• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Илюстрации от Котарака

Илюстрации от Котарака

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
03 Апр 2011 13:23
Weatherwax
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Илюстрации от Котарака #7272
Здравейте,
Благодарение на мистър Торо и аз имах възможност да се въвлека в създаването на така обичаните от мен книги-игри. Името ми е Слави и в тази тема съм пуснал част от илюстрациите, които направих за книгата( за нещастие форума ограничава размера да е 500x500 pix. така че това е най-голямата резолюция).
Искрено се надявам издаването на тази книга да бележи възраждането на жанра, който развиваше фантазията ,въображението и чувството ми за хумор дълги години.
Поздрави на всички и (да се надяваме) до нови срещи !

П.С "Окото на дявола" на Сим Николов ми е една от любимите :mrgreen:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Апр 2011 14:20
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Илюстрации от Котарака #7277
Тая снимка на готвача най ме изкефи.
Иначе много добри илюстрации.

Поздрави от най-големия фен на Сим Николов.

Избери своето приключение

03 Апр 2011 14:40
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Илюстрации от Котарака #7280
Илюстрациите в книгата наистина са много добри! Поздравления за свършената работа.

А като ти аресва стила на Сим Николов, чети го :mrgreen: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

03 Апр 2011 15:16
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Илюстрации от Котарака #7292
Наистина са супер илюстрацийките.

08 Юни 2011 11:06
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Илюстрации от Котарака #15408
Страхотни илюстрации наистина! В темата за Котарака по-нагоре писах, че се надявам да илюстрираш цялата поредица. Иначе моят фаворит от показаните тук графики е килията, заради нестандартната гледна точка :) Пожелавам ти още много успехи и вдъхновението никога да не те напуска!
May The Force be with you \//

I pray to Myself for Myself

10 Юни 2011 11:27
Посетител
Посетител
Илюстрации от Котарака #15786
Чудесни илюстрации!

Все още не съм чела/играла книгата, но като дете се радвах на картинките.

Обаче ми се струва, че в печатното издание част от красотата им се е изгубила. Контрастът доста е паднал и детайлите са се слели до сивкави петна. Налага се да се взираш, а едва ли е такава идеята.
Черно-бели или цветни са оригиналните илюстрации? Защото дори това, което си постнал ми се струва като цветно преобразувано в b&w? Съжалявам, ако греша, но съм лаик и карам на интуиция и догадки :oops:

Иначе със сигурност - КИ без илюстрации е като пържени картофи без бира :) И естествено, че трябва да са от същият художник ;)

Готвачът е много готин!

П.П. Искаме да видим и скици, концепт, зад кадър, отпаднали... :D

02 Юли 2011 15:04
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Илюстрации от Котарака #17596
Между другото, наистина трябва да се преосмислят илюстрациите. Честно, не че не ми харесаха, но наистина се разминават като стил с това, което текста създава като усещане.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

02 Юли 2011 22:18
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Илюстрации от Котарака #17631
Съгласен съм относно илюстрациите - особено за корицата. Ако не знаех за какво става въпрос, бих помислил, че е сборник с хороскопи. Трябва да се направи промяна за следващите, но с оглед на вече издадената книга, може би трябва да се подходи по-плавно - ако се получи някакъв крещяш контраст няма да е добре.

04 Юли 2011 11:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Илюстрации от Котарака #17859

Mindcrime писа: писа:
2. Корицата: претенциозна и непривлекателна. Засукан шрифт. Не се вижда добре това "книга-игра".
3. Заглавието: претенциозно е и определено не допринася за увеличаване на продажбите. Утвърден и популярен автор би могъл да си позволи екзотика по отношение на заглавие, корица, тема... но когато издаваш книга-игра след повече от 10 години суша, трябва да си пазарно-ориентиран.
4. Илюстрациите: статични, непривлекателни... Жената на страница 52, например, едва ли ще се хареса на достатъчно широка аудитория. Илюстрацията на стр. 166 е динамична, но е ужасна, Котаракът прилича на комиксов герой, стражът е хванал оръжието по начин, съвсем различен от описаното в текста... Не се печели аудитория с такива картинки, а нали уж се търси възраждане?!
Целта е достатъчно трудна и без да се допускат груби грешки, а според мен всяко от изброените неща пречи на продажбите.

04 Юли 2011 11:40
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Илюстрации от Котарака #17860

aToro писа: писа:
За илюстрациите - малко е субективно, мисля че хората ги харесаха доста, но е факт, че стилово леко се разминават с усещането от текста, поне за мен.

04 Юли 2011 11:41
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Илюстрации от Котарака #17861

Mindcrime писа: писа:
Но когато продаваш на пазара... мисли и за възрастните, които биха купили книгата ти за своето 10-14 годишно момче - оттам и корицата трябва да бъде по-разчупена. Твоята сега не мога да оценя дали е елитарна или е псевдоелитарна, но определено не би въздействала на широк кръг читатели.

Не вярвам, че си тествал как се приемат илюстрациите ти с нужната безпристрастност. Ако и двамата с твоя художник вярвате, че илюстрацията на стр. 52 допринася с нещо за привлекателността на книгата, както и че нарисуваната на стр. 166 сцена е добра, продължавайте в този дух. Не го казвам с ирония, понякога наистина е важно да отстояваш вижданията си, особено ако искаш хората да получат точно каквото искаш тиу а не да разбират, че можеш да им дадеш точно каквото искат те. Но е важно да си премислил вижданията си, особено онези, които те правят различен от общтеството, защото ако започнеш да търпиш загуби заради тях, вярата ти ще бъде подложена на изпитание.

04 Юли 2011 12:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Илюстрации от Котарака #17874

Ashlie писа: писа:
Чудесни илюстрации!
Все още не съм чела/играла книгата, но като дете се радвах на картинките.
Обаче ми се струва, че в печатното издание част от красотата им се е изгубила. Контрастът доста е паднал и детайлите са се слели до сивкави петна. Налага се да се взираш, а едва ли е такава идеята.
Черно-бели или цветни са оригиналните илюстрации? Защото дори това, което си постнал ми се струва като цветно преобразувано в b&w? Съжалявам, ако греша, но съм лаик и карам на интуиция и догадки :oops:
Иначе със сигурност - КИ без илюстрации е като пържени картофи без бира :) И естествено, че трябва да са от същият художник ;)
Готвачът е много готин!
П.П. Искаме да видим и скици, концепт, зад кадър, отпаднали... :D
Няма как да не падне качеството/детайлите, въпреки че не е на вестникарска, а на обемна хартия, която има по-добри параметри за размера на точката (по-добра разделителна). Неизбежно. Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Рисувани са директно черно-бели и готвачът ме спечели и мен.
Concept ще видя какво имаме запазено и можем да качим със Слави.

04 Юли 2011 13:43
Посетител
Посетител
Илюстрации от Котарака #17890

Няма как да не падне качеството/детайлите, въпреки че не е на вестникарска, а на обемна хартия, която има по-добри параметри за размера на точката (по-добра разделителна). Неизбежно. Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Рисувани са директно черно-бели и готвачът ме спечели и мен.
Concept ще видя какво имаме запазено и можем да качим със Слави.

Благодаря за отговора :) Не мисля, че има нужда от по-добър печат - по скоро в такъв случай да се рисува с оглед на печат. Т.е. по-малко детайли, по-изразен констраст, по-остри форми, за сметка на по-малко шейдинг, малко повече графичност :? (почвам да говоря странно)... Нещо такова. Ако разбира се сте отворени за подобни експерименти с художникът :)

А всъщност да отбележа, че не съм съгласна с мненията, че илюстрациите не са достатъчно "привлекателни", за да ги купим за децата си. Аз лично с радост бих купила на детето ми нещо, притежаващо собствен стил. При всички случаи бих предпочела визуално тази книга, отколкото някакви имитации на Валехо или Ройо.

04 Юли 2011 14:22
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Илюстрации от Котарака #17901

... Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Помисли все пак. :)

Разликите не са толкова големи като цени на хартията - а като качество могат да бъдат огромни. Питайте например "Инфодар" за оферта - те разполагат със страхотна техника и правят всякакви тиражи.

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

04 Юли 2011 15:43
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Илюстрации от Котарака #17915

Кал писа: писа:

... Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Помисли все пак. :)

Разликите не са толкова големи като цени на хартията - а като качество могат да бъдат огромни. Питайте например "Инфодар" за оферта - те разполагат със страхотна техника и правят всякакви тиражи.
Ще, сега с повече опит и след като видях до колко задоволително е качеството, мога да дискутирам алтернативни варианти и да преценя разликите в цените.
А и преди нито знаех как ще изглеждат на хартия, нито имаше някой, който да ме посъветва. Мерси, задължително ще се свържа с Инфодар за следващата и ще обсъдим и въпроса с илюстрациите в детайли.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Илюстрации от Котарака
Time to create page: 0.096 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност