Има значение тия два зара с какво ще се сравняват или събират. Но по начало, ако се използва едно умение и то има 1 или 2 точки (предполагам, че ако има 0, няма да влиза в действие), а заровете имат показания от 2 до 12, тогава тежестта на заровете е в пъти по-голяма от тази на уменията.Вг, не съм съгласен, че двата зара задължително предполагат повече шанс. Обратно, всеки зар хейтър може автоматично да добавя 7 вместо 2д6. Не е нужно да обяснявам, че освен средна стойност, 7 е и най-често срещания сбор на показанията на 2 зара. Това го знае и разработващия системата, така че най-вероятно очаква да има резултати от рода на 7 +/- 3 (примерно). Всъщност, взех да схващам какво имаш предвид.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Там пише за "сой", не за "соя".
- предполагам, не пълен член.соят, соя, мн. соеве, (два) соя, м. Разг. Порода; произход, род. От добър сой.
• От сой е. Разг. От добра порода; от добър, богат род. Мома от сой. Куче от сой.
Бе не съм гледал легендата, ама ако нечленувано ед. число е "сой", следва по реда на изписване в речника да имаме:
ед. число пълен член
ед. число не пълен член
мн. число (пише си), и т.н.
А Торо обича да употребява звучни, но малко известни български думи като "Паткан"!
П.С. Задръж, нещо не ми се връзва.
Не знам как е възможно да не правиш разлика между ОТ МОЯТА СОЯ и ОТ МОЯ СОЙ.Относно правописни грешки и думи, които не ви пасват/звучат добре, тези неща се чистят на по-късен етап. По-скоро са ми интересни отзивите ви за системата и общото усещане към книгата, но разбира се сте добре дошли да коментирате всичко. Относно "соя", за мен е напълно валидно, но пък ако на няколко от първите читатели не им звучи добре (двама са достатъчни), ще го променя независимо от моето мнение по въпроса и какво пише в тълковния речник.
Това щеше да е следващия ми въпрос - за баланса. По принцип, за мен е сложно да балансирам повече от 3 умения, за това и се въздържам да използвам много повече. Но, наистина не знам до колко балансът е нещо съвсем необходимо, а и не може да се измери (в повечето случаи).Предварително съм ви казал, че не всички умения са еднакво полезни, това не определям като бъг или дизбаланс, това е първият ви важен избор в играта.
ПП. Още нещо важно - мисля че играта може да се изиграе до успешен край със всички стойности на уменията равни на нула (difficulty - brutal). Уменията основно помагат за бонуси и измъкване след грешни избори.
Щото си знаем "матриала".
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas