е добра КИ, без особени претенции, просто някои хора я изкараха едва ли не образец. Предполагам, че си имал твърде големи очаквания. Кажи нещо и за играта в нея, според мен по-силната страна.
П.С.
Препоръчвам ти Спасението на Аврея - по-добрата игра :)

kiril-ps.itch.io/

11 Апр 2012 10:57
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
Купихте ли си Котарака? #52214
Книгата губи много от това, че уж е част от поредица, а поредицата я няма.
Доста добър дебют е, ако бъде сравнена с дебютите на старите автори, включително и моята първа книга-игра "Изпитанието". Сравнена с много от старите книги-игри, е доста добра. Разбира се, писана е в друго време, нормално е да е по-добра.
Не е кой знае какво, но е първа книга на млад автор. За съжаление, потвърдиха се опасенията ми, че е инцидент. А за да стане един човек добър в нещо, искат се систематични тренировки.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Апр 2012 11:37
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Купихте ли си Котарака? #52215

Рони# Мейдей писа: писа:
:wtf:
Светът си е стандартен фентъзи такъв.

Лордове, друиди, баници със сирене, елфи, гоблини и тролове, пасторални картини с басово блеещи овце, сцена с филмова еротика, груби псувни.

От тези, единствено баницата не е типичен фентъзи елемент и е просто една закачка с читателите. Сигурен ли си, че има гоблини и тролове?
Не тролове, орки.:oops:

11 Апр 2012 11:51
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Купихте ли си Котарака? #52216

Mindcrime писа: писа:
Книгата губи много от това, че уж е част от поредица, а поредицата я няма.
Доста добър дебют е, ако бъде сравнена с дебютите на старите автори, включително и моята първа книга-игра "Изпитанието". Сравнена с много от старите книги-игри, е доста добра. Разбира се, писана е в друго време, нормално е да е по-добра.
Не е кой знае какво, но е първа книга на млад автор. За съжаление, потвърдиха се опасенията ми, че е инцидент. А за да стане един човек добър в нещо, искат се систематични тренировки.
Какво имаш предвид под инцидент? В момента Торо пише следващата част и по всички данни до момента ще е разбиваща.

11 Апр 2012 12:10
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Купихте ли си Котарака? #52219
Ако това е типичен фентъзи свят, тогава не желая да чета за такива. Съмнявам се, че е свъвсем типичен. Както и да е, да речем, че не разбирам много от фентъзи.
Обаче изказът в "Котаракът" е толкова съвременен, както и доста нещица от описвания свят, че усещането за някакъв друг, приказен свят рядко и мъчно се получава.

Ако ще си приказваме в духа на "wtf", аз бих искал да попитам как точно да възприемам следните изрази: "лайне"; "мамичката ни е разкатана и на двамата" (епизод 2); "познавах този боклук" (3); "може би струваха по [u:1yqsvf56]петдесет злато[/u:1yqsvf56] единия" (9); "мамка ти" (24); "прослужения труд" (148); "басовото блеене на овцете" (44). Сред цялото англоезичие и толкиновска митология-зоология намираме - сякаш паднали от небето - баница със сирене и псувни във вид, свойствен за Югоизточна Европа.

За прехвалената кодова дума "заек" бих казал, че е най-безвкусното нещо в книга-игра след "колко са удобни диваните" на Блондьо. Епизод 234 е като преразказ на най-клиширана "гореща" сцена в американско криминале от 1990-те. Много приказно, няма що.

Малко повече дъх на средновековие май нямаше да е зле, а ?

11 Апр 2012 12:11
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
Купихте ли си Котарака? #52220
За да се развиеш в дадена област, трябва да й се посветиш. Това не става с писане на една книга-игра годишно.
Няма никакви сериозни данни за новия Котарак, които да помогнат да се прецени какво ще представлява. Асасините 2 нали също ще е разбиваща - невиждано досега ходене по покриви, пълна свобода, че даже и 4D...

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Апр 2012 12:31
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Купихте ли си Котарака? #52222
За Асасините 2 също имам високи очаквания, просто защото имам вътрешна информация за целия сюжет, на база на който е изградена играта, не заради екстрите по покривите.

За Котака, не се кефя на "заека", защото ми разваля идеалистичната представа за Норчето, иначе като че ли е печеливш ход. А резултатите от анкетата съм ги коментирал и преди - 92% от прочелите книгата твърдят, че са я харесали. Е, не е човешко :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Купихте ли си Котарака?
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност