Книги-игри в България, 1991–днес
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Редакцийка:Това беше последният полет на Алекандър Стаматов с учебната совалка. Той искаше да запомни тези минути, защото знаеше, че никога повече няма да се повторят. Животът му, такъв какъвто го знаеше през последните пет години щеше завинаги да се промени. Никога повече нямаше да бъде ученик в професионалната
гимназия “Стар пойнт 7” – училище потготвящо кадри за Звездният флот на Земния Съюз.
Истината е, че това моето е съвсем повърхностна промяна, но, както се вижда, махната е почти една трета от оригиналното парче текст, без да се загуби абсолютно нищо от смисъла му. По-натам, поне докъдето четох, може да се продължи в същия дух. Съвсем отделен е въпросът какво би останало след истински редактор.За последен път Александър Стаматов летеше с учебната совалка. Искаше да запомни тези минути. Скоро животът му щеше завинаги да се промени. Последните пет години беше ученик в "Стар Пойнт 7" - гимназия, подготвяща кадри за Звездния флот на Земния съюз - но с това беше свършено.
Да, илюстратора ми се нарича Николай Калчев. В книгата има 11 илюстрации, както и рисунка за корицата (и за постера на онфест и анивенчър). Те са рисувани специално за книгата естествено. Ако някой проявява интерес мога да му дам координати на художника
![]()
Популярните фантастични романи на Хари Харисън, Бюджолд, Тимъти Зан и др. са точно леки за четене и се акцентира върху главните герои.
Популярните фантастични романи на Хари Харисън, Бюджолд, Тимъти Зан и др. са точно леки за четене и се акцентира върху главните герои.
Да добавя към листа и Зелазни, Хабърд, Симънс и куп още фантасти, станали еталон.
Да добавя към листа и Зелазни, Хабърд, Симънс и куп още фантасти, станали еталон.
Мда, Хабърд, как можах да забравя Хабърд... та той ми нанесе трайни психически увреждания в юношеска възраст с Мисия Земя.....
Осъзнавам, че ще те засегна с това, което пиша, но, честно да си призная, демото - поне докъдето го издържах, което не беше много - не ми хареса изобщо и не мисля, че е редно да се искат пари за такъв продукт.
Ще те разочаровамИскрено се надявам на две неща. Първо, дано все още си в тийнейджърската възраст.
Пак прочети какво съм написал. Написах че това е моето виждане за идеален научно фантастичен роман. Което е нещо доста по-различноДа заявиш, че не нещо друго, а точно твоето творение е идеалният научнофантастичен разказ? Да изброявам колоси във фантастиката, които не са си позволявали подобно нещо, е безсмислено.
Странно е да го чуя от теб при положение че по-горе си изписал половин страница текст само за да кажеш, че има правописни и пунктуационни грешки. При това аз самият предупредих, че това е така още в първото си мнение. 90% от мнението ти (което можеше да се смести в едно изречение) е смислова тавтологияВсъщност дори избраният от теб подход би свършил работа, ако не беше тромавата, неикономична проза.
Здравейте хора,
Аз съм така да се каже гостенин във вашия форумТук съм за да Ви представя моето творение, космическата фантастика "Звездни Асове" - Книга първа. Макар че това не е книга игра, а роман, смятам че доста от вас вероятно харесват фантастиката и книгата ще им допадне.
Offtopic//Къде сложи Дан Симънс при леките фантасти, като Хари Харисън, например?![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas