Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
2. Корицата: претенциозна и непривлекателна. Засукан шрифт. Не се вижда добре това "книга-игра".
3. Заглавието: претенциозно е и определено не допринася за увеличаване на продажбите. Утвърден и популярен автор би могъл да си позволи екзотика по отношение на заглавие, корица, тема... но когато издаваш книга-игра след повече от 10 години суша, трябва да си пазарно-ориентиран.
4. Илюстрациите: статични, непривлекателни... Жената на страница 52, например, едва ли ще се хареса на достатъчно широка аудитория. Илюстрацията на стр. 166 е динамична, но е ужасна, Котаракът прилича на комиксов герой, стражът е хванал оръжието по начин, съвсем различен от описаното в текста... Не се печели аудитория с такива картинки, а нали уж се търси възраждане?!
Целта е достатъчно трудна и без да се допускат груби грешки, а според мен всяко от изброените неща пречи на продажбите.
За илюстрациите - малко е субективно, мисля че хората ги харесаха доста, но е факт, че стилово леко се разминават с усещането от текста, поне за мен.
Но когато продаваш на пазара... мисли и за възрастните, които биха купили книгата ти за своето 10-14 годишно момче - оттам и корицата трябва да бъде по-разчупена. Твоята сега не мога да оценя дали е елитарна или е псевдоелитарна, но определено не би въздействала на широк кръг читатели.
Не вярвам, че си тествал как се приемат илюстрациите ти с нужната безпристрастност. Ако и двамата с твоя художник вярвате, че илюстрацията на стр. 52 допринася с нещо за привлекателността на книгата, както и че нарисуваната на стр. 166 сцена е добра, продължавайте в този дух. Не го казвам с ирония, понякога наистина е важно да отстояваш вижданията си, особено ако искаш хората да получат точно каквото искаш тиу а не да разбират, че можеш да им дадеш точно каквото искат те. Но е важно да си премислил вижданията си, особено онези, които те правят различен от общтеството, защото ако започнеш да търпиш загуби заради тях, вярата ти ще бъде подложена на изпитание.
Няма как да не падне качеството/детайлите, въпреки че не е на вестникарска, а на обемна хартия, която има по-добри параметри за размера на точката (по-добра разделителна). Неизбежно. Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.Чудесни илюстрации!
Все още не съм чела/играла книгата, но като дете се радвах на картинките.
Обаче ми се струва, че в печатното издание част от красотата им се е изгубила. Контрастът доста е паднал и детайлите са се слели до сивкави петна. Налага се да се взираш, а едва ли е такава идеята.
Черно-бели или цветни са оригиналните илюстрации? Защото дори това, което си постнал ми се струва като цветно преобразувано в b&w? Съжалявам, ако греша, но съм лаик и карам на интуиция и догадки
Иначе със сигурност - КИ без илюстрации е като пържени картофи без бира И естествено, че трябва да са от същият художник
Готвачът е много готин!
П.П. Искаме да видим и скици, концепт, зад кадър, отпаднали...
Няма как да не падне качеството/детайлите, въпреки че не е на вестникарска, а на обемна хартия, която има по-добри параметри за размера на точката (по-добра разделителна). Неизбежно. Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Рисувани са директно черно-бели и готвачът ме спечели и мен.
Concept ще видя какво имаме запазено и можем да качим със Слави.
Помисли все пак.... Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Ще, сега с повече опит и след като видях до колко задоволително е качеството, мога да дискутирам алтернативни варианти и да преценя разликите в цените.
Помисли все пак.... Предполагам може да се пусне на по-добри печатни машини и на някакъв вид още по-качествена хартия, но не ми се мисли колко ще излезе.
Разликите не са толкова големи като цени на хартията - а като качество могат да бъдат огромни. Питайте например "Инфодар" за оферта - те разполагат със страхотна техника и правят всякакви тиражи.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas