За нещастие очаквах точно такъв отговор. И да, разочароваш ме. Разочароваш ме с това, че явно си около моята възраст - или над нея, но въпреки това имаш проблеми с възприемането на простичък текст като постовете ми. Разочароваш ме с това, че имаш проблеми с възприемането на простичък текст като постовете ми, но въпреки това смееш да се наричаш писател. Разочароваш ме с това, че - явно - не помниш собствените си изказвания. Прочети гърба на корицата на книгата си и може би ще разбереш какво имам предвид.Ще те разочаровам
Пак прочети какво съм написал. Написах че това е моето виждане за идеален научно фантастичен роман. Което е нещо доста по-различно
Странно е да го чуя от теб при положение че по-горе си изписал половин страница текст само за да кажеш, че има правописни и пунктуационни грешки. При това аз самият предупредих, че това е така още в първото си мнение. 90% от мнението ти (което можеше да се смести в едно изречение) е смислова тавтологияА що се отнася до така наречената "редакция", промяната наистина е малка, но достатъчна за да убие драматизма в посочения пасаж.
Като цяло не каза нищо по същество за книгата. Нямам против градивната критика, но единственото което видях е дребнаво заяждане за правописни грешки.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не съм казал че не искам да работя за намаляването на грешките. В интерес на истината книгата е минала през коректор, който обаче, е нов в тази работа и явно не се е справил блестящо. Това което представям като демото е текст преди коректора, но за съжаление доста грешки бяха открити и във вече напечатания текст (по-малко, но все пак доста). Възнамерявам при евентуално второ издание, да потърся услугите на коректор с дългогодишен опит, колкото и да струва.Андрей, емоцията, която предаваш с текста може да ти създаде фенове и да премахне лошото впечатление от грешките.
Само не разбирам защо не искаш да работиш в посока намаляването на тези грешки. Това ще ти позволи да бъдеш по-добър писател, ще подобри книгите, които пишеш и така ще привлечеш като фенове и хора, които не се поддават толкова лесно на емоциите си.
Най-малкото можеш да инвестираш в коректор и редактор, които да поработят с текста. На мен това ми беше много полезно и сега съжалявам, че не задълбочих достатъчно редакциите, за да се изчистят по-голямата част от треските на книгата.
Почти в началото на историята героите сядат в едно купе с бъдещите си гаджета и остават с тях до края
Аркусианците са хуманоиди и не приличат на зергите по нито един критерии.Последва срещата с лошите, които силно напомнят по действията си на зергски орляк, но пък единиците им струват колкото протоски такива.
както и военните униформи на жените да са полички и потничета с гол пъп.
Въобще няма да питам защо отвлечените бяха държани в буркани или защо ги лекуваха след експериментите.
Не обичам автори, които по най-евтиния начин вдигат драматизма на книгата си като току убият някой от второстепенните или поддържащи герой. Освен това тази книга е едва началото на историята и е нормално повечето главни действащи лица да продължат напред.Ако продължим по историята, това, което ми липсваше в нея беше смърт.
Не съм сигурен дали да го приемам като критика или като комплиментКакво са звездните асове? Ами накратко Хари Потър в космоса,
Технологиите на самите военни е допотопна, липсват щитове, разчита се на броня и лазери, които да унищожават отломки, плазмени снаряди и ракети обаче има бол, както и пожари. Докато ракетите все някак ще си правят маневрите в междузвездното пространство явно как Шакти да го вземе гори огъня? Въобще в това отношение физиката и логиката са си взели почивка. Почти в тая връзка е и изкуствената гравитация. Признавам, че тя изключително много помага на автора и на всяка космическа опера. Чудно ми беше само как в таз космическа одисея никой не попадна в положение на безтегловност.
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas