Но когато продаваш на пазара... мисли и за възрастните, които биха купили книгата ти за своето 10-14 годишно момче - оттам и корицата трябва да бъде по-разчупена. Твоята сега не мога да оценя дали е елитарна или е псевдоелитарна, но определено не би въздействала на широк кръг читатели.
Не вярвам, че си тествал как се приемат илюстрациите ти с нужната безпристрастност. Ако и двамата с твоя художник вярвате, че илюстрацията на стр. 52 допринася с нещо за привлекателността на книгата, както и че нарисуваната на стр. 166 сцена е добра, продължавайте в този дух. Не го казвам с ирония, понякога наистина е важно да отстояваш вижданията си, особено ако искаш хората да получат точно каквото искаш тиу а не да разбират, че можеш да им дадеш точно каквото искат те. Но е важно да си премислил вижданията си, особено онези, които те правят различен от общтеството, защото ако започнеш да търпиш загуби заради тях, вярата ти ще бъде подложена на изпитание.
Между другото, наистина трябва да се преосмислят илюстрациите. Честно, не че не ми харесаха, но наистина се разминават като стил с това, което текста създава като усещане.
Факт е, както писах и в другата тема, че има разминаване в стила на илюстрациите и стила на текста. За сметка на това обаче много ми харесват сами по себе си и бяха най-добрия вариант. Слави е много добър илюстратор и вероятно ще работя с него и за в бъдеще, но определено ще бутнем леко стила.Съгласен съм относно илюстрациите - особено за корицата. Ако не знаех за какво става въпрос, бих помислил, че е сборник с хороскопи. Трябва да се направи промяна за следващите, но с оглед на вече издадената книга, може би трябва да се подходи по-плавно - ако се получи някакъв крещяш контраст няма да е добре.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Wait, what?Малко офтопик, но все пак донякъде да продължим темата с илюстрациите - аз лично предпочитам и най-слабия художник пред 3D графиките, които започнаха да излизат в последните години на жанра и сега в Котарака.
[offtopic]Еми, то като всеки юзър реши, че щом ползва 3D дизайн софтуер и/или някоя и друга библиотечка, това го прави художник. Талант не можеш да си купиш, нито откраднеш, а дори и да ги имаш, без вдъхновение и идея си просто много добър "рисувач"...[/offtopic]С риск да обидя художниците ни, не мисля че са в час с 3д арта, отвъд познанията за перспектива, дълбочина и т.н.
Щото си знаем "матриала".
![]()
![]()
![]()
Знам, особено за Никифор Русков... Но човек свиква и му стават приятни...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas